>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turniej Czterech Skoczni 2015/2016 - (28.12.2015 - 06.01.2016)

Status
Zamknięty.
zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Tak zgadza się to co mówisz. Akurat co do kamer to mi to jakoś różnicy nie robi, natomiast z tym niskim lotem ma to dużo wspólnego. Jest to spowodowane tym, jak skonstruowano próg na tej skoczni, a mianowicie kątem pod jaki go ustawiono. Próg jest dosyć trudny do wyczucia i dlatego zawodnikom albo &quot;leży&quot; i dobrze się na nim skacze, albo jest utrapieniem. Napisałem, że różnice będzie to robiło nie dla tych walczących o najwyższe cele, bo taki Prevc nie sądze, żeby mu to sprawiało problem.

A inna sprawa, ciekaw jestem co o tym sądzicie
https://www.youtube.com/watch?v=MF96wPq9V3M

Krązy po internecie także zdjęcie ryżego w locie, jak nisko miał krok. Ciekawa sprawa też, że odkąd są dyskwalifikacje, zdarzały się one każdej nacji, Słoweńcom, Norwegom też i to w dużej ilości. A u Austriaków i Niemców ani razu.
Sądzę, że kombinezon sam nie skacze... Wielokrotnie było widać puszczenie Petera w takich samych warunkach (wiatr w plecy) co inni, którzy lądowali po kilkanaście metrów wcześniej. Dodatkowo są dwie kontrole kombinezonów- wyrywkowa, po skoku oraz obowiązkowa - przed skokiem. Kolejną sprawą jest coś takiego jak &quot;forma&quot;. Prevc któryś już sezon z rzędu na bardzo wysokim poziomie i jest to aktualnie najlepszy skoczek na świecie w tej grupie.

seba6 533

seba6

Użytkownik
Przeglądam wyniki TCS w roku ubiegłym i zauważyłem ciekawą rzecz. Zdecydowane zwycięstwo Freitaga w Innsbrucku przy porównywalnej formie do tej, jaką prezentuje w tym roku. Rok temu w Oberstdorfie był 15 , w Ga-Pa 9, następnie w Innsbrucku właśnie odpalił i wygrał, a w Bischofshofen 6 miejsce. W tym roku podobne wynik: Oberstdorf 9, Ga-Pa 6. Można uznać zwycięstwo rok temu za przypadek ale myślę , że ta skocznia po prostu mu leży i potwierdzi to w ten weekend oddając dalekie skoki.
Uważam , że typ na miejsce 1-6 jak najbardziej do gry nie tylko przez ten fakt , ale i patrząc na formę Freitaga w tym sezonie.

Freitag miejsce 1-6 @ 2.25 STS ⛔

Typ dodatkowy:

Freitag na podium @ 8 Bet365⛔

//Zepsuty 1 skok i nie dał rady odrobić

hristo 585

hristo

Użytkownik
Przeglądam wyniki TCS w roku ubiegłym i zauważyłem ciekawą rzecz. Zdecydowane zwycięstwo Freitaga w Innsbrucku przy porównywalnej formie do tej, jaką prezentuje w tym roku. Rok temu w Oberstdorfie był 15 , w Ga-Pa 9, następnie w Innsbrucku właśnie odpalił i wygrał, a w Bischofshofen 6 miejsce. W tym roku podobne wynik: Oberstdorf 9, Ga-Pa 6. Można uznać zwycięstwo rok temu za przypadek ale myślę , że ta skocznia po prostu mu leży i potwierdzi to w ten weekend oddając dalekie skoki.
Uważam , że typ na miejsce 1-6 jak najbardziej do gry nie tylko przez ten fakt , ale i patrząc na formę Freitaga w tym sezonie.

Freitag miejsce 1-6 @ 2.25 STS
Typ dodatkowy:
Freitag na podium @ 8 Bet365
Ciekawa i oryginalna analiza...są kandydaci do &quot;wylotu&quot; z aktualnego TOP6, dla mnie to Forfang i Fannemel, ale...... przed Freitagiem są jeszcze mocni Kraft i Kasai. Kraft rok temu drugi, a Kasai trzeci (dla niego z resztą żadna skocznia nie jest trudna;p), więc w kontekście odrabiania pkt na Bergisel przez Freitaga trza wziąć pod uwagę tych Panów.
Faktem jest, że Fannemel rok temu w drugim skoku przyklepał bule i skończył w 3 dziesiątce;-)

P 190

przemek62200

Użytkownik
Kilka typów na kwale, bez szerszej analizy, moim zdaniem dobre kursy do pogrania w fortunie.
Lanisek - Descombes 1 @1.7 ✅
wrzucanie ich do tego samego worka to lekka pomyłka. Rozumiem, że Francuz przygotował niezłą formę na ten turniej, Słoweniec trochę spuścił z tonu, ale mimo wszystko wystawianie takiej pary, z takimi kursami, uważam za pomyłkę buka. Laniska stać przy dobrych warunkach na bardzo dobre skoki, gorzej radzi sobie przy wietrze w plecy, z racji tego że przygotował formę trochę za wcześnie ;) przy korzystnym wietrze stać go nawet na zwycięstwo w kwalach, zaś Descombes mimo, że trzeba go traktować jako pozytywne zaskoczenie w tegorocznym TCS to nadal cienki skoczek. Wystawienie kursu @1.7 na dobrze rokującego skoczka w parze z doświadczonym, ale słabym Francuzem to spore value i gram to.

Stoch - Hula 1 @1.4
✅
Miałem omijać szerokim łukiem Polaków przy obstawianiu, ale tym razem zaryzykuje(?). Stochowi leży ta skocznia, ostatnie 3 lata to 7,3,2 miejsce. Faktycznie forma - tragedia, jak na tego skoczka, ale gdzieś musi przecież zaczać skakać lepiej. Turniej już jest przegrany, więc może Kamil odblokuje się psychicznie, zacznie skakać luźniej - bardzo mu tego życzę. A Stefan fajnie skacze, niezłe pozycje, całkiem całkiem skoki, alee nadal jego dobre skoki są porównywalne z tymi słabymi Kamila. Przy załozeniu, że Stoch nie odpali znowu, to nadal będą porównywalne rezultaty, ale mam nadzieję że taka sytuacja nie bedzie miała miejsca i Kamil pozamiata w kwalach ;)
Ito- Amman 2 @1.85 ⛔ e: oj źle oceniłem zarówno Ito,jak i Fannemela, do tego te fatalne lądowania Ammana, jutro może być ciężko z tymi typami co podałem ;/
Pokuszę się o stwierdzenie, ze Ito nie umie tutaj skakać. Ostatnie 3 sezony to miejsca 43,34,45. Ani razu nie awansował do 30, mimo że poprzednie konkursy nie były oznaką słabej formy. Po rpostu czasami tak jest, że jakaś skocznia skoczkowi nie odpowiada i chyba właśnie znalazłem taką dla Japończyka ;) W parze z solidnym Ammanem, stawiany jest w roli faworyta, a to duży błąd. Amman dobrze skacze w Innsbrucku, ostatnio dwa razy na podium, do tego porządne skoki w tegorocznym turnieju. Nawet gdyby Ito jednak skoczył nieźle (czego absolutnie nie przewiduje) to typ nadal ma spore szanse wejść, bo Amman po prostu jest lepszym skoczkiem.
Eh dopiero po obstawieniu zauważyłem super kurs na tę parę w Ónibecie juz na konkurs i mocniej gram Ito - Amman 2 @2.0 ⛔ e: ostatni raz na symaptycznego Szwajcara w tym sezonie gram
a na konkurs dodatkowo proponuje pograć trochę przeciwko Fannemelowi. Tak jak w przypadku Ito, tak też tutaj podejrzewam, że skocznia mu nie pasuje. Ostatnie 3 sezony to miejsca 24,36,38, mimo że we wcześniejszych konkursach w tamtych latach skakał nieźle. Osobiście narazie pograłem go w parze z Freitagiem, któy może tutaj odpalić, a jeśli nie odpali to i tak zajmie miejsce w okolicach pierwsze 10, a to spokojnie powinno wystarczyć na Fannemela, kurs w Ónibecie @1.7✅ oraz z Kasai po kursie @1.95✅

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Schlierenzauer - Janda @ 1 @ 1, 47 ⛔
Fettner - Hilde @ 1 @ 1,55 ⛔
Kot awans do konkursu ? Tak @ 1,22 ✅
AKO: 2,44 (po odjęciu podatku) Milenium

Taki fajny tripel udało mi się ułożyć w Milenium. Schlierenzauer i Fettner to zawodnicy, którzy od podszewki znają Bergisel ponieważ reprezentują barwy miejscowego klubu SV Innsbruck Bergisel. Janda i Hilde to zawodnicy, którzy mają jedynie przebłyski formy. Fettner w dobrej formie, ostatnio troszkę gorzej wypadł w Ga-Pa, ale to nadal zawodnik drugiej dziesiątki z aspiracjami nawet na trzecią. Hilde nie potrafił ze składu wygryść słabego Graneruda podczas Niemieckiej części więc nie spodziewam się tutaj dobrej formy Toma. Janda skacze słabo, ciuła punkty plasując się w trzeciej dziesiątce. Ok Gregor nie jest w formie, ale to jego skocznia a on zawsze (nawet gdy był bez formy) skakał tu dobrze. Trzeba pamiętac, że podobnie jak w Ga-Pa Bergisel ma specyficzny rozbieg więc najmniejsze błędy trudno skorygować podczas lotu co w konsekwencji przekłada się na krótszy skok. Janda i Hilde to nie są wybitni zawodnicy i bardzo możliwe, że właśnie takie błędy będą popełniać. Dodatkowo gram awans Maćka Kota do konkursu. U Polaka forma może i nie jest super, ale na pewno wystarczająca na TOP 50. W porównaniu do Ga-Pa tutaj odpada 17 skoczków a nie 20 więc to mały plusik. ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
TCS Innsbruck kwalifikacje sobota 14:00
(485) Stefan Hula awansuje do konkursu? TAK @ 1,18✅16
(585) Anze Lanisek - Kento Sakuyama 1 @ 1,45✅18-33
(581) Joachim Hauer - Taku Takeuchi 1 @ 1,45⛔11-14 (eh 1,2pkt przewagi ;/)
AKO @ 2,18 milenium

Hula skacze na tyle dobrze, że awans do konkursu nie jest dla niego problemem, przynajmniej nie powinien być. Wczoraj w Ga-Pa kolejne dwa dobre skoki i awans do 30.

Lanisek lekki zjazd formy, ale Sakuyama nie skacze nic nadzwyczajnego, większy potencjał w tej parze i to znacznie ma Lanisek, wczoraj w konkursie w Ga-Pa Lanisek na 23msc a Sakuyama na 26, kwale w Ga-Pa zakończyli akurat blisko siebie, ale patrzę na potencjał obu zawodników. Lanisek wyższy

Takeuchi zawiódł wczoraj mnie w parze z Tande, ale obaj skoczyli jakby nie chcieli... Takeuchi jednak nie ma formy, zestawienie go z Hauerem jest o tyle dziwne, że obaj zawodnicy jakby inny poziom prezentują obecnie. Hauer potrafi odpalić petardę, wygrywał już kwalifikacje w tym sezonie nawet przecież. Takeuchi przygaszony, zestawili ich ze sobą pewnie przez pryzmat wczorjazeog nieudanego konkursu, ale Hauer kwalifikacje 14, a Takeuchi 30.
Konkurs w Oberstdorfie to Hauer 11, a Takeuchi 18.

Otrzymane punkty reputacji: +11
hristo 585

hristo

Użytkownik
Kwale z sts:
Stoch - Schlieri 1 1,57
Kofler - Stekala 1 1,4
Sakuyama - Matura 1 1,4

Sorry za bledy, pisze z telefonu...zaufam Kamilowi, mam wrazenie ze cos drgnelo, Schlieri slabo, kurs zacheca. Licze, ze Kamil w drugiej dziesiatce bedzie, a to styknie.
Stekala za Muranke to swietna zmiana, przynajmniej sa szanse na awans do 50tki, ale na tak trudnej skoczni doswiadczenie Kofiego ma duze znaczenie, od Engelbergu forma do gory i tu powinno byc przyzwoicie tak na 20-30 miejsce..
Sakuyama to sredniak, bez szalenstw, jednak Matura to w tej chwili najslabszy z Czechow, bez formy kompletnie, nie zdziwie sie jak nie wejdzie do konkursu glownego.
Klimov- Hazedtinov 1 1,5
Parę opisywałem już przy okazji Ga-Pa....nic się nie zmieniło, tylko kurs spadł ;-), jednak wciąz warty gry.
masakre....pierwsze kwale w plecy, więc może w końcu w konkursie odpali...

P 190

przemek62200

Użytkownik
Panowie uspokoiliście mnie. Nie lubię grać kwalifikacji, ale widzę że mamy podobne przemyślenia co do tych samych zawodników, nie wszystkie pary chciało mi się opisywać, ale pograłem większość tych samych typów, także z niecierpliwością czekam na rozstrzygnięcia. ;)

A 220

andrzej78

Użytkownik
Kwale z sts:
Stoch - Schlieri 1 1,57
Kofler - Stekala 1 1,4
Sakuyama - Matura 1 1,4

Sorry za bledy, pisze z telefonu...zaufam Kamilowi, mam wrazenie ze cos drgnelo, Schlieri slabo, kurs zacheca. Licze, ze Kamil w drugiej dziesiatce bedzie, a to styknie.
Stekala za Muranke to swietna zmiana, przynajmniej sa szanse na awans do 50tki, ale na tak trudnej skoczni doswiadczenie Kofiego ma duze znaczenie, od Engelbergu forma do gory i tu powinno byc przyzwoicie tak na 20-30 miejsce..
Sakuyama to sredniak, bez szalenstw, jednak Matura to w tej chwili najslabszy z Czechow, bez formy kompletnie, nie zdziwie sie jak nie wejdzie do konkursu glownego.
W Hicie Dnia na Stocha w tej parze 1,90

maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
TCS Innsbruck kwalifikacje sobota 14:00
Zografski - Larinto 1 @ 2,25 STS (1.98 singlem bez podatku) ⛔
Dobry skok Zografskiego, ale Ville naprawdę się postarał
Polacy póki co zaczęli treningi naprawdę przyzwoicie, mój wzrok przykuła jednak inna para, którą dalej mają w STS, a konkretniej bułgarsko-fiński pojedynek. Jak skaczą podopieczni Kariego Ylianttilnii każdy widzi. Zografski to typowy średniak, chociaż ostatnio miał przebłyski. Do konkursu powinien się dostać. Co z Larinto? Tutaj temat jest nieco bardziej rozbudowany. Niemniej jednak na dzisiejszych treningach utwierdziłem się w przekonaniu, że typ jak najbardziej do pokrycia. Pierwszy trening przyniósł 118 metrów Zografskiego i metr dalej Larinto. Ale już w drugim treningu bułgar pokazał niezłą formę i poleciał na 122 metr, podczas gdy jego rywal w tej parze uzyskał niecałe 104 metry... Zapewne skończy w ostatniej dziesiątce ten wciąż trwający trening. To pokazuje jak nierówny jest urodzony w Lahti skoczek i z wielką radością polecam tę parę na dzisiejsze kwale, doprawdy nie rozumiem dlaczego bułgarski skoczek nie jest w tym przypadku faworytem.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Stękała - Egloff 1 1,15⛔
Kubacki - Lamy Chappuis 1 1,27✅
Kot - Geiger 1 1,27⛔
Poppinger - Deschwanden 1 1,22✅

= 1,98 STS Mocne ako

Polacy bardzo dobrze wypadli w obu treningach. Ich rywale zdecydowanie słabiej. Egloff skacze tu tragicznie i sobie kompletnie nie radzi a Stękała dobre skoki. Kubacki w 2 treningu 125m super odleglość. Kot treningi udane oby to powtórzył w kwalach. Geiger skoki krótsze w 2 treningu np różnica az 10m.
Poppinger u siebie prezentuje dobre skoki. Jest powtarzalność. Szwajcar o kilka metrów bliżej w treningach i w kwalach będzie podobnie.
Kupon zagrany na podstawie treningów na tej skoczni.

S.Hula - M.Kot 2 1,85 bez podatku STS⛔

Maciek oba skoki udane i lepsze od Stefka. Może nie jakaś znacząca różnica ale te 2-3metry były. Forma ogólnie podobna. Dużo zalezy od dyspozycji dnia a dzisiaj wygląda że jest ok.

gauczo12 0

gauczo12

Użytkownik
Hula-Hlava 1 1.7
Sakuyama K. - Matura J. 1 1.4
Klimov E. - Hazetdinov I. 1 1.7
Kursy z stsu ako:3.63 (bez podatku 3.19)
Analiza:
Stefan jak dla mnie najlepiej skacze z Polaków równe skoki przez caly turniej oprócz jednej wpadki. W treningu Hula lepszy nieznacznie od Lukasa liczę na to że powtórzy to w kwalifikacjach i zajmie dobrą pozycję i dostał słabszego zawodnika w konkursie.
Sakuyama typowy średniak który czasem odpali i pokaże sie w dobrej z dobrej strony w konkursie. W drugim treningu Sakuyama nie skakał liczę złapię trochę swieżosci przez to i na spokojnie pokona sympatycznego Czecha ktory lata swietnosci ma juz za sobą. ( o ile ja miał).
Trzeci typ opisał już hristo nie bede dublował i pobieram do swojego ako które uważam że ma duze szanse na plus.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
H2H Kwalifikacje:
Kobayashi J. - Tochimoto S. 1
Wank A. - Leyhe S. 2
@2,01(po odjęciu podatku) STS ::: 0,75/10j
⛔
Po przejrzeniu wyników treningów nasunął mi się jedynie taki dubel do gry.
Kobayashi w pierwszym treningu 122 metry, później pół metra bliżej ale miejsce zajął wyższe. Tylko, że o ile przy pierwszym skoku miał odjęte sporo punktów, to przy drugim trochę mu dodali. Tochimoto pierwszy skok jeszcze niezły, 117,5 metra, ale warunków złych nie miał, mało punktów odjętych. Za to drugi skok katastrofa, ledwie ledwie 104 metry. Może dostał punkty dodatnie, ale nie było ich znowu jakoś dużo by mówić, że trafił na trudne warunki. Generalnie ten pierwszy skacze dalej i równiej, to też powinien okazać się lepszy w kwalifikacjach.
Leyhe pierwszy skok słaby, 120 metrów nie przekroczył, ale już w drugim potwierdził swój potencjał kończąc trening na 9 miejscu. Wank oba skoki słabe, pierwszy to niecałe 115 metrów i kończył na 41 miejscu, drugi nieco lepszy, ale i tak 120 metrów dużego wrażenia nie robi. Leyhe oba skoki miał lepsze, zwłaszcza w drugim pokazał na co go stać. Generalnie skacze dalej, do konkursu zapewne zakwalifikuje się bez żadnych problemów. Od Wanka też powinien być lepszy.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Ja dzisiaj z powodu obowiązków nie miałem możliwości grać na kwali, ale widzę że dobrze bo strasznie czerwono u Was. Natomiast same kwalifikacje oglądałem i tak jak mówiłem jest to dość specyficzna skocznia i na wyniki z Ga-Pa trzeba patrzeć jednak z przymrużeniem oka. Jak widać już sędziowie pokazali, kto będzie ich faworytem ???? Patrząc treningi to Prevc już tak nie miażdży rywali, kwali odpuszczone więc może to przemęczenie? O Freundzie też nie możemy powiedzieć, że jest jutro murowanym faworytem.
Ja nawet zaryzykuję stwierdzenie, że Freunda i Prevca jutro nie zobaczymy na podium a konkurs będzie stał na bardzo wysokim poziomie. Jutro Hayboeck zaczyna odrabianie strat w TCS i włącza się do otwartej walki o tytuł ????

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Innsbruck HS 130

No i zaczynamy część Austriacką TCS. Faworytami podobnie jak w Niemczech będą Piotr Prevc , Severin Freund, Michael Hayboeck który w części Austriackiej powalczy o wygranie któregoś z konkursów oraz zapewne o miejsce w najlepszej 6 włączą się tradycyjnie Kraft, Forfang, Freitag oraz Gangnes.

Narazie pojadę jeden typ z analizą resztę analizy do pozostałych typów podam poźnym wieczorem.

Pary KO

Anders Wellinger - Vincent Descombes Sevoie
Typ: Descombes
Kurs: 10.00 Buk: STS ⛔ tylko 1.1 pkt ????

Wystawienie takiego kursu na Francuza to kompletne nieporozumienie. Owszem Niemiec ma większe szansę na wygraną tego pojedynku ale ja daję 55-45 % na wygraną Niemca, natomiast analitycy STS uważają że Wellinger wyjdzie z tego pojedynku bezproblemowo, z czym ja napewno się nie zgodzę. Czekam jeszcze na handicap który patrząc na kursy może być ustawiony na poziomie +- 12 pkt. Wellinger w kwalifikacjach na 20 miejscu, z kolei Francuz 31. W treningach raz lepszy jeden raz drugi. W 1 treningu Descombes 30 natomiast Wellinger 36. W drugim treningu już widać przewagę Niemca i 11 miejsce przy 26 miejscu Francuza. Patrząc na wyniki z części niemieckiej widać że obaj zawodnicy skaczą na podobnym poziomie i wystawienie takiego kursu na Francuza to szaleństwo. W Oberstdorfie Wellinger 15, Francuz 17, natomiast w Ga-Pa Wellinger 14, Francuz 19. Owszem po wynikach widać że to Wellinger jest faworytem w tej parze ale przy takim kursie to ja nawet chwili się nie zastanawiam i atakuję w stronę Francuza.

Clemens Aigner - Markus Schiffner
Typ: Schiffner
Kurs 1.75 Buk: STS ⛔

W tym typie opieram się na skokach które obaj oddali w dniu dzisiejszym. Schiffner już w tym sezonie skakał w PŚ jednak nie były to zbyt dobre wyniki najwyższe miejsce to 24 w Engelbergu. Natomiast Aigner skakał tylko w PK gdzie osiągał naprawdę dobre wyniki. Przed samym TCS był 1 i 2 w Engelbergu w zawodach PK. W treningach lepszy Schiffner 53 i 33 miejsca, Aigner 55 i 51. W kwalifikacjach również lepszy Schiffner 24 miejsce,a Aigner 27. Jedno jest pewne wygrany z tej pary zajmie zapewne miejsce w okolicach 30 miejsca. O LL w tej parze naprawdę można zapomnieć.

Anze Lanisek- Kento Sakuyama
Typ: Lanisek
Kurs: 1.45 Buk: STS ⛔

Lanisek zawsze skacze gorzej w treningach tak było w Oberstdorfie jak i w Ga-Pa. Sakuyama chyba słaba psychika ponieważ w konkursach naprawdę skacze słabo, w Oberstdorfie 34 miejsce w Ga-Pa 26. Słoweniec w Oberstdorfie 16 a w Ga-Pa 23. Jak widać w dwóch dotychczasowych konkursach TCS Lanisek był o kilka pozycji wyżej od Japończyka. Wracając do treningów to Sakuyama w 1 treningu 26 , natomiast drugi trening sobie odpuścił. Lanisek w treningach naprawdę słabo ale jak już wspominałem on zazwyczaj w treningach skacze słabo i nierównie. Lanisek 35 i 44 w treningach. Ale jak widać w kwalifikacjach już się poprawił i 18 miejsce, przy 33 miejscu Sakuyamy.

H2H

Anders Wellinger - Anders Stjernen
Typ: Stjernen
Kurs: 2.25 Buk: STS ⛔

Kolejny typ przeciwko Niemcowi, idę konsekwentnie w tą stronę że Wellinger jutro zaprezentuje słabe skoki. Kursy na tą parę powinny być wystawione po równo, więc tym bardziej uważam że warto zagrać na Norwega. W treningu Stjernen 9 i 16, Wellinger 36 i 11. Przy okazji przytoczę wyniki z Ga-Pa ponieważ jak wspominali moi koledzy wyżej skocznia w Innsbrucku jest podobna do skoczni w Ga-Pa. W treningach w Ga-Pa Stjernen 30 i 12, Wellinger 24 i 20. W kwalifikacjach w Ga-Pa lepszy Norweg i 23 miejsce przy 31 miejscu Niemca. W konkursie w Ga-Pa po 1 serii nieznacznie lepszy był Stjernen ale Wellinger skoczył bardzo dobrze w 2 skoku i awansował o kilka pozycji, przez co Wellinger wygrał o 1 pozycję z Norwegiem. W dzisiejszych kwalifikacjach lepszy Wellinger ale myślę że to jutro Norweg będzie wyżej. Jak już wspominałem zagrałem na Vincenta w parze z Wellingerem, natomiast nie mam wątpliwości co do tego że Stjernen pokona i to zdecydowanie Larinto. To kolejny argument za tym aby zaryzykować i zagrać na Stjernena. Dla przykładu Betsson w tej samej parze wystawił kursy prawidłowe z leciutkim wskazaniem na Norwega.

Richard Freitag- Domen Prevc 1 @1.65 ✅ Bwin
Stephan Leyhe- D.A.Tande 1 @ 1.55 ✅ Bwin

AKO:2.56 ✅

Zagrałem również takiego dubelka w Bwin. Nie wierzę że Domen powtórzy wynik jaki osiągnął w kwalifikacjach, poprostu mu się udało. Rysiek stabilnie na swoim poziomie dziś 6,4 i 7 miejsca, w okolicach 6 miejsca się jutro zakręci. Domen dziś 11, 23 i 2 miejsce po tych wynikach skłaniałbym się z twierdzeniem że miejsce w pierwszej 10 dla Domena to będzie sukces, jednak jest tylu kandydatów do 10 że może być z tym ciężko.
Co do drugiej pary to Leyhe naprawdę skacze fajnie, czego nie można powiedzieć o Norwegu. Leyhe dziś 24, 9 i w kwalifikacjach 8, Tande 13, 46 no i 50 z racji tego że jest w czołowej 10 PŚ, jednak po tym co zaprezentował w kwalifikacjach nie wróżę mu jutro nic dobrego. Leyhe bez problemu pokona Egloffa w KO, natomiast Tande ma za rywala Domena Prevca i w tej parze faworytem jest Słoweniec. Jako LL Tande może awansować ale jako 5 przegrany ale nie musi. To kolejny argument za tym aby grać na Leyhe.

Jeszcze podam kupon który zagrałem w STS . Nie ma co tu opisywać bo faworyci są zdecydowani.

Freitag-Koudelka 1 @1.35 ✅
Kraft- Kasai 1 @1.30 ⛔
Hayboeck- Fannemel 1 @1.22 ✅
P.Prevc-Gangnes 1 1.10 ✅
Leyhe-Lanisek 1 @1.35 ✅

AKO: 2.79 ⛔( po podatku) STS

Dorzucę jeszcze 1 typ bo dopiero milenium wstawiło. Przeglądałem ofertę i takie cudo wpadło mi w oczy.

Najlepszy z trójki:
Kasai-D.Prevc-Koudelka
Typ: Kasai
Kurs: 2.35 Buk:Milenium ✅
Bomba odpaliła ????

Nie będę się zastanawiał nawet chwilę gram zdecydowanie w stronę Samuraja. Jak już pisałem wcześniej Prevc jutro nie odda dobrych skoków, Koudelka pewnie na swoim poziomie czyli okolice 15 miejsca. Natomiast Kasai będzie walczył o jak najwyższą pozycję w Top 10. To że ostatnio był 12 napewno nie przekreśla jego szans. A kurs 2.35 jak dla mnie bomba i taka noworoczna niespodzianka.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Znajdę gdzieś jeszcze zakłady na zwycięstwo w całym turnieju?

Jeśli planujesz grać na Prevca, to wstrzymałbym się do jutra. Innsbruck to najmniejsza skocznia, a więc mogą rządzić niuanse i Słoweniec wcale nie jest murowanym faworytem do zwycięstwa, choć prowadzenie powinien utrzymać. Duża szansa, że kursy urosną.
Wrzucili. Ja Prevca grałem przed turniejem. Teraz myślę nad kontrowaniem, warto czy myślicie, że Słoweniec to dowiezie?
Powinien. Ja bym nie kontrował.

Otrzymane punkty reputacji: +5
P 190

przemek62200

Użytkownik
Wank - Kot 2 @4.42 ⛔ co Wanka niedoceniłem to nie mam pytań ;o w fortunie

Typ na pierwszą serię KO. Wank dobrze skakał w Niemczech, ale w części austriackiej nigdy nie błyszczał. Widać to też po dzisiejszych treningach i kwalach. Na szczęście trochę lepiej wypadł w kwalifikacjach i stąd te kursy zdecydowanie zawyżone na jego rywala w parze - Kota. Maciek ustabilizowana forma na przełomie 30, nie psuje juz skoków, czasami zdarzy się lepszy skok. Jutro to może wystarczyć na słabo tutaj skaczącego Wanka. Na potwierdzenie tych słów podkreślę, że w obydwu treningach znacznielepszy Polak. Podsumowując Wank swoje zrobił u siebie w konkursach, teraz jest przeszacowany przez bukmacherów, trzeba korzystać.

P 276

pwlib

Użytkownik
Wrzucili. Ja Prevca grałem przed turniejem. Teraz myślę nad kontrowaniem, warto czy myślicie, że Słoweniec to dowiezie?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom