>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US OPEN 2014 - turniej główny

Status
Zamknięty.
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Dimitrov - Monfils
2 @ 2,23

Unibet

Wszyscy widze że żyją spotkaniem Cilicia z Simonem. Ja zwróciłem uwagę na spotkanie Gaela, ktory prezentuje się bardzo dobrze tu na US Open i w ogole na turne po stanach osiąga bardzo dobre wyniki. Dawno już nie widziałem go w takiej formie i jak dla mnie volue na francuza w tym meczu. Narazie bez straty seta w tym Szlemie i licze na to że dziś Dimitrov go nie zatrzyma.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +4
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Ja sie zgadzam z Hektorem Żilu potrafi wystrzelić w najmniej nieoczekiwanym momencie i spinać się na najważniejsze mecze, urwany set Nadalowi na mączce, urwany set Djoko, rozbicie Ferrera w pył, Cilic mnie nie przekonuje, Z marchenką już miał ciepło w niektórych momentach, a Anderson to drewniak, Simon wygrał z zawsze groźnym Delbonisem i pokonał FERRERA na szlemie to jest dla mnie większy wyznacznik, wygra tutaj regularność i wyższa forma, w życiu nie zagrałbym na Cilica po takim kursie widząc jak grał Gilles z Ferrerem i jak wyciągał niektóre punkty, h2h to nie przypadek Simon jeden z najlepszych returnów w tourze dobiegnie do wszystkiego, serwis Francuza zdecydowanie in plus, czuje ze 2bh Chorwata będzie kopalnią błędów i im dłużej będzie trwał mecz szanse Francuza rosną.

typ Simon 2,35 Pinnacle⛔

type-man 458

type-man

Użytkownik
Dimitrov vs Monfils Typ: Dimitrov @1,61 bet365⛔
Uważam, że pomimo podobnego w moim odczuciu wachlarzu zagrań i podobnych umiejętności to Bułgar wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku. Dlaczego? Kieruję się tutaj tylko i wyłącznie &quot;głową&quot; Gaela, który wielokrotnie mnie już przekonał, że w ważniejszych turniejach bardzo często ma kryzysy mentalne. Nie musi tak być ale czuję, że tak będzie. Zwłaszcza jeśli bułgar będzie odbijał piłki które powinny być kończące...
Jedyne co mnie odpycha od opisywanego typu to kurs, który nic a nic mnie nie zadowala dlatego najprawdopodobniej zagram to za połowę stawki przewidzianej na ten mecz przed spotkaniem a jeżeli kurs podskoczy na live to dołożę drugą połowę.
Monfils nie stracił seta na US Open. Myślę, że nastąpi to dzisiaj. Uważam także, że raczej ani jeden ani drugi nie wygra tutaj 3:0. Czy to Dimitrov, czy Monfils urwie seta przeciwnikowi... Dlatego mój drugi typ jest następujący:
Dimitrov vs Monfils Typ: Powyżej 3,5 seta @1,40 Unibet⛔ to co Dimitrov zrobił w tie breaku przy stanie 6:4 i piłce setowej tylko on sam wie bo ciężko to wytłumaczyć...????

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Tak czytam Wasze posty panowie i wychodzi mi ze w obu meczach warto zagrać over 3.5 seta za 2.04 Unibet
Simon dobry bilans h2h z Cilicem tyle ze większość meczy dawno temu ostatnio na szlemie 3:2 tutaj rownież nie widzę zeby któryś wygrał w 3 setach.Simon wygrał z Ferrerem ale David na hardzie nie straszy także ja mysle ze jednak Cilic tym razem wygra.
Dmitrov z Monfilsem to bedzie ciekawy mecz poziom wyrownany tu rownież nie widzę zwycięstwa któregokolwiek w 3 setach.Mysle ze dzisiejsze mecze bedą wyrównane.

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
???? Dimitrov - Monfils 2 2.1 Fortuna ✅✅✅
Francuz daje czadu! Rozprawil sie z Ryśkiem do 0 a niby nie mial dac rady a tu prosze! Dimitrov jakos w tym roku mnie nie przekonuje. Trudnych przeciwnikow nie mial oprocz Goffina ale on az tak duzo nie zdzialal ale seta urwal wiec dlaczego Francuz w gazie ma mu nie urwac wiecej ? Ba nawet Wygrac! Niby Gaelek oprocz Rysia nie mial trudnych przeciwnikow ale to on w moich oczach zasluguje na dalsza gre. 3 lata pokonal Bulgara 3:0 a potem Bulgar wygral ale przez kontuzje a kto wie jak by byl zdrowy Francuz czy by nie wygral? Jak wiadomo historia lubi sie powtarzac a i dobra gra Francuza rowniez !

Otrzymane punkty reputacji: +2
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Monfils - Dimitrov 2.20 4/10✅
Faworytem jest zdecydowanie Monfils. Gael to bedzie bardzo niewygodny rywal dla kogos tak chaotycznego jak Dimitrov. Francuz potrafi pobawic sie z rywalem i doprowadzic do bledow. Bulgar to kopalnia bledow, slabiutki bh, masa niewymuszonych bledow a co dopiero w styaucji kiedy rywal wyraznie dazy do tego aby wykonczyc przeciwnika. Kiedy trzeba to Monfils sam atakuje wiec to nie jest mecz z jakims piaskowym pussiakiem tylko ostra wojna z ciekawym graczem, ktorego stac tutaj nawet na polfinal. Podoba mi sie gra GM w Nowym Jorku ale dopiero starcie z Grigorem bedzie wyznacznikiem co moze realnie osiagnac w USO 2014.
Wiadomo, ze Francuz jest nieobliczalny, nigdy nie wiadomo co mu strzeli go glowy. Mimo to uwazam, ze powinien wygrac bo duzo solidniej wyglada z konca kortu, serwisy maja porownywalne ale Gael lepiej wyglada w wymianach a Grigov gubi sie przy drugim podaniu. Te elementy moga zdecydowac, ponadto brakuje Bulgarowi regularnosci i slabo znosi dlugie mecze. Kompletnie nie widze sensu faworyzowania niby nowego Federera (buahaha). Na teraz lepszym graczem jest Gael i powinien wygrac 3-1 lub 3-2. Seta zapewne straci przez swoje pajacowanie, ktorego nie potrafi sie pozbyc.

Otrzymane punkty reputacji: +26
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Cilic M. - Simon G.
Cilic M. ::: 1,59 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅ +1,18
Cilic M. -2,5 gema ::: 1,93 ::: Pinnacle ::: 1/10 ⛔ -1
Przeraża mnie tutaj jedynie H2H 0:4 dla Francuza, ale pomimo to ich mecze były zacięte, obaj zawodnicy urywali sobie sety. Chorwat po powrocie z banicji na tenis od federacji za domniemany braku badań, gra na świetnym poziomie. Świetne występy podczas Wimbledonu, French Open, turniejach na hardzie czy hali gdzie ma bilans w tym roku 11-1. Cilica cenię niż Gilesa Simona, któremu co prawda trzeba oddać ukłony po pokonaniu Ferrera, choć Hiszpan popełnił dużo błędów, to mecz był nastawiony na przebijanie. Chorwat ma lepszy serwis niż Ferrer i większy wachlarz umiejętności który miesza w swojej grze. Gilles świetny defensor, ale gram tutaj na Cilica bo już na Wimbledonie pokazał na co go stać w meczu z Djokovicem.
Wynik: 5:7 7:6(3) 6:4 3:6 6:3 ✅ @Edit: Dobry mecz!

???? Bautista-Agut R. - Federer R.
Bautista-Agut R. +2,5 seta ::: 2,47 ::: Pinnacle ::: 1/10
Bautista-Agut R. ::: 10,25 ::: Pinnacle ::: 1/10
Nie zapominajmy, że Federer ma już swoje lata i pomimo, że gra w tym sezonie na genialnym poziomie, to jednak strata seta tym bardziej na szlemie przeciwko walczącemu Hiszpanowi może się przydarzyć, tak też było z Granollersem. Rok temu mało ktoś się spodziewał, że Federer nie wygra nawet jednego seta z Tommym Robredo z którym wtedy miał H2H 10:0.
Bautista-Agut w tym sezonie gra bardzo dobrze, wygrał dwa turnieje, zaliczył półfinał w Madrycie i Auckland, podczas turnieju Australian Open pokonał Del Potro po 5 setach i urwał set w 4 rundzie Dimitrovowi. Na US Open pomimo 5 setów w 1 rundzie z Haider-Maurerem w reszcie meczów pewnie i bezproblemowo wygrał.
Wynik: 4:6 3:6 2:6 ⛔

niewidzialny 238

niewidzialny

Użytkownik
US OPEN
Kohlschreiber 2.28 Unibet✅
Monfils -1,5s 2.15 Unibet✅
Krunic +5,5g 2.12 Unibet✅

Dimitrov - Monfils 2.23 Unibet 5:7 6:7 5:7

Jak dla mnie zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Francuz , kursy zachęcające wiec trzeba próbować. Ten kto śledzi tegoroczne zmagania w Nowym Jorku wie, jak znakomicie spisuje sie Gael, dobiega do piłek niemożliwych, odgrywa je w równie niesamowitym stylu, aż czasami sam w to nie wierzy. Pokonując w 3 rundzie Ryśka, pokazał wszystkim, ze potrafi sie skupić na meczu i wygrać bez pajacowania. Wydaje mi się, ze z Dima może być podobnie, Bułgar nie gra w tym turnieju nic nadzwyczajnego, w dwóch pierwszy rundach wygrał szybko i przyjemnie, ale z kim Harisonem oraz Sela. W 3 rundzie pokonał Belga Goffina, który miał niesamowitą serie meczów bez porażki. Po pierwszym przegranym secie do 0, w następnych wziął sie za siebie i wygrał to spotkanie 3:1. Dima nie jest w najwyższej formie i z takim Monfilsem w takiej wysokiej formie, raczej nie będzie miał za dużo do powiedzenia. Co do ich wcześniejszych spotkań . Bułgar przed turniejem w Nowym Jorku, prezentowal sie średnio, w Toronto odpadł dopiero ze zwycięzcą Tsongą, ale juz w Cincinati przegral z Janowiczem.Francuz w Cincinati doszedł do 3 rundy , natomiast w Toroonto odpadł w drugiej. Jeśli w grze Gaela nic sie nie zmieni i nie osiądzie na laurach, to wygra ten mecz i zamelduje sie w kolejnej fazie turnieju.

Pomogłem? Kliknij Dzięki

Otrzymane punkty reputacji: +11
dx2 263,4K

dx2

Użytkownik
Cilic-Simon powyzej 3,5 seta @1.5
Obydwaj zawodnicy prezentuja sie niezle. Cilic od dluzszego czasu, a forma Simona tez rosnie z meczu na mecz. Spodziewam sie w miare wyrownanego pojedynku, takze powinnismy zobaczyc troche grania i wiecej niz 3 sety. Koniec.

Wozniacki-Errani 1 @1.2

Jakos inne rozwiazanie ciezko mi przyjac, a Caro w formie bez watpienia. Szkoda sie wysilac i pisac osobna analize w dziale tenisa kobiecego. Faworytka w tym meczu na pewno jest. Do laczenia wydaje sie w sam raz.

Otrzymane punkty reputacji: +2
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Ram R./Lipsky S. - Klaasen R./Butorac E.
02.09.2014 17:00
Typ: Butorac/Klaasen 1.76 Pinnacle
O Ramie i Lipskim już pisałem i swoje zdanie podtrzymuje, są słabą parą. Głównie dzięki szczęściu znaleźli się w tak dalekiej fazie turnieju. Najpierw dzięki szczęściu ograli Murrayów po dwóch tiebreakach, a następnie trafili na &quot;niedysponowanych&quot; Nestorów. W meczu z tymi drugimi dostali niesamowity prezent, mianowicie denną grę Kanadyjczyka i Serba. Daniel z kolegą psuli wszystko na potęgę, wykładanki na siatce zamiast mocno atakować grali leciutkimi uderzeniami. Ich serwis także nie funkcjonował zbyt dobrze, o czym świadczy spora ilość przełamań. Ale skupmy się na Ramie z kolegą. Wystarczyło, że Nestory przestali popełniać błędy i od razu Amerykanie stracili trzy gemy z rzędu. Butoraci serii błędów nie będą mieli, przez co Ram/Lipsky nie będą mieli wielu okazji na zdobycie łatwych punktów. Hard to nawierzchnia Amerykanina i Afrykanera, to na twardej nawierzchni doszli w AO do finału, gdzie ulegli Kubotowi i Lindstedtowi. Zgranie i zrozumienie także powinno przemawiać za wyżej notowaną parą, grają ze sobą od początku sezonu, a w sumie wystąpili już razem w 56. spotkaniach.
Parę słów po meczu. To US Open staje się jakąś parodią. Pary, które są poziom wyżej od amerykańskich drewniaków akurat w dniu meczu z nimi grają jak dzieci we mgle, kompletnie dziwne. Dla mnie obecność Rama i Lipskiego w półfinale to kompromitacja świata deblowego.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Cilić - Simon 2 @ 2,50⛔
Bet365

Zdania są podzielone, ale ja twierdzę, że warto grać na Francuza. Kurs bardzo dobry i patrząc na poczynania obu panów to moim zdaniem lekko przesadzony, ale tylko się cieszyć. Do rzeczy...
Marin Cilić przede wszystkim dobry serwis i ofensywa, ale moim zdaniem to mu nie wystarczy...Dziś będzie musiał się sporo nabiegać jeśli chce wygrać ten mecz, a wiemy, że na zmęczeniu nie gra idealnie. Potrafi robić seryjnie błędy, a przy grze jaką stosuje Francuz jest to bardzo możliwe.
Chorwat też na pewno będzie zmuszony chodzić do siatki, a czy on taki wybitny jest przy siatce to mam wątpliwości. Francuz gra kąśliwe, niskie piłki, z którymi wysoki Marin będzie mieć problemy. Do tego Simon też świetnie mija.
Serwis zdecydowanie dla Chorwata, ale on ma w swojej grze też sporo przestojów, wtedy popełnia sporo błędów i przez to przegrywa sety i mecze, tzw. &quot;pusiak&quot; jak lubicie to określenie w tym dziale.
Oglądając mecz Simona z Djokoviciem byłem pod wrażeniem, super się ogląda Gillesa w akcji. Jest Francuz w formie to widać, a Cilić...spore umiejętności, ale zależy sporo od nastawienia.
Po takim kursie naprawdę warto spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +4
emile 16

emile

Użytkownik
Swoje pare groszy co do meczu Cilic-Simon
Pokonanie Ferrera akurat nie brałbym tego jaki wielki wyznacznik, tutaj chłopa sprzedawali już z Ruselem kilka tyg temu ze polegnie. Kto oglądał mecz ten widział jak Hiszpan grał, masa błędów tj UE 52 , DF 4 , 1st 66 2nd 38! Drugie podanie nie istniało, duzo błędów bardzo pomógł David. A Simon jak to on przebijał przebijał dawał okazje do tych błędów - czego nie widziałem u Hiszpana a zawsze to z nim kojarzyłem, zażartość o każdą piłkę i punkt. Hiszpan był jakby zrezygnowany i brak mu ochoty do gry.. tak sie tlumaczy ale akurat sylwetkę tego gracza znam i nie był to typowy Pitbull - Ferrer jak zawsze, znany z waleczności.
Giles zagrał kilka fajnych BH po linii ale generalnie było to raczej przebijanie a Ferrer mało kończył i psuł.
Pytanie czy Cilic jest odpowiednim zawodnikiem aby go smignąć dziś. Widziałem kawałek seta z Andersonem ale wiecej nie moge się wypowiedzieć. Jeśli mialbym coś obstawiać to over 3,5 seta nawet nie wiem jakie są kursy, ktoś wyżej podawał. (na czuja bym postawił na Cilicia jednak jesli bym musiał-ale to dlatego ze fanem gry Francuza nie jestem)

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Dimitrov - Monfils 1 @1.78 Pinnacle⛔
To co Dimitrov robił to aż ciężko określić...

Widać wyraźnie, że większość gra na Monfilsa. Nie dziwi to, pokonał ostatnio faworyzowanego Gasqueta. Ja jednak jestem przeciwny graniu na Francuza, nie przekonuje mnie on. Grigor pierwszy set z Goffinem przerżnął w niesamowity sposób do 0. Później się otrząsnął i pewnie wygrał 3 kolejne sety. Grigorowi pierwsze podanie wychodzi bardzo dobrze, a drugie niewiele gorzej. Niewymuszonych błędów nie popełnia za dużo. Ma dość niezły return. Monfils póki co bez straty seta. Ma sporo problemów z drugiem podaniem, zdobywa wtedy o wiele mniej punktów niż przy pierwszym. A trafialność pierwszego ledwie przekracza 50%. I głównie w tym upatruję szansy Dimitrova. Głowa Gaela da o sobie znać. Jeśli chodzi o niewymuszone błędy to potrafi ich dużo popełnić, ale nie zdarzało mu się to ostatnio nadmiernie. Podsumowując, spotkanie z pewnością będzie zacięte ale Dimitrov ma spore szanse na wygraną.

bouchard 118

bouchard

Użytkownik
Dimitrov G. -Monfils G. typ: powyżej 3,5 seta kurs-1,41 Unibet⛔⛔⛔
Walka o ćwierćfinał US Open. Spotkanie którego zwycięzcę będzie bardzo ciężko wytypować. Zarówno Bułgar jak i Francuz grają ten turniej bardzo dobrze. Minimalnym faworytem tego spotkania jest Grigor. Ja nie koniecznie wierzę w jego dzisiejszą wygraną. Obaj panowie prezentują w tym turnieju bardzo dobrą formę. Nie sądzę aby to spotkanie zakończyło się w 3 setach.
Over 3,5 seta na to spotkanie bardzo pewny typ.

To co napisał Type-man, zgadzam się absolutnie.
Brak słów Grigor...

katalizator 148

katalizator

Użytkownik
Tomas Berdych - Dominic Thiem 2 @ 4.65 Marathon ⛔ zupelne pudlo..
Nikt jeszcze nie zwrócił uwagi na ten mecz. Ten kurs chyba trochę przesadzony. Rozumiem, że doświadczenie, ogranie z czołówką i osiągnięcia są po stronie Berdycha, ale czy tutaj jest aż taka dysproporcja ? Austriak to zawodnik na którego uwagę zwróciłem na początku tego sezonu i muszę przyznać, że mi zaimponował. Później co prawda Thiem trochę przygasł i miał słabszy okres gry, ale umówmy się: w przypadku młokosów ciężko utrzymać równą i wysoką formę przez cały sezon. Generalnie cieszy mnie to, że coraz częściej widzimy nowe nazwiska w dalszych fazach szlemów, a nie tylko do znudzenia wielka czwórka. Na Wimblu mieliśmy Kyrgiosa, a tutaj mamy Thiema. Austriak gra naprawdę dobry turniej. Wyciągnął mecz z Gulbisem ze stanu 0-2, zmiótł z kortu Lopeza gdzie większość była pewna, że to Hiszpan pogoni młodego do domu. Berdych to dla mnie na zawsze pozostanie drewno, a tutaj wcale nie gra on jakoś rewelacyjnie żeby dawać na niego taki kurs z młodym, nieobliczalnym i będącym w formie Dominiciem. Tak naprawdę Czechowi bardzo pomogła drabinka, która nie była zbyt trudna. Hewitt z całym szacunkiem to już nie te lata, Klizan stoczył z Tomkiem morderczą pięciosetówke i równie dobrze Czecha w tej fazie turnieju już mogło nie być. Natomiast jeśli chodzi o mecz z Gabashvilim to oglądałem fragmentami to spotkanie i to co wyczyniał tam Rusek to przechodzi ludzkie pojęcie. *40-0 i nagle 5 punktów oddane i sam się łamał i w każdym secie wyglądało to podobnie. Berdych niewiele musiał robić, by wygrać tamto spotkanie. Podsumowując moim zdaniem ani Berdych nie taki mocny ani Thiem nie taki słaby, by wystawiać tutaj takie kursy. Lekko nie będzie, ale po takim kursiwie wchodzę w Austriaka, bo żal nie spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +3
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Dimitrov - Monfils ✅
Kurs: 2,10

Wydaje mi sie, ze nieznacznym faworytem tego spotkania jest Francuz. Posiada on wyrazne argumenty aby dzis wygrac z Bułgarem. Wczoraj gładko odprawił Gasqueta, ktory leszczem nie jest - w ostatnich 10 meczach na hardzie 7 wygrał. Nie liczac porazki z Monfilsem przegrał rowniez WO z Murrayem oraz Pospilem.
Porownujac wczorajszego przeciwnika Gaela z dzisiejszym mozna zauwazyc, ze Grigor 4-krotnie gral z Gasquetem i 4 krotnie przegral. Wiadomo, ze sa to mecze z okresu 2010-2013 i nie mozna do konca sie nimi sugerowac, natomiast historia nie pozostaje bez znaczenia w typowaniu spotkan. Takze jesli Richard nigdy nie przegral z Bułgarem to niby dlaczego jeszcze lepszy zawodnik jakim jest Monfils mialby z nim przegrac?

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Wawrinka - Nishikori
Kurs: 1,58
W tym spotkaniu faworyt moze byc tylko jeden. Stan jest to zawodnik ścisłej czołówki, natomiast Japonczyk puka do jej bram. Nie wydaje mi sie, zeby Kei kiedykolwiek znalazl sie w pierwszej piatce rankingu, nie ma co ukrywac brakuje mu blysku i iskry, ktora posiadaja najlepsi tenisisci tacy jak Djoko, Federer i Nadal. Natomiast patrzac na Szwajcara w tym momencie jest on w stanie rywalizowac na rownym poziomie z wyzej wymienionymi zawodnikami.
Japonczyk w ost meczu wygral z Raoniciem, z ktorym strasznie sie meczyl i byl bliski porazki. Natomiast taki zawodnik jak Wawrinka dotychczas w h2h z Raoniciem ma bilans 3:0, Federer 6:0. Moze przedstawione suche statystyki nie sa dla kogos istotne, dla mnie natomiast pokazuja poziom, na ktory niektorzy zawodnicy nie wskocza.
Wydaje mi sie, ze Stan wskoczyl na wyzszy level do ktorego aspirowal przez lata.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Thiem Dominic-Berdych Tomas Over 157.5 minut w meczu, Unibet 1.88

6:1, 6:2, 6:4, 1:39 ⛔⛔⛔

VS.

Wydaje mi się,że znalazłem bardzo ciekawy bet, można powiedzieć,że to taki ukryty over lecz wydaje mi się,że jest bardziej bezpieczniejszy. 157.5 minut to 2 godziny, 37 minut oraz 30 sekund. Zdecydowałem się tak taki typ ponieważ uważam,że będzie to częściowo mecz walki. Nawet jeśli któryś z nich wygrałby 3:0 to typ może zostać pokryty. Faworytem naturalnie jest Berdych, lecz uważam iż Dominic urwie minimum jednego seta Czechowi. Jeśli chodzi o statystykę to mecze Berdycha trwały tak: 3:0 z Hewwitem 2:20, z Klizanem 3:2, 3:48, z Gabą 1:59,a Austriaka trwały: 3:0 z Lacko 1:28, z Gulbisem 3:2 3:48 oraz z Lopezem 3:0 1:57. Dwa mecze Thiema były wyraźnie krótsze od meczów Berdycha lecz wiadomo,że każdy mecz jest inny. Jeden jak i drugi zawodnik prezentują ofensywny styl gry, młodszy Dominic gra chyba jeszcze bardziej agresywnie od swojego starszego kolegi. Berdych potrafi się zaciąć i pokazał to również w tegorocznej edycji US OPEN wygrywając z Klizanem 3:2,a Thiem ma tych meczów na styku znacznie więcej ponieważ jest o wiele młodszy, a co za tym idzie jest mniej doświadczonym grajkiem. Tomas w swojej karierze miał mnóstwo meczów jak i momentów gdzie tracił koncentracje i tracił gemy, sety czy też przegrywał mecze. Dlaczego Berdych nie ma jeszcze żadnego wielkiego szlema na swoim koncie ? No właśnie dlatego,że jego głowa często w najważniejszych meczach zawodziła. Nie będę się tutaj wiele rozpisywał po prostu uważam,że Berdych w trakcie całego meczu straci właśnie koncentracje a co za tym idzie seta i może coś więcej. Lecz wolałbym taki scenariusz gdzie to młody Dominic rozegra świetny mecz i Czech często nie będzie miał nic do powiedzenia. Obawiam się jednego jak zawsze gra młody gracz,że narobi przysłowiowo w pory i odda mecz w dziecinny sposób.....oby nie,zobaczymy.

Tie Break tak typuje US OPEN 2014:
1. Llodra Michael-Gimeno-Traver Daniel 1, Bet365 2.37. Wynik? 6:4, 6:3, 7:5 ✅
2. Ramos-Vinolas Albert-Groth Samuel 2 handicap +1.5 gemów, Pinnacle Sports 1.97. Wynik? 3:6, 6:7, 3:6 ✅
3. Thiem Dominic-Lacko Lukas 1, Pinnacle Sports 1.64. Wynik? 6:3, 6:3, 6:2 ✅
4. Kyrgios Nick-Seppi Andreas 1 handicap -2.5 gemów, Bet365 1.80. Wynik? 6:4, 7:6, 6:4 ✅
5. Tomic Bernard-Ferrer David over 3.5 setów, Bet365 1.80. Wynik? Tomic walkower, zwrot
6. Groth Samuel-Federer Roger Over 12.5 gemów w I secie, Bet365 5.00. Wynik?4:6, 4:6, 4:6 ⛔
7. Wawrinka Stan-Kavcic Blaz 1 handicap -2.5 setów, Pinnacle Sports 2.00. Wynik? Kavcic walkower, zwrot
8. Granollers-Pujol Marcel-Federer Roger 2 handicap -8.5 gemów, Pinnacle Sports 1.92. Wynik? 6:4, 1:6, 1:6, 1:6 ✅
9. Tsonga Jo-Wilfried-Murray Andy 2 handicap -1.5 gemów, Bet365 1.80. Wynik? 5:7, 5:7, 4:6 ✅
10. Thiem Dominic-Berdych Tomas Over 157.5 minut w meczu, Unibet 1.88. Wynik 6:1, 6:2, 6:4, 1:39⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Stan Wawrinka - Kei Nishikori 1 @ 1.584 Pinnacle ⛔
Stan Wawrinka - Kei Nishikori 1 [-3.0 games AH] @ 2.01 Pinnacle
⛔
Stan Wawrinka - Kei Nishikori 1 [-2.5 Sets AH] @ 4.00 Pinnacle ⛔
Rzadko gram aż tyle betów na jedno spotkanie, ale szczerze mówiąc ciężko mi sobie wyobrazić inne rozstrzygnięcie niż zwycięstwo Wawrinki. Większość argumentów jest przeciwko Japończykowi, który:
- gra z kontuzją kostki i w niektórych sytuacjach ma problemy z poruszaniem,
- słabo serwuje, daje mnóstwo szans na przełamanie,
- jest po wyczerpującej pięciosetowce z Raoniciem zakończonej grubo po północy czasu Nowojorskiego,
- h2h 2-0 na korzyść Wawrinki, bez straty seta.
Podkreślić należy również coraz lepszą dyspozycję Szwajcara. W pierwszych rundach ewidentnie brakowało mu motywacji by gromić rywali. Jednak w starciu z Robredo Stan zagrał wspaniale. Inna sprawa, że Szwajcar wyraźnie mobilizuje się na Wielkie Szlemy.

Otrzymane punkty reputacji: +22
bouchard 118

bouchard

Użytkownik
Berlocq C. / Mayer L.-Dodig I. / Melo M. 1,33 Unibet✅✅
Nie wiem jakim cudem w ćwierćfinale US Open gra para Berlocq C. / Mayer L.
Sensacyjnie ograli mistrzów tegorocznego Wimbledonu Pospisil V. / Sock J.
( być może Sock nie był do końca zdrów, po skreczowaniu w 1 rundzie singla)
Mayer to coś tam w deblu potrafi ale Berlocq??? to nie jest nie porozumienie jakieś. Ćwierćfinał jak na tą parę to na prawdę olbrzymia sensacja. Dodig/Melo są znakomitymi deblistami.Długo ze sobą grają osiągają dobre rezultaty, rozstawieni tutaj z numer &quot;4&quot; to nie przypadek. Myślę że dziś spokojnie pokonają tak naprawdę &quot;amatorską&quot; parę.

Co do Wawrinki jestem tego samego zdania co Valverde

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom