>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Trading - Blog - Handluj aktywnie, zyskownie z głową.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Jeżeli chodzi o dzisiejsze rynki, ja wybieram
Hartlepool v Rochdale
Rynek na którym będę działał to prawdopodobnie under 3,5 jeszcze analizuję co może się wydarzyć i sprawdzam alternatywy, ale widzę tutaj potencjał.
Stomil - Kluczbork był moim &quot;main eventem&quot; wieczoru i na niego zaspałem - głupio. Również brałem pod uwagę rynek underowy 2,5 lub 3,5. Mecz skończył się z jednym golem, green przeszedł koło nosa.

PS
Na Polskę jest teraz lepszy kurs 2.66 myślę że warto spróbować i czekać na spadek poniżej 2,58

odzien 153

odzien

Użytkownik
Hartlepool v Rochdale
Trafiony under 3,5. Z rynku wyszedłem sporą chwilę po drugim golu. W obrocie miałem w szczycie 400j.
✅ 67j
Kurs na Polskę rośnie a ja prawdopodobnie będe musiał dzisiaj wieczorem lub jutro rano wyjechać i nie zobaczę meczu. Wszystko wyklaruje się wieczorem więc kwestia tego czy będę musiał zamknąć zakład dziś czy jutro rano pewnie z lekkim minusem.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Mumbai City v Pune City ✅ 24,5j
Godzina: 14:30
Typ po analizie : Under 3,5
Stawka: 250j
Kurs 1,23 zakup
Cel kilka ticków ponieważ jest to rynek z małym ruchem

Edit: 30 min i po sprawie ;)

odzien 153

odzien

Użytkownik
Kolumbia - Chile
Kurs wejścia Over 1,5 : 1,41
Stawka: 200j

Mecz wydaje się być over&#39;owy. Chile 8 na 10 meczy powyżej 2,5 gola z wynikiem średnim 3,4 na mecz. Do tego dochodzi Kolumbia która wchodzi w 50% na over 2,5 natomiast średnia goli 2,7 na mecz. Obie drużyny sporo tracą i sporo strzelają. Wnioski ? Mecze są ofensywne w dobrym tempie.
Kurs pre-play na over 1,5 mocno szedł w górę.
Zobaczymy co da się z tego zrobić, czekamy na szybką bramkę.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Cóż, typ nietrafiony i mamy lekkiego reda.
Kolumbia - Chile ⛔ 28,5j
Jeżeli chodzi o mecz:
Rumunia - Polska ✅ 16j
Wyszedłem z powodu wyjazdu zbyt wcześnie z rynku, zaliczyłem greena natomiast szło wyciągnąć sporo więcej niż się spodziewałem.
Oscylowałem w granicach 2,5 przy rozpoczęciu meczu a kurs jak dobrze pamiętam wynosił ok 2,4 więc jeżeli ktoś skorzystał i trafił razem ze mną ma powody do radości. Takie greeny zawsze mnie cieszą gdy mecz jeszcze się nie rozpoczął a dobrze przewidziałem zachowanie rynku ;)

odzien 153

odzien

Użytkownik
Fredericia 0-2 FC Helsingor ✅ 33j
Typ: Under 3,5
Stawka: 325j
Kurs zakupu: 1,13 czekamy na kilka ticków w celu zamknięcia z niedużym greenem.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Greece v Bosnia ✅ 69j
Typ: Bośnia pre-play
Kurs wejścia: 2,76
Stawka: 600j
Analizując ofertę, mam nadzieję że kurs na Bośnię trochę zejdzie w dół co da nam greena jeszcze przed meczem. Stosunkowo krótki odstęp czasu ale wcześniej nie brałem tego meczu pod uwagę - a powinienem bo kurs już nieco niższy niż przy starcie. Czekamy i zobaczymy ;)
EDIT: Już jest 2,64 myślę że jeszcze trochę da się ugrać, czekam dalej.
EDIT #2: 2,56 i leci :)
EDIT #3: 2,52
EDIT #4: 2,44 !!!!! ;)

Sevilla B 1-0 Almeria ✅ 52j
Kurs wejścia: 1,18
Budżet: 300j

odzien 153

odzien

Użytkownik
Moi drodzy!
Greece v Bosnia ✅ 69j
W poprzednim poście edytowałem jak zmieniał się kurs. Poniżej macie wykres z momentem wejścia i momentem wyjścia. Trochę żałuję, że wcześniej nie zainteresowałem się tym spotkaniem ale jak patrze w graf to sam moment wejścia nie był najgorszy, zerknijcie sami:

Dodatkowo

Udało się przewidzieć zachowanie rynku co mnie bardzo cieszy, widać że w końcowej fazie kurs jeszcze szybciej leciał. Dla lubiących dreszczyk emocji w momencie rozpoczęcia szło wyłapać 2,38 ale wiązało się to z ryzykiem (zawsze w pierwszych sekundach może paść bramka, czerwona kartka, karny itp dla drugiej strony).

Cóż robię skromną wypłatę za udany tydzień: 400j ✅

odzien 153

odzien

Użytkownik
HB Koge 1-0 Hobro ✅ 53j
Typ: Under 2,5
Kurs wejścia: 1,63
Budżet: 270j
Szybko, sprawnie i na temat - tak jak lubię ;)

France U21 0-1 England U21 ✅ 75j
Typ: Under 4,5
Kurs wejścia: 1,69
Budżet: 270j
Bogota 2-3 Leones FC ✅ 21j
Typ: Under 6,5
Kurs wejścia: 1,16
Budżet: 185j

Fluminense v Atletico PR ✅ 9,9j
Typ: Fluminense pre-play
Kurs wejścia: ustawiłem się pod 1,77
Budżet: 620j
Czekam co wydarzy się jutro, liczę na lekki spadek i wyjęcie greena. Analizę opierałem o przewidywane wyniki oraz aktualne kursy bukmacherskie. Większość typuje czystą jedynkę.
Niestety nie udało się kupić całości.
Wejście 1,77 za 80j
Wejście 1,72 za 420 j

odzien 153

odzien

Użytkownik
Japan v Saudi Arabia ✅ 20j
Typ: Japonia pre-play
Kurs wejścia: 1,44
Budżet: 480j
Cóż, wszedłem zbyt wcześnie w rynek, zerknijcie na wykres

Na zielono moment wyjścia, na czarno najlepszy moment w którym mogłem wejść. Trend był wzrostowy ale oczekiwałem że max osiągnał przy pozycji 1,45 trochę się pomyliłem ;)

odzien 153

odzien

Użytkownik
Dzięki !

Fluminense v Atletico PR
Typ: Fluminense pre-play
Kurs wejścia: ustawiłem się pod 1,77
Czekam co wydarzy się jutro, liczę na lekki spadek i wyjęcie greena. Analizę opierałem o przewidywane wyniki oraz aktualne kursy bukmacherskie. Większość typuje czystą jedynkę.
Niestety nie udało się kupić całości.
Wejście 1,77 za 80j
Wejście 1,72 za 420 j
Na ten moment kurs trochę zjechał i wynosi 1,68
Obecnie ok 8 jednostek na plus ale czekamy dalej

odzien 153

odzien

Użytkownik
Poland U21 1-0 Germany U21 ✅ 23,3j
Kurs wejścia : 1,115
Budżet: 375j
Spróbujemy uciec do 1,06 co da nam ok 24j

Fluminense v Atletico PR
Tutaj jednak kurs zatrzymał się na 1,68 i był to najlepszy moment wyjścia który zauważyłem, niemniej jednak lekki green ;). Poniżej na wykresie ciekawa sytuacja w której szło naprawdę sporo zarobić. Trend się utrzymywał przez bardzo długi czas o 1 tick w górę i w dół - jeżeli ktoś nie dostrzega szansy to już mówię:
Ustawiamy back na 1,68 oraz Lay po 1,67 i czekamy. Ponownie czekamy na wskoczenie 1,68 dajemy back i znowu lay na 1,67. W takich sytuacjach można zarobić natomiast też warto operować większymi kwotami.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Malta 0-1 Iceland ✅ 80j
Kurs wejścia: 1,37
Budżet: 310j
Analiza daje mi mecz typowo underowy, spróbuję scalpować nisko i długo, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
Edit: Nie było tak źle, kurs zleciał do oczekiwanego 1,09 bardzo szybko, raptem w kilka minut bardzo dobry wynik!

Czech Republic 1-0 Denmark ✅ 30j
Kurs wejścia: 1,17
Budżet: 415j
Czech Republic 1-0 Denmark ⛔ 19,5j
Kurs wejścia: 1,44
Budżet: 350j
Edit: Po golu na 1-1 uśredniam i dokupuję za 70j wyższy kurs żeby uciąć trochę stratę i sumarycznie na tym meczu wyjśc na 0 lub lekki plus
Edit 2: udało się ;) sumarycznie lekki ✅
Hungary 0 - 2 Sweden ✅ 35j
Kurs wejścia: 1,185
Budżet: 330j
Powalczę jeszcze tutaj i na dzisiaj koniec. Mecz był underowy jeżeli chodzi o te rynki, szybki gol nie powinien zmienić sytuacji.

odzien 153

odzien

Użytkownik
FC Goa v Mumbai City ✅ 60j
Kurs wejścia: 1,2

Como 1-0 Giana Erminio ✅ 40j
Kurs wejścia: 1,27
Brackley Town 2-0 Gillingham ✅ 23j
Kurs wejścia: 1,46
Na tym etapie meczu jak dla mnie dobre value. Czekam na szybki spadek.
Edit: no i bramka, dokupuję za 60j po kursie 2,24 i probujemy zejśc ;)
Edit: Dorzucam 260j w Under 5,5 po kursie 1,30
Edit: Udało się - ciekawa sytuacja ponieważ kupiłem po 1,46 a dzięki uśrednianiu sprzedałem po 1,5 z zyskiem 23j
Brackley Town 2-0 Gillingham ✅ 53j
Typ: Under 5,5
Kurs wejścia: 1,3
Budżet: 260j
Glenavon 1-0 Cliftonville ✅ 18j
Kurs wejścia: 1,12
Budżet: 315j

odzien 153

odzien

Użytkownik
Leverkusen v RB Leipzig ✅ 8j
Typ: Leverkusen - pre play
Kurs wejścia : 2,4 częśc udało się kupić na drugie pół czekam
Czekam na spadek, obecnie średnia ~2,34
Kurs poleciał w dół do 2,32 sprzedałem z lekkim plusem i czekam aż znowu wyjdzie do góry. Nie udało się kupić za wszystkie jednostki - szkoda ????

odzien 153

odzien

Użytkownik
Atletico De Kolkata 0-1 NorthEast Utd ✅ 50j
Kurs wejścia: 1,24

Vejle 2-0 Naestved ✅ 48j
Kurs wejścia: 1,2 - Kurs w 55 minucie taki sam jak przy rozpoczęciu meczu, widzę tutaj mocne value. Postaram się zejść kilka ticków.
Budżet: 355j

odzien 153

odzien

Użytkownik
Artykuł pomocniczy ze strony BF, może komuś się przyda ;)
Jak korzystać z wykresów Betfair aby wspierać swoje strategie handlowe?
Wykres Betfair to narzędzie na rynku betfair, wyświetla informacje o wartości kursów i odpowiedniej płynności dla danego zdarzenia. Z tego wykresu można dokonać analizy, które będą pomocne w różnych w strategiach handlowych.
W tym miejscu dodam coś od siebie - dwie definicje, które ułatwią dalsze czytanie.
Linia oporu (ang. resistance line) – linia prosta ograniczająca trend (kanał trendowy) od góry. Znaczące przecięcie tej linii w górę oznacza zmianę trendu. Linia oporu tworzy wtedy bardzo najczęściej linię oporu.
Nieznaczne przecięcie linii oporu nie zawsze oznacza zmianę trendu, tylko jego naruszenie, wykres kursu może wrócić wtedy do pierwotnego kanału trendu.
Linię oporu rysuje się łącząc ze sobą linią prostą najwyższe punkty wykresu (szczyty cen). Czym więcej jest punktów styku linni oporu z wykresem kursu, tym większa jest wiarygodność tej linii.
Linia wsparcia (ang. support Line) – linia prosta ograniczająca kanał trendowy od dołu. Znaczące przecięcie tej linii w dół oznacza zmianę trendu. Linia wsparcia tworzy wtedy bardzo często linię oporu.
Nieznaczne przecięcie linii wsparcia nie musi oznaczać zmiany trendu, tylko jego naruszenie, wykres kursu może wrócić wtedy do pierwotnego trendu wzrostowego.
Linię wsparcia rysuje się łącząc ze sobą linią prostą najniższe punkty wykresu (dołki cenowe). Czym więcej punktów styku linni wsparcia z wykresem kursu, tym większa jest wiarygodność tej linii.
Linia oporu oraz wsparcia to dwie poziome linie, które nie są widoczne na wykresie. Służą do określenia górnego oraz dolnego limitu podczas zmiany kursów. W momencie gdy wykres wskazuje nam na tendecję wzrostową lub spadkową określenie linii oporu pozwala nam w dużym prawdopodobieństwie określić, że dana tendencja wzrostowa lub spadkowa zostanie odwrócona.
- W tendencji wzrostowej gdy dojdzie do lini oporu trend powraca oraz spada.
- w tendencji spadkowej gdy dojdzie do lini wsparcia, trend powraca by później rosnąć.

Analizując poziomy wsparcia i oporu należy pamiętać, że linie oporu są powyżej kursów natomiast linie wsparcia poniżej (tak jak na wykresie)
W momencie gdy linie zostają znacznie przecięte w górnej lub dolnej granicy, wyznaczają nowe linie wsparcia i oporu.

Otrzymane punkty reputacji: +9
Do góry Bottom