>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Trading - Blog - Handluj aktywnie, zyskownie z głową.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Jagiellonia Bialystock v Legia Warsaw
Mocno zawyżony kurs na Legię na giełdzie ~2,4. Jedyne zagrożenie które tutaj widzę jest takie, że rynki na polską ligę nie są bardzo napchane kasą.
Średnio u buków kursy 2,25 i mam nadzieję, że giełda będzie szła w tę stronę.
Jagiellonia Bialystock v Legia Warsaw ✅ 30j
Typ: Legia Pre-play
Kurs: 2,4
Budżet: 840j

Nurnberg 1-2 Wurzburger Kickers ✅ 73j
Typ: Under 4,5
Kurs wejścia: 1,31
Budżet: 350j

odzien 153

odzien

Użytkownik
Odniosę się do meczu Jagiellonia - Legia w który zainwestowałem sporo kasy jest green, cieszy mnie to ale ten mecz ewidentnie przedstawia w jakim miejscu na świecie jest nasza liga.
Na 5 minut przed rozpoczęciem zainwestowana kasa w spotkanie to raptem 6.500$, bardzo mała płynność rynku, kurs pewnie jeszcze spadnie ale czuje niedosyt bo porównałem sobię uwaga DRUGĄ LIGĘ FRANCUSKĄ i spotkanie ze ŚRODKA TABELI na rynek 5 minut przed rozpoczęciem traderzy wrzucili w obrót ok 70.000$ robi różnicę prawda?
Gdyby tak było w PL pewnie kurs spadłby do 2.2 i zysk byłby dwa razy lepszy no ale cóż;
Trzy rzeczy nigdy nie zyskują wiary – to co prawdziwe, to co prawdopodobne i to co logiczne. - John Steinbeck

odzien 153

odzien

Użytkownik
Udinese v Napoli ✅ 33j
Typ: Napoli pre-play
Kurs wejścia: 1,8
Budżet: 625j
Czekam na spadek w okolice średniej buków tj. 1,74
Kurs finalnie spadł do 1,65 w najlepszym momencie, mi udało się pozbyć wkładu po 1,7 i zrobić greena w wysokości 33j
Mgladbach v FC Koln ✅ 45j
Typ: Under 3,5
Kurs wejścia: 1,28
Standardowe zagranie na underowym meczu na scalp na kilka ticków.

odzien 153

odzien

Użytkownik
FC Basel 2-0 FC Vaduz ✅ 44j
Typ: Under 5,5
Budżet: 355j
Przed rozpoczęciem meczu, bukmacherzy na typ under 5,5 płacili raptem 1,13 w 32 drugiej minucie ze względu na dwa gole płacą w granicach 1,28. Widzę tutaj value żeby zejść do kursu z przed meczu czyli w okolice 1,13 i zamknąć z greenem.

I udało się, jeszcze jutro coś powalczymy ;)

odzien 153

odzien

Użytkownik
Leeds 0-2 Newcastle ✅ 48j
Budżet: 315j
Ajax 5-0 NEC Nijmegen ✅ 80j
Typ: Under 5,5
Kurs wejścia: 5,0
Budżet: 60j
I wyjście przy kursie ok 2 ;)

odzien 153

odzien

Użytkownik
Novara 1-1 Frosinone ⛔ 67j
Kurs wejścia: 1,13
Niestety na finishu tygodnia pierwszy red ???? źle przeanalizowałem chyba zdarzenia ba boisku i odstęp czasowy od momentu wejścia do wyjścia z rynku. Dokupiłem po golu za 40j większy kurs i po chwili sprzedałem z mniejszą stratą.

Sporting Gijon 1-1 Sociedad ✅ 13j
Kurs wejścia: 1,21
Budżet: 420j
KV Mechelen 2-1 Standard ✅ 17j
Kurs wejśćia: 1,11
Rayo Vallecano 1-1 Huesca ⛔ 67j
Kurs wejścia: 1,15
Najgorszy z możliwych scenariuszy dla tradera - czerwona kartka, gol underdoga i szaleństwo ???? udało się na szczęście uciąć stratę i wyjść z lekkim minusem 67j
Braga 0-1 Santa Clara ✅ 45j
Typ: Under 2,5
Kurs wejścia: 1,23
Toluca 0-1 Santos Laguna ✅ 15j
Kurs wejścia: 1,13
Hapoel Kiryat Shmona 1-1 Maccabi Tel Aviv ✅ 46j
Kurs wejścia: 1,29

odzien 153

odzien

Użytkownik
I mamy zakończenie drugiego tygodnia po powrocie na forum i kolejną wypłatę.
Tydzień I - wypłata 400j ✅
Tydzień II - wypłata 950j ✅
Łącznie wypłacono: 1350j ✅

mrtrader 11

mrtrader

Użytkownik
Gratuluję wyników!
Tak z ciekawości: jeżeli wyniki mają przełożenie na realne konto, to można wiedzieć co kryje się za tymi jednostkami o których tu mowa? ????

odzien 153

odzien

Użytkownik
Dzięki,
1j = 1 PLN
Gram w dolarach ale wolę przelicznik na PLN stąd trochę sobie utrudniam ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
odzien 153

odzien

Użytkownik
Dinamo Bucharest 0-2 CFR Cluj ✅ 62j
Kurs wejścia: 1,37
Szybkie dwa gole statystycznie zwalniają spotkanie w dalszej fazie (taka moja luźna obserwacja oczywiście nie jest to żadna reguła ) mecz na rynek 4,5 wydaje się być mocno underowy więc kurs 1,37 jest jak dla mnie równie mocno zawyżony. Zejście do 1,15 w trakcie meczu powinno być realne.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Trochę luźniej na koniec dnia ;)

SportsTradingLife o 4 drogach jak zachować samodyscyplinę w handlu.

Jeśli zapytasz jakiegokolwiek tradera co jest kluczem do sukcesu, większość z nich odpowie po pewnym czasie, że jest to &quot;dyscyplina&quot;. Niektórzy stwierdzą nawet, że dyscyplina jest najważniejszym czynnikiem w ich działaniach.

Dużym problemem większości początkujących jest brak samodyscypliny. Dlatego też przedstawiamy kilka wskazówek jak zachować zimną krew podczas handlu na rynkach sportowych.

1. Wyeliminuj czynnik rozrywki

Kiedy rozpoczynasz naukę jazdy, jesteś w pełni skupiony na zadaniu, które zostało Ci powierzone. Nie potrafisz skupiać się na prowadzeniu samochodu, rozmawianiu z pasażerem, czytaniem wszystkich znaków itp. Podobnie jest z Tradingiem. W początkowej fazie każdy czynnik zewnętrzny może Cie ropzraszać, dlatego ważne jest to by wyeliminować wszystko co może oderwać Cię od skutecznego działania na giełdzie. Brak dyscypliny zazwyczaj zaczyna się w momencie gdy nie jesteśmy skupieni i mniej zaangażowani w to co robimy.

2. Mów do siebie

Podobno to pierwsza oznaka szaleństwa ale jest to pomocne gdy jesteś traderem. Wiadomo, że nie chodzi tutaj o to byś rozmawiał do siebie o pogodzie, obiedzie czy koleżance z pracy ale mów głośno o swoim planie by poczuć się pewniej. Mów o tym co masz zamiar zrobić - trudniej jest zboczyć z toru gdy twardo działasz z planem o którym cały czas mówisz. Pamiętaj, że jak powiesz sobie kilka razy &quot;Jeżeli mój zespół straci gola poczekam do przerwy i zamknę zakład ze stratą&quot; to zrobisz dokładnie tak jak mówisz, nie będziesz robił głupich rzeczy typu All-in w celu cięcia straty.

3. Rejestruj swoje działania

Podobnie jak w przypadku mówienia, samodyscyplinę trenujemy poprzez rejestrowanie zdarzeń w notesie, na komputerze, zeszycie, kamerze itp. Jeżeli miałbyś nad swoją głową szefa, który daje Ci kapitał do handlowania na rynkach sportowych, zastanawiałbyś się nad wejściem kilka razy głębiej a także dbałbyś o każdą zainwestowaną jednostkę. Dlatego że na rynku betfair sam sobie jesteś sterem, nie masz nad sobą przełożonego, trudniej jest zachować dyscyplinę w działaniu. Notuj, prowadź dziennik zdarzeń i rozliczaj się ze swoich działań, swoje nieodpowiedzialne ruchy sam skrytykujesz i nieraz nazwiesz się idiotą nieraz też padną z twoich ust słowa &quot;tutaj w głupi sposób zagrałem, straciłem zimną krew, więcej tak nie zrobię&quot;.

4. Rób przerwy

Jeśli doświadczyłeś reda i czułeś się sfrustrowany podczas handlu na rynkach sportowych, przyznasz, że ciężko się oderwać i zapomnieć o stracie. Niestety brak dyscypliny + frustracja po redzie doprowadza do pogłębiania strat. Jeżeli czujesz, że to nie Twój dzień, albo kolejny red wywołuje u Ciebie dziwne zachowania i brak spokoju - zrób sobie przerwę. Wróć dnia kolejnego z czystym umysłem. Nie ma miejsca na emocje na rynku!

odzien 153

odzien

Użytkownik
Jak odkryłeś tajemnicę jednostki, to sobie nie utrudniaj. Szkoda czasu.
Na wyrost powiedziałem, że sobie utrudniam.

1. Przelew wykonuję z $ na PLN tracę na kursie wymiany ale wiem po jakiej mi policzy bank
2. Realnie dostaję kasę w złotówkach więc jest mi łatwiej szacować - może głupie ale dla mnie osobiście mniej pokrętne - tak działa moja psychika - nie chce jej na siłę czegoś zmieniać a to dlatego, że znam &quot;wielkość&quot; tego czynnika w przewalaniu kasy ;)

orzelasty 124

orzelasty

Użytkownik
Hejka. Mam pytanko. Czy często zdarzają się takie sytuacje jak dziś w meczu Munich 1860 - Kaiserslautern gdzie po starcie meczu do 10min (strzelenia bramki) wszystkie kursy zawieszone? ????

odzien 153

odzien

Użytkownik
Hejka. Mam pytanko. Czy często zdarzają się takie sytuacje jak dziś w meczu Munich 1860 - Kaiserslautern gdzie po starcie meczu do 10min (strzelenia bramki) wszystkie kursy zawieszone? ????
Może nie często ale niestety takie sytuacje się zdarzają. Zauważyłem, że na Betfair, głównie w początkowej fazie meczu.

odzien 153

odzien

Użytkownik
Brest 1-3 Niort ✅ 29j
Typ: Under 6,5
Budżet: 350 PLN
Kurs wejścia: 1,19
Typ z tematu @PseudoTrader - tam również analiza dlaczego wchodzę w to spotkanie.

1860 Munich 1-1 Kaiserslautern ✅ 70j
Budżet: 290j
Kurs wejścia: 1,31

elektro87 11

elektro87

Użytkownik
Fajnie by było gdybyś mógł jeszcze napisać kurs wyjścia z rynku. A już zupełnie super jakbyś dał radę określić przybliżony czas jaki upłynął od wejścia i wyjścia.

Do góry Bottom