>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tomasz Adamek (44-1, 28 KO) Vs. Vitalij Kliczko (42-2; 39KO) - 10.09.2011 (WBC)

Status
Zamknięty.
maloun 20

maloun

Użytkownik
Maloun zmieniamy temat bo głupoty gadasz , raz podajesz statystyke ciosów nie wiem po co. Clay wyprowadzal ich 5 razy mniej niz podales u Kliczki mimo to byl mistrzeem i swietnym bokserem.
Tak najpierw piszesz (zerknij sobie bo widze luki w pamieci masz) , że tamte walki NIC MU NIE DADZA, to albo szanuj slowa albo sie nie wycofuj.
Mnie tez z jednej strony irytuje walka z tłustym Irlandyczkiem ale wiem jaka jest waga ciężka a co do walki z Chrisem nie czepiałbym sie.
jezuuus człowieku, może i można wyprowadzać mniej i być mistrzem świata, my rozmawialiśmy o kondycji, i jako przykład że Kliczko ma ją świetną podałem stastystyki, bo trzeba miec kondycję zeby wyprowadzić 1000 ciosów!
Może i mógłby być mistrzem wyprowadzajac mniej ale to nie tego dotyczyła dyskusja, kurde.
Zacytuj gdzie pisze, że Arreola jest słaby? Dawaj, wówczas nie bede już tutaj nic pisał. Pisałem ze nic mu walka z Arreola nie dała doświadczenia w kontekście walki z kliczką, jedynie ta z Grantem.
Sam sobie coś dopowiadasz, wciskasz w usta innym słowa które nie napisali, a potem na nie odpowiadasz, super.
Może napisze, że walka z Arreolą była najlepszą walka Adamka w HW, bo widze, że ty sądzisz, że ja obniżam poziom Chrisa, a tak nie jest. Na gorąco chyba czytasz moje wypowiedzi.
Po raz kolejny nie czytasz. Napisales , ze bedzie musial wejsc , tak mozna sie odniesc do kazdej walki , a tak grajac z Kliczka nie wygra wiec jesli to twa recepta to jestes niepoważny.
Dalej Cie nie kumam, no bo będzie musiał wejść w półdystans, moze z pare ciosów trafi z dystansu, ale nimi nie wygra. Jak bedzie chciał wygrać bedzie musiał wchodzić w półdystans. Wspomniałeś solisa on wszystkie ciosy, które kliczko niby od niego dostał zadał bedac w półdystansie, zadajac cios wchodził w połdystans i potem z niego atakował. Pod koniec rundy wszedł w półdystans bez ciosu i oberwał haka ????
Adamek ma zasięg około 194cm, a Vitali 2metry jeszcze przy tym świetnie odmierza dystans wystawiajac co chwile rękę, to jak ma Adamek go pokonać bez wchodzenia w półdystans?

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Sam sobie coś dopowiadasz, wciskasz w usta innym słowa które nie napisali,
Tylko Tobie ????
Zacytuj gdzie pisze, że Arreola jest słaby? Dawaj, wówczas nie bede już tutaj nic pisał. Pisałem ze nic mu walka z Arreola nie dała doświadczenia w kontekście walki z kliczką, jedynie ta z Grantem.
A to nie jest powiązane? HW jest jaka jest i w tamtym czasie walczył akurat z bokserami od których mógl sie wiele nauczyc , wiec dla mnie walka z Chrisem i Grantem na pewno mu &#39; cos dala&#39; z Kevinem nawet szanse mialby sie pobic Sosnowski wiec jego jako przyklad zebrania doswiadczenia nie biore pod uwage.

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Widze że troche tu sporów co do kondycji Vita.Ja powiem że na tle ostatnich walk wydaje się dobra ale nie zapominajmy że walczył on głownie z gosciami którzy stali w miejscu i uważali sie za kozaków bo przyjmą ciosy.
Adamek cały czas chodzi w szybkim tempie po ringu jak żaden bokser w HW i jęli tylko opracuje taktyke trafiania to Vit bedzie musiał gonic a wtedy sie okaze jaka ta jego kondycha.Inna sprawa ze Vit trafia ze srodku ringu jak przeciwnik jest przy linach(oczywiscie ubarwiam)i z tym bedzie trudno.Do tego ma szybkie te jaby.
A Tomek udowodnił że już chyba kondycje ma bardzo dobra.
A czy nie da sie do Vitka wejsc w poldystans??Da sie i Solis to pokazał tylko że każde wejscie wiaze sie z kontrą ale to juz inny temat
do Maloun-Każda walka daje doświadczenie szczególnie bokserowi który dopiero zaczyna boksowac w HW.nawet walka z Krisem wiec nie piernicz.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Wpis z Bloga Adamka:
- Co było w ringu fani boksu sami widzieli. Zwrócę uwagę jednak na kilka spraw, które dla mnie są najważniejsze. Po pierwsze odkryłem, że magiczne górskie miejsce treningów Bushkill w Pensylwanii pozwala na wypracowanie wielkiej wytrzymałości. Nie był to typowy trening wysokogórski, ale w trakcie walki czułem się świetnie a po walce nie czułem zupełnie zmęczenia. Potwierdza się tym samym korzystny wpływ mikroklimatu na mój organizm. Miejsce to dla treningów odkrył Lenox Lewis. Kolejne przygotowania zaplanujemy zapewne w tym samym miejscu gór Poconos. Po drugie nie dałem się trafić mocnym ciosem, co oznacza kolejny postęp w walce obronnej. Istotnym elementem w walce obronnej, było przećwiczenie tzw. ominięć Kevina, zejścia z linii cisów i unikanie pozycji statycznych. Po trzecie trener oczekiwał ode mnie zadawania ciosów w różnych płaszczyznach, by ocenić, które z nich mają największą wartość. Szczelna garda Kevina nie pozwalała na zadawanie celnych, mocnych ciosów w głowę. Pomimo tego udało mi się ulokować na jego twarzy bardzo dużo ciosów. Efekt był widoczny zaraz na po meczowej konferencji prasowej. Kevin miał twarz opuchniętą, jak po spotkaniu z pszczołami - podsumowuje najlepszy polski pięściarz.
- Czytałem jednak wiele komentarzy w prasie i internecie zawiedzionych fanów boksu, z powodu braku k.o. Wiele razy pisałem o tym, że wychodząc do ringu nie idę z myślą, aby kogoś zabić. Cenię szermierkę na pięści a nie brutalne faule czy nokauty. Chcę wygrywać zadając więcej ciosów niż przeciwnik, bo tak to określają przepisy. Cios, aby był nokautujący musi spełniać kilka warunków. Nie nastawiam się jednak na to, że ten jeden wymarzony cios uda się wyprowadzić w każdej walce i powalić przeciwnika. Wielu pięściarzy myśląc tak przeliczyło się i kończyło szybciej swoje walki niż zaplanowali. Na naszej walce w Prudential Center był wielotysięczny doping polskich i amerykańskich fanów boksu. Andrzej Fonfara i ja jesteśmy bardzo wdzięczni za tak żywiołowy doping. Polskość czuło się od początku do końca gali. Teraz zbyt prędko w Prudential Center nie pojawię się w ringu. A szkoda, bo dla wielu ludzi z Houston, Chicago, Nowego Jorku, z Polski czy z Kanady, było to zbiorowe przeżywanie radosnych chwil. Dziś pragnę wszystkim organizatorom gali, promotorom, trenerom i współpracownikom podziękować za zorganizowanie tej gali. Dziękuję wszystkim fanom boksu zgromadzonych przed telewizorami i komputerami, którzy oglądali tę galę. Dziękuję wszystkim za wpisy do księgi gości oraz za listy z gratulacjami przesłanymi pocztą internetową. Z Waszych listów można wyczytać moc przeżyć związanych z oglądaniem moich walk. Piszcie dalej, przesyłajcie zdjęcia, bo kiedyś to na pewno zostanie wykorzystane przy dokumentowaniu mojej sportowej kariery - zachęca mistrz świata w dwóch kategoriach wagowych.
Jak tak dalej będzie trenował w górach to na Kliczke będzie gotowy , nie na 15 rund a na 30 ???? Ciekawe czego wcześniej nie stosował takiej metody treningu.

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
10 września najlepszy polski pięściarz Tomasz Adamek (44-1, 28 KO) stoczy we Wrocławiu walkę o pas mistrzowski w wadze ciężkiej z Witalijem Kliczko (42-2, 39 KO).
- Bardzo się cieszę, że walka odbędzie się w Polsce i będę się mógł zaprezntować moim kibicom w kraju. Jestem im winny ten pojedynek. Uważam, że Wrocław jest doskonałym miejscem do zorganizowania tego pojedynku i bardzo dobrze, iż podjęto taką właśnie decyzję w tej sprawie - powiedział zadowolony Tomasz Adamek - Teraz czekają mnie przygotowania do Świąt Wielkiej Nocy, które spędzę w rodzinnym gronie w domu. Na razie odpoczywam od boksu - dodał &quot;Góral&quot;.
bokser.org

martinho19 8,4K

martinho19

Użytkownik
Adamek troche za wysoko mierzy, powiedzmy sobie szczerze z Kliczka nie ma szans tym bardziej ze Ukrainiec jeszcze bardziej zmotywuje sie do tej walki niz zwykle. To nie bedzie jak z Arreola, Adamek nie zmeczy Kliczki a Witalij jak trafi to mozemy spodziewac sie szybkiego nokautu. Nie pompujmy balona, jezeli nie zdarzy sie jakas super przemiana Adamka jezeli chodzi o jego sile ciosu to z Kliczka njie ma czego szukac. Na chwile obecna sadze ze Kliczko wygra walke przez nokaut.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Adamek troche za wysoko mierzy, powiedzmy sobie szczerze z Kliczka nie ma szans tym bardziej ze Ukrainiec jeszcze bardziej zmotywuje sie do tej walki niz zwykle.
Oświeć mnie , dlaczego?

Witalij jak trafi to mozemy spodziewac sie szybkiego nokautu
Czyli Vit, to puncher?

Nie pompujmy balona, jezeli nie zdarzy sie jakas super przemiana Adamka jezeli chodzi o jego sile ciosu to z Kliczka njie ma czego szukac
Zapewniam Cie , że nie da sie tego zmienić od tak wręcz z tym trzeba sie urodzić.

bebad 46

bebad

Użytkownik
Ja bym na Adamka nie postawił. Tak na prawdę to jedynym jego wartościowym zwycięstwem było pokonanie grubego Arreoli, bo przeciwników typu Estrada, Maddalone, Gołota, McBride czy Grant nie należy brać zbyt poważnie, choć z Grantem czy Estradą to i tak się musiał mocno namęczyć. Adamek nie ma obrony, dużo gada że ją poprawił ale lewa ręka jest wciąż na dole. Zresztą jestem ciekawy w jaki sposób on ma tymi krótkimi witkami przebić się przez lewy prosty Ukraińca.
Słabo widze te walke dla polaka ;/ jedyna nadzieja że wiek, słaba kondycja Vittka da o sobie znać w co wątpie

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Za nami pierwsze konferencja promująca walkę. Bardzo ciekawie było , kilka ciekawych zdań wypowiedzianych przez jednego i drugiego pięściarza.

Vitek:

- Sprawdzimy, jak mocną szczękę ma Tomasz Adamek. Dobrze jest mieć marzenia zdobycia tytułu wagi ciężkiej. Chce tytułu, który przede mną mieli Muhammad Ali, Mike Tyson i Lennox Lewis? OK. Powodzenia, stary. Ale powiem ci jedno: oddam pas wtedy, gdy sam zrezygnuję z boksu
Tomek:
Niewielu fachowców dawało mi szansę na sukces w najwyższej kategorii. Myśleli, że nie przetrwam. A jestem teraz tu, przed wami. Może i jestem &quot;Góral&quot; mały, ale zadziorny! Nie mam nic do stracenia. A on ma do stracenia wszystko, czyli tytuł mistrza świata. Zobaczy, co znaczą twarde góralskie pięści. Wejdę do ringu, aby wygrać, bo taki już jestem. Biję się do końca, gotów do walki ze złamanym nosem [Polakowi złamał nos sparingpartner przed pojedynkiem z Paulem Briggsem, ale mimo to nie wycofał się], na co niewielu byłoby stać
I jeszcze Ziggy:
Tomkowi będzie bardzo trudno. Ale on ma dużo szczęścia i jakoś to zrobi, że go pobije
Zostało jeszcze dużo czasu , bardzo dużo czasu że ciężko będzie chyba wyczekać. No ale walki nie przyśpieszymy. Teraz kilka miesięcy ciężkiego treningu i we wrześniu zdobywamy pierwszy pas w HW ????
A i jeszcze w kuluarach mówi się , że jeżeli Tomek wygra tą walkę to stanie do unifikacji z wygranym walki Haye - Władek Kliczko. Jako , że zapewne wygra Wład to stanie się zadość umowie jakiej podpisał Adamek na walkę z Vitkiem. Otóż , Vit zastrzegł sobie , że jeśli przegra , Tomek obowiązkowo będzie musiał stanąć do walki z jego bratem.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Kilka zdań Tomka o najbliższej walce

- Nie biorę pod uwagę myśli o przegranej, zawsze wchodzę do ringu aby wygrać, z wielką wolą zwyciężania. Jedyna porażka jaką poniosłem, była z powodu wagi, nie dopisało zdrowie. Jeśli 10 września będę zdrowy, to zwyciężę, innej opcji nie biorę pod uwagę. Jeśli bym się obawiał, nie podjąłbym się tej walki - zapewnia najlepszy polski pięściarz bez podziału na kategorie wagowe.
- Już podczas konferencji w Polsce jasnym było, że przygotowania Stadionu Miejskiego we Wrocławiu będą zakończone na czas. 10 września zobaczymy się na stadionie. Z tego co wiem, sprzedanych już zostało 30 tysięcy biletów, kibicom którzy je nabyli za to bardzo dziękuję, ja natomiast bardzo ciężko trenuję i oddam im to walką zwycięską. Wierzę, że będzie pięknie, jak na stadionie moja ręka zostanie uniesiona w górę zdobędę ten tytuł jako pierwszy Polak, w Polsce - mów Adamek.
- Nigdy bym się nie spodziewałem, że będzie mi dane walczyć o mistrzostwo świata w Polsce, do tego na stadionie piłkarskim. Bardzo się cieszę, że po trzech latach w USA wracam do Polski na taką wielką walkę - podkreśla &quot;Góral&quot;.
Tomasz Adamek 10 września zmierzy się na Stadionie Miejskim we Wrocławiu z mistrzem świata WBC wagi ciężkiej Witalijem Kliczko (42-2, 39 KO). Kibice w Polsce, oprócz walki na żywo we Wrocławiu, będą mogli zobaczyć pojedynek w systemie pay-per-view, po raz pierwszy w historii polskiego boksu.
- Z tego co wiem, w tej chwili około 12 milionów gospodarstw w Polsce ma możliwości techniczne aby za pomocą sieci kablowych czy dekoderów zakupić walkę w systemie pay-per-view. Wciąż nie wiadomo jaka będzie cena, słyszałem o przedziale 20-30 zł. Wciąż trwają negocjacje, strona niemiecka chce wyższej ceny, my chcemy niższej, ale wiadomo że oni jako posiadacze tytułu mistrzowskiego maja więcej do powiedzenia.
Tomek jak zwykle bardzo pewny siebie , i prawidłowo. Tomek zawsze uznawany był za mądrego i myślącego boksera , ja myślę że coś jednak na tego Vitka wymyśli ????

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
10 września na stadionie miejskim we Wrocławiu, Tomasz Adamek będzie mógł liczyć na niesamowity doping. Bilety sprzedają się doskonale, a zdecydowana większość została wykupiona przez Polaków. Czy publiczność będzie atutem &quot;Górala&quot; w starciu z Witalijem Kliczką?
Współpromotorka Tomasza Adamka, Kathy Duva, jest zachwycona sprzedażą biletów na pojedynek &quot;Górala&quot; z Witalijem Kliczką, którego stawką będzie tytuł mistrzowski organizacji WBC w wadze ciężkiej. Jej zdaniem sprzedano 33 tysiące biletów i praktycznie wszystkie należą... do Polaków.
Wrocław znajduje się blisko granicy z Niemcami, ale wydaje się, że Tomasz Adamek będzie się czuł na stadionie miejskim, niczym w hali Prudential Center, którą na każdej walce niemal w całości, wypełniają jego sympatycy.
- To będzie niesamowite. To będzie wielka impreza. Znajdzie się tam więcej niż 40 tysięcy ludzi. Z informacji jakie otrzymałam wynika, że prawie wszystkie bilety wykupili kibice z Polski. Spodziewałam się, że z racji lokalizacji, pojawi się więcej fanów Kliczki z Niemiec. Tak się nie dzieje. Oznacza to, że publiczność może przypominać tą z Prudential Center, tylko pomnożoną przez cztery - powiedziała Kathy Duva.
Adamek nie jest faworytem w starciu z dwumetrowym Ukraińcem, ale zdaniem jego współpromotorki publiczność będzie bardzo pomocna.
- To nie pomaga każdemu zawodnikowi. Znam pięściarzy, którzy spisywali się fatalnie przed swoją publicznością. Evander Holyfield walczył u siebie beznadziejnie. Jego starcie z Bertem Cooperem w 1991 r. w Atlancie, było ostatnim, kiedy pozwoliliśmy mu walczyć na swoim terenie - kontynuowała Duva.
- Są również inni zawodnicy, którzy doskonale czują się u siebie i Tomasz jest jednym z nich. Jeśli coś działa na jego niekorzyść, to tylko to, że czasem podjudzają go i walczy zbyt ryzykowanie. Ale nad tym pracuje trener Roger Bloodworth. On wie, że musi wygrać walkę, a nie tylko odpowiadać na prośby publiczności. Zdaje sobie z tego sprawę. Powiedział: &quot;Wiem, że nie pokonam Kliczki wdając się w wymiany. Nie to mam zamiar robić.&quot; Kiedy zada cios, publiczność oszaleje - podsumowała Duva.
źródło

Spodziewałem się dominacji Polaków ale nie aż takiej ;) W sumie można było przewidzieć bo bracia mieli ostatnio problemy z zapełnieniem stadionów w Niemczech więc normalne było , że do Polski zbyt wielu fanów nie przyjedzie. Może liczyli również na falę z Ukrainy ? Ważne , że Polacy stanęli na wysokości zadania ????

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik

Uploaded with ImageShack.us
Kurs na Vitka bardzo słaby jakby Adamek był nie doceniany przez buków . Polecam na granie walka nie zakończy się przed czasem , ani Vitalij ani Adamek nie zaliczą nokautu , Adamek ma zbyt słaby cios ale mocną szczękę więc polecam ten typ
walka nie zakończy się przed czasem 2.25 Sportingbet

foxict-hepat 19

foxict-hepat

Użytkownik
Milenium Wygląda to beznadziejnie

Polecam na granie walka nie zakończy się przed czasem , ani Vitalij ani Adamek nie zaliczą nokautu , Adamek ma zbyt słaby cios ale mocną szczękę więc polecam ten typ
walka nie zakończy się przed czasem 2.25 Sportingbet
Wow , przypomnij sobie Vit vs Areola co ten drugi mówił po walce.

foxict-hepat 19

foxict-hepat

Użytkownik
Areola w walce z Vitali dostał srogi oklep &quot; musiał przerwać walkę&quot;
Areola w walce z Adamkiem dostał srogi oklep &quot;ale wytrzymał pełen dystans&quot; i próbował szałem jeszcze coś ugrać w ostatnich rundach ( ale w całej walce kilka ciosów ładnie doszło )

bebad 46

bebad

Użytkownik
Tutaj nie ma co porównywać. Adamek ma problemy z wyższymi zawodnikami co pokazała chociażby walka z Grantem gdzie wypadł bardzo słabo i tylko utwierdził mnie w przekonaniu że do Kliczki nie ma co startować. Adamek może wygrywać w hw ale tylko z &quot;małymi ciężkimi&quot; bądź tymi wypalonymi.

R 0

referback

Użytkownik
Tutaj nie ma co porównywać. Adamek ma problemy z wyższymi zawodnikami co pokazała chociażby walka z Grantem gdzie wypadł bardzo słabo i tylko utwierdził mnie w przekonaniu że do Kliczki nie ma co startować. Adamek może wygrywać w hw ale tylko z &quot;małymi ciężkimi&quot; bądź tymi wypalonymi.
Dokładnie, Adamek miał problemy z Grantem co dopiero będzie jak będzie walczył z Kliczko, jedyną szansą jest wygrana na punkty ale na to bym też nie liczył.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Adamek - Kliczko w systemie PPV, w HD za 48 zł​

Menedżer Kliczki w wywiadzie udzielonym Przeglądowi Sportowemu zapewnia, że w walka Adamek - Kliczko dostępna będzie dla polskich widzów tylko za dodatkową opłatą w systemie PPV. W UPC Polska dostęp do walki w HD w cenie 48 zł.

Wiele wskazuje na to, że sprawdzi się czarny scenariusz i zaplanowana na wrzesień 2011 roku walka Tomasz Adamek - Witalij Kliczko, w Polsce będzie możliwa do obejrzenia w ramach systemu pay per view (PPV). To oznacza, że klient płatnej telewizji, by obejrzeć walkę, będzie musiał zapłacić dodatkowe pieniądze. Według medialnych informacji, cena za dostęp może wynieść nawet około 40 zł.

- Walka będzie sprzedawana w systemie pay-per-view. Pokaże ją pewnie Polsat, Canal+, UPC oraz kilka innych platform i kablówek. Rozmawiamy, ale zanim nie skończymy, nie mogę zdradzić szczegółów - mówi w wywiadzie dla Przeglądu Sportowego Berd Boente, menedżer Kliczki.- Podkreślam jednak - walka w Polsce będzie pokazywana w systemie pay-per-view przez kilku pośredników, pewnie czterech, pięciu lub sześciu - dodaje.

Problem w tym, że tak duże wydarzenie sportowe w Polsce po raz pierwszy będzie dostępne systemie PPV. Nie wiadomo więc czy polscy operatorzy są gotowi do takiego przedsięwzięcia, a co najważniejsze, czy Polacy będą skłonni wydać około 40 zł, by obejrzeć walkę.

Pikanterii dodaje fakt, że walkę będzie można oglądać w niekodowanej telewizji RTL. Menedżer Kliczki twierdzi, że będzie to niemożliwe. - Obraz będzie zakodowany. Jeśli ktoś się nie dostosuje, będzie miał problemy - mówi w Przeglądzie Sportowym. Jednak stacja RTL twierdzi, że nie zamierza kodować sygnału na satelicie. Natomiast polscy operatorzy, jak już informowaliśmy, otrzymują wezwanie do zaprzestania reemitowania sygnału stacji RTL w trakcie walki. Polska Izba Komunikacji Elektronicznej twierdzi jednak, że &quot;wzywanie operatorów do zaprzestania reemitowania programu RTL stanowi wezwanie do naruszanie postanowień umów&quot;.

Aktaualizacja:
Telewizja kablowa UPC Polska już prowadzi testy systemu PPV. Z reklamówki zachęcającej klientów do wykupu walki wynika, że abonenci UPC za dostęp do walki zapłacą 40 zł (SD) oraz 48 zł (HD). Początek transmisji o godzinie 21, walka wieczoru planowana jest około godziny 23.

media2.pll

Jak się info nie sprawdzi to usunę post, mówiąc szczerze nie mogę w to uwierzyć, aż takiego cyrku się chyba nikt nie spodziewał....

shamoth 1,1K

shamoth

Użytkownik
Szczerze to podzielam opinię tych userów, którzy twierdzą iż Adamek, trochę za wysoko mierzy. Nasz Góral nie za wiele stoczył walk w tej wadze a Kliczko jest jednak twardym bardziej doświadczonym pięściarzem. Nawet na punkty Adamek za dużo nie powie. Doktor będzie górą w tym pojedynku.
Widowisko będzie świetne i miejmy nadzieję, że nie krótkie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom