????
Gasquet R. - Ferrer D.
Ferrer D. ::: 1,42 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 1:8 na korzyść Hiszpana. To powinno wystarczyć do analizy. Ferrer niezwykle ambitny zawodnik na wszystkich szlemach, w tym roku ma swój najlepszy sezon w karierze. Rok temu półfinał US Open, w 2013 roku półfinał
Australian Open, finał French Open, ćwierćfinał Wimbledonu i tutaj prawdopodobnie zagra znowu w półfinale, przegrywając z Nadalem o ile znajdzie się w tej fazie turnieju. Wyniki niezwykle dobre jak na zawodnika mierzącego 178 cm. Ferrer przegrywa tylko z pretendentami do tytułu. Gasquet robi postępy w swojej karierze dlatego jest w tym miejscu rankingowym gdzie jest, ale moim zdaniem to będzie za mało na walczącego Hiszpana. Nie wiem w jakim stosunku wygra ten mecz czy to będzie 3:0 czy 3:2, ale wiem jedno... David Ferrer powinien ten mecz wygrać.
h2h dla mnie nie jest jakimś wielkim odnośnikiem, po którym możemy wyciągnąć zwycięzce tego spotkania, fakt jest taki, że jest niekorzystny dla Francuza ... i co ? to oznacza, że jutro zejdzie z kortu jako przegrany ? Nie sądzę ... np. daleko szukać pamięciom nie trzeba
Flavia Pennetta awansowała do ćwierćfinału US Open pokonując
Errani mając z nią bilans
1:4, następnie z
Kuznetsova bilans
0:5 mało tego w tych dwóch spotkaniach z w/w paniami przegrała tylko
10 gemów ! , szybko nasuwa się wczorajszy pojedynek
Federer - Robredo jeszcze do wczoraj bilans
10-1 na korzyść Szwajcara ! i co przegrywa on 0:3 ... wnioski może sobie wyciągnąć każdy z nas przed monitorem ...
Patrząc na H2H i statystyki z tego toku również grał bym grubo na Ferrera ale jest jeden problem ... widziałem wczorajsze spotkanie Ferrera z Tipsarevicem . Nigdy nie widziałem , żeby David robił tak proste błędy ( szczególnie z Bh) , często było to w ważnych momentach , gdyby Janko zachował trochę więcej zimnej głowy w pewnych momentach to on by grał z Ryśkiem , Serb zagrał dobre spotkanie , dawno nie widziałem go w takiej formie i chyba powoli widzimy odrodzenie się Serba . Ferrer zrobił wczoraj 53 niewymuszone błędy przy 46 winnerach , do tego bardzo słaby 2 serwis . Francuz jest chimeryczny podczas tego turnieju , ma momenty fantastyczne , zdarzają mu się również przestoje ale uważam , że jeśli utrzyma koncentracje i zagra swój
tenis , to wykorzysta słabe strony Ferrera podczas tego turnieju , zwłaszcza swoim jednoręcznym Bh . Ja widzę value w kursie 3,13 w Pinku .
Moje typy :
Gasquet wygra 3,13 Pinnacle 4/10
Gasquet +2,5 seta 8/10 ( pewnie będzie kurs jakieś 1,4-1,5)
powyżej 37,5 gemów Paddy power1,91 ( ewentualnie over 3,5 seta po 1,57 )
P.S Nie traktuj tego jako jakiś atak/zaczepkę , szanuję Twoją pracę , często sugeruję się Twoimi analizami , typ na Hewitta popieram w 100 % .
pozdro
Zdecydowanie się pod tym podpisuję i gram również na Ryśka według mojej opinii value jak się patrzy !
Mimo tego, że Hiszpan w tym roku prezentuje się wyśmienicie to jednak w Nowym Jorku już tak wyśmienitą formą i grą nie błyszczy. Znany jest on przede wszystkim z konsekwentnej gry oraz diabelskiej regularności za czym zawsze szła znikoma liczba niewymuszonych błędów.
Natomiast David na kortach w
USA nie przypomina grą zawodnika, który w tym roku osiągnął tak wielkie sukcesy.
2 runda z Roberto Bautistą 38 winnersów 45 niewymuszonych
3 runda z Kukushkinem 31 winnersów 37 niewymuszonych
4 runda z Tipsarevicem 46 winnersów 53 niewymuszonych
W 3 ostatnich spotkaniach ma ujemny bilans winnersów do niewmuszonych błędów takiej historii nie jestem sobie w stanie przypomnieć.
Ewidentnie jest w niezbyt dobrej dyspozycji. Faktem jest, że nie oglądałem wszystkich tych spotkań, tylko ostatni pojedynek z Tipsą ale to co widziałem w tym spotkaniu jest dla mnie wystarczająco większym argumentem niż ich wcześniej wspominany h2h. Duża liczba błędów w kluczowych momentach w dość prostych sytuacjach ... to nie jest dyspozycja, która pozwala wierzyć, iż David powtórzy sukcesy z poprzednich szlemów.
Co do Ryśka to jego gra wygląda na tym turnieju budująco, poprawił on swój serwis, głównie moc swojego podania. Według mojej opinii miał zdecydowanie silniejszą drabinkę turniejową, a poradził w niej sobie lepiej niż Hiszpan. Na uwagę zasługuję fakt, że dobrze sobie radził z groźnymi serwisami
Tursunova, który zaserwował w ich pojedynku 25 asów (Ferrer przed US Open uległ Ruskowi 2:6,4:6) oraz
Raonicu 39 asów.
Reasumując kursy wystawione na Ryśka to dla mnie miłe zaskoczenie
Gasquet R. - Ferrer D. @ 3.55 marathon
Gasquet R. +1.5 seta - Ferrer D. @ 2.53[/B] Sbobet