>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US Open 26.08-09.09.2013

Status
Zamknięty.
y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Po długiej przerwie moje typu:

Feliciano Lopez va Milos Raonic - 1.42
Przyznam, że nie widziałem za bardzo spotkań tych Panów, coś mi jedynie przeszło przed oczami. Ale wygląda na naprawdę ciekawy typ. Raonic, mgłowy wysoki Kanadyjczyk odprawił już w turnieju Andujar i Fabbioano obu 3-0 dość pewnie. Lopez natomiast ma za sobą dwie czterosetówki. Jak mówiłem cos tam mi się w oczy rzuciło i w sumie ze starcia tych dwóch Panów widzę Raonic-a jako dość pewnego zwyciężce.
John Isnervs Philipp Kohlschreiber - 1.39
Trochę wątpiłem w typy na Isnera ale faktycznie gra ciekawie. Wydaje mi się, ze to co pokazał w meczy z Francuzem wystarczy na niemca a co za tym idzie tym także dość przyjemny.
Tommy Robredo vs Daniel Evans (??)
Nie stawiałem tego meczu jeszcze. Wygląda jednak dość ciekawie. Evans 179 pozycja rankingu dość zaskakująco jest w 3 rundzie. Robredo, rankingowa 22 natomiast powinien być dość pewnym typem. Jedyne co mnie niepokoi to wyniki. Evans odprawił Kei oraz Tomić, Robredo natomiast nie grał w sumie z nikim ważnym i w efekcie mam pewne obawy. Ma ktoś jakieś uwagi do tego meczu?

psotnick 1,1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Nadal, Rafael vs Dodig, Ivan
Total Games: Over 28.5 @ 1.88 Marathon ⛔ 6-4 6-3 6-3 :;/: oczywiście 1 gem...

Chyba trochę za niska linia jak na tę parę. Wprawdzie Rafa w tym roku jeszcze niepokonany na hardzie i pewnie tym się kierowały buki wystawiając kursy, ale akurat teraz trafił mu się wyjątkowo nieprzyjemny rywal, zwłaszcza patrząc na ich ostatni mecz, który właśnie na hardzie padł łupem Dodiga po bardzo wyrównanym boju. Chorwat jak na razie w Nowym Jorku prezentuje się więcej niż solidnie, wprawdzie w pierwszych rundach za rywali miał notorycznych udawaczy (Verdasco i Dawidienko), ale nie przeszkodziło mu to pokazać dobrą formę zwłaszcza w polu serwisowym (75% punktów po pierwszym i 53% po drugi serwisie, 26 asów). Oczywiście Rafa też nie miał probl emów w pierwsz ych mecz ach , ale trudno , żeby było inaczej, bo za rywali miał żółtodzioba z dziką kartą (Harrison) i kwalifikanta (Silva). Faworyt nie powinien mieć problemów z awansem, ale linia wystawiona tak korzystnie, że chyba warto z niej skorzystać. Moim zdaniem wykluczony jest szybki spacerek dla Rafy, za t o całkiem prawdopodobny przy najmniej jeden przedłużony set, może nawet jakiś tiebreak, a to powinno załatwić sprawę overa nawet w trzysetowym pojedynku , a ni e zdziwi mnie zupełnie, jeśli faworyt zgubi seta. Jak dla mnie typ wart rozważenia.
W odróżnieniu od wszystkich innych turniejów w kalendarzu w Szlemach gramy w debla oldskulowo, czyli na przewagi przy równowadze w gemie. Dlatego moim zdaniem warto pograć na overy, zwłaszcza w męskim deblu, bo przy przy starej punktacji o wiele trudniej o przełamania, a tym samym szansa na przedłużone sety i mecze wyraźnie się zwiększa. Oczywiście tylko w przypadku dobrze zmatchowanych zestawień par, bo wtedy szansa jeszcze większa z uwagi na możliwość podzielenia się setami. I dla mnie te pary tak wł aśnie wyglądają.

A.Qureshi / J.Rojer vs R.Bautista-Agut / D.Gimeno-Traver
Total Games: Over 22 @ 1.85 Marathon ⛔ 6-2 6-3

M.Granollers / M.Lopez vs C.Guccione / B.Tomic
Total Games: Over 22.5 @ 2.00 Marathon ZWROT 1-2 Guccione / Tomic ret. W pierwszym przypadku wszyscy to doświadczeni debliści w nowych konfiguracjach, w pierwszych rundach obie pary pograły na pełnym dystansie odwracając mecz po przegraniu pierwszego seta. Dzisiaj również bardzo prawdopodobny wyrównany bój, bo trudno wskazać w tym meczu faworyta. W drugim meczu faworytami są oczywiście Hiszpanie, ale wobec tego, że amerykański hard nie jest ich ulubioną nawierzchnią (co pokazali w 1 rundzie tracąc seta z przeciętniakami), to szanse się nieco wyrównują. Tym bardziej, że Australijczycy już wolni od singlowych zobowiązań, a że potrafią korzystać z serwisu to pokazali nie raz.
e: to s obie wybrałem mecze do overów..

Otrzymane punkty reputacji: +37
suchyy 562

suchyy

Użytkownik
Milos Raonic - F.Lopez / Raonic -3,5 games 1.80 bwin✅✅✅

Miłek mnie zaskoczył w meczu z Andujarem. Zaskakująco łatwo sobie z nim poradził. Widać duży progres w jego grze od czasu turnieju w Montrealu. Lopez stracił seta z dwoma słabiakami i dawał dużo okazji do break pointów. Co się stanie jeżeli Miłosz będzie serwował jak serwuje i nie będzie przegrywał swoich serwisów? Na pewno jest wiele lepszym tenisistą niż Serra czy Klahn. Jeżeli model będzie dawał dalej tyle okazji do BP szykuje się szybkie 3:0.

Michał Kukuszkin - David Ferrer / over 31,5 games 1.90 bwin✅✅✅

Ferrer stracił seta z Bautistą. Kukushin świetnie wszedł w turniej. Przez kwalifikacje przeszedł jak burza. Ograł pewnie 3:0 Haider Maurera pogromce Gulbisa. Myślalłem również nad zagraniem + 7,5 gema na ruska ale jednak linia gemowa jest w miare pewniejsza w przypadku 4 setów.

Otrzymane punkty reputacji: +14
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#86#
Feliciano Lopez - Milos Raonic Over 41.5 gema ✅
Kurs: 1.72​

Po namyśle zaproponuję jeszcze over w tym niezwykle ciekawym spotkaniu. Raonic z Lopezem stoczą naprawdę emocjonujące widowisko i widzę tutaj szansę na przynajmniej 4 sety, a liczę po cichu nawet na 5. Lopez na US Open nie czuje się tak jak na Roland Garros, ale hard obcy mu nie jest. Dla Raonica na pewno będzie to przewaga, hard to jego gra. Mocny serwis, potężny forehand dadzą mu na pewno dużą przewagę. Feliciano w tym turnieju pokazuje się z dobrej strony i liczę, że także zagra na poziomie z Milosem. Kanadyjczyk wygrał tutaj dwa mecze po 3-0, ale z kim on grał? Pablo Andujar typowy &quot;ziemniak&quot;, który z hardem ma tyle wspólnego co Kubot szanse na Wielkiego Szlema, Thomas Fabbiano to przeciętny grajek, byleby nie powiedzieć kiepski.
Hiszpan też nie miał zbyt wymagających graczy, Florent Serra przeciętniak, a Bradley Klahn dopiero rozpoczyna swoją karierę i wkraczanie do ATP. Męczył się z nimi trochę bardziej, bo potrzebował po 4 sety by odprawić przeciwników z imprezy. Nie zmienia to faktu, że grał dobrze i ofensywnie. Dodatkowym atutem jest leworęczność, wielokrotnie wspominałem, że tacy tenisiści mają przewagę. Spokojnie mogą wyrzucać graczy swoim serwisem, a to naprawdę duża zaleta w prawie każdej wymianie. W poprzednim roku Feliciano zakończył US Open właśnie w III rundzie, natomiast Raonic zatrzymał się fazę później na Murray&#39;u.
Forma ostatnich tygodni z korzyścią dla Raonica, który w Montrealu błysnął finałem, a później już było trochę gorzej. W Cincinnati odpadł z Isnerem, a w pierwszej rundzie tego turnieju omal nie przegrał z Sockiem. To tylko potwierdza, że ma jeszcze okresy przestojów i Lopez na pewno znajdzie okazję do przełamania rywala. 32 - letni gracz z Półwyspu Iberyjskiego grał przed Wielkim Szlemem trochę gorzej, Montreal I runda, a w Cincinnati porażka w III fazie z JMDP, chociaż rozegrał wtedy bardzo dobry mecz.
Głównym czynnikiem w tym meczu będzie serwis Kanadyjczyka. Jeżeli będzie &quot;siedział&quot; trochę lepiej niż w poprzednich meczach skończyć się może na szybkim 3-0. Jeżeli będzie inaczej obejrzymy walkę, a być może i nawet zwycięstwo Feliciano. Warto także dodać, że już raz ze sobą grali, ale mączka to nie najlepsza nawierzchnia (łagodnie mówiąc) dla Raonica. W Madrycie (2 lata temu) po walce Lopez wygrał z młodym Milosem. Mecz około godziny 18:30 czasu polskiego, zapowiada się ciekawe widowisko, więc warto zasiąść przed TV.
JEDYNE CO MOGĘ DODAĆ DO POWYŻSZEJ TEORII TO GRATULACJE BUJNEJ WYOBRAŹNI!! Może i Djoko leci na sterydach skoro jest Serbem??? Pakowanie wszystkich Serbskich i Chorwackich graczy do jednego worka to gruba przesada, zastanów się człowieku czasem przed tym jak coś napiszesz...
Pisze to co myśli i wcale się nie dziwię, że coś takiego sobie wyobraził. Też przez pewien czas nad tym myślałem i uważam, że jakaś prawda w tym może być. Co do pisania, to lepiej zajmij się swoim działem, bo do dzisiaj nie widzę statystyk za lipiec panie moderatorze.
Edit by kuba:
Panie userze, Pan nie jest od tego żeby zwracać komukolwiek uwagę na sposób prowadzenia tematu!! Zwłaszcza w dziale z analizami tenisowymi... Zakładam, że to tylko chwilowy podmuch mało przemyślanych zdań, do których nie zamierzam się więcej odnosić ...
Edit:
To, że masz moderatora nie zwalnia Cię z przestrzegania regulaminu i mogę pisać co mi się podoba. Wolny kraj, jeżeli masz minusowy miesiąc nawet nie rozliczasz typów, więc już wiadomo o co chodzi. Rób co chcesz, zgłosiłem to dalej.

Więcej cenzury modzie! Piszemy prawdę, jeżeli tego zrozumieć nie możesz to zacznij się poprawiać, albo zrezygnuj, bo ja nie odpuszczę.

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 185

marcin_uk

Użytkownik
Jakoś nie czuję tegorocznego USO... Co prawda nie typowałem jeszcze za kasę, tylko na &quot;kartce&quot;, ale szczerze powiem, że wyszło mi to na dobre. Codziennie wybierałem jakieś typy, na ogół pierwsze rundy odpuszczam, ale tutaj kompletnie nie mogę się wbić. Często stawiam na dogów i to po bardzo wysokich kursach, więc i takie sobie wybierałem jeśli coś za takimi typami przemawiało. No i najlepsze jest to, że jeśli wybrałem fajne dogi to faworyci, na których bym również zapewne stawiał (jako &quot;pewniaki&quot;) przegrywali i na odwrót.
Dzisiaj tylko trzy mecze mi podchodzą pod typowanie, ale nie wiem czy nie zrezygnuje, bo mam pełno wątpliwości. Do rzeczy:
Sock - Tipsarevic Sock To win at least 1 set @ 1.36 Ladbrokes (6/10) ✅
Sock to kolejny talent amerykańskiej szkoły, za dużo już tych talentów widziałem, żeby wróżyć mu wielką karierę, tym bardziej, że ma to co większość poprzedników, czyli grę na mega poziomie prezentuje tylko fragmentami. No, ale czucie, volleya i serwis to on ma, to może być atut. Tipsarevic daje dupy po całości od dłuższego czasu, tu był bliski odpadnięcia z Cuevasem, ceglarzem, który wraca po kontuzjach i rozegrał w tym roku kilka spotkań na krzyż. Ograł Sele, ale kto to jest Sela? Na GS to pionek. A co do Serba to mi się wkręciła taka teoria spiskowa, że Troicki i Cilic (obaj wylecieli z Touru za doping) to nie były wyjątki i Janko (to bałkańscy kumple ;] wątpię żeby nie wiedział ;] a w udawanie niewinności wierzą chyba tylko dzieci z Serbii i Chorwacji ) też miał coś na sumieniu i po prostu odstawił &quot;drugi&quot; żeby przypadkiem też nie wpaść, no i teraz wrócił na &quot;swój&quot; poziom, no ale to tylko moja wyimaginowana wersja :razz:
Niemniej jednak Sock dzisiaj najbardziej mi podchodzi do grania.
Isner - Kohlschreiber Over 42.5 games @ 1.83 Ladbrokes (6/10) ✅
Rok temu było to samo, nie zdziwię się jak BigJohn poleci, ale nie ma sensu wróżyć z fusów, na pewno jest słusznym faworytem. Tylko że Kolba też dobrze serwuje i będzie go niszczył z głębi kortu. Tie-breaki niemal gwarantowane i niekoniecznie muszą one pójść na stronę gospodarza. Uważam, że możemy tu mieć zacięty mecz, linia oczywiście największa możliwa (42.5 ja mam w Ladro), ale i tak spokojnie do pokrycia, zresztą każdy ich mecz był wyrównany a Isner w szlemach pokrywa tę linię b. często a jeśli nawet nie to z takimi pionkami, że szkoda gadać, albo z takim Monfilsem.
Evans - Robredo 1 @ 4.00 Sportinget (3/10) ⛔
Kolejny dog. Evans fajnych graczy tu ograł, dwie PRZYSZŁOŚCI tenisa :oops: Chłopaczki oczywiście nie są jeszcze na poziomie (może przez wiek), który wyklucza takie spadki formy, ale Evans swoje też dołożył, też jest młody ciągle się rozwija, może to jego moment? Na pewno dobrze serwuje. Niby Robredo to wyjadacz, technicznie dobry grajek, niby ceglarz, ale na hardzie swoje pograł, miał nawet okres w młodości gdy omijał mączki żeby trenować ofensywny tenis na hardzie, ale jak widziałem jego grę z Matosevicem, to momentami wołało to o pomstę do nieba, gdyby Marianko nie był takim napaleńcem, spokojnie mógłby to wygrać.
Jeśli postawię to zapewne tylko jeden typ, zdecyduje się później, może dorzucicie swoje trzy grosze i pomożecie coś wybrać. Na razie najbliżej mi do Socka.
Powodzenia i liczę na merytoryczny dialog hehe :grin:
PS. Zdecydowałem się jednak na dwa typy do pierwszego kuponu, może jeszcze namyślę się na jakiegoś singla, jeśli tak to dam znać ???? Poprawki oczywiście wprowadzone.
PS2. Po zmianie kursu gram też Evansa, więcej kilka postów niżej.

+2.16j
+4.98j

-3j
=
✅ 4.14 jednostki

Otrzymane punkty reputacji: +65
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Marcin_UK swietnie opisałes mecze. Dawno nie widziałem tu takiego posta. Widać siedzisz w interesie od lat i to widac gołym okiem, udzielaj sie czesciej!
Ja ide zdecydowanie za typem od Lutka, dzieki ze zwrociłes na niego uwage. Zdecydowanie pobieram +3,5 na Kolba po kursie ponad 2! Isner ma problemy fizyczne w długich spotkaniach a to może byc taki mecz na wyniszczenie, moze 5 setów? Pewnie jakies Tb, wiec handi powinno wejść. Niemiec pewnie seta ugra, ogolnie mega wyrownany mecz sie szykuje, wiec handi naprawdę dobra opcja.
Kusi mnie też Evans +2,5 1,50 wygląda bardzo fajnie. Robredo klasa, super się patrzy na jego grę, zaskoczył mnie, że wrócił do takiej formy ja go spisałem na starty ale się myliłem. No ale gra z objawieniem tego turnieju, Evans wreszcie wział sie za siebie i widac efekty. Jednego seta powinnien spokojnie ogarnać, na pewnoe bedzie skracał wymiaty, latał do siatki, niezle tam się prezentuje a Robredo tego nie lubi, będzie pórbował kombinować plus dobre podanie, wątpie aby Hiszpan ogarnał go w trzech setach. Wszystko zalezy od Anglika, jak zagra swoj max jak w ostatnich meczach to seta ugra, bo Hiszpan poniżej pewnego poziomu nie schodzi ????

Otrzymane punkty reputacji: +24
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? J. Sock vs J. Tipsarevic dla Mecz (1.422) WYNIK ?
???? J. Isner vs P. Kohlschreiber dla Mecz (1.357) WYNIK ?
KURS: 1.929
Stawka: 82 | Do wygrania: 76.24 PLN
PinnacleSports

Wg mnie dziś nie będzie większych sensacji i zarówno Janko jak i John pokonają swoich przeciwników. Owszem, może i Janko od jakiegoś czasu pod formą ale taki Jacek Skarpetka to może Tipsarevicovi buty czyścić albo rakiety podawać. Różnica poziomów jest spora i w zasadzie jak coś może złego się wydarzyć dla Serba to tylko i wyłącznie za sprawą jego błędów. Janko potrafi znakomicie mijać więc czucie voleja o którym mowa powyżej Sock będzie mógł sobie schować między bajki... Tipsa broni QF z zeszłego roku i nie wierzę, że przegra w R3 z grajkiem pokroju Socka. Owszem, Jacek Skarpetka ma potencjał, ma talent i pewnie coś tam powalczy z Serbem, ale końcowy wynik meczu wg mnie jest jasny. Sensacji tutaj być nie powinno. Nie rozumiem jeszcze poniższego zdania :
&quot;Tipsarevic daje dupy po całości od dłuższego czasu, tu był bliski odpadnięcia z Cuevasem, ceglarzem, który wraca po kontuzjach i rozegrał w tym roku kilka spotkań na krzyż.&quot; - czemu wg Ciebie był bliski odpadnięcia ?? Seta owszem przegrał ale w meczu prowadził 2:1 i nic nie zapowiadało porażki Serba... Super założenia !!
John ma delikatnie pisząc &quot;na pieńku&quot; z Kohlim za zeszłoroczny US OPEN gdzie prowadząc w setach 2:1 przegrał 2:3. To na pewno zabolało i zostało zapamiętane przez Big Johna. Dziś moim zdaniem dojdzie do rewanżu za tamten mecz i John wygra. Kohli jak zwykle stara się grać solidnie, ale w najwyższej formie na pewno nie jest. Big John natomiast rzutem na taśmę przed US OPEN wyłapał całkiem fajną formę dochodząc do finału w Cincinnati pokonując po drodze DelPo, Djoko, Raonica czy Gasqueta!! Wynik fantanstyczy, który na pewno pozwolił Isnerowi uwierzyć ponownie w własne możliwości po delikatnym dołku formy sprzed Wimbledonu. Warto dodać, że Isner przed Cincinnati był jeszcze przecież w finale w Washingtonie i wygrał turniej w Atlancie. Fakt że między czasie przegrał z Vaskiem Pospisilem, ale w tamtym meczu wynik wahał się w tie breakach, w których wiadomo - czasem szczęście gra pierwsze skrzypce. Nie umniejsza to jednak aktualnej dyspozycji Isnera, który w dzisiejszym meczu powinien poradzić sobie. Walka na pewno będzie, na 3 setach raczej się nie skończy, ale ja idę w stronę gospodarza - Insera.

acetate 474

acetate

Użytkownik
Dodig I. vs Nadal R. - 1 @ 19,00 (bet365)
Krotko, typ jest value i warto go zagrac za drobniaki. Nadal jaki jest - wiadomo, ale i tacy mutanci maja slabsze dni. Dodig lubi grac na hard, juz raz na tej nawierzchni ogral Rafe. Nie jest to zaden pewniak ani mega mocny typ, po prostu warto to zagrac.
Jak dla mnie to predzej odpadnie Rafa niz Murray czy Djoker, moze wlasnie dzisiaj?

Otrzymane punkty reputacji: +10
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Panowie to nie jest miejsce na taka dyskusje, tutaj rozmawiamy o meczach, ktore odbywaja sie w ramach US Open 2013. Nie usuwam tego wpisu abyscie nie uznali, ze ktos tu zlewa Wasza opine. Tak nie jest. To grono adminow podejmuje decyzje personalne + bierze sie pod uwage opinie moderatorow, mod team i czesto Wasze zdanie. Jesli jakis moderator wedlug Was nie spelnia swojej funkcji prosze o napisanie tego w dziale &quot;administracja&quot; z uzasadnieniem. Wtedy admini moga sie tym zajac, w dziale tematycznym w temacie z analizami to nie ma wiekszego sensu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 9,8K

jozin28

Użytkownik
Wawrinka - Ivo Karlovic 1, kurs1,33 Pinnacle, Szanse 8/10 ✅
Dziś zaproponuję więcej niż zazwyczaj (1 typ) bo aż 3. NIe będę się tu rozpisywał bo dość już zostało napisane przez kolegów powyżej. Będę się kierował głownie formą.
Pierwszy typ Isner - Kohlchreiber over 3,5 seta kurs 1,57 Bet365 6/10- Niektórzy piszą win Isnera ( z czym się zgadzam ale kurs marny) inni +2,5 seta (niewiele lepiej) dlatego najrozsądniejszy wydaję się over setowy bo Niemiec zapewne tego meczu nie wygra a jeśli nawet tak to nie 0:3 i to samo myślę w drugą stronę.
Drugi typ Gasquet R - Tursunov over 3,5 seta kurs 1,57 Bet365 6/10
Tutaj idę podobnym tokiem myślenia, kurs na popularnego Ryśka (który może zagrać genialnie albo zupełnie na odwrót) niezadawalający a Tursunov złapał fajną formę i może pokusić się nawet o wygraną meczu ale over setowy jak najbardziej do grania.
Trzeci typ bardziej rekreacyjnie Nadal - Dodig +9,5 gema 2 kurs 1,61 Bet365
Jak gra Nadal Wszyscy widzimy ale Dodig te 9 gemów jest w stanie wyszarpać po fajnym kursie.

J 9,8K

jozin28

Użytkownik
Wawrinka - Ivo Karlovic 1, kurs1,33 Pinnacle, Szanse 8/10 ✅
Dziś zaproponuję więcej niż zazwyczaj (1 typ) bo aż 3. NIe będę się tu rozpisywał bo dość już zostało napisane przez kolegów powyżej. Będę się kierował głownie formą.
Pierwszy typ Isner - Kohlchreiber over 3,5 seta kurs 1,57 Bet365 6/10- Niektórzy piszą win Isnera ( z czym się zgadzam ale kurs marny) inni +2,5 seta (niewiele lepiej) dlatego najrozsądniejszy wydaję się over setowy bo Niemiec zapewne tego meczu nie wygra a jeśli nawet tak to nie 0:3 i to samo myślę w drugą stronę.
Drugi typ Gasquet R - Tursunov over 3,5 seta kurs 1,57 Bet365 6/10
Tutaj idę podobnym tokiem myślenia, kurs na popularnego Ryśka (który może zagrać genialnie albo zupełnie na odwrót) niezadawalający a Tursunov złapał fajną formę i może pokusić się nawet o wygraną meczu ale over setowy jak najbardziej do grania.
Trzeci typ bardziej rekreacyjnie Nadal - Dodig +9,5 gema 2 kurs 1,61 Bet365
Jak gra Nadal Wszyscy widzimy ale Dodig te 9 gemów jest w stanie wyszarpać po fajnym kursie.
Bardzo szybko mogę rozliczyć moje typki :grin:
Pierwszy typ Isner - Kohlchreiber over 3,5 seta kurs 1,57 Bet365 ✅
Drugi typ Gasquet - Tursunov over 3,5 seta kurs 1,57 Bet365 6/10✅
Trzeci typ Nadal - Dodig +9,5 gema 2 kurs 1,61 Bet365 ✅

M 185

marcin_uk

Użytkownik
Wracam jeszcze do meczu Evans v Robredo, o którym po namyśle (jakoś koło południa) napisałem (o dziwo ten post też zniknął, mimo że tam nie poruszałem &quot;zakazanego&quot; tematu :] ) że kursy są wystawione idealnie. Tyle, że wtedy było to bodajże 1.35 do 3.20, coś w tej granicy. Przez kilka godzin trochę się zmieniło, sporo ludzi musiało pograć na win Robredo i kurs skoczył i to nie mało, bo u większości buków już jest ponad 3.75 a można złapać nawet 4.00 (Sportingbet). I tu już mamy value, czyli okazję to na co my gracze czekamy. Różnica spora bo kurs skoczył o około 0.80! Szukałem informacji, czy przypadkiem nie spowodował tego jakiś inny czynnik (uraz czy coś w tym stylu), ale nie znalazłem niczego. Więc wnioskuję, że po prostu ludzie zaczęli stawiać na Hiszpana. Ten oczywiście pozostaje faworytem, mając swoje atuty, natomiast w trakcie meczu okaże się, czy Evans jest w 3 rundzie dzięki pomocy, dwóch innych dużo bardziej utalentowanych graczy, czy może to jakiś przełom w jego karierze? Stworzyła się okazja i moim zdaniem teraz warto próbować.
Evans v Robredo 1 @ 4.00 Sportingbet (3/10)
PS. Starałem się podać dzisiaj w tym temacie swoje spostrzeżenia, sam gram dużo ryzykowniej, co oczywiście nie wychodzi na dobre, brak cierpliwości i podstawowych zasad, z czym się nie kryje, jednak w tym temacie, który ma pomagać innym w rozwiewaniu wątpliwości staram się być obiektywny i podawać, w miarę rozsądne typy (o ile można tak powiedzieć) by nie wprowadzać w błąd ani naciągać na typy, które wynikają z mojej zachłanności czy braku cierpliwości (Sock +2.5 seta ✅ natomiast ja zagrałem na zwycięstwo w meczu). To tak w roli wyjaśnienia, jeśli ktoś trafiłby na mój temat, albo gdybym w przyszłości podawał jeszcze jakieś typy w tym temacie ;)
Powodzenia

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Na dziś porcja dogów odemnie:

Wawrinka-Baghdatis⛔ Typ 2 3,20 eFortuna
Wawrinka w kiepskiej formie, na pewno nie w takiej jak na AO lub na początku sezonu gdzie wygrywal prawie z każdym na mączce, męki z Karlovicem i wygrana ze Stepankiem który ostatnio też jest zerowy,Bagdatis w tym turnieju wygląda bardzo dobrze,moim zdaniem jest w formie, super serwis, kapitalny return, agresywna gra z głębi kortu, rozegrał niezłe spotkanie z Andersonem i było widać że mu zależy, jest skoncentrowany i gra z wielkim poświęceniem,sezon nieudany ale to może być jego turniej wg moich skromnych obserwacji,nie bronił nawet break pointa w dotychczasowych meczach które rozegrał, jeśli jego gorąca głowa wytrzyma i będzie dobrze returnował to może spokojnie wygrać, 1,29 na Wawrinke to jakaś kpina i udana zagrywka ze strony bukmacherów
Berdych-Benneteau⛔ Typ 2 5,10 eFortuna
Berdych słabiutko wygląda w tym turnieju,wg moich obserwacji jest kompletnie bez formy, męczarnie z Kudla który prezentuje poziom challengerów i spacerek z Lorenzim który nie ma nic wspólnego z hardem,Julien to niewygodny rywal dla każdego gracza w tourze, odprawił dosyć gładko naszego Ołówka i wygrał w 3 setach z Chardym,bardzo dobre podanie,jeszcze lepszy return, chip&amp;charge serv&amp;volley opanowane do perfekcji, przede wszystkim nie popełnia wielu błędów,warto dodać że Berdych miewa mega przestoje i bardzo długo wchodzi w mecz, tak cwany lis jak Francuz może to wykorzystać, lokatą dla mnie jest to że Julien ugra seta ale ja uderzam ostro na jego win
Seppi-Istomin Typ 1 1,98 eFortuna
Z pewnością szykuje się nam długi pojedynek, nie skończy się to spotkanie w 3 setach,Seppi to król 5-cio setówek jeśli chodzi o szlemy, Istomin zazwyczaj przegrywa jeśli jest faworytem i kursy na niego spadają na łeb na szyję,Uzbek to gracz bez psychiki i jeśli mu nie idzie to podpala się i chce kończyć wszystko jak najszybciej, im dłużej będzie trwał mecz tym rosną szanse Seppiego,swoim przebijaniem może wyprowadzić z równowagi Uzbeka,h2h 5-1 na korzyść Andreasa i moim zdaniem to nie przypadek, wygrał z nim na Wimbledonie także w 5 setach,polecam gorąco!

Edit. 10:50 Zapomniałem dodać o pewniaku dnia Marcel Granollers 1,50, Smyczek to może mu buty czyścić to poziom challenger , seta może ugrać ale w przekroju całego meczu będzie wyraźnie gorszy.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Porcja dogów, a zapomniałeś o Smyczku, który spośród dzisiejszych betów, ma największą szansę wejścia. Marathon ma @2,68, Bet365 @2,50 kiedy inne firmy mają na poziomie @2,35 :!: Do rana pewnie i u nich pospada ale i tak powinien być warty grania.

Hiszpan jest już po dwóch pięciosetówkach. Pierw wymęczone zwycięstwo z Zoppem, który poza wyskokiem w Rosji, nie grał na hardzie od roku - zresztą 12 meczy w ciągu roku i jedynie zwycięstwa na clayu w Tampere z graczami z 5 setki...
Później kolejne męczarnie z Ramem. 2 sety w plecy i wyciągnięcie meczu na swoją korzyść. Ram forma również tragedia, gdyby nie &quot;mecz życia&quot; to by go nie było w 2 rundzie. Może Fog tak chciał? Tamtego dnia to i pewnie pusta, druga strona kortu połamałaby Włocha, gdyby chciał celowo przegrać mecz...

Smyczek spokojnie odprawił Duckwortha i trochę zaskakująco Bogomolova. Z drugiej strony Alex mógł odczuwać już trudy wszystkich meczy w US Series + pięciosetówka z Paire&#39;m. Tak czy siak, Marcela nie powinno być już w tej rundzie i Smyczek powinien pewnie go odprawić. W Pinku handi +2,5s w jego stronę uważam, ża 29% lokatę (nie lubię tego wyrażenia ale w tym wypadku nic innego nie pasuje :p)

Marcel Granollers-Pujol - Tim Smyczek @2,68 marathonbet @2,50 Bet365 @2,35 każdy inny 3/10

Tim Smyczek +2,5s @1,29 Pinnacle 10/10

mam nadzieję, że ani Roksana ani Kuba nie usuną tego wzglednie, bezargumentowego wpisu ;)

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP US Open
???? Haas T. - Youzhny M.
Youzhny M. +4,5 gemy ::: 1,73 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 4:4, ich mecze były zawsze zacięte. Faworyta meczu trudno wskazać, papierowym na pewno jest Haas, ale ja bym Rosjanina nie skreślał. Tommy Haas gra okropnie nierówno, oczywiście wygrał z Lu w 3 setach, ale zrobił przy tym około 40 błędów, a przecież Tajwańczyk w porównaniu z Rosjaninem to dwie klasy niżej. Niemiec mieszkający w Stanach, seriami potrafi tracić punkty, okropnie w meczu się frustruje po czym wybija na auty bądź w siatkę niczym zaprogramowana maszyna. Takie przestoje powinien wykorzystać Mikhail. Na Mastersach wcześniej nie miał szczęścia do losowań, w Kanadzie finalista Raonic, a później w Cincinnati Murray. Teraz ma okazję na większą ilość punktów. W tym meczu nie jest na pewno bez szans, a ja się dodatkowo zabezpieczam dodatnim handicapem. Panowie powinni obijać się jednoręcznym backhandem przez większość meczu. Mecz moim zdaniem 50 na 50.
Wynik: 3:6 2:6 6:2 3:6 ✅
- - - - -
Dziś same dobre wyrównane mecze ;).
Wawrinka S. - Baghdatis M.
Haas T. - Youzhny M. (H2H 4:4, pojedynek dwóch &quot;oldboyów&quot;!)
Smyczek T. - Granollers-Pujol M. (Ostatni Amerykanin w drabince singlowej mężczyzn!)

Seppi A. - Istomin D. (4 z rzędu pojedynek w Szlemie! Ostatnie 3 kończyły się 5 setami!)
Będzie co oglądać, chyba najlepszy dzień US Open jak na razie w tą deszczową niedzielę!

dx2 295,5K

dx2

Użytkownik
Seppi-Istomin 2 @1.7
Duzo fajnych meczow obydwaj panowie zagrali. Najbardziej optymalne bedzie chyba odniesienie sie do ich pojedynku na Australian Open, gdzie Wloch wygral 7-6 5-7 6-7 6-4 6-2. Seppi wygral tamten mecz, byl bardzo bliski porazki w czterech setach, ale zdolal odwrocic losy meczu. Tym razem zakladam jednak inny scenariusz. Istomin dobrze przygotowany na amerykanski turniej, kilka fajnych meczow po drodze. Seppiego pamietam dobrze z meczu w Montrealu z Rosolem, gdzie Czech tez byl bardzo bliski ogrania Wlocha. Przede wszystkim Rosol niemilosiernie karcil drugie podanie Seppiego. Wydaje mi sie, ze Wlochowi do optymalnej dyspozycji brakuje, a starty Seppiego na US Open do tej pory byly nie najlepsze. Wloch pokonal w trudnym meczu Malisse&#39;a oraz DevVarmana i wyglada to wedlug mnie jako tako. Istomin zachwycil dyspozycja w meczu z Almagro, wygrywajac dosc pewnie 3-1 oraz nie dal wiekszych szans Tobiasowi Kamke, ktory tez niezle generalnie przebija. Tak jak w Australii postwilem na Seppiego, to tym razem wydaje mi sie, ze szanse Uzbeka sa duzo wieksze, mimo duzej sympatii i szacunku dla wloskiego tenisisty. Z bukmacherskiego punktu widzenia dodam tez, ze nastapily przewartosciowania kurosw na korzysc Istomina w porownaniu z tym, co poczatkowo wystawiono, chociaz nie jest to akurat to &quot;cos&quot;, co pcha mnie w tym meczu strone Istomina.
Lista ignorowanych: brak. Lista osob, ktorym kiedys nie dalem cukierka w szkole : Tomek, Zosia, Bartek.

Otrzymane punkty reputacji: +11
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Szalnona linia handicapperska w stronię Benneteau, tym bardziej że francuza tak na prawdę stać na wyrównane starcie z Berdychem.

Benek ma na swoim koncie świetny mecz z Chardym. Jak zwykle - gra solidnie, trzyma poziom, unika jak ognia tych słabszych momentów i przestojów w grze. Siłą ognia może się okazać return serwisowy Czecha, ale alternatywą zwrotną będzie umiejętność Juleina i zachowaczość w grze z głębi kortu, dobra gra na skrzydłach , deblowskie przyzwyczajenia pod siatką i kończący forhend - miejmy nadzieje, jak najbardziej skuteczny.

Tomas z roku na rok puka do bram najwyższego topu, tradycyjnie w tym roku będzie szukał swoich szans na ćwierć/pół-finał. Do tej pory bez większych problemów doszedł do tej III rundy i właściwie dziś najtrudniejszy test dopiero przed nim, a już dobrze serwujący Kudla wytestował go do granic możliwości w poprzedniej rundzie.

Ciągle powtarzam , że Benny nigdy nie daje za wygraną, przykłada się do swoich meczów i niekonieczie czy gra w 250-tce, czy w GS&#39;ie - zawsze trzyma fason. Ponadto niejeden przekonał się ,że jest w stanie pogonić i uprzykrzyć życie najlepszym.

Berdych na papierze powinien tu wygrać, ale Benneteau się nie podda, być może urwie seta, możliwe , że będzie zacięty mecz &quot;gem za gem&quot; , jakieś tiebreaki. Jedno jest pewne, będzie walka i wysoki level.

Julien Benneteau +6,5 games - Tomas Berdych [2,02] PinnacleSports ⛔

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#87#
Stanislas Wawrinka - Marcos Baghdatis Over 3.5 seta ✅
Kurs: 1.61​

Spotkanie dwóch graczy w podobnej formie. Wawrinka przed turniejem nie zachwycał, tutaj również zdarzają mu się przestoje, ale jak dotychczas wygrał spokojnie swoje mecze. Baghdatis natomiast grał przeciętnie, ale sezon ma taki od początku, więc to nie było dla nikogo zaskoczeniem. Potrafił wygrać seta 6:1, aby później w podobny sposób przegrać (mecz z Fogninim). Na US Open gra świetnie i to trzeba otwarcie przyznać. Tylko jeden break point broniony w meczu z Soedą i wygrana z Andersonem robią wrażenie. Mecz jak dla mnie 50/50 i w stronę Wawrinki nawet nie warto iść, a raczej szukać &quot;niespodzianki&quot;.
Ja zdecydowałem się na over setowy, który wydaje mi się bardzo pewny. Każdy z nich jest w stanie ugrać tego jednego seta, aby przegrać mecz. Nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś oddał łatwo to spotkanie i przegrać do zera. W karierze spotkali się trzykrotnie, wszystkie spotkania wygrywał Stanislas. Ostatni raz zagrali w 2012 na Australian Open, gdzie w 4 setach zwyciężył Szwajcar. Cypryjczyk nie może znaleźć na niego sposobu, ale myślę, że dzisiaj będzie miał największą szansę, aby to zmienić. Marcos osobiście mnie zaskoczył i widzę duże szansę na to, aby to wygrał.
Wawrinka w USA gra strasznie nierówno, o ile mecz z Karlovicem można uznać za udany, to w I rundzie strasznie zagrał z Stepankiem. 67% z pierwszego podania nie robi szału, tym bardziej dla tak klasowego zawodnika. Baghdatis tak jak wspomniałem odprawił Andersona i to w 3 szybkich setach. Jego skuteczność pierwszego podania była żenująca, a mimo to poradził sobie z reprezentantem RPA. Widać, że na turnieju zależy mu i gra w pełni skoncentrowany przez całe spotkanie. Nie ma już chimerycznego Cypryjczyka, a maszynka do zdobywania punktów.
Dla bardziej odważnych można pograć na czysty win, chociaż różnie to może być. Główka u Marcosa może się &quot;przeciążyć&quot; i skończy się kompromitacją. Również może to się stać i w drugą stronę, bo Szwajcar także do najsilniejszych psychicznie nie należy. Mecz rozgrywany będzie w I sesji dzisiejszego dnia (około godziny 17 czasu polskiego).

J 9,8K

jozin28

Użytkownik
Szkoda, że usunięto wczorajszy mój post w którym pisałem między innymi aby nie szukać sensacji w meczu Robredo. Trudno. A dziś zgadzam się z kolegą powyżej tylko ja pograłem +2,5 seta na Bagietę(ale gdybym miał taką opcję zagrałbym over setowy). Lubie tenis Wawrinki ale jak pokazał mecz z Ivo jego jest on do przełamania. Jeśli Bagieta jest w takiej formię jak w poprzednich 2 meczach seta powinien ugrać. I jeśli ma ugrać to gdzieś na początku meczu tj 1 lub 2 seta. Bo jak będzie 0:2 przegrywał to walki nie podejmie.
Dodatkowo proponuję za niską stawkę ale po pięknym kursie na seta Floriana z Andym. Wiele się mówi o jego super formie ale jak pokazał mecz z Leonardo Mayerem aż tak cudownie nie jest. Dlatego kurs 3.04 biorę lekko.
Kolejny typ to over setowy w meczu Haas - Youzhny, a o tym meczu już koledzy się rozpisywali i ja podzielam ich zdanie. Resumując:
Wawrinka - Baghdatis + 2,5 seta typ 2, kurs 1,45 Pinnacle 8/10
Murray - Mayer +2,5 seta 2, kurs 3,04 Pinnacle 2/10
Haas - Youzhny over 3,5 seta kurs 1,53 Bet365 8/10

Powodzenia ????

matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Donskoy - Hewitt +3.5 seta @1.66 Bet365 ✅
+37.5 gemów @1.92 Unibet ✅

Trudno mi sobie wyobrazic zwyciestwo Lleytona 3-0, jego mecze to walka, walka i jeszcze raz walka. Niektorzy wesza tutaj niespodzianke i pewnie slusznie bo kurs na Rosjanina swietny a Hewitt to nie Djokovic czy Murray. Ja spodziewam sie kolejnego meczu walki z udzialem Australijczyka, byc moze nawet pieciosetowki.

Haas-Youzhny +39.5 @1.90 Unibet ⛔

Tutaj mecz dwoch wyjadaczy bedacych w swietnej formie, rowniez spodziewajmy sie wyrownanego meczu - ze wskazaniem na Tommy&#39;ego, niemniej Rosjanin imponuje forma i nie jest bez szans.

Murray-Mayer F. 3-0 @1.48 Sportingbet ✅

Nie chce mi sie wierzyc, zeby Szkot znow zafundowal sobie taka nerwowke jak w poprzedniej rundzie z innym Mayerem. Kurs nie powala ale moim zdaniem Andy wygra tutaj bardzo pewnie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom