>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tomasz Adamek (44-1, 28 KO) Vs. Vitalij Kliczko (42-2; 39KO) - 10.09.2011 (WBC)

Status
Zamknięty.
lipers 102

lipers

Użytkownik
Moim zdaniem b. trener Andrzeja ma duzo racji ( i nie mowie tego ze wzgledu na to co od dawna jest w mojej sygnaturze ). Wszyscy mowia o szybkosci Adamka i maja racje, ale slepo patrza na to, ze Ukrainiec jest wolny jak to mowi moj ulubiony komentator boksu z Polsatu ( zgadnijcie kto ???? ) &quot; flaki wołowe włożone do zamrażalnika &quot;. Tak imponujacy stosunek zwyciest ogolnych do nokautow, nie wskazuje wylacznie na sile, ale rowniez na szybkosc bokssera, aby tak cios zadac. Drugi z braci, byl kilkakrotnie bliski trafieniu Dawida H, a moim zdaniem jest on niedużo wolniejszy od Tomka... Przewaga z zasiegu ramion bedzie jednak moim zdaniem bardzo widoczna, co pozwoli Ukraincowi na kontrole walki w dystansie i zdobywania punktow. Tyson budzil strach swoja sila i szybkoscia i tym nokautowal swoich rywali, dlatego taki atak Tomka, ktory odczułby Kliczko moglby przyniesc efekt, i ostudzilby naszego wielkiego sasiada ze wschodu. Lewis ( pomijajac fakt, ze byl moim zdaniem genialnym bokserem, lepszym od Tomka znacznie ) poszedl z Kliczka na wojne i ci ktorzy widzieli ten pojedynek ( bardzo polecam, nawet tym, ktorzy nie interesuja sie boksem ! ) musza stwierdzic, ze zdecydowana atak, odwazne wymiany, to jest jakis sposob na pokonanie braci Kliczko. Osobiscie jednak postawie kilka euro na wygrana Kliczki na punkty i obejrze walke w multikinie spokojnie trzymajac kciuki za naszego ( powiedzialbym chetnie drugiego w wadze ciezkiej ) potencjalnego mistrza swiata. Pozdrawiam.

K 381

kinder-jajko

Użytkownik
Dla mnie granie na box na overy rundowe to nieporozumienie.Ułamek sekundy,jeden cios jeden drobny błąd w ustawieniu któregoś z bokserów mogą zaważyć,że walka zakończy się np: w 5 rundzie.
edit/ to jakby patrząc po tym względem to boksu wcale nie warto stawiać / Konrad

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Dobra , może coś na szybko o walce ;) Raczej w takiej sytuacji nie mogę być obiektywny no ale w miarę postaram się ;)
Jeszcze gdy Adamek walczył w Crouiser wadze , już przed samymi przenosinami wiele osób rozpływało się co to by było jakby Tomek walczył o mistrzostwo świata z którymś braci Kliczko. Minęło kilka lat i jest , ba mało tego - Adamek będzie walczył u siebie. Rzadko bracia zgadzają się aby bronić swoich pasów po za Niemcami ale w tej sytuacji z czysto biznesowego punktu widzenia w Polsce poprostu ta walka lepiej się sprzeda. Kliczko liczył również na jakąś grupę fanów z Ukrainy ale szybko Polscy kibice sprowadzili go na ziemię i wykupili wszystkie bilety ;) Tak więc pierwszy atut po stronie Adamka. Walczy na Śląsku , w Polsce cały stadion będzie miał za sobą. Niby kibice nie walczą ale musi to pomagać.
Adamek po przenosinach do HW wiedział , że prędzej czy później skrzyżują się jego drogi z którymś z Ukraińskich mistrzów. Padło na Vitka. W HW debiutował w walce z Andrzejem Gołotą. Nie ma co się oszukiwać , że ta walka (wg przynajmniej ) nie powinna się nigdy odbyć , no ale odbyła się Tomek od samego początku był dużo szybszy , wyprzedzał Andrzeja , kilka strzałów wyłapał ale w 5 rundzie zasypał Andrzeja serią ciosów i wygrał przez TKO w 5 rundzie. Walka była bo była. Co ciekawe , Adamek przed tą walkę w 3 miesiące przybrał 7kg. Dużo jak na taki czas , ciekawe jakby to się dalej potoczyło.
4 miesiące później , jeszcze cięższy Adamek 100kg wymęczył wygraną z Jasonem Estradą. Rywal wytrwał cały pojedynek , mądrze walczył równa walka ale wygrał Tomek. Po walce sporo kontrowersji , Estrada szumiał że został oszukany. Warte odnotowania jest , jak Adamek słabo kondycyjnie wyglądał w tej walce. dobitnie było widać , że nie jest naturalnym ciężki a waga 100kg jest na początek za duża.
3 walka i Adamek wypływa na szerokie wody. Rywalem Chris Arreola który jak dotąd uległ tylko Vitalijowi Kliczko. Założeniem było sprawdzić się z kimś kto mocno bije , zatańczyć w ringu i nie dać się trafić. Tomek cel zrealizował. Obskoczył Chrisa z każdej strony , wypunktował i wygrał. Kilka bomb złapał ale bez konsekwencji.
Po tej walce dużo osób widziała go w walce o mistrzostwo świata. Jak się później okazało Kliczki 2 oferty już mu złożyli ale Adamkowi nie odpowiadały warunki. I jak widać widział co robi , że wywalczy sobie w kolejnych walkach lepszy kontrakt.
Kolejny rywal to również wielki i mocno bijący Michael Grant. Dużo osób nie doceniało Granta ,twierdząc , że jest za stary itp. Tymczasem Grant pokazał się z dobrej strony i zmusił Tomka do wysiłku. W tej walce Tomek potwierdził , że ma szczękę z granitu. Nie tylko w junior ciężkiej i crousier ale także potrafi przyjąć soczyste i czyste uderzenie naturalnego wielkiego cięzkiego. To od 1.31. Może takie soczyste i czyste mocno nie było ale Tomek nie padł. Fakt , że gong był ale sądzę że mógłby sklinczować i przetrwać.
http://www.youtube.com/watch?v=KSrns1je8nM&amp;amp;feature=related
Dwie ostatnie walki z Maddalone i McBridem to były sparingi. Pewne było , ze Tomek zawalczy o pas , tylko kwestia czasu się liczyła. Bracia mieli swoje walki więc Tomek nei czekał. Wziął sobie dwóch wielkich chłopów i celem było wygrać ale w pełnym dystansie. Nie szukał nokautu , zresztą sam po walce z McBridem mówił że chciał sprawdzić kondycję. W obu walkach zadawał mnóstwo ciosów , w różnych kombinacjach i płaszczyznach a po walce jeszcze mówił , ze tak był dobrze przygotowany , że przewalczył by 15 rund.
Reasumując - kariera Adamka w HW może jest i krótka ale jakże od samego początku mądrze zaplanowana.
Co do Vitalija Kliczki. Nie ma sensu chyba opisywać jego kariery w wadze ciężkiej ???? bo ciężko opisać 44 walki :] Warto napisać , że formalnie Kliczko to nigdy nie przegrał walki. Fakt , w bilansie ma 2 porażki z Chrisem Byrdem i Lennoxem Lewisem ale: Z Byrdem nie wyszedł chyba do 10 rundy. Co ciekawe wcześniej na wszystkich kartach sędziowskich zdecydowanie prowadził choć Byrd twarde warunki postawił. Kliczko oficjalnie wycofał się z powodu kontuzji pleców ale ci bardziej spiskowcy stwierdzili , że Kliczko nie miał już sił na kontynuowanie walki a mocny i rozkręcający się pod koniec Byrd po prostu by go znokautował. Oficjalnie Kliczko oddał walkę choć prowadził w niej.
Z Lennoxem Lewisem bardzo podobna sytuacja. Rozcięty łuk brwiowy Vitalija nie pozwolił na kontynuowanie walki. Co ciekawe do momentu przerwania walki Kliczko prowadził na wszystkich kartach. Owszem , chciał dalej walczyć ale sędzia nie pozwolił. Pas zachował Lewis z Vitek dopisał druga i jak narazie ostatnią porażkę. Tak więc nigdy nie został wypunktowany , czy znokautowany.
http://www.youtube.com/watch?v=_BH6LvUS__M
Trochę o umiejętnościach. Adamek wiadomo. Wielkie serce do walki (choćby walki z Briggsem polecam) , waga 98 kg więc nie trzeba się domyślać , że bazował będzie na szybkości i technice. Dużo opcji taktycznych na tą walkę może przygotować więc nie będę się podejmował ustalania swojej. Bardzo pewny siebie , wie czego chce i jak mówi wie jak tego dokonać.
Kliczko natomiast... no co tu dużo pisać. Bokser kompletny , jak na gabaryty całkiem obrotny , potężne uderzenie ... no można by wymieniać długo.
I fakt że , jest już po 40. Mam nadzieję , i liczę że nie jako się to odbije w tej walce. Kurde organizmu przecież nie da się oszukać i liczę na jakiś kryzys. Trzeba przyznać , że dawno nie walczył z tak wymagającym rywalem jak Adamek i to może być klucz do zwycięstwa. No może walczył z Solisem , ale Odlanier złapał kontuzję w II rundzie i nie mógł walczyć. A tak inne walki to normalni wielcy ciężcy którzy w głowie mieli jak znokautować Kliczkę , a nei jak wypunktować. Dziś będzie inaczej. Tomek ma marne szanse na nokaut więc jak chce wygrać to tylko przez decyzję. Może dojść do sytuacji , że tak zamota Kliczką , że ten &quot;zgłupieje&quot;. Tu by była również szansa na ciągłe punktowanie. Dawno nikt nei widział Kliczki w sytuacji kryzysowej i nie wiadomo jak się zachowa. Mówi się , że lubi wojny ale u Tomka może jej nie znaleźć. Reasumując Tomek musi być o sekundę wcześniej tam , gdzie zamierza być Kliczko. Co ciekawe Kliczko jako sparingpartnerów miał zawodników z wagi crouiser .
Reasumując. Jak pisałem wyżej , nie będę się bawił w trenera Adamka bo oni wiedzą co mają zrobić. Plan na pewno będzie dobrze przygotowany, a że Tomek to bardzo inteligenty bokser sądzę , że w 120% go wykona.
I na koniec. Nie ma co ukrywać że inny wynik niż wygrana Kliczki będzie wielką sensacją , boks już nie takie cuda widział i licze że będziemy mieli pierwszego mistrza świata wagi ciężkiej :!:

I Fotka z ważenia ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
K 0

kamiltumilowic

Użytkownik
&quot;No i wyszło szydło z worka, znowu przegrywam ważenie a miałem wnieść 100 kg na wagę. Mój oponent wniósł 12 kg więcej niż ja. Moje skromne 98 kg jest tym samym wynikiem, jaki osiągałem w ceremonii ważenia przed ostatnimi walkami. Jeśli ustabilizowałem wagę przez dłuższy czas to znaczy, że szybkość w ringu musi być też ta sama. Witalij ma więcej fizycznych atutów - dłuższe ręce, większą wagę, większą siłę ciosu. Moje skromne atuty to młodszy wiek, szybkość i technika ringowa. Czy to wystarczy? Nie godziłbym się na walkę, gdybym nie widział w tej walce szansy na pokonanie Witalija czy Władimira. To była świadoma decyzja, nie chciałem dłużej czekać, aż dojdę do wagi 110 kg.

Trzeba wygrać teraz z atutami które posiadam, innych atutów będę szukał w samej walce. Czuję się świetnie, aklimatyzacja przebiegła bez problemów, wyjdę do ringu zdrowy z wolą zwycięstwa. Nie czytam już wypowiedzi internetowych na temat moich szans, albowiem nikt nie jest w stanie przewidzieć, jak potoczy się nasza walka. Dzisiejsze ważenie i obecność rekordowej ilości dziennikarzy zrobiło korzystne wrażenie. Moi zacni przyjaciele przyszli dziś spotkać się i uścisnąć w wśród nich ,,malutki,, Marcin Gortat. Dowiedziałem się w rozmowie, że wielu sportowców wierzy w moje szanse w tym Lukas Podolski czy Sławek Szmal. Wszystko układa się po mojej myśli. Rękawice wybrane, reszta ubioru czeka w szafie a utwór Funky Polaka poprowadzi mnie do ringu. Będą dwie flagi polska i amerykańska niesione przez członków Team Adamek. Mam promotorów z USA, walczę na licencji amerykańskiej od lat, mam trenerów z USA, mieszkam od trzech lat w USA, mam zieloną kartę, stąd uznaliśmy, że będą dwie flagi, tak jak na galach w Prudential Center. Dziś też zobaczyłem wiele osób, które przyjechały na walkę specjalnie z USA. Jutro, po godzinie 23.00 koniec wypowiedzi słownych, do głosu dojdą ręce. Niech wygra lepszy. Wierzę, że będę nim ja. Pozdrawiam wszystkich fanów boksu i dziękuję za udzielone wsparcie psychiczne.&quot;
Cytat ze strony Tomka Adamka - może jeszcze ktoś nie czytał.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Adamek to za tyle milionów co on dostał to mógł chociaż spróbować czegokolwiek poza tym magicznym ciosem głową w pięść, kiedy Kliczko się wywrócił. Dużo krzyku, a efektów zero. Zaraz pewnie eksperci mi zaczną mówić, że &quot;gdzie tam na Kliczkę się rzucać, z jego zasięgiem to by go od razu zniszczył&quot;, ale kurde to było wiadomo zanim się zdecydował na walkę, więc mógł cokolwiek zaprezentować. Choćby rzucić się na niego, szansa jedna na milion, ale chociaż by spróbował. A tak to nic, totalnie nic.

Inna sprawa, że Kliczko dla mnie jak na mistrza świata to masakra. To bokser, a ma w sobie tyle agresji co Iwański podczas presingu.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Adamek to za tyle milionów co on dostał to mógł chociaż spróbować czegokolwiek poza tym magicznym ciosem głową w pięść, kiedy Kliczko się wywrócił. Dużo krzyku, a efektów zero. Zaraz pewnie eksperci mi zaczną mówić, że &quot;gdzie tam na Kliczkę się rzucać, z jego zasięgiem to by go od razu zniszczył&quot;, ale kurde to było wiadomo zanim się zdecydował na walkę, więc mógł cokolwiek zaprezentować. Choćby rzucić się na niego, szansa jedna na milion, ale chociaż by spróbował. A tak to nic, totalnie nic.
Inna sprawa, że Kliczko dla mnie jak na mistrza świata to masakra. To bokser, a ma w sobie tyle agresji co Iwański podczas presingu

Porównanie kompletnie z dupy.

Kliczko to technika, wyrachowanie i szczegolnie nie wygodny styl walki . Bywa nudny ale rozwala kazdego z palcem w dupie w HW. A Adamek mimo iz nie pałam do niego sympatia zaryzykowal wiecej niz poprzedni rywali braci, taka jest prawda , ze nikt nie moze sie im rownac i tylko szkoda ze takie czasy HW sa obecnie.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Kliczko z jego warunkami gdyby miał więcej agresji to mógłby niszczyć rywali sporo wcześniej. A tak to klepie sobie ich dłużej, żeby kase dostać. Dla mnie to jest beznadziejne i póki taki Kliczko jest mistrzem to nie ma co tego syfu oglądać.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Tutaj też napiszę...
Walka dramatycznie słaba. Ja nie miałem wątpliwości, że walkę wygra Kliczko. Ale nie spodziewałem się tak dramatycznie słabej postawy Tomka.
Mam wrażenie, że Tomek chciał tej walki z jednego powodu... dla kasy.
Za żadną walkę nie dostanie takiej kasy jak za walkę z Kliczkami.
Jeśli myślałby realnie o wygraniu powinien jeszcze poczekać. Pobokosować z kilkoma rywalami. Moim zdaniem nie miał szans na wygraną przed walką ale to co pokazał w walce to porażka. Tak jak komentatorzy mówili - w ogóle nie miał pomysłu na walkę.
Jakby wyszedł dostać po buzi i później zgarnąć grubą kasę.
Walka powinna się skończyć w 2 rundzie. Taki Tyson jakby miał na linach Adamka to by go zabił...
Tylko względy marketingowe zdecydowały, że ta walka tak długo trwała... bo nikt nie chciałby już przychodzić/oglądać w TV walki Witalija co kończy się w 2 rundzie...
Tyson miał kiedyś to gdzieś. Szedł do przodu i kończył tak szybko jak tylko mógł.
Ukraińcy mądrze biznesowo myślą. Coś jak kiedyś też Ukrainiec Siergiej Bubka - bił rekordy świata o 1 cm, tak żeby za każdym razem dostawać kaskę. Po co pobić od razu o 10 cm?
Oglądałem po walce relacje z Polsatu i Cyfry jednocześnie. Obie stacje miały inną realizację (studio, wywiady, komentatorów itp.). Oczywiście mistrzowie komentarzy w Polsce Kostrya + Kulej i tam oglądałem walkę :razz:
Ale o co chodzi - Witalij powiedział po walce w wywiadzie dla Cyfry, że Adamek jest za słaby na HW. Powiedział delikatnie, że ma za mało masy, doświadczenia itd.
Że walka w niższych kategoriach a w HW to inna bajka.
W Polsacie ju tego nie powiedział.
Ciekawostka - Cyfra miała szybciej wywiady (pierwsza w kolejce z polskich stacji). Oczywiście RTL był w ogóle pierwszy... No ale Kliczko od RTL ma dostać 3.5 mln € ;)
Kostyra też powiedział, że jest Polak, który pokonał Witalija. Było to chyba w 1990 r. Witalija w walce kickboxingowej pokonał Przemek Saleta ????
Podobno Saleta dostał wtedy 500-700 €. Podczas gdy Kliczko 300.
Za kilka zdań Michael Buffer podobno wziął 15 tyś. € - Kostrya chyba dostał mniej kaski bo wzdychał tak jakoś...

B 0

baboon

Użytkownik
Chyba nikt rozsądny nie wierzył w zwycięstwo Tomka, ale że będziemy świadkami meczu do jednej bramki też nie podejrzewałem. Ale dobrze, że wszedł zakład. Obstawiłem, że Adamek przegra między 5 a 11 rundą, choć już w pierwszej rundzie w myślach pożegnałem się z kasą widząc bezradność Górala.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
ktoś coś pisał o bukach ktore licza połówki rund ? jest w ogole taki ktory rozliczyl 10,5 rundy jako wygrany ?
Nie wiem o co Ci chodzi z tymi połówkami rund... przecież w przypadku linii 10.5 chodzi o brak możliwości zwrot - zakład 2 way. A nie jakieś połówki rund. Jeśli grałeś over 10.5 to cudu nie ma. Żebyś miał zaliczony zakład musiałaby zacząć się 11 runda. Jak wiemy walka skończyła się na 10. Zatem w tych okolicach zakłady wygrane to over 9.5 oraz under 10.5.

K 381

kinder-jajko

Użytkownik
Wiele osób krytykuje Kliczkę za mało widowiskowy styl,ale uważam,że jego trenerzy obrali mu świetną taktykę.
Przy takim zasięgu ramion,doskonałym lewym prostym praktycznie nie daje nikomu podejść do siebie bliżej.Punktuje rywala lewym prostym co jakiś czas włączając prawy sierpowy systematycznie osłabia rywala samemu zachowując dla siebie siły.
Tak jak wspomniałem zasięg ramion i baaardzo długi lewy prosty powodują ,że w tej chwili Kliczkowie są poza zasięgiem innych pięściarzy.

19polonista11 2

19polonista11

Użytkownik
Kliczko z jego warunkami gdyby miał więcej agresji to mógłby niszczyć rywali sporo wcześniej. A tak to klepie sobie ich dłużej, żeby kase dostać. Dla mnie to jest beznadziejne i póki taki Kliczko jest mistrzem to nie ma co tego syfu oglądać.
No przeciez o to w tym wszystkim chodzi. Gdyby po 4 rundach byl koniec walki, wtedy 6 emisji 20-30 sekundowych w RTL&#39;u by sie zmarnowalo i grube miliony w plecy, a tak to i RTL i Kliczko kasy dostana :p Podobnie bylo ze Sosnowskim. Juz w 3-4 rundzie Kliczko mogl skonczyc, no ale przeciez kasa kasa kasa! :razz:

death89 84

death89

Użytkownik
porażka była pewna, ale wkurzają teksty typu &quot;Kliczko mógł go rozwalić w 1, czy 2 rundzie&quot;. taka jest prawda, że ma nudny styl walki, boksuje jakby na odczepne. widziałem kilka walk, boksował tak samo jak wczoraj. z tego powodu w USA już mają dość walk Kliczek i każdy bokser powyżej przeciętnej jak dla nich wielkim zbawicielem, dopóki nie dojdzie do starcia z braćmi. a Adamek móglby mieć sporo problemów nawet z tym pajacem Hayem.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Dobra. Napiszę coś i ja na trzeźwo ????
Kliczko wygrał, brałem sobie taki przebieg walki pod uwagę ale nie dopuszczałem takiej myśli.
Nie wiem , może będę krytyczny dla Tomka ale jednak Kliczko samą prawdę powiedział. Adamek jest po prostu za mały na HW. No może na HW jeszcze aż tak nie ale dla Kliczków już tak.
Walka wyglądała jak wyglądała. Kliczko za plan sobie przyjął ostawić Tomka już po 3 rundach i to mu się udało. Sam o tym mówił po walce , że te kilka bomb po których Tomek ledwo co stał zdecydowały że już wtedy wygrał walkę. Mogło to się wcześniej skończyć ale gong uratował. Fakt , szczękę Tomek ma mocną bo nie jeden ciężki by padł. Po tych bombach Tomek się przestraszył , Vitek sobie trzymał go na dystans i już lekko punktował.
Czy sędzia dobrze zrobił że przerwał walkę ? już 2 czy 3 rundy wcześniej zwracałem uwagę , że Tomek nie odpowiada na ciosy i w każdej chwili można spodziewać przerwania walki. Przerwał w 10. Może jakoś nic strasznego się nie działo , ale już z samej bierności miał prawo przerwać. Jakby nie przerwał to wyglądało by to tak do końca. Ambitny Tomek zbierał by ciosy na które by nie odpowiadał.
Kliczko wygrał i trzeba uznać , że nie ma i nie będzie żadnego godnego już rywala dla nich. Sdunek trener braci powiedział że jesli chodzi o Vitalija to jeszcze 2-3 walki. Tylko z kim ? Pewne jest , ze odejdzie jako mistrz. Szkoda, że tak się czasy ułożyły , i bracia nie walczą w latach 90. Lewis , Tyson , Holyfield , Bowe. Tam już tak kolorowo by nie mieli.
I na koniec jeszcze słowo o walce Mateusza Masternaka z Carlem Davisem. Carl to trudny zawodnik a Masternak go poprostu zjadł. 3 rudny ale walczył bardzo dobrze , ma 24 lata i świetny materiał na mistrza świata. A co ciekawe waży 90kg , od 90,7kg mamy już wagą ciężką, kiedyś już były gadki o przejściu do wagi ciężkiej. No zobaczymy. Obecnie takiego Wlodarczyka to by poskładał spokojnie.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Myślę, że teraz Ci wszyscy piknikowi kibice boksu zrozumieją jak słaby w ciężkiej jest Adamek. To było do przewidzenia, ale nie dla wszystkich którzy liczyli szanse 50% na 50% i byli skrajnymi optymistami.
Walka wszystko zweryfikowała i nie ma co się oszukiwać. Adamek był po prostu bezradny.
A najśmieszniejsze jest to, że niektórzy psioczyli że Haye to tchórz, że uciekał, że słaby jest, gorszy od Tomka itp. A tu się okazało, że Haye w walce z Ukraińcem dotrwał do końca i nawet podbił oko Kliczce. A tu co nam Adamek zaprezentował?
Żenadę w najlepszym wykonaniu.
To było do przewidzenia po jego poprzednich walkach z emerytami albo nic nie znaczącymi nazwiskami. Tutaj stanął do ringu z prawdziwym mistrzem i sami dobrze wiecie jak wyglądała ta jednostronna walka.
Kliczko nawet się nie spocił w tej walce.
Zresztą gdzie ten refleks, gdzie ta szybkość, gdzie te unikanie ciosów?

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Myślę, że teraz Ci wszyscy piknikowi kibice boksu zrozumieją jak słaby w ciężkiej jest Adamek. To było do przewidzenia, ale nie dla wszystkich którzy liczyli szanse 50% na 50% i byli skrajnymi optymistami.
Walka wszystko zweryfikowała i nie ma co się oszukiwać. Adamek był po prostu bezradny.
A najśmieszniejsze jest to, że niektórzy psioczyli że Haye to tchórz, że uciekał, że słaby jest, gorszy od Tomka itp. A tu się okazało, że Haye w walce z Ukraińcem dotrwał do końca i nawet podbił oko Kliczce. A tu co nam Adamek zaprezentował?
Żenadę w najlepszym wykonaniu.
To było do przewidzenia po jego poprzednich walkach z emerytami albo nic nie znaczącymi nazwiskami. Tutaj stanął do ringu z prawdziwym mistrzem i sami dobrze wiecie jak wyglądała ta jednostronna walka.
Kliczko nawet się nie spocił w tej walce.
Zresztą gdzie ten refleks, gdzie ta szybkość, gdzie te unikanie ciosów?
Adamek nie jest słaby w dzisiejszej ciężkiej.Adamek jest w piątce najlepszych ciężkich w tym momencie.
Ja wierzyłem w Tomka ale no coż...z Władkiem byłoby łatwiej moim zdaniem.Vitek to brutalny egzekutor.Ze swoim stylem ubił by Heja.
Adamka zgubiła wiara w refluks i uniki.Zapomniał trochę o gardzie i ta lewa.No ale cóż było mineło
Z pozytywów to mocny łeb Tomka i chyba tyle.Szkoda że sędzia przerwał ale dobrze dla zdrowia Adamka że tak zrobił.
Cała gala słaba.Jedynie Master pokazał kawałek dobrego boksu.Myślę że niedługo jego walki będą na ppv.
Kolego żenadę to ty pokazałeś.Chłop cięzko trenował przez kilka tygodni a ty mówisz że żenada.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Niestety rzeczywistość okazała się okrutna. Tomek bez pomysłu na walkę, był bezradny. Ja odebrałem to tak, że Adamek chciał chciał walczyć otwarty boks, wymiana, ale tak nie da rady walczyć z Kliczko. Czemu nie mógł doskoczyć uderzyć na korpus i klinczować ? Może by wtedy na punkty by wygrał, czemu nie schodzi w lewo cały czas unikając lewego prostego ? Można tak gdybać, walczył tak jak przeciwnik pozwala, a Kliczko na nic nie pozwolił Adamkowi. Nie można odmówić mu chęci i umiejętności, ale tak naprawdę to Sosnowski więcej razy trafił Kliczke niż Adamek.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jeśli myślałby realnie o wygraniu powinien jeszcze poczekać. Pobokosować z kilkoma rywalami.
Otóż to. Jest kilku ciekawych wielkich z którymi Tomek mógłby zawalczyć , ale znowu ewentualna porażka w takiej walce mocno by zredukowała szansę na walkę z Kliczką , a nawet jakby doszło to na gorszych warunkach.
Nie wiem czy ktoś ogladał dziś wywiad z Agnieszką Rylik ale niestety dużo prawdy powiedziała. Mówiła między innymi o tym , że ta przygoda Tomka z HW to był świetny biznesplan który się sprawdził. Co prawda przesadziła mówiąc , że Tomek nie podjął adekwatnego ryzyka do wypłaty jaką zgarnał.
Wkleję całą walkę , może ktoś nie widział.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;amp;v=3Pv0oVY858I
Dalej , statystki potwierdzają to co widzieliśmy na ringu. Ja nie będę się pastwił nad Adamkiem , bo dla mnie pokazał serce do walki , kombinował próbował i po walce przyznal , ze najnormalniej w swiecie był gorszy. A co ciekawe Sdunek powiedział , że Kliczko był najlepszy od wielu lat , więc widać jak czuł respekt do Tomka. Na obecną chwilę Adamek to nadal czołówka HW , żaden wstyd przegrać z Kliczkami , i nikt przez nich kariery jeszcze nie zakończył

Co teraz ? Jak pisałem wcześniej. Odpocząć , przemyśleć i jest kilka ciekawych rywali dla Tomka. Na Kliczkach świat się nie kończy.
Myślę, że teraz Ci wszyscy piknikowi kibice boksu zrozumieją jak słaby w ciężkiej jest Adamek.
znajdź sobie co pisałem w tej kwesti do sołtysiao i poczuj się tak jakby to było i do Ciebie. PEACE

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Kolego żenadę to ty pokazałeś.Chłop cięzko trenował przez kilka tygodni a ty mówisz że żenada.
Może i trenował ciężko, może i nie, nie mi to oceniać. To jest bez znaczenia. Ja i ty widzieliśmy walkę. Nie oszukujmy się, Adamek zaprezentował się bardzo kiepsko, wręcz żenująco. W tej walce nic nie zrobił by zdobyć ten pas. A przed walką mega ultra zapowiedzi, że zrobi wszystko dla tego mistrzostwa. Nawet ten jego Bóg mu nie pomógł.
Nie chodzi mi oto, że przegrał z Kliczkiem, tylko w jakim stylu to zrobił. Zresztą wystarczy obejrzeć jego poprzednie walki i można wywnioskować jak musiał bardzo się męczyć z przeciwnikami z niższej półki.
A co do teorii, że Adamek powinien jeszcze więcej walk stoczyć jest dla mnie bez sensu. Mógłby i stoczyć jeszcze z 20 walk z takimi przeciwnikami jakich miał, a i tak by przegrał. Czy ktoś zauważył w ogóle progres u Adamka z walki na walkę? Bo jak tak to niech da znać.
I nie oszukujmy się Adamek zaprezentował się wczoraj żenująco w takiej walce o pas WBC.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom