>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turniej Czterech Skoczni 2015/2016 - (28.12.2015 - 06.01.2016)

Status
Zamknięty.
Y 90

yrtyr

Użytkownik
Tande D.A.(-12.5)-Tochimoto S. e:// akurat ten jeden jedyny skok mu wyszedł
kto lepszy w 1 serii ? (handicap)
Typ: Tochimoto S. 1.80
Tande po dobrym początku, zdecydowanie opadł z mocy, forma się lekko ulotniła. Potwierdzają to zarówno ostatnie konkursy jak i wczorajsze trening&amp;kwalifikacje. Japończycy naprawdę zostawili wczoraj bardzo dobre wrażenie, wreszcie przebudzenie samurajów ???? oczywiście Tande w tej parze jest faworytem, ale nie wydaje mi się żeby był w stanie mocno odskoczyć Japończykowi, raczej ich noty jak już powinny różnić się &lt; 10 pkt.
Forfang J.A. - Prevc D.
kto lepszy ?
Typ: Forfang J.A. 1.60
Ten typ już widziałem u góry, podpinam się do niego i na pewno znajdzie się u mnie na kuponie. Forfang na ten moment jest najmocniejszy z Norwegów, skacze bardzo daleko, co potwierdził wczoraj, oba jego skoki na wysokim poziomie i nie ma przesłanek (w przeciwieństwie do Gangesa) aby twierdzić że zepsuje swoje skoki. Domen owszem może zamieszać u góry, ale jednak wydaje mi się że konkurencja zbyt napalona i zbyt mocna dla niego ????
Forfang J.A.(-14.5)-Kraus M.
Typ: Forfang J.A. 1.70
Ufam temu Norwegowi, mam nadzieje że mnie nie zawiedzie ???? Kraus niby skacze u siebie, ale nic nie wskazuje na to że odpali skok w okolicy 130 metrów, raczej zostanie przygłuszony przez skaczących w tym samym okresie zawodników bijących się o podium. Natomiast Forfang wręcz przeciwnie, będąc w formie, pójdzie na wymianę ciosów z Kraftem, Haybeckiem i pozostałymi faworytami. To wszystko mam nadzieje stworzy przewagę na poziomie tych 6-7 metrów.
Prevc P.(-30.5)-Stjernen A e:// 28 punktów różnicy... ????
Typ: Prevc P. 1,75
Czy Stjernen mógł trafić gorzej? W sumie mógł, jakby wylosował Małysza z bodajże 2001 roku ???? Do tego w konkursie uczestniczy tylko i wyłącznie z racji swojego miejsca w TOP10. Jego skoki z wczoraj są na poziomie Estończyków czy Kazachów... Co do Prevca już chyba wszystko zostało napisane, nawet jeżeli jakimś cudem odległością Peter nie wyprzedzi 30 pkt, to wszyscy wiemy jak stylowo skacze Słoweniec.
Buk: STS

radula 5,4K

radula

Użytkownik
I SERIA KO

M.Fettner - M.Kot 1 1,50✅
J.Tepes - P.Paschke 1 1,16 pajacyk⛔

Fettner opisany wyżej przez pestka7. W pełni się z tym zgadzam i pobieram również. Druga para i tu gram na Słoweńca. Tepes w treningu świetny skok 134,5m przy 125m Niemca. Skakali w podobnych warunkach,ciut lepsze miał Paschke. W kwalach Tepes 126m i to uznaje za skok średni. Paschke 122m w podobnych warunkach. Noty za styl słabsze i stracił w tym elemencie 1,5pkt. Doświadczenie Tepesa + dobra forma i tutaj wynik może być tylko jeden.

=1,75 bet365⛔

K.Sakuyama - S.Leyhe 1 1,25⛔ brawo panowie
J.Janda - D.Ito 2 1,15✅
M.Poppinger - A.Lanisek 2 1,30✅
K.Gangnes - G.Schlierenzauer 1 1,10✅

=2,06 Betsson⛔

Sakuyama opisany więc nie będę powielał.
Ito mimo,że nie jest w swojej najwyższej formie to zdecydowanie lepiej wygląda od Jandy. W treningu Ito 13 a Janda 40. Co prawda Janda skakał w trudniejszych warunkach ale i tak nie wiele to zmienia bo różnica w metrach wyniosła 11,5. W kwalach Ito 11 ze skokiem 128,5m a Janda tylko 118m przy mniejszym wiaterku. Notami też nadrabia Japończyk.
Lanisek w treningu słabiej ale to pierwszy skok na tej skoczni więc mozna mu wybaczyć. W kwalach już wszystko jak nalezy i odpalił 132m. Austriak w podobnych warunkach tylko 117m. W konkursie będzie pewnie podobnie.
Norweg tutaj powalczy o wysoka pozycje a Gregor widać jak to wyglada. Słabizna i tyle. Nic nie wskazuje na to aby dzisiaj miało byc lepiej. W kwalach 138m z 12 belki a Gregor 115m z 13 belki.

Jak dla mnie oba kupony naprawdę mocne i godne polecenia.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
No to zaczynamy zabawę ;)
Dziwna sprawa, top10 walczyli w kwalach dlatego nie mamy takich mega par w KO. Ja znalazłem kilka par obok których nie można przejść obojętnie.

Sakuyama - Leyhe 2 @3,43 /efortuna
Czy Sakuyama jest takim faworytem, żeby dawać na niego 1,22? Nie sądzę. Leyhe skacze u siebie i ostatnimi czasy dość równo. Sakuyama to taki odpowiednik naszego Kubackiego, dlatego takie kursy biorę z pocałowaniem ręki ????

Descombes Sevoie - Larinto 2 @2,37 /efortuna
Tutaj kurs już mniej ciekawy, ale i tak gram przeciw Francuzowi. W treningu lepszy Fin, zobaczymy jak to będzie w konkursie ;d
Tepes - Paschke 2 @5,4/efortuna Czułem, że siądze ale nie spodziewałem się, że tak łatwo ????

Tutaj bardzo lekko i znowu w stronę Niemca. Co ostatnio pokazał Tepes? ja widziałem tylko te słabe skoki w jego wykonaniu. Tutaj dużo większe ryzyko niż w przypadku pierwszego typu, ale kurs też większy ;d
Fettner - Kot 2@2,7 / efortuna GAD DEMET!! 0,1 pkt...
Ja tam z naszych to wierzę w Maćka, że da dzisiaj radę ;d Trochę patriotycznie zagrane i za stosunkowo małą stawkę, ale jego w tym momencie najbardziej cenię z Polaków.

Teraz już przechodzę do par na sam konkurs, gdzie znajdą się już właściwe typy na konkurs ;d
Gangnes - Freitag 2 @2,52 /efortuna

Dla mnie super typ, nie ukrywam że liczę na Ryśka dlatego szukałem go w parze możliwej do wygrania przez niego. Gangnes myślę, że nie odegra kluczowej roli w tym turnieju, jeśli chodzi o Norwegów to top1 jest Forfang.
Freund - Hayboeck 2 @2,37 /efortuna

Kursy chyba wystawiane tylko na podstawie kwalifikacji. Hayboeck wrócił do świetnego skakania, Freund tak jak już kiedyś pisałem nic nie osiągnie na TCS. Mówi się, że Prevc dominator, że wygra w cuglach. A dla mnie faworytem jest Hayboeck i zobaczymy jak to będzie. Nie mniej kurs warty spróbowania.

Lanisek - Hauer 1 @1,8 / efortuna
W tej parze nie zdziwłbym się jakby Hauer nie przeszedł pierwszej serii z Deschwandenem. Hauer po dobrym początku teraz troszkę słabiej, natomiast Lanisek jak dla mnie na top15 spokojnie skoczy co na Norwega powinno wystarczyć.
Hayboeck - D.Prevc 1 @1,6/efortuna
Widziałem gracie Domena z Forfangiem, też spoko typ tylko że na fortunie już spadło. Dlatego gram na Austriaka, o nim już dużo napisałem wcześniej. Domen ma talent, ale to jeszcze nie to. Wielki turniej może go sparaliżować, gdzie już dużo osób kładzie w nim jakieś nadzieje.
Gangnes - Forfang 2 @1,7 /efortuna
Znalazłem jeszcze taki przyjemny kurs i dorzucam go ;d
Edit. pomimo kilku fajnych typów ogólnie na minus niestety. W Ga-Pa się powalczy ;d

Otrzymane punkty reputacji: +11
zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Fettner - Kot 1 @1.35 sts
Ja niestety już same ochłapy zgarniam. Typ pięknie pestka opisał, ja tylko pobieram i żałuję, że z takim kursem. Dlatego zdecydowałem się na standardowe ako koło piątki za średnią stawkę.

Sakuyama - Leyhe 1 @ 1.18STS
Taka sama sytuacja jak w ww. typie i również ochłapy
Prevc - Freund 1 @ 1.36 wały STS
Wczoraj byli za sobą, ja jednak dzisiaj widzę Freunda, który bije się o top 5 niżeli miałby przeskoczyć Petera. Dzięki belce w dół uzyskał sporo punktów i dlatego wyprzedził grono zawodników, którzy skakali o wiele dalej przed nim. Poza tym obu skoczków nie trzeba przedstawiać
Hayboeck - Gangnes 1 @ 1.70 STS
Ja się tutaj podpisuję pod tym typem. Hayboeck powinien podołać Norwegowi, który skacze daleko, ale nie jest powtarzalny, jak Austriak. Co prawda w kwalifikacjach jedno miejsce wyżej Gangnes, ale mam przeczucie, iż to dwa skoki Hayboecka zadecydują i powalczy on o podium dzisiejszego konkursu. Mam wątpliwości co do Gangnesa... typ wybierający jednego z dwójki dobrych jest zawsze ryzykowny, aczkolwiek wyceniałbym szanse 70-30 dla Austriaka.

Wellinger A. - Tande D.A. 1 @ 1.30

Bardzo fajna para po miłym kursie. Wellinger u siebie (jednak nie wiem czy to w ich przypadku plus, czy minus ???? ) skacze przyzwoicie i kręci się koło &quot;10&quot;, natomiast, jak się spodziewałem, Tande już obniżył loty i kręci się koło 20. Wczoraj dwukrotnie lepszy Niemiec i to wyraźnie.
Ja takie oto ako gram na dziś, kurs 4.79

T 48

t4mtynten

Użytkownik
witam. mam pytanie, widze ze podajesz duzo typow z fortuny co wniskuje ze tam grywasz.. orientujesz sie moze czy jest mozliwosc grania &quot;jedenastek&quot; z skokami narciarskimi? zawsze gralem ten system z zwyklymi meczami pilki noznej i nie bardzo sie orientuje jak to wyglada ze skokami.. pozdro ????
/do usuniecia.. missclick

nonda 0

nonda

Użytkownik
Bardzo ciekawe pary w E-toto naprawde godne uwagi.

R. Freitag - D-A. Tande - 1 - 1,30
Daniel Andre Tande po udanym początku sezonu teraz wyraźnie osłabł. Jego 16 i 25 miejsce w Engelbergu tylko to potwierdzają w porównaniu do Richarda, który raz otarł się o podium zajmując 4 miejsce a kolejnego dnia był 9 po bardzo dobrych skokach. Teraz skaczę u siebie i zarówno w kwalifikacjach jak i treningu zajmował wyższe miejsca niż Norweg. Dobry typ.

N. Kasai - D. Ito - 1 - 1,30
Noriaki przeżywa drugą młodość i jest zdecydowanym liderem w Japońskiej kadrze. Jego 3 miejsce w Engelbergu to dobra prognoza przed TCS, jest w formie Kasai i dzisiaj to potwierdzi. W kwalifikacjach wysokie 7 miejsce z dobrze ocenionym skokiem co u Kasaiego jest normą. Ito nierówny, wszystko zależne od wiatru jaki dostanie.

D. Prevc - S. Ammann - 1 - 1,30
Simon to cień zawodnika z sezonów wczesniejszych gdzie potrafił odpalić skok i zagrozić poważnie rywalom. Dochodzą do tego jego słabe oceny za lądowanie, gdzie traci w porównaniu do Preva kilka metrów. Domen to rewelacja tego sezonu i wydaje mi się, że to moze być czarny koń tego Turnieju i razem z jego starszym bratem Peterem mogą być na czele tego turnieju. Pojedynek petardy z odchodzącym Simonem, dla którego konkurs to jeden skok w słabym stylu. Dla mnie promocja

P. Prevc - K. Gangnes - 1 - 1,15
Tutaj wiele opisywać nie trzeba, zrobili to poprzednicy. Peter to głowy pretendent do wygrania TCS i wielki faworyt tej imprezy. Bije rywali na głowe czy to w kwalifikacjach czy w konkursie. Norweg tez jest solidny, ale to jednak za mało na Petera.

Polecam, ciekawe bety
@2,53 E toto

Y 90

yrtyr

Użytkownik
Jeszcze trzy dorzucimy ????
Znalazłem takie coś pierwsza seria:

Stoch K. - Janda J. 1 @1,45 e:// cóż tu pisać? piach.

Trochę nie chce mi się opisywać w kółko co się dzieje z Kamilem bo wszyscy wiedzą, ale odnosząc się do samego turnieju, będzie musiał się mocno postarać żeby wygrać z Wankiem, jest to wyrównana para (niestety) ze wskazaniem na Niemca, może to sprawi że Kamil wzniesie się na wyżyny, bo w innym wypadku najprawdopodobniej zabraknie go w drugiej serii. No cóż po Jandzie spodziewam się skoku w granicach 120 metra, nie więcej, także jeżeli Kamilowi uda się coś wykrzesać to będzie wyżej.
Tande D.A. - Stjernen A. 1@ 1,35
Obu też opisywałem, ale jeżeli mam się odnieść do nich jako do pary, to ta niska forma Tandego tutaj w Obersdorfie nie jest aż tak zła w porównaniu do jego kolegi. Dzisiaj widzę to tak że Tande wygrywa swoją parę w nieszczególnym stylu, a Stjernen oddaje skok tylko dlatego że jest na liście, brzmi brutalnie, ale takie mam przypuszczenia ????
tu już na ogólne wyniki z obu serii:
Prevc D. - Kasai N. 2@ 2,02

Dorzucę do jakiegoś kuponu, bo nawet fajny kurs. Oczywiście nie dziwie się że Domen jest faworytem w tej parze, ale ze względu na solidność Japończyka, a możliwość podwinięcia się nogi młodziana, zaryzykuje ???? Domen oczywiście będzie czerpał pewność siebie dopóki jego brat, będzie wygrywał konkurs za konkursem, ale tak jak mówie, może się zdarzyć że coś w nim pęknie.
Buk: sts

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
TCS Oberstdorf wtorek 17:15
(476) Noriaki Kasai - Anders Fannemel 1 @ 1,60⛔5-4
(469) Michael Hayboeck - Richard Freitag 1 @ 1,37 ✅2-9
(499) Simon Ammann - Kamil Stoch 1 @ 1,38✅12-23
AKO @ 2,66 milenium

Kasai równo i dobrze skacze. Fannemel od czasu do czasu odpali petardę, ale jest nieregularny i zdarzają mu się słabe skoki. Zreszta tydzień temu grałem identyczną parę, wtedy kurs był @1,85, dziś ciut mniej ale argumentacja identyczna. Kasai z Fannemelem do zagrania także w necie po @ 1,65 ale mi akurat w takim triplu idealnie pasuje bo nie mogłem nic bardzo pewnego znaleźć do dubla w betsafe by poszło na główny kupon dzis...

Hayboeck i Kraft włączaja się do walki o podium dziś i w całym turnieju. Freitag jak to Freitag, ja w niego nie wierzę, będzie w top10, ale za plecami Hayboecka raczej, który wraca do formy co widać od zeszłego tygodnia, a wczorajsze skoki w Oberstdorfie to ptowierdzają tylko.

Każdy widzi jak skacze Stoch, bardzo słabo. Ponadto w KO ma Wanka w parze i wclae nie powiedziane, że awansuje do drugiej serii, bo Wank w przyzwoitej dyspozycji i te swoje metry powinien skoczyć.
Ammann mimo tego lądowania to obecnie lepsza dyspozycja niż Kamil.

TCS Oberstdorf wtorek 17:15
Simon Ammann - Daniel Andre Tande
Typ: Ammann @ 1,75 betsafe
⛔12-10

Tande równia pochyła, forma z tygodnia na tydzień ulatnia się. W Engelbergu 16 i 25. Podczas wczorajszych skoków 19 i 38 czyli słabo. Ammann jaki jest taki jest, ale potrafi daleko skoczyć, w kazdym z tych czterech wymienionych pozycji Tande Szwajcar był lepszy. Potrafi zakończyc konkurs na pozycjach 10-15 co przy jego nie najwyższej dyspozycji i notach za styl jest wyczynem. Jest co prawda opcja, że Tande odleci, ale osatatnie jego skoki nic tego nie zapowiadają.

⛔⛔CYRK nie konkurs!!!!!!!!!!!

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
A ja dziś trochę pokombinuję zobaczymy co z tego wyjdzie. STS wyskoczył z handicapami co nie powiem bardzo mnie zaciekawiło i zamierzam skorzystać z ich oferty.

Maciej Kot- Manuel Fettner
Typ: Kot (+8.5)
Kurs: 1.57 Buk: STS✅

Niestety ale kurs już poleciał do dołu ale nie ma się czemu dziwić wystawić taką linię na zawodników którzy prezentują podobne skoki, to chyba lekka pomyłka. Owszem Fettner jest faworytem ale nie wygra aż 8 pkt. Wychodzi na to że nawet jeśli obaj przekroczą pkt. K to Austriak musi skoczył 4 metry dalej. Ja osobiście w to wątpię. Maciek moim zdaniem dziś zaskoczy i będzie najlepszy wśród Polaków.

Domen Prevc- Michael Neumayer
Typ: Prevc (-16.5)
Kurs: 1.70 Buk: STS ⛔

Kolejny typ z typu handicap ale co robić skoro taki kurs dostaje młodszy z Prevców. Domen będzie walczył o czołową 6 natomiast Neumayer napewno nie awansuje do czołowej 30. Linia na poziomie 16.5 pkt jest naprawdę nisko ustawiona. Domen wygra z Neumayerem około 25 punktami. Samymi notami Prevc zyska około 4 pkt, do tego dorzuci odległość i jestem spokojny o ten typ.

Simon Ammann- Denis Kornilov
Typ: Kornilov (+24.5)
Kurs: 1.50 Buk: STS ⛔

Już widzę że jakiś gracz poszalał trochę ze stawkami bo kurs i tu poszedł w dół. Ale i 1.50 to kurs który warto brać i grać. Prawie 25 pkt przewagi Ammanna nad Kornilovem, no nie przesadzajmy Ammann nie jest w takie formie jak Peter Prevc żeby wygrywać aż 25 pkt. Kornilova też nie ujrzymy w 2 serii ale ten jeden skok wykona przyzwoity i uważam że Ammann może wygrać tą parę max 20 pkt.

Andreas Wank- Kamil Stoch
Typ: Wank
Kurs: 1.85 Buk: STS ✅

Typ grany z Hitu dnia w STS, przynajmniej niweluje to podatek. Dlaczego akurat Wank, no a co przemawia za Kamilem nowy kombinezon? Sam przecież kombinezon nie poleci. Problemy z motywacją? Same się nie rozwiążą. Wank też nie skacze jakoś nadzwyczajnie ale z Kamilem powinnien wygrać. Wczorajsze skoki oczywiście lepsze w wykonaniu Niemca. W ubiegłym tygodniu w Engelbergu także lepiej prezentował się Wank,obaj zawodnicy w Szwajcarii blisko siebie lepszy Niemiec i dziś powinno być podobnie. No chyba że Kamil przypomni sobie o skakaniu ale na to się nie zanosi.

Andreas Stjernen- Gregor Schlierenzauer
Typ: Schliri
Kurs: 1.80 Buk: Betsson ⛔

Pojedynek obu zawodników którzy ostatnio się pogubili. Gregor odpuścił ostatnie skoki aby trenować w Austrii. Podczas wczorajszego dnia nie pokazał nic nadzwyczajnego w treningu 31 miejsce i dopiero 46 miejsce w kwalifikacjach to nie są skoki jakie chciałby oddawać Gregor. Andreas to jeszcze inna historia jego skoki to lepiej przemilczeć, bo z takimi skokami to on się kompromituje. Wczoraj w treningu 53 miejsce w kwalifikacjach 50 z racji tego że zajmuje miejsce w czołowej 10 PŚ. Gdyby nie to nie zakwalifikował by się on nawet do konkursu. Uważam że po dzisiejszym dniu Stjernen straci miejsce w czołowej 10 PŚ, a to nie wróży mu nic dobrego, ponieważ w GA-PA z takimi skokami może mieć problem z awansem do konkursu. Ja osobiście wierzę w Gregora i myślę że dziś postara się o to by być w gronie Lucky-Loserów jednak może ciężko, ale ze Stjernenem powinien wygrać.

Gregor Deschwanden- Manuel Poppinger
Typ: Poppinger
Kurs: 1.60 Buk: Betsson ✅

Pojedynek Szwajcarsko- Austriacki w którym moim i buków faworytem jest Poppinger. Deschwanden ma małe szanse na zakwalifikowanie się do czołowej 30 natomiast Poppinger walczy z Laniskiem który może kompletnie zespuć skok i dać miejsce Manuelowi w czołowej 30. Jeśli to się nie powiedzie to Poppinger powinnien być w gronie 5 przegranych. W Engelbergu Poppinger skakał lepiej od Deschwandena w treningu w Oberstdorfie także lepiej i tak powinno być dziś w konkursie że to Austriak będzie wyżej o kilka pozycji.

Michael Neumayer- Marinus Kraus
Typ: Kraus
Kurs: 2.10 Buk: Betsson ⛔

No i trzeba zagrać coś z trochę większym kursem. Neumayer faworytem w starciu z Krausem to niepozorumienie. Obaj zawodnicy mają po 50 % na zwycięstwo i faworyzowanie któregoś z nich, to błąd bukmachera. Neumayer jest bez szans na 2 serię dzisiejszego konkursu. Jak już pisałem wyżej Domen pokona go w cuglach. Natomiast Kraus też ma małe szansę na wygranie w systemie KO jednak w gronie Lucky-Loserów powinnien się znaleźć i to już daje nam typ na plus.

Dorzucę jeszcze dubelek z STS który sam pograłem grubiej
Peter Prevc wygra @ 1.70 ⛔
Stefan Kraft 1-6 @ 1.35
⛔ Miran Tepes i spółka pogrążyli Krafta.

Razem Kurs: 2.30 po podatku około 2 ????
Robson// Ale po podatku przecież wychodzi ok @2,0 :p
Prawda Robson zakręciłem się ;)

Nie ma co tu opisywać Peter musi dziś wygrać jest w takie formie że nic mu w tym nie przeszkodzi nawet wiatr, bo jak to się mówi kto jest w formie to mu nawet wiatr nie przeszkadza. Stefan też skacze dobrze wczoraj 2 razy 4 miejsce i dziś powinno być podobnie.

hristo 585

hristo

Użytkownik
Noriaki Kasai - Anders Fannemel 1 @ 1,60
Michael Hayboeck - Richard Freitag 1 @ 1,37✅
Freund 1-6 1,15
✅
Fettner - Wank 1 1,42
milenium
Dwie pierwsze pary opisał Robson United, nie będziemy się powielać, bo szkoda czasu;-)
Typ na Freunda bardzo bezpieczny, wolałem nie ryzykować z podium, bo kandydatów sporo, a taki kursik zniweluje mi podatek.
Fettnera miałem brać w parze z Kotem, ale kurs troche spadł i wybrałem wyższy. Wank ma trudniejszego przeciwnika (mimo wszystko;p) i przy dobrym układzie jest szansa, że tu się rozstrzygnie po 1 serii, bo o awans Fettnera jestem spokojny.
Pozostałe typy do grania:
Kraft 1-6 1,38 milenium
Amman - Stoch 1 1,38 milenium
✅
Fettner - kot 1 1,37 milenium
✅
Kasai - Ito 1 1,3 E-toto (wow!)
✅
Stoch - Schlierenzauer 1 1,45 milenium
✅
Hayboeck - Fannemel 1 1,33 milenium
✅
Naprawdę nie rozumiem typujących Sakuyamy z Leyhe, duże value po stronie niemca jest przecież! nie można patrzeć tylko na wyniki treningów i kwali....para jest dla mnie megawyrównana, a kurs na Leyhe z kosmosu:)✅
✅✅

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Naprawdę nie rozumiem typujących Sakuyamy z Leyhe, duże value po stronie niemca jest przecież! nie można patrzeć tylko na wyniki treningów i kwali....para jest dla mnie megawyrównana, a kurs na Leyhe z kosmosu
A na co jeszcze nalezy patrzeć bo nie rozumiem za bardzo...??

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
A na co jeszcze nalezy patrzeć bo nie rozumiem za bardzo...??
Na całokształt i potencjał zawodników, to jak skacza od początku zimy, a nawet na ostatnie konkursy w Engelbergu gdzie widać było progres w wykonaniu Leyhe ;) Sakuyama owzem wygrał Letnią Grand Prix, ale od tamtej pory jest cieniem samego siebie, casus Dawida Kubackiego, zaczęła się zima i nie ma skakania.
Jeszcze przed tygodniem pewnie na Sakuyame byście w życiu nie stawiali, a już na pewno nie po tak marnym kursie jak @ 1,25 bo to nie jest wcale nikt pewny, komu można zaufać, przy kim ma się jakąkolwiek pewność, że wskoczy do czołówki.
Wystarczy zresztą popatrzeć tydzień wstecz. Leyhe zajął 15 i 23 msc w Engelbergu. Sakuyama gdzie był wtedy? Odpowiednio 20 i 26 czyli oglądał dwa razy plecy Niemca.
Jak pisze @hristo value na Niemca!

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Na całokształt i potencjał zawodników, to jak skacza od początku zimy, a nawet na ostatnie konkursy w Engelbergu gdzie widać było progres w wykonaniu Leyhe ;) Sakuyama owzem wygrał Letnią Grand Prix, ale od tamtej pory jest cieniem samego siebie, casus Dawida Kubackiego, zaczęła się zima i nie ma skakania.
Jeszcze przed tygodniem pewnie na Sakuyame byście w życiu nie stawiali, a już na pewno nie po tak marnym kursie jak @ 1,25 bo to nie jest wcale nikt pewny, komu można zaufać, przy kim ma się jakąkolwiek pewność, że wskoczy do czołówki.

Wystarczy zresztą popatrzeć tydzień wstecz. Leyhe zajął 15 i 23 msc w Engelbergu. Sakuyama gdzie był wtedy? Odpowiednio 20 i 26 czyli oglądał dwa razy plecy Niemca.

Jak pisze @hristo value na Niemca!
Skoczni skoczni nierówna. Na tej lepiej prezentuje się Japończyk. Widać,że mu lezy ta skocznia. Jasne,że po Engelbergu bym nie stawiał ale tutaj w tych dwóch skokach widać że jest bardzo dobrze. W lato pokazał,że stać go na naprawdę wysokie miejsce. I może właśnie teraz forma nadchodzi.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Widać,że mu lezy ta skocznia. Jasne,że po Engelbergu bym nie stawiał ale tutaj w tych dwóch skokach widać że jest bardzo dobrze. W lato pokazał,że stać go na naprawdę wysokie miejsce. I może właśnie teraz forma nadchodzi.
Czy mu leży hmm, różnie to można rozpatrywać. Np rok temu w Oberstdorfie był dopiero 36 podczas gdy Leyhe skończył na 19 msc. Ogólnie cały TCS wtedy Leyhe miał udany, a Sakuyama nie bardzo.
Tak samo latem Kubacki pokazał, że niby stać go na dużo, a sam widzisz gdzie jest zimą. Rok albo dwa lata temu identyczna sytuacja była z Andreasem Wankiem, który latem błyszczał, a zimą nawet do 30 nie wchodził... Nie ma przełożenia.

Sam gdybasz, że może forma nadchodzi, ale to samo można powiedzieć w przypadku Leyhe, który poprzedni sezon także świetnie skakał w Engelbergu, a potem formę przełożył na TCS.
W sumie biorąc te wszystkie czynniki pod uwagę, żeby nie było że tylko się mądrze to sam dziś gram na Leyhe.

TCS Oberstdorf 1 seria KO wtorek 17:15
Kento Sakuyama - Stephan Leyhe
Typ: Leyhe @ 4,50 b365
✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Ammann S. (-24.5) - Kornilov D. ⛔ Ammann 132.5 pkt Dornilov 106.2 pkt. = 26,3 pkt....
Typ: 2 @1.42 (było 1.80) STS
Teraz już kurs się posypał, ale do jakiejś taśmy i tak warto spróbować. Bez przesady handi na 24,5 punktów? Ok Ammann może tutaj odpalić na TCS na co sam osobiście liczę, ale bez przesady, aby już w I serii zdominował Rosjanina. W kwalach Szwajcar 132.7 Rusek 115.1 co daje 17,6 pkt różnicy. A tu mamy handi na 24,5 punktów! Ok Rosjanin dupna forma w tym roku ani razy nie zakwalifikował się do 30, ale w Engelbergu nie startował więc mniemam że trenował i poprawiał formę (jak się mylę proszę o poprawkę). Nie wiem co tutaj by się musiało stać, aby Rosjanin przegrał z takim handi.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Na Polaków:
(KO) Fettner - Kot 2 @ 2,70 (Toto-mix) 0,1 pkt
(KO) Hula - Kranjec 1 @ 1,98 (Milenium)

To przykre, ale dzisiaj moim zdaniem z polskich reprezentantów największe szanse na awans ma Hula, potem Kot i dopiero trzeci byłby Stoch. Żyła może w ogóle nie startować, bo tylko wstyd przyniesie w parze z Freundem.
Kot w kwalifikacjach był trzy pozycje za Fettnerem, ale miał nieco gorsze warunki i widać, że ten skok mu po prostu nie wyszedł, jak ten wcześniejszy, treningowy (zajął 9. miejsce, gdy Austriak dopiero 24.). Szanse oceniam na bardzo wyrównane, a więc kurs 2,70 warty uwagi. Jeden i drugi może skoczyć nieźle i znowu będą blisko, ale też niewykluczone, że któryś z nich spieprzy swoją próbę.
U Huli także widzę tendencję wzrostu formy. Wysoko wychodzi z progu i to przy korzystnych warunkach powinno pozwolić oddać mu przynajmniej solidny skok. Daję mu 55-60% szans na wygranie w starciu ze Słoweńcem, który to w tym sezonie jest cieniem samego siebie.
(KO) Wank - Stoch 1 @ 1,85 (Toto-mix)
Wczoraj grałem na Laniska ze Stochem i weszło jak w masło. Tym razem również nie mam podstaw, by zaufać Kamilowi. Wank furory nie robi, ale jest wystarczająco groźny i zapewne skoczy swoje (wczoraj dobre, 18 miejsce w kwalach). Po Stochu trudno się spodziewać nagle odpalenia, ale obym się mylił.
(KO) Sakuyama - Leyhe 1 @ 1,25 (Milenium)
Wszystko już zostało powiedziane. Do podbitki jak znalazł. Japończyk bardzo dobrze spisuje się na treningach. Uważam, że dzisiaj bez problemu awansuje jako zwycięzca tej pary.
Przeciwko Niemcowi:
Prevc - Freund 1 @ 1,27 (Toto-mix)
Freund - Kraft 2 @ 2,09 (Milenium)

W dniu wczorajszym można było złapać bez problemu 1,40 - dziś już tylko 1,27.
Jak nie będzie jakiejś katastrofy to Prevc żadnej niespodzianki nie odstawi i podium ma w kieszeni. Główny faworyt do triumfu w Oberstdorfie i całym TCS. Freund natomiast dobra, ale wyraźnie niższa forma od Słoweńca. Nie zdziwię się, jak będzie nawet poza pierwszą piątką.
Kraft również może celować w TOP3. Mam do niego większe przekonanie w tym przypadku. Zawsze tu dobrze skakał. Byłbym skłonny zagrać dzisiaj Krafta z każdym oprócz Prevca.
Gangnes - Freitag 1 @ 1,35 (Toto-mix)
Gangnes - Fannemel @ 1,32 (Milenium)
Przykre kursy, ale Gangnes w tym sezonie regularnie ląduje daleko. Może powalczyć o wyższe lokaty. Jakoś mu ufam i obym nie pożałował.
EDIT:
Porażka. Uważam, że typy nie były złe, ale warunki zrobiły swoje. Nie lubię takiego skakania z belkami wte i we wte, choć ciężko się dziwić w tym przypadku. Jedni mieli 1,6 w plecy, inni tyle samo pod narty. Końcówka była mocno nie fair, jednak taki jest sport, takie są skoki.
Myślę, że Prevc jeszcze się podniesie z tej przegranej i wygra cały TCS.

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
Kento Sakuyama - Stephan Leyhe (+10.5) @ 2.50 ✅
Dobra dobra, dwóch leszczy i nie ma co tu mówić. Tymczasem nie wiem jakim sposobem na tego pierwszego przy tym HC jest kurs @ 1.40 ???? Bo oddał dwa dobre skoki w treningu i w kwalifikacjach? Przecież to jest dwóch kolesi na podobnym poziomie. Raz jeden trochę lepiej skoczy, raz drugi. Tak było choćby w Engelbergu. Leyhe w tej parze może być lepszy, a z tym handicapem i kursem biorę bez zastanowienia. Skaczą po sobie, kolejny plus.

Otrzymane punkty reputacji: +13
jarza 66

jarza

Użytkownik
Kento Sakuyama - Stephan Leyhe (+10.5) @ 2.50

Dobra dobra, dwóch leszczy i nie ma co tu mówić. Tymczasem nie wiem jakim sposobem na tego pierwszego przy tym HC jest kurs @ 1.40 ???? Bo oddał dwa dobre skoki w treningu i w kwalifikacjach? Przecież to jest dwóch kolesi na podobnym poziomie. Raz jeden trochę lepiej skoczy, raz drugi. Tak było choćby w Engelbergu. Leyhe w tej parze może być lepszy, a z tym handicapem i kursem biorę bez zastanowienia. Skaczą po sobie, kolejny plus.
Popieram jak najbardziej, bardzo dobry typ,który ma sporą szansę wejścia. Dziwią mnie kursy na tą parę,bo 1.4 na Sakuyame,że wygra przynajmniej 11pkt? no bez przesady. Bardzo dobry typ.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom