>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Sylwetki, kontuzje, spostrzeżenia, ciekawostki ze świata tenisa

piotrex007 136,2K

piotrex007

Użytkownik
Panowie jak sadzicie ile jeszcze lat na korcie spedzi federer? szlyszal ktos moze kiedy mniej wiecej zamierza konczyc kariere bo wydaje mi sie ze w wieku 35 lat juz raczej nie bedzie gral, ale jak na swoje 32 lata bardzo dobrze sie trzyma i jeszcze cos ze 2 lub 3 lata pogra, dzieki za wszystkie odp.
To wszystko zależy od wyników, jakie będzie osiągał. Jest na tyle świetnym sportowcem, że myślę, iż sam zakończy karierę w najlepszym dla siebie momencie i nie pozwoli, żeby zaczął się dramatycznie osuwać w rankingu i przegrywać we wczesnych fazach turniejów, tylko po prostu jak wystąpi taki regres, to po prostu zakończy karierę i tyle :jezora:

Otrzymane punkty reputacji: +7
clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Panowie jak sadzicie ile jeszcze lat na korcie spedzi federer? szlyszal ktos moze kiedy mniej wiecej zamierza konczyc kariere bo wydaje mi sie ze w wieku 35 lat juz raczej nie bedzie gral, ale jak na swoje 32 lata bardzo dobrze sie trzyma i jeszcze cos ze 2 lub 3 lata pogra, dzieki za wszystkie odp.
Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie, ale patrząc na historię to można się spodziewać, że w przeciągu najbliższych trzech, maksymalnie czterech lat. Przykładowo Sampras zakończył karierę po zwycięstwie w US Open w 2002 roku, niecałe dwa lata wcześniej był jeszcze liderem rankingu ATP! Wielki wyczyn, wielkiego sportowca (miał wtedy 31 lat, więc był młodszy niż Roger teraz). Agassi pewnie liczył na coś podobnego, też zakończył karierę w Nowym Jorku, także od jego królowania minęło niewiele czasu (3 lata), ale takiej sztuki nie dokonał. Grał za to do 36 roku życia.

Tylko, że Roger to już najlepszy tenisista w historii (a na pewno w erze Open) i jeszcze bardzo wiele przed nim. Niecałe 3 miesiące temu był liderem rankingu, ma realne szanse na powrót na tron i na kolejne wielkoszlemowe skalpy ;) Agassi był liderem w wieku 33 lat, więc Rogera też na to stać a znając Szwajcara to stać go na jeszcze więcej.

Taki Connors natomiast grał do 44 roku życia, po utracie pierwszego miejsca w rankingu (tak jak Federer ostatnio miał wtedy 31 lat), grał nieugięty jeszcze 13 kolejnych sezonów :grin: Kto wie co King Roger jeszcze sobie wymyśli, może zechce przebić i ten rekord? W jego przypadku nic nie jest wykluczone.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Znalazłem interesujący artykuł, który uważam powinien się tutaj znaleźć.
Nie tylko w piłce nożnej ustawia się mecze
(...)
Ustawianie meczów w celu osiągnięcia korzyści w zakładach bukmacherskich to nie tylko problem futbolu. Zdarzało się to też w tenisie czy piłce ręcznej.
W poniedziałek Europol opublikował raport mówiący o ponad 380 ustawionych ostatnio spotkaniach piłkarskich.
Z materiału przedstawionego przez Europejski Urząd Policji wynika, że w ostatnich latach ustawionych na kontynencie mogło być ponad 380 meczów piłkarskich, w tym w eliminacjach mistrzostw świata i Europy oraz dwa w Lidze Mistrzów.
Niedawno, w październiku 2012 roku, zszokowała kibiców piłki ręcznej wiadomość, że w aferę korupcyjną zaplątany był m.in. jeden z najlepszych szczypiornistów świata Francuz Nikola Karabatic. Sprawa dotyczyła meczu z maja, w którym drużyna Montpellier (miała już zapewniony tytuł mistrzowski) przegrała z walczącym o utrzymanie Cesson Rennes 28:31. Zawodnicy przyznali się do obstawiania zakładów, ale nie do ustalania końcowego wyniku.
Jednym z zarzutów prokuratora było, że przyjaciółka Karabatica postawiła na przegraną 1500 euro. Według nieoficjalnych informacji osoby, które obstawiły w zakładach bukmacherskich porażkę faworyta, mogły zarobić nawet 300 tysięcy euro.
Podobna afera wstrząsnęła parę lat temu środowiskiem tenisowym. Bukmacherzy twierdzili, że mogło być ustawionych nawet 138 meczów. Wszystko zaczęło się w Polsce w 2007 roku, kiedy Nikołaj Dawidienko w Sopocie z powodu kontuzji przegrał pojedynek z mało znanym Argentyńczykiem Martinem Vassallo Arguello, choć na początku wyraźnie prowadził. Internetowa brytyjska firma bukmacherska Betfair zaalarmowała władze, bo aż 7 mln dolarów postawiono na przegraną Rosjanina.
Dawidienko do dziś twierdzi, że po prostu nabawił się urazu. ATP do wyjaśnienia sprawy wynajęła nawet dwóch byłych detektywów Scotland Yardu.
Przypadek Rosjanina otworzył wówczas usta tenisistom. - Ustawianie meczów w naszym sporcie ma miejsce - powiedział ówczesny lider rankingu Roger Federer. Nie był to odosobniony głos. Obecny numer jeden światowego rankingu Serb Novak Djokovic przyznał, że w 2006 roku oferowano mu około 200 tys. dol. za przegraną w pierwszej rundzie w St. Petersburgu. O podobnych ofertach mówili też m.in. Szwed Thomas Johansson i Fin Jarkko Nieminen
.
źródło: Sportowe Fakty / 2013-02-04

anapolon 88

anapolon

Użytkownik
Panowie mam ta sprawe , potrzebuje jakiegos linka do calendarza turniejowego Rafy Nadala bo jak narazie znalazlem ze zagra nastepny turniej w Brazylii ale chodzi mi o kolejne turnieje a nie moge go znalesc
z gory dzieki
przestań w każdym dziale zadawać głupie pytania aby ponabijać posty. Wysil się czasem trochę i sam poszukaj. I radzę Ci nie edytować./Konrad

mozi 552

mozi

Użytkownik
Panowie mam ta sprawe , potrzebuje jakiegos linka do calendarza turniejowego Rafy Nadala bo jak narazie znalazlem ze zagra nastepny turniej w Brazylii ale chodzi mi o kolejne turnieje a nie moge go znalesc

z gory dzieki
Nigdzie nie znajdziesz chyba planów na cały sezon, szczególnie Nadala, który wraca po ciężkim urazie i jego plany pewnie będą podporządkowane zdrowiu, dużo zależało też będzie od tego jak szybko dojdzie do formy...

Na razie to wygląda tak: VDM, Sao Paulo, Acapulco (ATP500), później zapewne jak cała czołówka Indian Wells, Miami a wiosna to już wszystkie większe turnieje na cegle w Europie (Mastersy) i ewentualnie Barcelona (ATP500). Chociaż ostatnio obiło mi się o uszy, że Rafa będzie grał na razie tylko na cegle, ja w to nie wierze, ale szczerze mówiąc, dla jego przyszłości tak by było lepiej... Przynajmniej na razie.

Ogólnie warto zaglądać tutaj: http://www.rafaelnadal.com/ i oczywiście na profil Hiszpana na fb, to tam najpierw poinformował fanów o tym, że wystąpi w Chile https://www.facebook.com/Nadal

anapolon 88

anapolon

Użytkownik
po takim zwyciestwie nad ferrem nadal chyba juz na bank wystapi w dwoch najblizszych turniejach, to co zrobil z davidem to masakra, widac ze wraca do wielkiej formy.

J 1,3K

jasper

Użytkownik
po takim zwyciestwie nad ferrem nadal chyba juz na bank wystapi w dwoch najblizszych turniejach, to co zrobil z davidem to masakra, widac ze wraca do wielkiej formy.
Tylko w jego przypadku nie chodziło o formę, ale o kolano. Bał się, że z problemami jakie miał w zeszłych turniejach gra na betonie może tylko pogorszyć stan kolana.

anapolon 88

anapolon

Użytkownik
zobaczymy jak wypadnie w przyszlym tygodniu w IW, mam nadzieje ze kolano wroci to pelnej sprawnosci i Rafa bedzie mogl grac na najwyzszym poziomie.
Jakos nie widac zeby mial problemy z kolanem ogladajac mecze w 3 ostatnich turniejach.

co tak dokladniej jest z jego kolanem(kolanami)? to jakas choroba , czy poprostu przeciazenie tej partii ciala.

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
zobaczymy jak wypadnie w przyszlym tygodniu w IW, mam nadzieje ze kolano wroci to pelnej sprawnosci i Rafa bedzie mogl grac na najwyzszym poziomie.
Jakos nie widac zeby mial problemy z kolanem ogladajac mecze w 3 ostatnich turniejach.
nawierzchnie betonowe obciążają kolana, ceglane znacznie mniej ...

J 1,3K

jasper

Użytkownik
I dlatego postanowił, że zagra, we wcześniejszych turniejach miał problemy, co sam przyznawał.

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Ktore miejsce musi zajac Andy Murray w Indian Wells zeby wyprzedzic federera?
zakladajac ze federer odpadnie w cwiercwinale z nadalem ????
No więc tak, teraz maja tyle punktów:

2. Roger Federer (SUI) 9535
3. Andy Murray (GBR) 8180

Z tamtego roku bronią punkty:
Federer- 1000pkt. (zwycięstwo)
Murray- 10pkt. (2 runda)

Po odjęciu punktów za ten turniej będzie to tak wyglądało:
2. Roger Federer (SUI) 8535
3. Andy Murray (GBR) 8170

To teraz Federer odpada w ćwierćfinale, czyli dopisujemy mu 180pkt.:
2. Roger Federer (SUI) 8715

Murray przed turniejem ma 8170 więc zdobycz 545 punktów zrówna go z Federerem, a żeby zdobyć tyle punktów musi zagrać minimalnie w finale (Wygrana-1000pkt., Finalista- 600pkt.). Murray może jeszcze wyprzedzić Federera, ale tylko wtedy gdy Roger odpadnie w półfinale, a Murray wygra Indian Wells.

Nudziło mi się ;)

Otrzymane punkty reputacji: +9
J 1,3K

jasper

Użytkownik
Ktoś wie co się dzieje z Monfilsem? Nigdzie nie mogę znaleźć jego planów startowych..
Po Marsylii problemy z kostką, utykał i nie zagrał w Delray Beach i później. Nie ma na razie gdzie będzie grał, bo chce zagrać w Davis Cupie, ale nie wiadomo czy go powołają.

Otrzymane punkty reputacji: +1
dfrugo 140

dfrugo

Użytkownik
Gdzieś na forum był link do strony gdzie są profile graczy i można zobaczyć preferowany rodzaj nawierzchni. Nie mogę teraz tego znaleźć. Mógłby ktoś podrzucić taką stroną?
edit: nie zauważyłem, że do linków jest osobny dział i tam jest odpowiedź na moje pytanie. Przepraszam za zaśmiecenie tematu.
Dzięki Jasper o to mi chodziło

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
czy ktos wie co sie dzieje z Viera Zvonarieva? sorry za literowki...
Starczy wejsc na jej strone.
13-02-2013 News from Vera
Hi my dear friends, fans and supporters!
I know it had been a long time since I last gave you an update on my return to competition but I was waiting for a moment to be certain about it. I would like to inform you that yesterday I underwent a surgery on my shoulder. As you know, I have been away from competition since Olympics and also had to miss a part of the beginning of the season last year. I took my time to rehab and have done everything that was possible to avoid a surgery but at this point it felt like it was the best solution. So now I will do everything that is possible to get back to competition again as soon as possible but it could still take few months to be able to compete at highest level. You, guys, my fans, are keeping me motivated to achieve a goal of getting back to 100% and become even better. I miss you a lot and hope to see you soon!
Hugs, Vera.
zvonareva.ru

Do góry Bottom