>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US Open 26.08-09.09.2013

Status
Zamknięty.
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Poza dzisiejszym strzałem w Benka, zdecydowałem zwrócić uwagę na jeszcze jedno spotkanie.

Mam tutaj na myśli sytuacje Baghdatisa, który pojawił się znikąd i wręcz skasował jednego z największych drwali w tourze po eleganckich 3 setach. To, w jakim zrobił to stylu było imponujące - 34 winnery / 13 niewymuszonych notując jednocześnie w mojej opini najlepszy swój występ tego roku, jak nie ogółem w całym dotychczasowym USO spośród wszystkich rozegranych spotkań.

Widać, że Marcos po słabym sezonie złapał się za pas i wystrzelił w dogodnym momencie, gdzie przeważnie w ubiegłych latach prezentował się słabo. Wiadomo ,że ciężko może być na powtórzenie podobnego rezultatu, nie mniej jednak mając po stronie tak kiepskiego względem regularności Wawrinkę, warto uwierzyć w jeszcze większe szanse Cypryjczyka na zanotowanie dobrego rezultatu.

Mecz o potencjale 4-5 setów, tak więc linia jaką oferują w postaci +4,5 gemów jak najbardziej do przyjęcia, a przy dobrych wiatrach Baghdatis może dziś sprawić niemałą niespodziankę.

Marcos Baghdatis +4,5 games - Stanislas Wawrinka [1,90] PinnacleSports ⛔

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#88#
Andreas Seppi - Denis Istomin ✅
Kurs: 1.61​

Moim faworytem w tym meczu na pewno jest Istomin. W I rundzie wyeliminował Almagro, później łatwo poradził sobie z Kamke. Jego rywal, Seppi wygrał z Malisse po 4 setach oraz z Devvarmanem. W tych meczach lepsze wrażenie pozostawił na mnie reprezentant Uzbekistanu. Świetna gra przy obu podaniach, mało niewymuszonych błędów oraz kontrola emocji to zalety Denisa. Andreas jest zawodnikiem bardziej doświadczonym, ale czy to wystarczy, aby pokonać przeciwnika?

Dużym plusem dla Istomina jest także nawierzchnia. Hard to jego ulubione korty i tutaj osiągał najlepsze wyniki. U Włocha jest zupełnie inaczej, na twardej gra jak najmniej może i osiąga tu raczej przeciętne rezultaty. Co prawda dotarł tutaj dwa lata temu do ćwierćfinału, ale nigdy tego już nie powtórzył. Dla Denisa jest to najlepszy występ na US Open, ale myślę, że jeszcze może go poprawić. Jeżeli zagra mecz taki jak z Nicolasem Almagro jestem spokojny, kto z tego boju wyjdzie górą.
Warto dodać, że dotychczas spotkali się 6 razy. Pięć meczów wygrał Andreas, w tym dwa na hardzie (tegoroczny Australian Open oraz w Sydney 2011 roku). W pierwszym tegorocznym Szlemie mecz był bardzo wyrównany i zakończył się po 5 setach. Forma od tamtego czasu zupełnie uległa zmianie, Seppi gra przeciętnie, natomiast Istomin zaczął wreszcie ujawniać swój talent. W Montrealu dotarł do III rundy, gdzie przegrał z Djokovicem, chociaż urwał mu seta. Włoch dla porównania w tym turnieju pożegnał się już w II rundzie przegrywając z Nishikorim, który pozostawia w tym sezonie wiele do życzenia.
Spodziewam się wyrównanej walki, ale z minimalnie lepszy w tym starciu powinien okazać się reprezentant Uzbekistanu. Tak jak wspomniałem wcześniej, jeżeli zagra jak z pierwszej fazy już można go wpisać do IV rundy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
S.Wawrinka vs M.Baghdatis. To Win Match: Wawrinka, Stanislas Price: 1.40 Marathon ✅ 3:1
Nie wiem czym sie sugeruje wiekszosc graczy, ale predzej mi kaktus na rece wyrosnie, niz Bagieta wygra z Wawrinka. Wawrinka wraca do formy, oba mecze po 3:0 z przeciwnikami, ktorzy WALCZYLI, w przeciwienstwie do Marcosa, ktory mozna powiedziec, ze forme ma i sie stara, ale to bardziej przeciwnicy mu pomagaja, niz on ich dominuje. Wystep Andresona, to byla jakas pomylka, nie wiem, moze sie chlop spalil psychicznie, bo kompletnie nic nie gral. Dzisiaj Stas jak dla mnie lekko powiedzie Bagiete 3:0 ewentualnie 3:1

M 5

michal94sport

Użytkownik
Dziś 7 dzień US OPEN, a w nim powinniśmy mieć bardzo wyrównane mecze.
Moje typy::cool::grin:
⛔Pierwszy: T.Berdych - J.Benneteau + 33,5 toto-mix 1,80
Czech męczył się z Kudłą. Nie jest w takiej formie aby wygrać gładko z Benneteau. Francuz to tenisista który tanio skóry nie odda. Będzie walka.

⛔Drugi: T.Haas - M.Youzhny + 39,5 toto-mix 1,85
Obaj w wysokiej formie. Obaj walczaki będzie więcej niż 3 sety.

✅Trzeci:L.Hewitt - E.Donskoy + 37,5 toto-mix 1,80. Hewitt szybko tego spotkania nie wygra, gra nie równo, długie okresy Donskoy pokonał Gojowczyka w 5 setach i Melzera w 3. Sprawia niespodzianki więc...

✅Czwarty. S.Wawrinka - M.Baghdatis + 39,5 toto mix 1,75
return cypryjczyka kontra serwis wawrinki od niego dużo zależy. Cypryjczyk będzie przełamywał Szwajcara i over padnie.

✅Piąty Istomin - Sepii 1 toto-mix 1,70. Istomin to gracz od wielkich szlemów tam spisuje się najlepiej. Włoch nie zachwyca narazie.

✅Szósty M.Granollers - T.Smyczek 1 set typ 1 1,65 toto-mix

I dołożę jeszcze over w meczu ⛔Willams- Stephens + 18,5 1,80 toto-mix

I całkiem dobry zaklad.

Tak tak pomyliłem miałem na myśli więcej niż 3 sety w meczu Haas-Youzny

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Seppi A. v Istomin D. ⛔
2,32 Pinnacle
Ja wybieram inny kierunek niż koledzy niżej, myślę, że bukmacherzy przesadzają z faworyzowaniem Denisa, chociażby z powodów pojedynków bezpośrednich, sześć spotkań i pięć zwycięstw reprezentanta Włoch pokazuje nam, że Seppi potrafi i wie jak skutecznie grać aby wygrywać z Uzbekiem. Znów muszę się wypowiedzieć na temat analizy GSM - po raz kolejny się nie zgadzam. Mówisz, że nawierzchnia zdecydowanie po stronie Istomina, że Seppi omija grę na kortach twardych ale jeśli pokonuje właśnie reprezentanta Uzbekistanu na tej nawierzchni dwa razy to chyba coś jest nie tak, nie sądzisz? Widzę to spotkanie jako, długi i wyrównany mecz, jednak szanse większe są po stronie Włocha i przede wszystkim w głowie to Seppi ma przewagę mentalną a nie Istomin, który na pewno wie jak wygląda ten bilans i będzie czuć respekt. Kurs jak dla mnie bardzo wygodny, bukmacherzy się zagalopowali, Seppi grał w drugiej rundzie z dość wymagającym rywalem (moim &quot;ulubieńcem&quot;) i poradził sobie w trzech zaciętych setach. Istomin zadanie miał łatwiejsze bo spotkał się z Niemcem, Kamke, jednak solidarnie również wygrał w trzech setach. W tym sezonie obaj na hardzie nie zachwycają, Seppi bilans 13/11, Istomin 16/12, bardzo średnie wyniki. Na koniec chciałbym ocenić szanse tego typu na 60/40, przede wszystkim przez ten bilans pojedynków bezpośrednich. Kurs wysoki, grać zawodnika, który ma patent na tego drugiego w pozycji doga to marzenie!
???? Hewitt L. v Donskoy E. (+2,5s.) ✅
1,46 Unibet
Typ raczej przeciwko Hewittowi niż na Donskoya, bardzo króciutka analiza. Hewitt wczoraj rozegrał bardzo długie spotkanie, jednak co najważniejsze wygrane z Del Potro. Chciałbym zauważyć, że u Lleytona u schyłku końca kariery występuje syndrom słabych spotkań po bardzo dobrych widowiskach. Dzisiaj rywalem, młody Rosjanin, który na hardzie w tym roku postraszył nawet Andego Murraya. Evgeny ma wszelkie dyspozycje, żeby miotać na twardej nawierzchni, dobry serwis, niezła gra pod siatką. Tutaj pokonał Melzera i Gojowczyka, a przede wszystkim miał dzień przerwy dłużej od Australijczyka. Hewitt ma już 32 lata, więc tak jak mówię nie musi przegrać od razu całego spotkania jednak sam może na siebie sprowadzić kłopoty takie jak przegranie jakiegoś seta z własnej winy. Kurs bardzo przyjemny, można próbować!

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Dziś 7 dzień US OPEN, a w nim powinniśmy mieć bardzo wyrównane mecze.
Moje typy::cool::grin:

Drugi: T.Haas - M.Youzhny + 39,5 toto-mix 1,85
Obaj w wysokiej formie. Obaj walczaki będzie więcej niż 4 sety.
Chyba miales na mysli wiecej niz 3 sety, bo na pieciosetowke, szansa tu jest ale to juz nie jest takie pewne. Dla mnie ten mecz to troche zagadka i nie widze tutaj faworyta, moze minimalnie Haas, ale wcale bym sie nie zdziwil jakby zarowno Youzhny jak i Haas wygrali ten mecz 3:0...

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Murray -2,5 1,43 unibet 8/10✅

Po tym jakim Szkot przegrał seta z Leonardo to buki lekko zwariowały z kursem, wiec trzeba to wykorzystać. Argentyńczyk zagrał fantastyczne spotkanie, dobrze serwował, grał agresywnie i zasłuzenie ugrał seta. Niemiec to zupełnie inny tenisista, na pewno pasuje Andy&#39;emu. Słaby serwis, głownie bazuje ba błedach rywala, a z takimi Szkot gra mecze do jednej bramki ???? Florian miał problemy z Donaldem kiedy On tylko nie popełniał błedów. Oba mecz panów z 2r dzieli przepaść dwóch poziomów, Niemiec nie ma argumentów na Szkota, a ten nie pozwoli sobie na strate kolejneg seta, o tym jestem przekonany.

P.S Sorrki, ze tak troche w skrócie, krótkie opisy, ale nie ma sensu opisywac ich spotkan na pół strony i w nocy spałem tylko kilka h wiec musicie wybaczyc za słaba analize, oby tylko weszło ????

M 185

marcin_uk

Użytkownik
Hewitt - Donskoy 1 @ 1.30 Ladbrokes (9/10) ✅ // Hewitt (-5.5 games) @ 1.80 Ladbrokes (3/10) ✅
Najlepszy bet od początku turnieju, kurs nie powala na kolana, jednak w odniesieniu do szans, jest co najmniej przyzwoity. Hewitta nie trzeba przedstawiać. Tenisista to bardzo uniwersalny, bez wyraźnych słabszych stron (choć jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to błędy z bekhendu i drugi serwis). Za rywala ma 23 letniego Donskoya z Rosji, kilka lat temu uważałem, że ma wielki potencjał, teraz moja fascynacja jego tenisem przygasła. Dopiero w tym roku zadebiutował w turnieju wielkoszlemowym, zresztą zagrał też w trzech kolejnych, osiągając nawet 3 rundę w Melbourne. Na pewno serwis to duży atut u Rosjanina, choć postawa w kluczowych momentach pozostawia wiele do życzenia. To też największy atut tego gracza. Poza tym umiarkowana ofensywa, zdarza mu się pobiec do siatki. Nie widzę go w tym meczu, bo Hewitt go &quot;porusza&quot; po korcie a Evgieny nie za dobrze spisuje się w uderzaniu piłeczki w pełnym biegu. Do tego świetny return Australijczyka zneutralizuje jego największy atut a jeśli przyjdzie mu do głowy jakieś szaleństwo i zacznie częściej biegać do siatki to Lleyton pokaże mu kilka jak zagrać klasycznego loba lub perfekcyjnie minąć ;)
Poza tym niespecjalnie widzę dziś jakieś niespodzianki u panów. Ewentualnie Youzhny i Smyczek, chociaż w obu przypadkach kursy wystawione idealnie, dlatego nie widzę sensu w ruszaniu tych spotkań.
Istomin - Seppi
Zauważyłem, że to najpopularniejszy mecz dzisiaj na forum. Nie specjalnie to rozumiem, bo ciężko tu coś prognozować. Forma dnia zadecyduje. Mnie najbliżej do undera bo linie mega wysokie (zapewne za sprawą ostatnich pojedynków), nie widzę tu szans na 5 setów, 3x to wystarczająco dużo by się poznać i uważam, że dziś jeden z nich to spotkanie zdominuje. Generalnie to mógłby być instruktażowy mecz, zatytułowany &quot;takich spotkań nie grać&quot; a już na pewno nie 1/2. Under 4.5 sets byłoby ciekawe, ale nie widzę tego nigdzie, kurs zapewne też byłby śmieszny...
+2.7j
+2.4j
=
✅ 5.1 jednostki

C 511

chemiczny

Użytkownik
Zawody: Tenis - US Open 02.09.2013 godz. 01:00
Wydarzenie: N. Djokovic - J. Sousa
typ: Poniżej 26,5 gema
Kurs: 1,61
Bukmacher: Pinnacle Sports

Na poniedziałkową noc postanowiłem zagrać coś z tenisa, a będzie to kończący trzecią rundę pojedynek pomiędzy Serbem Novakiem Djokovicem, a Portugalczykiem Joao Sousa. Serba nie trzeba nikomu przedstawiać jest to aktualny lider rankingu ATP, a co za tym idzie rozstawiony w US Open z numerem jeden zawodnik. Jak do tej pory w dwóch pierwszych rundach nie miał zbytnich problemów i obydwa spotkania wygrał bez straty seta z Berankisem w 1 rundzie i Beckerem w 2 rundzie. Wszystkie sety wygrywał stosunkowo gladko, jedynie jeden set z Beckerem zakończył się tiebreakiem, w ktorym już Djokovic pokazał dominację. Licząc obydwa pojedynki stracił zaledwie 15 gemów co moim zdaniem i tak jest za dużo na tego zawodnika, ale przeciwnicy nie klasy Federera czy Murray-a stąd moja opinia. W meczu który typuję spotka się z 95 w rankingu Portugalczykiem Sousa, który powinien być dla niego przeciwnikiem z grą do tzw. jednej bramki. Nie jest to zawodnik, który dysponuje mocnym podaniem dlatego serbowi bedzie łatwiej o przełamania, a że szybka nawierzchnia nie jest również atutem tego zawodnika to mecz powinien się szybko zakończyć na korzyść Serba. Sousa w dwóch pierwszych rundach stoczył mordercze pięciosetowe pojedynki więc zmęczenie też będzie odczuwał w przeciwieństwie do Serba. Po pokonaniu 3-2 w setach niespodziewanie Dimitrova, w drugiej rundzie rozprawił się z Nieminenem w tym samym stosunku 3-2. 3 runda to ogromny sukces tego zawodnika, który preferuje grę w chalengerach i tam radzi sobie całkiem dobrze. W spotkaniu z numerem jeden rankingu ATP powinien być cieniem i moim zdaniem seta nie ugra, a zdobycie około 6-9 gemów w meczu jest jego maksimum możliwosci. Stąd też mój typ na ilośc gemow, ktory uważam za bardzo dobry i warty zagrania. Zachęcam do swojego typu i pozdrawiam.

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#89#
Richard Gasquet - Milos Raonic ⛔
Kurs: 1.72​

Kurs bardzo dobry i warto zaryzykować, chociaż sam nie wiem dlaczego tak piszę. Raonic gra pewnie w turnieju i poza przegranym tie - breakiem z Lopezem zagrał świetnie w tym meczu. Gasquet? Główne powody jakie mu nie ufam to mecz z rodakiem, Stephanem Robertem. Grał tam naprawdę przeciętnie i jeżeli spotkałby gracza choćby z TOP50, myślę, że już byśmy go nie obserwowali na kortach w Nowym Jorku. Duża liczba niewymuszonych błędów w porównaniu do winnerów świadczy o niepewności, może zlekceważeniu rywala.
Co nie pozostawia wątpliwości? Technicznie Richard jest przynajmniej dwie klasy wyżej od młodego Kanadyjczyka. Oczywiście to nie to jest główną siłą Raonica, ale w wymianach będzie miał trudności z pokonaniem rywala. Jak dobrze wiemy Milos ma świetny, zróżnicowany serwis (to nie tak jak wszyscy myślą, że siła to wszystko). Potrafi zagrać bardzo dobry kick serve przy drugim podaniu, który po prostu większości zawodników &quot;nie leży&quot;. Dochodzi do tego forehand i mamy zawodnika z TOP10. Podobnie grał kilka-kilkanaście miesięcy wcześniej Isner i także mieliśmy szansę go obserwować w tym ścisłym gronie. Nie rozumiem dlaczego wszyscy takich graczy nazywają &quot;drewnami&quot;? Serwis to bardzo ważny element tenisa i nikt tego nie zmieni.
Aktualna forma przemawia na korzyść młodszego o 4 lata reprezentanta Kanady. Dobry turniej w Montrealu, w Cincinnati przegrał w III rundzie, a na US Open pokonał Lopeza. Dwóch wcześniejszych graczy to jakby to ująć, &quot;przeciętni na hardzie&quot;. Gasquet natomiast pokonał tutaj Tursunova, który ostatnie tygodnie ma udane, tak jak wspomniałem &quot;męczył&quot; się z Robertem oraz wygrał z Russellem. Wcześniej w Cincinnati pożegnał się w I rundzie z Isnerem i w III w Montrelau przegrał z Djokovicem.
Dotychczas rozegrali ze sobą jedno, oficjalne spotkanie. Górą wyszedł Kanadyjczyk, który w 2012 roku wygrał w Cincinnati 2-0. Liczę na powtórkę tylko, że w 3 setach. Oczywiście jest szansa na wyrównane spotkanie, ale jeżeli tylko serwis będzie dobrze &quot;siedział&quot; Raonicowi może być o nie trudno. Przewiduję maksymalnie 4 sety, więc over setowy także jest możliwy. Nad gemowym nawet się nie zastanawiałem, bo może być różnie, a linia zaskakująco wysoka.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
???? R.Federer - T.Robredo --&gt; over 3,5 - 2,85 (betsson) ⛔ 0-3 :]

ed://
przeczucia dobre, wybór zakładu nie bardzo - trzeba było brać +2,5 po troszkę mniejszym kursie 2,50
Osobiście uważam, że kurs zawyżony. Ok Federer Federerem, ale już nie tacy jak Robredo ostatnimi czasy byli w stanie nie tyle urwać seta co nawet mecz z Federerem wygrać, więc wg mnie dość dobrze grający Hiszpan ma na to szansę, a kurs całkiem ok. Jeśli chodzi o h2h to spotkali się 2 razy właśnie w szlemie i na twardej nawierzchni. Tyle, że było to w 2009 r. i 2011 r. 2009 rok 3-0 dla Federera a 2011 rok 3-1 dla Federera, tyle tylko, że była to inna forma tak Szwajcara jak i chyba Robredo. Federer na razie w turnieju bez straty seta, a teraz chyba najcięższy przeciwnik jak do tej pory. 3-0 z Zemlją, Berlocq&#39;iem i nieźle tu grającym Mannarino. Generalnie to tyle. Uważam po prostu, że stać Hiszpana na urwanie seta Federerowi, bo wcale nie gra źle tu na turnieju, mimo, iż za pewne woli nawierzchnie ziemną.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP US Open
???? Youzhny M. - Hewitt L.
Hewitt L. ::: 2,47 ::: Pinnacle ::: 3/10

Hewitt... Druga młodość! Na swoim ulubionym turnieju w którym był 3 razy w półfinale, raz w finale i raz go wygrał, gra teraz po 12 latach od triumfu jak za starych dobrych lat. Australijczyk objawia się niezwykłą wolą walki i ambicją na korcie, widać jak bardzo zależy mu na zwycięstwie w każdym z meczów. Walczy, walczy i jeszcze raz walczy... Nie bez powodu pokonał Juana Martina Del Potro, a z meczu na mecz jego głód sukcesu prawdopodobnie rośnie. Hewitt może i nie wygrywa spotkań po 3:0, ale liczy się przecież rezultat końcowy czyli zwycięstwo. Youzhny nie lubi grać z regularnymi zawodnikami, bo wtedy w głowie gotuje mu się czajnik i robi błędy. On lubi szybko kończyć akcje, mieliśmy przykład tego w meczu z Tommym Haasem który robił niewymuszone błędy jak kobiety w WTA. H2H 1:6 na korzyść Lleytona, tylko raz Rosjanin wygrał z nim w 2009 roku w Tokio. Po takim kursie biorę Hewitta i będę mu mocno kibicował.
Wynik: 6:3 3:6 (3)6:7 6:4 7:5 ⛔ Tak blisko, a tak daleko!

sober219 338

sober219

Użytkownik
Richard Gasquet - Milos Raonic typ: Powyżej 42 @1,83 Sportingbet ✅
Richard Gasquet - Milos Raonic @2,30 Sportingbet ✅
W sumie nie zgadzam się z używytkownikiem GemSetMecz. Według mnie jeśli Milosowi nie będzie siedział serwis, to nie ma czego szukać. Technicznie Francuz jest o wiele lepszy od Kanadyjczyka i w wymianach będzie zdecydowanie przeważał. Mimo wszystko liczę na dobrą dyspozycje serwisową Raonica i według mnie to będzie długi pojedynek. TB w tym meczu jest nieunikniony. Wystarczy że będzie 1TB i nawet zawodnik może raz przełamać przeciwnika w pozostałych setach i typ wejdzie. A tak jak wcześniej wspomniałem w 3 setach to się nie powinno skończyć. Drugi bet jaki polecam w tym meczu to zwycięstwo Gasqueta. Przy takim wzroście jaki ma Milos Raonic z każdą minutą będzie w coraz gorszej sytuacji. Gasquet bardzo dobrze gra na przerzut i powinien zabiegać Kanadyjczyka. Liczę na zwycięstwo Francuza po 5-setowym boju.
Rafael Nadal - Philip Kohlschreiber +7,5g @2,10 bet365 ⛔
Drugi typ jaki polecam na tą runde już bez większej analizy to Kohlschreiber +7,5g.
Niemiec zrobił na mnie ogromne wrażenie w meczu z Isnerem. Wyeliminował jednego z czarnych koni tego turnieju. I trzeba tu zaznaczyć, że wygrał nie przez słabą dyspozycje Amerykanina (no może w 4 secie Isner zbytnio się wyluzował bo miał *6-5 i sie połamał) tylko dzięki swojej ofensywnej grze. Rafa tak naprawdę nie miał tu jeszcze mocnego przeciwnika i to będzie pierwszy sprawdzian w jakiej dyspozycji jest Hiszpan. Liczę na dobry mecz i spore emocje. Myślę że Kohli może nawet urwać seta, ale jednak ja polecam bezpieczniejszą opcje i pogranie +7,5g
Polecam

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Richard Gasquet - Milos Raonic typ: Powyżej 42 @1,83 Sportingbet
Richard Gasquet - Milos Raonic @2,30 Sportingbet

Przy takim wzroście jaki ma Milos Raonic z każdą minutą będzie w coraz gorszej sytuacji. Gasquet bardzo dobrze gra na przerzut i powinien zabiegać Kanadyjczyka. Liczę na zwycięstwo Francuza po 5-setowym boju.

Niestety pogrubiony fragment to farmazowny. Ogólnie w środowisku wszystkim znany jest fakt, że Gasquet to zawodnik o raczej przeciętnej kondycji fizycznej i jemu 5-cio setówka absolutnie nie jest na rękę. Na palcach jednej ręki można wyliczyć jego wygrane 5-cio setówki w karierze. Im dalej w las tym Rysiek wygląda gorzej, zaczynają pojawiać się skurcze. Pamiętam majowy pojedynek na RG z Wawrinką gdzie w piątym secie Francuz praktycznie nie był w stanie biegać. Dziś tak mordercze wymiany się nie szykują, lecz jeśli ktoś liczy na win Gasqueta po długim, zaciętym boju może się przejechać w decydującym fragmencie spotkania. Raonic nie jest mistrzem trzymania piłki w korcie, jednak mocnym serwisem sprawi, że każdy z setów powinien spokojnie trwać co najmniej 9-10 gemów, a prawdopodobnie więcej. Ja osobiście gram w tym spotkaniu over 3.5 seta i łącze to w dubel z Ferrerem.

J 9,8K

jozin28

Użytkownik
Us Open
Wawrinka - Baghdatis + 2,5 seta typ 2, kurs 1,45 Pinnacle 8/10✅
Murray - Mayer +2,5 seta 2, kurs 3,04 Pinnacle 2/10⛔
Haas - Youzhny over 3,5 seta kurs 1,53 Bet365 8/10✅

Uff było ciężko z Bagietą ale wymęczył ???? Mayer powalczył tylko w 1 secie i t by było na tyle. Ale ogólnie duży plusik.
Na dziś zaproponuję win Ferrera nawet z handi gemowym -3. Nie wierzę w nagły powrót Tipsy do formy i choć Ferrer też nie błyszczy to jeśli ma wygrać to wydaje mi się że to handi pokryje.
Ferrer - Tipsarevic - typ -3 gemy kurs 1,56 Pinnacle, 5/10

Otrzymane punkty reputacji: +2
dx2 263,4K

dx2

Użytkownik
Gasquet-Raonic over 42 gemy @1.85
Zapowiada sie tutaj calkiem wyrownany mecz. Gasquet to nietuzinkowy tenisista, ktory w wiekszosci przegrywa z czolowka, ale potrafi wzniesc sie na szczyt od czasu do czasu, jak chocby w tym roku w Miami. Mimo, ze Francuz nie jest teoretycznie faworytem to wcale nie zaskoczy mnie jego wygrana. Milos Raonic jeszcze nigdy nie dotarl do cwiercfinalu w zadnym szlemie. Czy teraz bedzie ten pierwszy raz ? Niekoniecznie. O dziwo najwiecej zalezy od samego Gasqueta i jak dobry jest na ta chwile. Stad calkiem rozsadnym rozwiazaniem wydaje mi sie celowanie w over gemowy w tym przypadku lub szukanie typu na over 3,5 seta, ale wtedy zapewne juz po znacznie mniejszym kursie. Generalnie mam zamiar wspierac tym meczu Gasqueta. To jest szlem i tutaj umiejetnosci czytso tenisowe maja troche wiekszosc &quot;wartosc&quot;, o czym przekonal sie Isner w meczu z Kohlschreiberem, a te niewatpliwie w starciu Gasqueta z Raonicem sa po stronie Pana Kokainy.
Lista ignorowanych: brak. Lista czegos tam: (tutaj prosze wpisac wlasne prozpozycje, bo tez chce sie pochwalic &quot;lista&quot;).

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#90#
Philipp Kohlschreiber - Rafael Nadal Over 30.5 gema ✅
Kurs: 1.83​

Linia jak dla mnie grubo zaniżona, Kohlschreiber czuje się tutaj naprawdę dobrze. Wygrana z Isnerem zrobiła na mnie wielkie wrażenie, dwóch wcześniejszych przeciwników ograł dość pewnie. Nadal jak dotychczas miał mało okazji, aby się wykazać. Ograł co prawda Dodiga i Harrisona, ale Rogerio Dutra Da Silva to jak dla mnie przeciwnik słaby, tym bardziej na drugą rundę Szlema. Pokazał swoją moc i udowodnił kto rządzi na korcie. Czy tak samo musi być w pojedynku z Niemcem?
Philipp ma szansę urwać chociaż seta renomowanemu rywalowi, a to już wystarczy, aby pokryć linię, bo w każdym secie przegrany chociaż te dwa gemy powinien ugrać. Niemiec gra tutaj dobrze tak jak wcześniej wspomniałem i nie wierzę w łatwe oddanie meczu. Wskazują na to spotkania z wcześniejszych lat, 2012 w Doha Rafa wygrał w 3 setach (31 gemów), Toronto w 2010 (28 gemów), Australian Open w 2010 (38 gemów), Dubaj w 2008 (26 gemów) oraz ponownie na Wielkim Szlemie w Australii 2008 (39 gemów). Widać, że na hardzie Nadal nie gra tak wspaniale jak na clay&#39;u i set jest w zasięgu Kolschreibera. Warto przytoczyć, że Niemiec na ziemi nie wygrał z nim nawet seta.
Aktualnie wiadomo, że Rafael gra niebotycznie i jest stawiany jako faworyt turnieju. Philipp grał tutaj bez większej presji i już osiągnął dobry wynik, jeżeli zagra na podobnym poziomie jak z Isnerem możemy obejrzeć wspaniały mecz. Reprezentant naszych zachodnich sąsiadów zawsze dobrze przygotowuje się na ważne imprezy i tym razem nie jest inaczej. Forma wspaniała, dlatego też odważę się zagrać ten typ. Jak widać powyżej wyniki mówią same za siebie. Dlaczego tym razem miałoby być inaczej? Zobaczymy co się stanie, a mecz dzisiejszej nocy czasu polskiego.
TB w tym meczu jest nieunikniony. Wystarczy że będzie 1TB i nawet zawodnik może raz przełamać przeciwnika w pozostałych setach i typ wejdzie.
Jak to możliwe? Jeżeli jeden z zawodników wygra w TB i wygra dwa kolejne sety nawet i po tie - breakach nie jest w stanie pokryć linii 42 gemów. Chyba coś źle policzyłeś ;) Spotkanie musi być przynajmniej 4 setowe, więc ja to widzę krucho, chociaż oczywiście jest możliwe.
Edit: Dzięki za szybką reakcję ???? Już poprawione. Jak widać sam poprawiłem kolegę wyżej, a zrobiłem podobny błąd ????

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Janko Tipsarevic v David Ferrer - To win Ferrer 1.32 7/10
Nie widze tutaj innej opcji.
Co prawda żaden z tych graczy nie grał przeciwko wybitnemu przeciwnikowi, ale mimo wszystko zawsze lubiłem Ferrer-a. Jego gra zawsze była szybka i zdecydowana. Janko z drugiej strony zawsze zaliczałem do tych graczy, który zdecydowanie piłkę odbijać umieją, ale nic poza tym. Wydaje mi się, że może to być mecz nawet na 3 sety chociaż tutaj pewien nie jestem. Tak czy inaczej widzę pewne zwycięstwo Hiszpana.

Roger Federer v Tommy Robredo - Federer 3:0 @ 1.51 8/10
Widziałem mecz Robredo. Grał nieźle ale do momentu w którym jego noga zaczęła dokuczać. Myślę, że to jest także powód tych kursów. Gdyby młody, ewidentnie, niedoświadczony Evans zachował zimną głowę (a widać było, że się denerwuje strasznie) i dał radę doprowadzić do 2:2 to Hiszpana już by z nami nie było. Roger to klasa sama w sobie. Wiem, że już nie jest to ten sam gracz co kilka lat temu ale wciąż jest znakomity a jego doświadczenie i spokój na korcie to wręcz mistrzostwo świata. Jestem pewien, że jeżeli tylko pojawi się taka szansa Roger będzie ganiał Hiszpana po korcie i szybko ugra swoje 3-0.
Richard Gasquet v Milos Raonic - Liczba setów? Over 3 @ 1.49 7/10
Widziałem oba mecze, obaj panowie spisywali się bardzo dobrze. Mecze ciekawe. Wydaje mi się, ze jest to po prostu niezmiernie zbliżony poziom. Nie widzę tutaj opcji na wynik 3-0. Możliwe, ze w całym meczu górą będzie Raonic ale zwycięstwo któregokolwiek z Panów by mnie nie zaskoczyło więc na wynik wolę unikać ;)
Dodatkowo: Gems - Under 44.5 @ 1.68 - wydaje mi się, że będzie to pojedynek 4 setów a wtedy powinni się zmieścić w tej linii bez problemów ;)

pazzini 213

pazzini

Użytkownik
Roger Federer - Tommy Robredo (+8,5 gemów) @ 1,61
Zacierałem na ten pojedynek ręce od kiedy tylko rozlosowano drabinkę i doczekałem się. Dwie absolutne legendy (być może Roger jest większą, ale to Tommy jest moim ulubionym tenisistą od kiedy oglądam ten sport) staną naprzeciw siebie na korcie. Od razu rzucił mi się potężnie zawyżony kurs na Robredo, w tym momencie absolutnie nie ma takiej rozbieżności w formie obu tenisistów żeby kurs na zwycięstwo byłej 5 a obecnej 22 rakiety świata wynosił aż 13.0. Nie twierdzę że Roger nie wygra tego meczu, ba - ma na to bardzo duże szanse, ale z pewnością nie zrobi tego tak łatwo jak z Berlocqiem czy Mannarino. H2H miażdżące - 10:0 dla Federera, ale ostatni mecz grany 2 lata temu - nie muszę przypominać gdzie wtedy był Szwajcar. Druga sprawa to klątwa 4. rund Tommyego - on w US Open był bodajże sześcio lub siedmiokrotnie, i za każdym razem nie przeszedł dalej. Z tego co pamiętam raz nawet z turnieju wyrzucił go Federer. Niemniej jednak aktualna forma powinna pozwolić mu na co najmniej pokrycie tego handicapu.
Inne bety na ten mecz:
powyżej 3,5 seta @ 2,75

powyżej 30,5 gemów @ 1,80
Jeśli z którejś strony miało być zwycięstwo 3-0 to na pewno nie ze strony Robredo ???? Brawo Tommy!

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom