>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Trading - Blog - Handluj aktywnie, zyskownie z głową.

pseudotrader 13

pseudotrader

Użytkownik
Na tym to polega, ugrać swoje i uciekać ;)
No właśnie problem jest w tym, kiedy uciekać - gdzie jest granica? Ile zebrać? Zostać, czy jeszcze spróbować trochę. Śliskie to wszystko ????

Ja gram do kursu 1.01 i widzisz jak to wychodzi.

orzelasty 124

orzelasty

Użytkownik
Mam pytanie. Czy jest w sieci kalkulator który określi stawki dla back i lay ale z dwoch różnych rynków?
Przykładowo back 0:0 ft i lay 0:0 ht ?

odzien 153

odzien

Użytkownik
No właśnie problem jest w tym, kiedy uciekać - gdzie jest granica? Ile zebrać? Zostać, czy jeszcze spróbować trochę. Śliskie to wszystko
Ja gram do kursu 1.01 i widzisz jak to wychodzi.
Granie do kursu 1.01 jest bez sensu. Lepiej obstawiaj mecze standardowej bukmacherce bo właśnie to robisz przy tym oddając dużą prowizję do Betfair.
Granicę ustalasz sobie sam, nie jest to sztywne, na niektórych meczach możesz grać długo na innych szybko i uciekać. Trzymaj się założeń. Trade to nie hazard musisz brać pod uwagę wszystkie czynniki, im więcej ich znasz tym większa szansa na to, że Ci się uda.

Mam pytanie. Czy jest w sieci kalkulator który określi stawki dla back i lay ale z dwoch różnych rynków?
Przykładowo back 0:0 ft i lay 0:0 ht ?
Nie znam nic takiego.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Indonesia 1-1 Philippines ✅ 23j
Typ: Under 4,5
Budżet: 350j
Kurs wejścia: 1,17
Kurs wyjścia: 1,09
Moment wejścia: 61&#39;
Moment wyjścia: 65&#39;

odzien 153

odzien

Użytkownik
CSKA Moscow 0-1 Leverkusen ✅ 23j
Typ: Under 3,5
Kurs wejścia: 1,13
Kurs wyjścia: 1,06
Moment wejścia: 59&#39;
Moment wyjścia: 67&#39;

FC Copenhagen Porto ✅ 8j
Typ: Porto Pre-play
Budżet: 625j
Kurs wejścia: 2,3
Planowany spadek w granice 2,24 i wyjście przed rozpoczęciem

Kurs spadł do 2,26. Ciekawa sytuacja na wykresie:

Zaznaczona sytuacja pokazuje, że w rynek wszedł ktoś z większym kapitałem. W takich sytuacjach gdy rynek wskazuje trend spadkowy, często odwraca się w stronę lekkiego wzrostu lub hamuje dalszy spadek (widać na wykresie lekkie drygnięcie do góry). Jest to sytuacja którą można wykorzystać odpowiednio zachowując się na rynku.
Dla mnie, tradera który czekał na spadek ta wiadomość nie była zbyt pozytywna, warto było nawet w tym momencie uciekać z rynku bo pierwszy gwizdek piłkarze mieli usłyszeć za ok 2 minuty a wolumen wejścia wynosiła na rynek w tym momencie to ok. 40.000$ stąd też ciężko w dwie minuty wyprzedać taką ofertę i dalej walczyć o niższy kurs.

Leicester 1-0 Club Brugge ✅ 17j
Kurs wejścia: 1,23
moment wejścia: 6&#39;
w 29 minucie dokupuje po wyższym kursie za 100j
W przerwie meczu sprzedaje z greenem.
Sevilla 1-0 Juventus ✅ 6j
Kurs wejścia: 1,17
moment wejścia: 10&#39;
moment wyjścia: 47&#39;
W momencie &quot;cash out&quot; padła druga bramka jest też czerwona kartka spróbuję zejść kilka ticków i odsprzedać bo robi się ryzykownie.

Luton 1-2 Portsmouth ✅ 38j
Typ: Under 5,5
Kurs wejścia: 1,21
Moment wejścia: HT
Moment wyjścia: 62&#39;
Bristol Rovers 0-2 Charlton ⛔ 22j
Budżet: 310j
Kurs wejścia: 1,31
Strata trochę ucięta ale ryzykowne było dalsze trzymanie.

Leicester 2-1 Club Brugge ✅ 13j
Kurs wejścia: 1,11
Kurs wyjścia: 1,07
Moment wejścia: 53&#39;

odzien 153

odzien

Użytkownik
Rostov 2-2 Bayern Munich ✅ 12j
Typ: Under 6,5
Kurs wejścia: 1,18
Kurs wyjścia: 1,18
Moment wejścia: 57&#39;
Moment wyjścia: 75&#39;
Dokupiłem po golu na 3-2 dla po wyższym kursie, dzięki temu sprzedałem po 1,18 i zrobiłem małego greena.

Besiktas 0-3 Benfica ✅ 62j
Budżet: 520j
Kurs wejścia: 1,22
Kurs wyjścia: 1,14
Moment wyjścia: 76&#39;
Tutaj podobnie, dokupiłem po golu na 3-1, mecz się uspokoił, mniej sytuacji klarowna gra na utrzymanie wyniku, dlatego postanowiłem uśredniać kurs i sprzedać z greenem.
Arsenal 1-1 Paris St-G ✅ 34j
Budżet: 420j
Kurs wejścia: 1,19
Kurs wyjścia: 1,1
Moment wyjścia: 59&#39;
Mgladbach 1-1 Man City ✅ 40j
Typ: LCS 2-1
Budżet: 340j
Kurs wejścia lay: ~9,12
49&#39; czerwo dla Mgladbach, nie widzę sensu zamykania, niech leci ;)
64&#39; czerwo dla City - powrócił sens zamykania ????

odzien 153

odzien

Użytkownik
FC Zurich v Villarreal ✅ 9j
Typ: Villareal - preplay
Budżet: 620j
Kurs wejścia: 1,96
Kurs wyjścia: 1,93
czekam na spadek ;)
Edit: Udało się bez większego problemu, mogłem poczekać chwilę dłużej i zejść do 1,91 ale niestety musiałem odejść od komputera więc przepadło ????

odzien 153

odzien

Użytkownik
Hapoel Beer Sheva 0-2 Inter ✅ 70j
Typ: LCS 2-2
Budżet: 365j
Kurs lay: 13,5
CHŁOPAKI!!! CO ZA MECZ!!! Drużyna Hapoelu Beer Sheva zaskoczyła mnie i to bardzo pozytywnie. Wchodząc w LCS po pierwszej połowie myślałem że Inter szybko dołoży gola a po rozpoczęciu drugiej połowy nie wierzyłem, że oglądam ten sam mecz. Pierwszy gol na Hapoelu umocnił mnie w przekonaniu, że mój typ był błędny, dokupiłem kolejne jednostki do LCS 2-2. Po drugim golu już miałem pewność, że muszę dokupić kolejne bo Hapoel to jeszcze wygra - WYGRAŁ.

Fiorentina 1-2 PAOK ✅ 15j
Budżet: 415j
Moment wejścia: 40&#39;
Fiorentina 1-2 PAOK ✅ 16j
Kurs wejścia: 1,36
Moment wejścia: 41&#39;
Athletic Bilbao 1-1 Sassuolo ✅ 18j
Roma 2-1 Plzen ✅ 70j
Kurs wejścia: 1,37
Na dzisiaj tyle ????

R 6

romesds87

Użytkownik
witam, może to pytanie nie powinno się tu pojawić ale śledzę Twój temat od początku i staram się wyrobić w sobie dyscyplinę bo wiem, że to droga do sukcesu. Jestem początkujący i mechanika działania betfair jest mi jeszcze nie do końca znana. Ale do rzeczy:
Dziś postawiłem Back na under 4,5 gola w A-liga Australia za 2 Funty bo się uczę, przekonany o tym, że mój zakład został zawarty postawiłem po kilku minutach Lay. Jednak okazało się że mój kurs Back nie został przyjęty:/ doczytałem się że był tak zwany unmached czyli nikt go nie przyjął. Czy takie coś jest możliwe po tak niskiej stawce? Czy chodzi tu o płynność? Czyli im wiecej kasy tym większa pewność że zzakład przyjmą? I w końcu jak się z tego wycofać gdy Back nie zostanie przyjęte?

R 6

romesds87

Użytkownik
witam, może to pytanie nie powinno się tu pojawić ale śledzę Twój temat od początku i staram się wyrobić w sobie dyscyplinę bo wiem, że to droga do sukcesu. Jestem początkujący i mechanika działania betfair jest mi jeszcze nie do końca znana. Ale do rzeczy:
Dziś postawiłem Back na under 4,5 gola w A-liga Australia za 2 Funty bo się uczę, przekonany o tym, że mój zakład został zawarty postawiłem po kilku minutach Lay. Jednak okazało się że mój kurs Back nie został przyjęty:/ doczytałem się że był tak zwany unmached czyli nikt go nie przyjął. Czy takie coś jest możliwe po tak niskiej stawce? Czy chodzi tu o płynność? Czyli im wiecej kasy tym większa pewność że zzakład przyjmą? I w końcu jak się z tego wycofać gdy Back nie zostanie przyjęte?

A 44

ab178

Użytkownik
Nie został przyjęty ponieważ w międzyczasie, pieniądze z tego &quot;koszyka&quot; zniknęły. Ktoś wykupił ofertę na tym kursie. Po postawieniu zakładu masz podaną informacje czy zakład został przyjęty, częściowo przyjęty lub też nie przyjęty wcale (unmatched).
Skoro nie został przyjęty to aby się wycofać musisz swoją ofertę anulować używając interfejsu strony/programu.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Wurzburger Kickers 1-1 Erzgebirge ✅ 160j
Budżet: 500j
Kurs wejścia: 1,42
Moment wejścia: 49&#39;
Moment wyjścia: 76&#39;

Fortuna Dusseldorf 1-2 Hannover
⛔ 117j
Moment wejścia: 65&#39;
Stało się to co lubią najbardziej traderzy piłki nożnej. Wejście 65&#39; , 67&#39; gol 2-2, 69&#39; czerwona kartka. Nic tylko uciekać - tak też robię z stratą na tym rynku.
KSV Superfund 0-3 FC Wiener Neustadt ✅ 60j
Budżet: 540j
Kurs wejścia: 1,21
Kurs wyjścia: 1,08
Moment wejścia: 71&#39;
Moment wyjścia: 79&#39;
romesds87 - musisz obserwować jaki obecnie kurs jest oferowany, nie dasz rady wykupić back wyżej niż jest obecnie w trendzie spadkowym.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Niort 1-1 AC Ajaccio ✅ 61j
Kurs wejścia: 1,25
Kurs wyjścia: 1,11
Moment wejścia: 61&#39;
Moment wyjścia: 74&#39;
Freiburg 1-3 RB Leipzig ✅ 37j
Moment wejścia: 51&#39;

R 6

romesds87

Użytkownik
Dzieki Panowie ???? już to ogarnąłem, stosuje narazie system, iż moment wejścia ustalam zaraz po strzelonym golu (zazwyczaj 2 połowa choć nie zawsze) obserwuje mecz i wyciągam wnioski bo często gol pada z tak zwanej du.y a mecz zapowiada się typowo underowo ???? narazie 100% skuteczności ale też zgarniam od 4 do 10 ticków i uciekam ????
Pozdr

R 6

romesds87

Użytkownik
Dzieki Panowie ???? już to ogarnąłem, stosuje narazie system, iż moment wejścia ustalam zaraz po strzelonym golu (zazwyczaj 2 połowa choć nie zawsze) obserwuje mecz i wyciągam wnioski bo często gol pada z tak zwanej du.y a mecz zapowiada się typowo underowo ???? narazie 100% skuteczności ale też zgarniam od 4 do 10 ticków i uciekam ????

Pozdr

odzien 153

odzien

Użytkownik
Burnley 1-2 Man City ✅ 21j
Kurs wejścia: 1,14
Moment wejścia: 60&#39;
Moment wyjścia: 67&#39;
Eintracht Frankfurt 1-0 Dortmund ✅ 20j
Typ: LCS 2-0
Budżet: 220j
Kurs lay: 12
Moment wejścia: 47&#39;
Hamburg 2-2 Werder Bremen ✅ 81j
Moment wejścia: 49&#39;
Chelsea 2-1 Tottenham ✅ 40j
Kurs wejścia: 1,16
Poszło szybko, natomiast źle wszedłem po golu dla Chelsea (trochę za szybko), ponieważ kurs podskoczył jeszcze o 3 ticki i można było wyłapać po 1,19 to samo, przy stawce 500j zawsze parę zł w kieszeni więcej. Cóż nie myli się tylko ten co nic nie robi ;)
Bordeaux 1-2 Dijon ✅ 20j
Nautico 0-2 Oeste ✅ 22j
Kurs wejścia: 1,19
Moment wejścia: 75&#39;
Moment wyjścia: 79&#39;
Empoli 1-3 AC Milan ✅ 45j
Kurs wejścia: 1,3
Kurs wyjścia: 1,17
Moment wejścia: 66&#39;
Moment wyjścia: 72&#39;

odzien 153

odzien

Użytkownik
30.000 WYŚWIETLEŃ TEMATU - DZIĘKUJĘ!
Dzisiaj dorzucę coś wartościowego do swojego dziennika żeby nie zabijać fajnego tematu zwykłymi wpisami o wynikach. Jako, że można mnie spotkać głównie na rynkach under/over, materiał właśnie o tym. Bardzo fajne wyjaśnienie udostępnione przez betpractice w wolnym przełożeniu.
Nauka o wykresach Betfair.
1. Informacje ogólne
Wykresy Betfair są jednym z najważniejszych narzędzi w rentownym handlu na Betfair. Za pomocą wykresów, możesz przeczytać dokąd zmierza rynek i znaleźć najbardziej odpowiedni czas aby wykonać obrót. W tym artykule skupimy się na rynkach U/O w piłce nożnej. Przedstawię, krótkie informacje odnośnie wykresów aby każdy z czytających mógł zrozumieć pewne specjalistyczne techiniki czy też strategie handlowe. Pamiętaj, że do tego tematu musisz mieć podstawową wiedzę na temat rynków giełdowych oraz znać podstawy działania Betfair.
2. Przedstawienie Idealnych grafów w momencie gdy nie ma goli
Rynki U/O są bardzo popularne wśród Traderów. Wykresy na tych rynkach są zwykle bardzo przewydiwalne. Podstawową zasadą w momencie gdy nie ma goli jest obniżka kursów (trend spadkowy). Każde zdarzenie może spowodować odwrócenie trendu lub podbicie kursów.
Na pierwszym wykresie przedstawione rosnące szanse. Na drugim przedstawiony trend spadkowy w momencie gdy nie ma goli.

Krzywa 1: Od początku meczu aż do czasu t1 (zwykle 10-12min). Często w tym czasie można upatrywać swoich szans na green poprzez szybki spadek kursu.
Krzywa 2: Te - czasami trwa od skończenia t1 do granich 85 minuty. Kurs nachylenia jest bardziej stromy niż w krzywej 1, natomiast czas oczekiwania na spadek jest dużo dłuższy w momencie gdy w spotkaniu nie ma zdarzeń.
Krzywa 3: Reprezentuje zmianę cen na przestrzeni ostatnich minut spotkania. Najtrudniej w tym momencie o spadek kursu bo rozkłada się on w czasie aż do zakończenia spotkania a spadek cen jest stosunkowo niski.
2.1 Definicja ratingu w wykresach Betfair

Żeby zrozumieć wykresy betfair, bardzo pomocnym jest określenie tempa zmian cen w spotkaniu.
Do pomiaru &#39;r&#39; wykorzystujemy:
r= (redukcja kursu ) Tick reduction / minuta

Przykład 1:
t= 10min kurs Under 2,5 to n=1,8
t= 11min kurs Under 2,5 to n=1,78
Redukcja ceny (1,8-1,78)=0,02 oznacza to 2 ticki.
Różnica czasu 11-10=1min
Więc r=2/1 oznacza r=2tick/min
Przykład 2:
t=22 n=1,65
t=30 n=1,57
Redukcja ceny (1,65-1,57)=0,08
Różnica czasu 30-22=8min
r=8/8 r=1tick/min
Bardzo przydatny wskaźnik. Gdy R ma wysoką wartość, może oznaczać, że jest to dobra okazja do wrzucenia trochę środków w dany rynek.
W momencie gdy wskaźnik r ma małą wartość, oznacza to, że spadek cen jest bardzo powolny a zatem nieopłacalny i ryzykowny.

Tabela przedstawia pomiary w meczu piłki nożnej. Określony został czas od 1-15 minuty.
Wartości BACK , różnica cenowa, ilość ticków oraz średni &#39;r&#39;

PAMIĘTAJCIE, ŻE DANE SĄ WYIDEALIZOWANE DLA RYNKU W KTÓRYM NIE MA ZDARZEŃ.
W najbliższym czasie dodam informację o rynkach w których występują zdarzenia. Mam nadzieję, że materiał jest ciekawy i wielu z Was przeczyta go z zainteresowaniem.

Otrzymane punkty reputacji: +8
cock 756

cock

Użytkownik
Fajny wpis, jednak bardzo subiektywny i o oczekiwanej treści przez szukającego. ;)
Pada tu jedno cenne wyrażenie:
natomiast czas oczekiwania na spadek jest dużo dłuższy w momencie gdy w spotkaniu nie ma zdarzeń
I jedno tłumaczące właściwie wszystko:
DANE SĄ WYIDEALIZOWANE
Do czego zmierzam: interesować powinny rynki u/o w drugiej połowie, gdy mecz jest praktycznie ułożony po pierwszych 45 minutach. Zagwarantowane mamy szybsze spadki kursu.
To chyba jedyny wniosek jaki mam po przeczytaniu tego artykułu.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Jasne, że tak. Dlatego w ciągu kilku dni postaram się wrzucić zgodnie z zapowiedzią, dane dotyczące rynków &quot;ułożonych&quot; lub takich w których występują zdarzenia.
Rynek przedstawiony tak jak wspomniałem jest rynkiem idealnym 0:0

Dorzuciłbym jeszcze do wniosków, że bardzo opłacalny czas w badanym przykładzie w momencie gdy jest 0-0 to okres od 10-15 minuty.
Sprawdziłem to na rynku Villareal- Alaves, co prawda padł jeden gol i trochę zamieszało w statystykach ale wyglądało to w tym okresie mniej więcej tak:
10-15 Rynek Under 3,5 1,59 -----&gt; 1,53 r= 1,2 tick/min
10-15 Rynek Under 2,5 3,00 ------&gt; 2,74 r= 5,2 tick/min

cock 756

cock

Użytkownik
bardzo opłacalny czas w badanym przykładzie w momencie gdy jest 0-0 to okres od 10-15 minuty
A ja nie. Kąt nachylenia wykresu jest za przeproszeniem z de u py. Tekst stwarza wrażenie bardzo komercyjnego... Poza tym mam doświadczenia wejść w u/o 5,5 jako pre. 70% ofert z gwizdkiem znika i na tika trzeba było czekać i 10 minut... A grałem baardzo zachowawczo.

Do góry Bottom