bukmachertsw
Użytkownik
Z calym szacunkiem ale wypada zadac pytanie czy ogladales inne walki ostatnio. Adamek mimo iz wielokrotnie podkreslalem , ze nie jest moim ulubiencem zrobil wiecej niz np Haye. Gdyby chcial wytrwac 12 rund zapewne by to zrobil ale on probowal, probowal cokowiek zdziaalac ,a Vit zgadzam sie trenerem , ze byl to chyba najlepszy jego pojedynek po powrocie, dekklasacja.Walka dramatycznie słaba. Ja nie miałem wątpliwości, że walkę wygra Kliczko. Ale nie spodziewałem się tak dramatycznie słabej postawy Tomka.
To nic nie da. Adamek moglby i z Vitem walczyc za 2 lata i tez przegra. Wszyscy podkreslaja , ze atutem Adamka mialabyc rzekoma szybkosc , która juz niestety ' dawno' po przejsciu do wyzszej wagi zatracil. Vit to bokser nie podrabialny , ktory swa wielkosc opiera na nietypowej technice opartej na nodze zakrocznej niemal bez skretu tułowia, tego z wiekiem nie straci .Jeśli myślałby realnie o wygraniu powinien jeszcze poczekać. Pobokosować z kilkoma rywalami. Moim zdaniem nie miał szans na wygraną przed walką ale to co pokazał w walce to porażka.
Tutaj mamy doczynienia z paradoksem . Bo oczywiscie bardzo dobrze zrobil sedzia , ze przerwal ale ile takich walk Vita bylo. Walczy swoim stylem nietypowym przez wielu uwazanym za nudny ale wystarczy siegnac pamiecia jakie lanie sprawił Shannonowi to byla istna masakra przez 12 rund, teraz wyprowadzil ponad 600 ciosów wtedy podobnie .Czy sędzia dobrze zrobił że przerwał walkę ?
Vit nigdy nie byl puncherem bo mocniejszy cios ma Władimir ale Vit to kumulacja ciosów.
Co do Adamka ma ambicje, mentalnosc i serce do walki jednak HW to za wysokie progi mimo sredniego okresu tej wagi. NA sredniakow wystarczy ale na mistrzów absolutnie nie.