Kuźwa zaczyna mnie wkurzać to forum. Daję człowiek cenne typy. Proszę wejść na moje posty z US open i sprawdzić na ile byłem pomocny. A tu moderator Pan Kuba:
Witaj jozin28,
Zostałeś ostrzeżony na
Forum Bukmacherskie.
Powód:
-------
Złamanie regulaminu forum
TYPY wrzucone o 7 rano "??? po meczu ... ??? dobre ... :zoltakartka:
------
Oryginalna wiadomość:
http://forum.bukmacherskie.com/f...ml#post3852181
Niech sobie zarabiają. Nie wierzę ale tym razem muszę się zgodzić z Kubą. Nie zdarza mi się to ostatnio często, ale Twoje typy są wrzucane po czasie i to zauważyłem niejednokrotnie. Możesz sobie mówić co chcesz, ale akurat moderatorzy mają prawie do wszystkie wgląd. Żeby nie był to tylko spam, niedługo wrzucę tutaj analizę.
#93#
Tommy Robredo +9.5 gema - Rafael Nadal
Kurs: 1.54 (
Unibet)
Panowie bukmacherzy chyba się trochę zagalopowali z tym handicapem. Rozumiem, gra z świetnym Nadalem, ale pokonanie Federera w 3 setach powinno robić wrażenie na każdym tenisiście. Analiza tego spotkania nie jest trudna do oceny jeżeli chodzi o zwycięstwo w tej rywalizacji. Wiadomo, że Rafa powinien wygrać, ale może kolejny raz Robredo nas zaskoczy? Dotychczas porządnego sprawdzianu Hiszpan nie miał, mecz z Kolbą ułożył mu się dosyć dobrze. Po przegranym pierwszym secie w tie - breaku, później spokojnie kontrolował wynik. Jeżeli tam nie licząc pierwszego seta Niemiec urwał 8 gemów to dlaczego nie miałby tego zrobić grający lepiej Tommy?
31 - letni tenisista jest już u schyłku kariery, ale w tym sezonie przeżywa "drugą młodość". Wkroczył na bardzo wysoki poziom i po US Open na pewno zanotuje kolejny skok w rankingu. Na turnieju pokonał samego Federera o czym wspomniałem wcześniej. Analiza wcześniejszych jego spotkań nie ma raczej sensu, bo grał z przeciętnymi zawodnikami. Co prawda tracił tam sety (po jednym z Evansem i Matosevicem), ale jak wiemy mecz meczowi nierówny. Nadal tak jak napisałem prawdziwego testu jeszcze nie miał, pokonał dobrego Kolschreibera i Dodiga, ale Da Silva czy Harrison to dla niego rozgrzewka. Tych dwóch ostatnich ograł pewnie, ale to nie poziom Robredo.
Handicap jest wystawiony bardzo wysoko i naprawdę się zdziwię, jeżeli Tommy tego nie pokryje. Wynik w stylu 6:1 6:2 6:1 mi się nie widzi, raczej wyrównana walka w każdym secie i ugranie po 3 gemy w każdym z nich co wystarczy do pokrycia linii. Specjalnie wziąłem +9,5 a nie jak większość innych buków proponuje +8,5 bo ten jeden gem może zrobić różnicę. Jak wspomniałem 6:3 6:3 6:3 w moim przypadku pokryje linię, jednak w powyższych, bardziej popularnych firmach bukmacherskich zabraknie 0,5 gema. Trzeba skorzystać z tej "promocji" i brać tą linię dopóki jeszcze widnieje.
Jeżeli mielibyśmy przytoczyć ostatnie lata, to wiadomo, że o wiele lepiej wypadnie Rafa. Gra regularnie w czołówce od kilku lat. Tak jak wspomniałem wcześniej Robredo "obudził" się w tym sezonie i trzyma wysoką formę prawie przez cały rok. Tutaj również zaprezentował wielkie umiejętności i liczę, że jest w stanie urwać choćby seta w spotkaniu z Nadalem. Więcej w tym spotkaniu chyba nie trzeba dodawać, bo każdy wie jakim stylem grają obaj tenisiści. Analiza powinna zawierać jeszcze H2H, ale w tym przypadku specjalnie tego nie ukazałem. Ich ostatnie spotkanie miało miejsce 4 lata temu, więc po co to porównywać do aktualnej formy. Nie miało by to najmniejszego sensu. Polecam ten typ i naprawdę się zdziwię jeżeli Tommy nie pokryje tego handicapu.