Ja dziś krótko, nie mam siły, ale i w sumie nie ma za bardzo o czym pisać, bo formę wskazanych skoczków znamy na wylot.
Kasai N. - Freitag R. 1 @ 1.60 sts standardzik, jeden typ z kuponu nie wchodzi
Po raz kolejny przeciwko Rychowi. Do pary dostaje Kasaiego, który skacze każdy swój skok daleko i równo. Obaj być może nawet znajdą się w top10, ale wyżej widzę Japończyka
Wellinger A. - Ammann S. 2 @ 1.60 STS
Ile to razy się na Wellingerze zawiodłem, stawiając na niego, to już nie zliczę. Fatalnie skacze, w K.O ledwo przechodzi, w kwalach jako tako, konkursową parę miałem Wellinger- Tande, to po pierwszej serii pałętał się gdzieś koło drugiej dziesiątki, a Ammann od początku sezonu prezentuje solidną postawę, skacząc co raz to obijając się o czołową dziesiątkę. Była też oferta (nadal jest, kurs maleje do 1.70) na ten sam typ, tylko generalna
TCS, za 1.80 wrzuciłem do trebla
Prevc P. - Freund S. 1 @ 1,40 STS
Może to przez sympatię, może przez formę, może przez pierwszy
konkurs coś kazało mi zagrać ten typ. Wały, wały i jeszcze raz wały i zwycięstwo dane Freundowi w Oberstdorfie przez panów "u góry", nie ma co na warunki zwalać, bo można było czekać. Dziś Freund może nawet nie wskoczyć na podium, bo, z grona 5 najlepszych przegranych dalej oczywiście awansuje, tylko pytanie na które miejsce.
Takeuchi T. - Ito D. 2 @ 1.42 STS no i nie zobaczyliśmy w 2. serii
Już raz mnie ta para zawiodła, na odkucie się daje szansę Ito jeszcze raz. Jak dobrze pójdzie, to Takeuchiego możemy nawet nie zobaczyć w drugiej serii, bo skacze z Tande. Jednak na to nie liczę i widzę go jako No.2-3 Lucky Loserów. Jednak Ito skacze bardzo fajnie tutaj i czuje tę skocznię.
// dorzucam jeszcze z biegów
Johaug T. - Kowalczyk J. na Norweżkę i
AKO wynosi 7.74
Wczorajszego kuponu nie podawałem, 5/6 z pięknym AKO 8.90 spieprzył mi Wank. Miałem go w parze z Leyhe, który to dostał z dupy 8,1pkt rekompensaty, a później skakał Andreas i miał już tylko 7,4, dostając wyższe noty i tak przegrał o 0,2 pkt...
//e:
Do 2. konkursu
TCS
19
12