Nie wiem czemu wszyscy się uczepiliście tego grania na terytorium RP. Fakt w tej ustawie pisze tak ale dla mnie to jest mało wiarygodne. Jeśli ktoś był poza granicami Polski to może taki argument podnosić, ale jeśli nie to ja bym tego nie ruszał. Generalnie sprawa wygląda tak że jedynym dowodem gry jest kupon. Gdyby UC miał historię z konta to można by wtedy się wykłócać i podnosić kwestie grania spoza terenu RP, ale w przeciwnym razie nie widzę takiego sensu. Ja to widzę tak:
- wpłaty na niskie kwoty -> "wpłacałem by oglądać mecze"
- wpłaty na wysokie kwoty -> "chowałem tam pieniądze przed żoną/dziewczyną która jest alkoholiczką i wszystko przepija :grin:
- wypłaty na niskie kwoty -> "wpłaciłem by oglądać mecze, znudziło mi się i pieniądze te wypłaciłem" lub "brałem udział w konkursach bukmacherskich, wygrałem kilka bonów które zrealizowałem i wypłaciłem na konto"
- wypłaty na kilka tys zł -> "mam konto w
bah, grałem tam, ale grałem tam w okresie kiedy było to legalne, konto było nieużywane a w 2011 roku wypłaciłem zalegące tam pieniądze" (przelew to dowód transferu pieniędzy, a nie zawarcia zakładu)
I takich tłumaczeń można sporo wymyslić i moim zdaniem to jest lepsze niż gadanie o graniu poza granicami kraju czy wypieraniu się że posiada się konto w
bah....
Jedynie co mnie zastanawia to co odpowiedzieć gdyby wsiedli na temat
skrilla. Jak z tego tematu sprytnie wybrnąć.