>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US OPEN 2014 - turniej główny

Status
Zamknięty.
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Cilić - Anderson over 3.5 seta @1.50 Betsafe 7/10✅
Analiza później
Lopez - Thiem 1 @1.68 5Dimes 4/10⛔
Analiza później
Simon - Ferrer(-1.5 seta) 2 @1.55 Sportingbet 4/10⛔
Simon - Ferrer 2 @1.26 BetCris 7/10⛔

Ferrer ostatnio odpoczywał, gdyż nie grał meczu w 2 rundzie. Gilles Simon ostatnio pokonał słabego Delbonisa 3-1. Nie był to jednak jego dobry mecz. Pierwszym serwisem trafiał mniej niż 50%. Przy 4 asach popełnił aż 8 DF i miał 39 UE. Ferrer pokonał Dzumhura w takim samym stosunku, tj. 3-1. Pierwszy serwis siedział lepiej niż u Simona, lecz 58% nie jest dobrym wynikiem. Za to bardzo dobrze funkcjonował jego return(48/94). Serwis nie jest jego mocną stroną, popełnił 4 DF i miał 5 asów. Miał 41 UE. Ferrer jest w dodatku w dobrej formie. Osiągnął finał w Cinci i ćwierćfinał w Toronto. W obu tych turniejach przegrywał z Rogerem Federerem. Ferrer jest dla mnie lepszym zawodnikiem i dzisiaj straci góra jednego seta z Simonem.
Grannolers - Federer DW: 0-3 @1.29 Unibet 8/10⛔
Fedex w dobrej formie, w ostatnich 2 turniejach 2 finały w tym jeden wygrany. Z Grothem pewna wygrana 3-0. Marcel po zaciętym boju pokonał 3-2 Ivo Karlovicia. Roger zapewne będzie chciał zakończyć ten pojedynek w 3 setach by nie tracić sił i powinno mu się to udać. Umiejętności mu na to pozwalają i taki wynik biorę w ciemno.
Monfils - Gasquet over 3.5 seta @1.44 Betsafe 3/10⛔
Monfils - Gasquet 2 @2.50 SportingBet 1/10
⛔
Obaj zawodnicy są na podobnym poziomie, spodziewam się tutaj zaciętego spotkania. Wygrać może i jeden, i drugi. Według mnie mamy tu jednak value po stronie Gasqueta. Monfils potrafi popełniać dużo niewymuszonych błędów. Ostatnio z Gonzalezem popełnił aż 10 DF. Gasquet nieźle trzyma swój serwis, niewymuszonych błędów też za wiele nie popełnia. Dzisiaj moim zdaniem ma szansę na wygraną i za drobne zagram w jego stronę. Początkowo nie byłem przekonany co do grania na Gasqueta, ale jednak się zdecydowałem ????

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
???? Monfils - Gasquet 1 1.60 Fortuna ✅✅✅
h2h 6:4 dla Monfilsa. W tym roku nawet pokonal Gasquet 2:0 ale to odlegla bajka. Dla Mnie Gael wykonuje w tym roku spoko tenis. No z kim on odpadl? W Toronto z Novakiem a w Cincinati z Rogerem (wimbledon? oj tam oj tam ???? ) W mojej ocenie bardziej Monfils zasluguje na dalsza gre bo Gasquet w mojej ocenie jest nieco slabszy. Skoro pokonal go na wlasnej ziemi w tym roku to dlaczego nie w USA? Gasquet to nie jest Novak Roger czy Nadal to o wiele slabszy gracz z ktorym Monfilis powinien sobie poradzic.

Otrzymane punkty reputacji: +7
nole90 360

nole90

Użytkownik
Cillic - Anderson , Cillic - 1.5 seta @ 2.0 (SBO ) 5/10
3:1 ✅

Nie widziałem Cillicia na US Open , ale odkąd wrócił po zawieszeniu prezentuje się bardzo dobrze , zanotował co prawda porażki ale obie były 1:2 z nie byle kim bo Wawrinka i Federer. Tutaj jeszcze nie stracił seta choć niby prawdziwy sprawdzian teraz ma nadejść . Anderson jego 5- setówka z Cuevasem , który jest specjalistą na clayu była dla wielu zaskoczeniem , nastepnie mecz z Jurkiem , w pierwszym secie juz dwa razy został przełamany i tylko dzieki uprzejmosci Polaka doszlo do tie - breaka . Ogolnie tamten mecz to Anderson wygral dzieki Janowiczowi , ktory podejmowal walke tylko do straty swojego serwisu pozniej psychika naszego tenisisty nie pozwalala na walke . Tutaj sadze ze Cillic bedzie mocniejszy psychicznie i maksymalnie jeden set to bedzie wszystko na co stac bedzie Kevina Andersona .

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#19#
Spotkanie: Richard Gasquet vs. Gael Monfils 6j
Typ: Richard Gasquet
Kurs: 2.37​
Value zdecydowanie po stronie Gasqueta. Nie rozumiem wystawionych kursów, a już na pewno nie będę szedł w stronę Monfilsa, który jak wiemy potrafi strasznie pajacować na korcie. W H2H 6-4 dla Gaela, ostatnie dwa spotkania na jego korzyść (Doha i Montpellier), jednak sądzę, że na US Open to Rich pokaże klasę.
W ostatnich tygodniach panowie mają zbliżoną formę. Monfils rozegrał dobre spotkania z Federerem i Djokovicem, lecz zabrakło opanowania do zwycięstwa z tymi tenisistami. Podobnie może być również dzisiaj. Na US Open bez problemów ograli swoich dotychczasowych rywali. Bez starty seta, z trzema przełamaniami. Statystyki bardziej przemawiają na korzyść Richarda, który gra bardzo pewnie i nie daje zbyt wielu szans na breaka. Monfils popełnia wiele niewymuszonych błędów i to dzisiaj może się bardzo odbić na rezultacie.
Serwis Gasqueta funkcjonuje bardzo dobrze w przeciwieństwie do serwisu drugiego z Francuzów. Dodatkowo przypomnę, że Richard broni punktów za półfinał. Może niektórzy nie zgodzą się z analizą/typem, ale moim zdaniem to Rich jest tutaj faworytem i kurs powyżej &quot;2&quot; biorę z pocałowaniem ręki. Dzisiaj powinien pokazać swoje umiejętności i magiczny, jednoręczny backhand. Monfils niby dobrze broni, ale jak wspomniałem popełnia zbyt wiele prostych błędów, które się na nim zemszczą. Value i rozsądek po stronie Gasqueta ????
#20#
Spotkanie: Feliciano Lopez vs. Dominic Thiem 4j ⛔ PATOLOGIA
Typ: Feliciano Lopez -2.5 gema
Kurs: 1.83 Chciałem pograć -1.5 seta w stronę Hiszpana, ale widzę, że kursy już wycofane. Dlaczego uderzam w stronę Lopeza? Szykuje się gruba masówka w stronę Thiema, a wiemy jak to się zazwyczaj kończy. Do tego to nie Austriak wygrał mecz z Gulbisem, tylko Łotysz go sam sobie przegrał. 78 niewymuszonych błędów na takim poziomie?! To jest po prostu skandal. Thiem w I rundzie zagrał bardzo dobre spotkanie, ale pamiętajmy przeciwko komu się mierzył - Lacko nie jest zawodnikiem, który ostatnio błyszczy, więc jak dla mnie zwycięstwo nie było czymś nadzwyczajnym.
Lopez w swoim pierwszym meczu rozegrał bardzo długie spotkanie przeciwko Dodigowi. Był blisko przegranej, jednak w ostatniej chwili wyciągnął mecz na swoją korzyść, a w piątej partii Chorwat skreczował (jak niektórzy może pamiętają na moją niekorzyść :sad ???? . W drugiej rundzie pokonał po czterech setach Ito i tutaj można mieć małe obawy. Strata seta z Japończykiem nie napawa optymizmem, a wręcz przeciwnie. Mimo to gra Feliciano nie wyglądała wcale tak źle. Zdobył 19. asów, regularnie trafiał pierwszy serwisem i grał dobrze z głębi kortu. Może zbyt dużo własnych błędów, chwile dekoncentracji i mamy stratę seta.
Być może za bardzo ufam Hiszpanowi i niektórzy zaraz będą się czepiać, że tutaj coś nie tak, że Thiem wygrał z Gulbisem, a nie tak jak ja sądzę, ale pamiętajcie - każdy gra to co chce i jak uważa. Moim zdaniem Lopez dzisiaj zwycięży i sądzę, że nie odda więcej niż jednej partii Dominicowi. Austriak jest jeszcze za mało doświadczonym graczem, aby konkurować z takim weteranem jak Lopez.

#21#
Spotkanie: Grigor Dimitrov vs. David Goffin 4j
Typ: Grigor Dimitrov DW 3:0 Unibet
Kurs: 2.60 Jak za poprze dni typ czeka mnie pewnie chłosta to tutaj będzie jeszcze gorzej. Co mi odbiło, że stawiam tak pewnie na Dimitrova? Otóż moim zdaniem Goffin to przereklamowany gracz, szczególnie w ostatnim czasie. Wygrał swoje 25. meczy z rzędu, ale kto go zatrzymał? Jerzy Janowicz, powiedzmy sobie szczerze - zniszczył go na korcie w Winston Salem. Belg swoje pojedynki wygrywał z miernymi zawodnikami bądź na poziomie Challengerów, a wiemy jaka jest różnica między tymi rozgrywkami, a ATP. Ten argument będę powtarzał do znudzenia, aż wreszcie niektórzy zobaczą, że to jest po prostu fakt.
Dimitrov ostatnio spisuje się przyzwoicie, półfinał w Toronto to na pewno bardzo dobry występ Bułgara, ale porażka z JJ w Cincinnati to dla niego hańba. Dlaczego więc idę pewnie w stronę Dimy? Kto widział mecz z Polakiem ten wie, że Grigor po prostu odpuścił sobie mecz i chciał spokojnie przygotować się do US Open. Tutaj pewnie ograł Harrisona i Selę. O ile pierwszy mecz dobry, tak drugi patrząc na wynik także powinno ocenić się tak samo. Moim zdaniem w meczu z reprezentantem Izraelu zagrał przeciętnie, popełnił wiele prostych błędów i dał aż 7. break pointów z czego jeden został wykorzystany.
Dlaczego podaję argumenty przeciwko Bułgarowi? Otóż trzeba pokazać dwie strony medalu, oczywiście Dima też jest człowiekiem i popełnia błędy. Jak dla mnie potencjał Dimitrova w porównaniu do Goffina to niewyobrażalna przepaść, ale część może się z tym nie zgodzić i powiedzieć, że Belg także nadaje się do czołówki ATP Tour. Jeśli tak jest niech ktoś mi pokaże w ostatnim czasie zwycięstwo nad jakimś utytułowanym rywalem. Uwaga, cofam się w czasie i podaję ten jeden mecz, który jest przecież tak bardzo istotny... wygrana w Valencii z Isnerem w 2012 roku.
U Dimitrova tak daleko szukać nie trzeba - Wimbledon tego roku, zwycięstwo z Murray&#39;em. Ktoś powie, że to nie jest sezon Szkota i oczywiście się z tym zgadzam. Ale Dima na rozkładzie w tym roku ma także Wawrinkę, Robredo, Berdycha, czy choćby Raonica! Umiejętności, potencjał i przede wszystkim doświadczenie zdecydowanie po stronie Grigora. Taki kurs na 3:0 biorę w ciemno, chociaż ze stawką bym nie szalał.

@DOWN
To, że miał kontuzje tłumaczy taką liczbę niewymuszonych błędów?
Winnery do UE
Set 1 15/15
Set 2 12/8
Dopiero w czwartym i piątym secie zaczął się mylić więcej, ale co to ma do rzeczy? Miał kontuzję - mógł poddać, a nie się ośmieszać. Gdyby było to poważne na pewno by nie grał, więc to, że miał uraz nie tłumaczy go wcale z tego jak zagrał, bo równie dobrze jak napisałem mógł skreczować...
Kocham taki spam i wypowiedzi &quot;ekspertów&quot;. Nie uważam się za takiego, nigdy czegoś takiego nie napisałem na forum, więc możesz te swoje cztery zdania...​

grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Nie podoba mi się ta analiza...
Piszesz, że Lopez odpadłby w pierwszej rundzie, ale na jakiej podstawie? Kondycyjnie bardzo dobrze, wyciągał mecz dwukrotnie i jakoś Dodig nie grał znacznie lepiej...
Zachwycacie się tym Thiemem, a oprócz turnieju u siebie w Kitzbuhel coś pograł..?
Na hardzie porażka z Simonem i Gineprim, więc nic tu specjalnego nie ma.
Z Laćko musiał wygrać, a z Gulbisem powinien się pożegnać, gdyby tamten nie odpuścił meczu.

Lopez strata seta z Ito, ale cały mecz pod kontrolą, doświadczeniem też przeważa Austriaka i ja nie liczę na niespodziankę.

Lopez @ 1,63
ComeOn
Lopez stracil 2 sety z Ito w 4 secie powinien się już pożegnać z turniejem, wyciągnął mecz tylko dlatego, że Dodig złapał kontuzje.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Panowie dziś Monfils &amp; Lopez. W końcu turniej wkracza w ciekawszą fazę meczów, świetnie zapowiadają się już mecze 4 rundy. Murray vs. Tsonga czy Kei vs. Raonic.
Cilic też Andersona powinien wciągnąć, bo Chorwat to gra od czasu powrotu z &quot;bana&quot; na tenis na świetnym poziomie (patrz np. Wimbledon). Anderson to drewno, coś jak Sam Querrey.
Jeszcze ciekawie wygląda Simon Gilles win, albo +2,5 seta. Ferrer jak na razie zagrał tylko 1 mecz. Jutro Kolba może urwać set Djokovicowi, a Robredo vs. Wawrinka to będzie ciekawy mecz, H2H 6:2, ale Stasiek faworytem z wiadomych powodów.
???? Lopez F. - Thiem D.
Lopez F. ::: 1,69 ::: Pinnacle ::: 4/10
Na turniejach wielkiego szlema wychodzi z zawodników przede wszystkim doświadczenie. Lopez od turniejów na trawie gra na świetnym poziomie, może ostatnio obniżył co prawda i loty to jednak nadal jest to solidny doświadczony, przede wszystkim sprytny zawodnik. Thiem to jeszcze młokos z rocznika 1993, pokonał Gulbisa, ale do tego zwycięstwa można mieć spore wątpliwości. Ja bym tu osobiście wystawił kurs 1,30 na Hiszpana. Jak dla mnie dość spore value. Może nie będzie tutaj 3:0, ale jakieś 3:1 bądź nawet 3:2 raczej dla Lopeza. Felciano miał trochę szczęścia w 1 meczu z Dodigiem Ivanem (patrz Janowicz na Winston-Salem), ale Chorwat to okropnie nieobliczalny zawodnik z dużym potencjałem. Nie bez powodu pokonał kiedyś Nadala na Mastersie.
Wynik: 4:6 2:6 3:6 ⛔

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
David Ferrer - Gilles Simon over 168.5 minuty @1.83 Unibet ⛔

oj tutaj to sobie chłopaki poprzebijają. Nie będzie krótkich wymian, nie będzie masy niewymuszonych błędów, nie będzie dużo asów. Będą mordercze wymiany bo obaj są przebijakami pierwsza klasa. Simon w dwóch meczach stracił jednego seta, niestety nie oglądałem żadnego jego meczu, ale nie jest tak źle jak widać. Ferrer stracił seta z Dzumhurem o czym pisałem przy okazji meczu z Tomicem, jednak od kangura dostał walkowera i nie pograł. skoro stracił seta z Dzumhurem, to tym bardziej Simon może mu tego seta urwać, a przy czterosetowym pojedynku, ten typ jest 95% pewny. Możliwe jest także, że wejdzie przy 3 setach chociaż tutaj to już by musieli pograć ostro. h2h dla Francuza niekorzystne, jednak praktycznie wszystkie mecze to nawierzchnia premiująca Ferrera bo głównie mączka i raz hala, a jedyny mecz na betonie wygrał Simon, jednak tak jak mówię, było to dawno bo w 2011 roku. powinien być zacięty mecz.

/no to ładnie, brakło pół minuty ????

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Ferrer-Simon
31.08.2014 17:00
Typ: Over 3.5seta 1.91 PaddyPower
✅ ✅ ✅
Simon wraca do formy. Wiadomo, że jeszcze daleko mu do tego Gilla, który mieścił się w pierwsze dziesiątce rankingu, jednak stać go w obecnej sytuacji na coś więcej niż 31. miejsce. Mecze z dwóch pierwszych rund, jak i spotkanie z Nole w Cinci pokazują, że Francuz idzie w dobrą stronę. O Ferrerze raczej wiele pisać nie trzeba. Sporo występów w US Open Series potwierdzających dobrą dyspozycję. Jednak Hiszpan często miewał przestoje tracąc sety z Russellem, Dodigiem, Kolbą i na US Open z Dzhumurem. W H2H głównie mecze na mączce, więc nie zwracam na to uwagi.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nishikori - Raonic 1.79 6/10 pinn ⛔
Kompletnie nie przekonuje mnie w tym turnieju Kei. Widac, ze nie wrocil jeszcze do formy po kontuzji. Poki co wygrywa ale z totalnymi leszczami. Leo Mayer, Andujar krecz i Odesnik takze zaden powazny rywal. To tak jakby narazie gral challengera. Raonic tez nie zachwyca, slabe wyniki ale serwis jest solidny, duzo wygranych po piewszym, asy laduje a to moze wystarczyc na Japonczyka. Problemem sa bledy wlasne Milosa, szczegolnie z Gojowczykiem to wygladalo marnie. Mysle, ze z meczu na mecz bedzie coraz lepiej. Kei sam twierdzi, ze nie jest w 100% gotowy na rywalizacje w US Open.

Tsonga - Murray 1.75 6/10 pinn✅
Tsonga od wygranej w Mastersie nagle przestal grac. Nawet jesli wygrywa to wyglada to marnie np. z Nedovyesovem momentami kabaret a nie tenis. Slabiutki Aleks mial az 8 bp to przy super returnach Szkota moze byc wielkie problem. Z Carreno Busta rowniez bez szalu 6 bp Hiszpana i zaciety mecz. Murray wyglada tutaj dziwnie, zawsze te grymasu, niby bole i tak naprawde nie wiadomo do konca o co biega. Przed US Open twierdzil, ze ma super forme a potem wygladalo to roznie juz w meczach. Mysle, ze on nie gra na maxa i trzyma optymalna gre na pozniej czyli juz z Tsonga powinien byc ten max i wygrana. Ataki na serwis, drugie podanie Fancuza slabe wiec spokojnie Szkot powinien ten mecz ogarnac.

Wawrinka - Robredo 1.50 8/10 pinn✅
Robredo skorzystal z fatalnej postawy SuperBola od stanu 2-0 w setach dla Wlocha. Normalnie to juz Hiszpana nie powinno byc w imprezie. Totalnie zdominowany przez Boleliego nie mial kompletnie nic do powiedzienia. Pierwsza 5setowka dala o sobie znac i po przegranej w trzecim secie Wloch nie mial juz sily na gre. Wawrinke rowniez potrafi zdominowac bombami z fh, niezly serwis i gra przy siatce. Robredo slabiutko serwuje w NY City i nie potrafi utrzymac dobrej regularnosci. Mnostwo bledow nie tylko z bh ale rowniez z fh. Bh omija non stop i wali z nieprzygotowanych pozycji bez sensu z fh. Czesto bh uderzany rama, nie nadaza za mocnymi pilkami. Mimo, ze Stan nie gra nic wielkiego od wielu tygodni to tutaj powinien byc spacerek.

Otrzymane punkty reputacji: +20
B 94

bart7890

Użytkownik
Roxanne sorry, ale muszę się przyczepić do tego co napisałaś na temat Robredo, bo podsumowałaś go tylko patrząc na pryzmat spotkania z Bollelim, a wczoraj oglądałem go z Kyrgiosem i zagrał świetne spotkanie, w drugim secie nie popelnil ani jednego wymuszonego błędu, i w czwartym secie ta statystka również była podobna. Serwis Tommiego wcale nie był zły tak jak to napisałaś. Ocena przez pryzmat jednego spotkania (ja akurat nie widziałem tego z Bollelim) jest trochę pochopna.
Co do samego typu nie mówię, że jest zły, bo Stan powininen wygrać to spotkanie, ale Robredo nie będzie dla niego łatwym przeciwnikiem i wolę chyba pograć, że urwie seta, bo Wawrinka też formy z początku roku to nie ma.

PS. jeszcze do usera GemSetMecz i informacji o Monfilsie to dobrze wiemy jak gra ten zawodnik, miał sporo błędów w poprzednich spotkaniach, ale on popełnia najczęściej błędy jak widzi, że ma przewagę, prowadzi i się rozluźnia, natomiast gdy było trzeba nagle serwis siedział, mniej błędów, a wiadomo, że z Gasquetem będzie skoncentrowny na sto procent i powalczy o każdą piłkę, stawiam dziś jego win.
Pzdr

niewidzialny 238

niewidzialny

Użytkownik
Spotkanie: Monfils-Gasquet
Typ:Monfils -1,5 seta 6:4 6:2 6:2 ✅✅✅
Kurs: 2,15 Unibet
Pojedynek rodaków , według mnie najciekawsze spotkanie mężczyzn dzisiejszego dnia .
Oglądałem Gasqueta w pojedynku drugiej rundy z Lorrenzim i nie gral nic specjalnego , mecz wygrał , bo wygrać musiał , Włoch to przeciętny zawodnik a Rysiek z takimi sobie radzi . Jednak co do pojedynku z Gaelem mam sporo wątpliwości , Monfils co prawda wyrzuca często łatwe piłke , ale przede wszystkim bawi sie tenisem , czerpie z tego przyjemność i to go ponosi , w meczu z Gonzalezem dochodził do niesamowitych piłek i świetnie je odgrywal , uważam , ze Monfils z meczu na mecz bedzię grał coraz lepiej i dzisiaj wygra ze swoim przyjacielem , wyrabiając handi setowe . Co do formy jaką zawodnicy prezentowali przed turniejem US OPEN . Gasquet w Toronto doszedł do 3 rundy gdzie poddał mecz z Murrayem , wygrywajać wcześniej z Karloviciem i Pospilem , w następnych turniej nie brał juz udziału , natomiast Monfils w Toronto odpadł w 2 rundzie z Novakiem Djokoviciem , gdzie mecz miał juz prawie wygrany i chyba zabrakło trochę chłodnej głowy , z turniejem w Cinncinati pożegnał sie w 3 rundzie , gdzie odpadł nie z byle kim , bo z samym Rogerem Federerm po 3 setach

Pomogłem , kliknij dzięki ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
hektor1 703

hektor1

Użytkownik
Fyrstenberg/Matkowski - Dodig/Melo
Dodig/Melo @ 1,57 Bet365

4:6 4:6✅✅✅
VS.
3 runda dla Polaków po takim kiepskim sezonie to i tak sporo. W poprzedniej rundzie przegrywali pierwszego seta z Cabalem i Farahem, jednak zdołali wygrać mecz, chociaż dla mnie to Kolumbijczycy na własne życzenie przegrali to spotkanie. Dwukrotnie połamali się z 30:0 przy stanie 5:4 w setach dla polskiej pary. Sezon dla Polaków jest już raczej stracony. Mieli ponad miesięczną przerwę od gry ze sobą, natomiast wcześniej formą nie zachwycali. Na pewno początek sezonu w ich wykonaniu nie wyglądał tak jakby tego na pewno chcieli. W tym roku na hardzie rozegrali 12 meczy, przegrywając ich połowę.
Dodig i Melo w dobrym stylu zameldowali się do grona 16 par. W poprzednich dwóch rundach pokonali parę amerykańską, czyli Querreya z Johnssonem, a także Lajovicia z Sousą. Atutem tej pary jest świetny serwis, a także umiejętność gry przy siatce. Dodig w grze pojedynczej wycofał już w 1R w 5 secie w meczu z Lopezem. Teraz na pewno się skupia na grze z kolegą w parze, bo szansę są dość spore. Na hardzie czują się zdecydowanie najlepiej ze wszystkich nawierzchni. Niedawno byli w finale turnieju Masters w Toronto, gdzie polegli z parą wyżej notowaną - Peya/Soares. Łącznie rozegrali na kortach twardych 20 meczy, z których przegrali tylko 7.
Obie pary spotkały się pod koniec tego roku w turnieju ATP World Tour finals i górą byli 2:1 Chorwat z Serbem. W tamtym roku Dodig z Melo w US Open dotarli do półfinału, więc mają czego bronić. Polacy nie powinni raczej zagrozić parze rozstawionej z nr 4.
Za niższą stawkę można próbować.
Dodig/Melo 2:0 @ 2,25 Bet365✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Nishikori - Raonic 1.79 6/10 pinn
Kompletnie nie przekonuje mnie w tym turnieju Kei. Widac, ze nie wrocil jeszcze do formy po kontuzji. Poki co wygrywa ale z totalnymi leszczami. Leo Mayer, Andujar krecz i Odesnik takze zaden powazny rywal. To tak jakby narazie gral challengera. Raonic tez nie zachwyca, slabe wyniki ale serwis jest solidny, duzo wygranych po piewszym, asy laduje a to moze wystarczyc na Japonczyka. Problemem sa bledy wlasne Milosa, szczegolnie z Gojowczykiem to wygladalo marnie. Mysle, ze z meczu na mecz bedzie coraz lepiej. Kei sam twierdzi, ze nie jest w 100% gotowy na rywalizacje w US Open.

Tsonga - Murray 1.75 6/10 pinn
Tsonga od wygranej w Mastersie nagle przestal grac. Nawet jesli wygrywa to wyglada to marnie np. z Nedovyesovem momentami kabaret a nie tenis. Slabiutki Aleks mial az 8 bp to przy super returnach Szkota moze byc wielkie problem. Z Carreno Busta rowniez bez szalu 6 bp Hiszpana i zaciety mecz. Murray wyglada tutaj dziwnie, zawsze te grymasu, niby bole i tak naprawde nie wiadomo do konca o co biega. Przed US Open twierdzil, ze ma super forme a potem wygladalo to roznie juz w meczach. Mysle, ze on nie gra na maxa i trzyma optymalna gre na pozniej czyli juz z Tsonga powinien byc ten max i wygrana. Ataki na serwis, drugie podanie Fancuza slabe wiec spokojnie Szkot powinien ten mecz ogarnac.

Wawrinka - Robredo 1.50 8/10 pinn
Robredo skorzystal z fatalnej postawy SuperBola od stanu 2-0 w setach dla Wlocha. Normalnie to juz Hiszpana nie powinno byc w imprezie. Totalnie zdominowany przez Boleliego nie mial kompletnie nic do powiedzienia. Pierwsza 5setowka dala o sobie znac i po przegranej w trzecim secie Wloch nie mial juz sily na gre. Wawrinke rowniez potrafi zdominowac bombami z fh, niezly serwis i gra przy siatce. Robredo slabiutko serwuje w NY City i nie potrafi utrzymac dobrej regularnosci. Mnostwo bledow nie tylko z bh ale rowniez z fh. Bh omija non stop i wali z nieprzygotowanych pozycji bez sensu z fh. Czesto bh uderzany rama, nie nadaza za mocnymi pilkami. Mimo, ze Stan nie gra nic wielkiego od wielu tygodni to tutaj powinien byc spacerek.
A wiec tak zaczniemy od meczu drewna z Keiem, widziałem obydwa mecze Milosa i z Gojowczykiem i z Estrellą , w wymianach dno, serwis nie siada są problemy, taki Estrella ganiał go po korcie samymi slajsami jak chciał Kei zagrał bardzo dobre spotkania z Mayerem i Andujarem nie rozumiem wogole kursów na ten mecz, moim zdaniem promocja od buków na Japońca, drewno sie samo połamie chyba tyle w tym temacie, brać bo będzie spadał Milos jest zerowy
Typ: Nishikori 2,10 Paddy Power STAWKA 12/10 ✅✅✅

Wawrinka ma pstro w głowie z takim zawodnikiem jak Robredo jego słabsze momenty i kiepska forma dadzą znać o sobie, Robredo im dłużej trwa mecz gra lepiej, nigdy po takim kursie nie zagrałbym na Wawrinkę nawet gdy podpalano by mnie pochodnią, widziałem jego mecz Veselym i nie zachwycał masa błędów niewymuszonych , Robredo powinien go do nich zmuszać solidniej , na pewno forma lepsza po stronie Hiszpana, i nie lekceważyłbym Boleliego bo to zawodnik który może wygrać seta z każdym w tourze bardzo niewygodny potrafiący narzucić swój styl gry, podsumowując im dłużej będzie trwał mecz tym szanse Tommyego rosną, będzie spadać kurs więc łapcie teraz
Typ Robredo 2,85 Paddy Power Stawka 6/10 Panie Robredo tu powinno być 3-0 ???? ⛔

Co do meczu Murraya to się zgadzam. Typ Murray 1,75✅✅✅

K 0

kapitanx

Użytkownik
Monfils G. - Gasquet R. @ 2.24 Pinnacle
Nie można przejść obok tego meczu obojętnie, bo ktoś ewidentnie pomylił się wystawiając kursy na ten mecz. Jakim cudem Monfils może być tu faworytem? Zagadka prawie jak z Archiwum X. Gael jak wiadomo naczelny klaun ATP. Ostatnio może nawet aż tak nie pajacuje, ale nie gra nic szczególnego. Na Us Open 2 pewne 3:0, ale rywali miał co najwyżej słabych, żeby nie powiedzieć beznadziejnych. Przed US Open też nic szczególnego. Urwany set Federerowi? Oglądałem ten mecz i Roger w 2 secie walił błąd za błędem. Przegrał tez po zaciętym meczu z Djokovicem, ale widzieliśmy w jakiej formie był wtedy Serb. Do tego stracony set z Delbonisem, który na hardzi gra swoje 25% i męczarnie w przeżywającym ogromny kryzys Stepankiem. Gasquet w coraz wyższej formie. Z meczu na mecz coraz lepszy. Zdrowy, wykurowany, bez kontuzji. Tutaj 2 fenomenalne spotkania. Robił na korcie co tylko chciał. Tutaj nawet biegacz Monfils, który wyciąga niewiarygodne piłki nie będzie miał czego zbierać jak Gasquet wrzuci 2 bieg. Gasquet broni półfinału z przed roku. Motywacja jest, forma jest, rywala do ogrania jest, kurs za wysoki jest. Wszystko to nam daje bardzo dobry bet.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Granollers-Pujol Marcel-Federer Roger 2 handicap -8.5 gemów, Pinnacle Sports 1.92

6:4, 1:6, 1:6, 1:6 ✅✅✅

VS.

O Szwajcarze pisałem kilka dni temu więc zacytuje sam się aby nie powtarzać niepotrzebnie tego samego. &quot;Zawsze jak gra Federer to trudno napisać mi coś nowego....bo co można napisać o facecie który już jest uważany za legendę tenisa, za najlepszego tenisistę świata, 80 tytułów na koncie w singlu, w deblu też &quot;trochę&quot;, a w tym pełno wygranych wielkich szlemów. Styl Federera? Bajka! Chyba najmniej &quot;kontuzjogenny&quot; w całym turze ATP tj. lekkość i mało wyczerpujący styl gry, geniusz taktyczny. Co można napisać o jego grze w tym roku? Pisałem to wiele razy i powtórzę kolejny raz! Roger przeżywa kolejną wspaniałą, sportową młodość! Cztery WYGRANE turnieje, dodatkowo 5 finałów w tym jeden Wimbledonu czy półfinał AO te wszystkie wyniki mówią same za siebie. Lecz trzymam się tego co napisałem przed tegorocznym Wimbledonem, Szwajcar nigdy nie wygra już wielkiego szlema w singlu. Mógłbym pisać o nim długo,ale akurat ale to nie jest konieczne. Tutaj pokonał Matosevica nie tak łatwo ponieważ 6:3, 6:4, 7:6. Marinko nie jest jakimś wybitnym graczem,a sprawił nieco problemów Federerowi, nawet raz go przełamał.&quot; Federer przełamywał Samuela 5 razy,a sam stracił dwa razy swoje podanie co mnie bardzo zdziwiło. Przełamał pięć razy kolosa to teoretycznie z Hiszpanem powinno pójść znacznie łatwiej. Piszę teoretycznie ponieważ wiadomo, że nie tylko serwis decyduje o przełamaniu. Marcel posiada jeden z najgorszych serwisów w turze ATP ale jego za to jest znakomitym deblistą,a co za tym idzie? Gra przy siatce na bardzo wysokim poziomie, potrafi dobrze minąć, na tzw. małych polach również gra solidnie. W porównaniu do Grotha w wymianach gra o wiele lepiej. Hiszpan jak to Hiszpan, najlepsze wynika ma na mączce tym bardziej,że Groszek od dłuższego czasu w singlu wiele nie osiąga na żadnej nawierzchni. Ogólnie w bieżącym rok ma mizerny ponieważ 18/24,a na hardzie 6/7. Potrafił przegrać z Lu ostatnio 6:1, 6:2 także równie dobrze od Federera może dostać lanie. Granollers w tym turnieju pokonał Melzera 7:6, 6:3, 6:2 oraz po rozegraniu pięciu setów wygrał z Karlovicem 7:6, 6:7, 7:6, 3:6, 6:4. Jest takie stwierdzenie, że jak ktoś gra w wielkim szlemie w III rundzie to nie znalazł się tam przypadkiem i zapewne coś w tym jest. Ale Groszek dzisiaj będzie grał z klasą światową, w sumie nie lubię grać takich wysokich handicapów ponieważ to często loteria. Ale mam w głowie kilka meczów Hiszpana z najlepszymi graczami gdzie nie miał nic do powiedzenia. Takimi meczami były: z Djokovicem w 2013 roku 6:3, 6:0, 6:0 oraz Shanghai Masters 2013 6:2, 6:0, z Nadalem w 2012 roku 6:1, 6:1. Oczywiście było kilka lepszych, ale te większe patologie zostały mi w głowie. Roger nie jest najmłodszy i nie biega już za każdą piłką na maksa tak jak kiedyś, ale styl Marcela moim zdaniem będzie pasował Federerowi. Hiszpan gra na przerzut i stara się rozrzucić przeciwnika na kort, ale takie numery raczej nie z wielkim mistrzem który jest bardzo dobry w ofensywie jak i w defensywie. Nie ma co więcej pisać, mam nadzieję,że Groszek nie będzie miał dnia konia,a Federer się nie załamie i pokona przeciwnika w bardzo wyraźnym stylu.

P.S Wracając do Kavcica.

. BTW: Kavcic swój najlepszy tenis gra na hardzie a nie na żadnym Clayu dla Twojej wiadomości )
Clay 249/154, Hard 130/66 ???? ???? ???? . 5 wygranych challengerow na hardzie, 7 wygranych challengerow na cegle plus dziesiątki więcej wygranych właśnie na wolnej nawierzchni. To fest lepiej na hardzie :] Jakby co to więcej nie odpisuje, bo nie ma po co :]. Dodatkowo jeszcze na debla spójrz sobie.

Tie Break tak typuje US OPEN 2014:
1. Llodra Michael-Gimeno-Traver Daniel 1, Bet365 2.37. Wynik? 6:4, 6:3, 7:5 ✅
2. Ramos-Vinolas Albert-Groth Samuel 2 handicap +1.5 gemów, Pinnacle Sports 1.97. Wynik? 3:6, 6:7, 3:6 ✅
3. Thiem Dominic-Lacko Lukas 1, Pinnacle Sports 1.64. Wynik? 6:3, 6:3, 6:2 ✅
4. Kyrgios Nick-Seppi Andreas 1 handicap -2.5 gemów, Bet365 1.80. Wynik? 6:4, 7:6, 6:4 ✅
5. Tomic Bernard-Ferrer David over 3.5 setów, Bet365 1.80. Wynik? Tomic walkower, zwrot
6. Groth Samuel-Federer Roger Over 12.5 gemów w I secie, Bet365 5.00. Wynik?4:6, 4:6, 4:6 ⛔
7. Wawrinka Stan-Kavcic Blaz 1 handicap -2.5 setów, Pinnacle Sports 2.00. Wynik? Kavcic walkower, zwrot
8. Granollers-Pujol Marcel-Federer Roger 2 handicap -8.5 gemów, Pinnacle Sports 1.92. Wynik 6:4, 1:6, 1:6, 1:6 ✅

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Pospisil/Sock-Berloq/Mayer
01.09.2014 18:30
Typy: Pospisil/Sock 1.30 Unibet
⛔/ 2:0 1.85 NordicBet⛔
Spotkanie młodej pary, która wdarła się przebojem do czołówki z deblem złożonym z &quot;ziemniaków&quot;. Twarda nawierzchnia zdecydowanie bardziej pasuje parze zza Oceanu. Myślę, że w tym meczu nie powinni mieć większych problemów. Skarpety rozegrali 12 spotkań na hardzie w tym sezonie przy tylko 2. przeciwników. Niedawno ogrywali takie deble jak Paesy, Peye, czy Benki. Berloqi są tutaj tylko dzięki walkowerowi spowodowanemu kontuzją Llodry.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Dimitrov(-1.5 seta) - Goffin 1 @1.55 Unibet 6/10✅
Kurs muszę przyznać zachęca mnie do gry. Goffin muszę przyznać miał imponującą serię zwycięstw z rzędu. Na 28 ostatnich spotkań przegrał tylko jedno z Janowiczem. Jednak to praktycznie wszystko były challenger, jedynie Kitzbuhel i WS nimi nie były. Jednak trzeba dodać, że dopiero w WS grał pierwsze mecze na hardzie. Dimitrov naprawdę dobrze gra. Półfinał w Wimbledonie, półfinał w Toronto. Na US Open do tej pory 2 mecze i oba bez straty seta(podobnie jak Goffin). David z Sousą miał problem z drugim serwisem(ledwie 42%). Co innego Dimitrov - aż 72% z Dudim Selą. Dzisiaj Dimitrov może spokojnie wygrać 3-0, lecz Goffin może mu urwać maksymalnie jednego seta.

atena 160

atena

Użytkownik
Kei Nishikori - Milos Raonic 1, 2,17 Pinnacle.
Były obawy czy Kei da rade wystąpić w turnieju ale jak widać ze zdrowiem jest wszystko w porządku. Raonic jest słabo dysponowany w tym turnieju jak podstawowy atut czyli serwis funkcjonuje bardzo słabo. Japończyk to zawodnik o kilka klas lepszy od Gojowczyka czy Burgosa co zwiastuje jeszcze większe kłopoty przy serwisie Kanadyjczyka. Nishikori bardzo dobrze zaprezentował się w meczu z Mayerem, który jest w tym sezonie bardzo solidny. Jedyną szansą na zwycięstwo Raonica są tie-breaki do, których przy takim serwisie ciężko będzie doprowadzić. Jeżeli u Nishikoriego nie pojawią się kłopoty ze zdrowiem powinien odprawić Milosa z kwitkiem.
Andy Murray - J-W. Tsonga 2, 2,35 Sportingbet
Szkot jest cieniem zawodnika, który wygrywał Wimbledon w 2013r od tego momentu nie wygrał żadnego turniej rangi Atp. Bukmacherzy żyją jeszcze przeszłością stąd w ich opinii faworytem jest Andy. Właściwie w jego grze nie funkcjonuje nic. Fatalny serwis, spalanie się w ważnych momentach vide mecz Federem czy oddany mecz z Tsonga. Francuz w pierwszych 3 meczach spisał się przyzwoicie, łupie z forehandu aż miło patrzeć. Nie będzie to łatwy mecz ale Tsonga powinien dać rade wygrać.
Novak Djokovic - Philip Kohlschreiber over 3,5, 2,88 Paddy Power
Djokovic od Wimbledonu przegrywa regres formy. Miewa częste przestoje i w tym upatruje szanse na urwanie seta przez Niemca. Kohlschreiber jest graczem wszechstronnym, pięknie grającym tenisistom. Zagrał bardzo dobry mecz z Isnerem na uwagę zasługuje fakt, że wygrał z nim 3 tie-breaki. Uważam ten tym za prawdopodobny ze względu na to, że Niemiec potrafi postawić się najlepszym i rzadko w spotkaniach z czołówką zawodzi.

prof 39,9K

prof

Użytkownik
A co sie mialo stac? Hiszpan zwyczajnie przegral i skad te zdziwienie bo nie rozumiem? Przeciez to jest tylko Lopez a wy na sile z niego robicie niewiadomo jak dobrego tenisiste.
To nie jest tenisista ktory zamiata rakieta na korcie tylko sporo miesza gry , czasem przyspieszy , sporo lata do siatki , serwis nie zawsze na najwyzszym poziomie. Ktos znajdzie na niego sposob to go ogrywa , a z racji tego ze takich tenisistow jest przez cala jego kariere cala masa to Hiszpan sporo rowniez przegrywa.
Wystarczy spojrzec jego lifetime statysty 444/391. Pokazuje to ze nie jest jakims niszczycielem , poprostu on sobie raz na jakis czas wyskoczy z dobrym wynikiem i tyle ;p
Wiem z wlasnego doswiadczenia ze nie warto na niego stawiac gdy jest faworytem bo w przeszlosci kilka razy sie na nim mocno przejechalem. Jeszcze gdy ma za przeciwnika tenisiste z takim potencjalem jak Thiem to juz w ogole. Sam tego meczu nie ruszalem jak by co ????

Zaskakuje mnie latwe zwyciestwo Monfilsa.
Mialem go grac ale jak zobaczylem w tym dziale ze prawie wszyscy graja na Gaske to zwatpilem.
Domagam sie odszkodowania ;p

bezstronny 2K

bezstronny

Użytkownik
Philipp Kohlschreiber @ 13,4 0,5/10 j Pinnacle
Philipp Kohlschreiber + 2,5 sets @ 2,52 4/10 j Pinnacle
Niemiec zagrał świetny tenis z Isnerem, wygrał z nim 3 tie-breaki, to musi robić ogromne wrażenie. Serwis stał na przyzwoitym poziomie, dał się przełamać tylko raz Amerykaninowi, dawał mu co prawda sporo break-pointów jednak wydaje mi się że było to spowodowane skupianiem się na przełamaniu serwu Big Johna i myśleniem że własne gemy serwisowe wygrają się same. Mimo to tak jak mówiłem tylko jeden raz dał się przełamać i zachowywał zimną głowę przy pozostałych break-pointach. Zagrał bardzo cierpliwie i bardzo zaimponował mi w czwartym secie gdzie miał 40:0 przy serwie Isnera, ten jednak doprowadził do tie-breaka w którym Kohlschreiber nie rozpamiętywał zbyt długo straconej szansy i spokojnie poczekał na kolejną swoją okazję i wygrał w końcu ten zacięty pojedynek. Nie wiem tak naprawdę co można napisać o Serbie, ten mecz jest jedna wielką zagadką, przed US Open prezentował się bardzo słabo jak na siebie, przegrane z Tsongą i Robredo i stracone sety z Monfilsem i Simonem gdzie mógł równie dobrze przegrać gdyby rodakom Tsongi nie zabrakło zimnej głowy w kluczowych momentach. Tutaj w Nowym Jorku nie miał go na dobrą sprawę kto sprawdzić, a Kohlschreiber ma już to przetarcie w cięzkim meczu z Isnerem. Moim zdaniem istnieje tutaj sporo przesłanek aby poszukać przegranej Djokovica, dodatkowo widać po H2H że Kohlschreiber będzie mógł zagrać bez kompleksów, bo nie ma się czego wstydzić. Panowie grali ze sobą 5 razy, Niemiec już raz zlał Djokovica na szlemie 3:0, a w trzech pozostałych spotkaniach zawsze urywał seta. Kursy moim zdaniem nieco przesadzone i warto spróbować.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom