Jakby nie patrzeć zasmakowałem w małym stopniu dziennikarstwa sportowego. Przez ponad rok komentowałem spotkania piłkarskie w rozpoznawalnym radiu internetowym. W krótkim czasie rozgłośnia stała się oficjalną stacją kilku klubów z polskiej Ekstraklasy i nie tylko. Traktowałem to bardziej jako fajną przygodę. Relacjonowanie meczów prosto ze stadionów całkowicie legalnie, tworzenie magazynów sportowych, przeprowadzanie wywiadów, itp. - wszystko to sprawiało mi to sporo radochy. Powiem Ci, że bardzo dobrze kombinujesz chcąc iść dalej na dziennikarstwo, tylko musisz liczyć się z tym, że wcale na takich studiach nie będzie łatwo. Mój kolega z redakcji miał kiedyś kontakt z T. Zimochem, który powiedział mu, że chce zostać dziennikarzem sportowym to oprócz farta, kupy szczęścia i ambicji, musi mieć opanowane w jednym palcu języki obce, bo to podstawa. Gdybym miał właśnie w sobie trochę więcej ambicji to też bym zdecydował się na dziennikarstwo sportowe. Jeśli chodzi o uczelnie o konkretnie tym kierunku to zobacz tutaj: Kliknij, aby wejść na stronęPanowie widze tutaj temat dotyczacy studiów, ja jeszcze nie studiuje, uczeszczam do szkoły sredniej, jednak zamierzam studiowac, od malego interesuję sie sportem. Pragnę w przyszłości zostac osobą związaną ze sportem. Moim celem jest bycie dziennikarzem sportowym, może ktoś z Was juz jest dziennikarzem, jeżeli tak to czy bym mogl prosic o rade jak stawiac pierwsze kroki w tym fachu. Czy znacie jakies dobre uczelnie wyzsze gdzie mozna sie kształotowac w tym kierunku, z góry wielkie dzieki za rady
Jakby nie patrzeć zasmakowałem w małym stopniu dziennikarstwa sportowego. Przez ponad rok komentowałem spotkania piłkarskie w rozpoznawalnym radiu internetowym. W krótkim czasie rozgłośnia stała się oficjalną stacją kilku klubów z polskiej Ekstraklasy i nie tylko. Traktowałem to bardziej jako fajną przygodę. Relacjonowanie meczów prosto ze stadionów całkowicie legalnie, tworzenie magazynów sportowych, przeprowadzanie wywiadów, itp. - wszystko to sprawiało mi to sporo radochy. Powiem Ci, że bardzo dobrze kombinujesz chcąc iść dalej na dziennikarstwo, tylko musisz liczyć się z tym, że wcale na takich studiach nie będzie łatwo. Mój kolega z redakcji miał kiedyś kontakt z T. Zimochem, który powiedział mu, że chce zostać dziennikarzem sportowym to oprócz farta, kupy szczęścia i ambicji, musi mieć opanowane w jednym palcu języki obce, bo to podstawa. Gdybym miał właśnie w sobie trochę więcej ambicji to też bym zdecydował się na dziennikarstwo sportowe. Jeśli chodzi o uczelnie o konkretnie tym kierunku to zobacz tutaj: Kliknij, aby wejść na stronę
Studiuje ktoś na Politechnice? Jeśli tak, to:
Czy w trakcie studiów są jakieś badania lekarskie? I czy mogą kogoś "wyrzucić" za złe wyniki tych badań?
U mnie nic takiego nie ma miejsca. Nie przechodziłem żadnych badań i z tego co wiem, to u nas na PRZ nigdy nie było takowych...Studiuje ktoś na Politechnice? Jeśli tak, to:
Czy w trakcie studiów są jakieś badania lekarskie? I czy mogą kogoś "wyrzucić" za złe wyniki tych badań?
Są, ale tylko na niektórych kierunkach. Na 100% sa na biotechnologii.U mnie nic takiego nie ma miejsca. Nie przechodziłem żadnych badań i z tego co wiem, to u nas na PRZ nigdy nie było takowych...
1. co to znaczy akredytowanych? Jeśli chodzi o kierunki zamawiane to najpewniej na stronce uczelni.Dwa pytanka:
1) Gdzie mogę znaleźć spis kierunków akredytowanych na poszczególnych uczelniach?
2) Odnośnie rekrutacji. Pytanie hipotetyczne. Składam papiery na dwie uczelnie; moje pytanie brzmi czy wyniki, kto na jaki kierunek się dostał wszystkie uczelnie upubliczniają jednocześnie, czy każda uczelnia indywidualnie. Sytuacja, dajmy na to, że dostałem się na zaoczne na jednej uczelni, a druga nie wydała jeszcze wyników, gdzie składałem na dzienne. Chodzi mi o to, że ja czekam na wyniki uczelni drugiej, a w tym czasie pierwsza uczelnia zakładając, że nie potwierdziłem chęci studiowania u Nich wpuszcza kogoś innego, a później ta druga upublicznia wyniki, gdzie np. się nie dostałem i wtedy jestem na lodzie .. sorki, że tak zagmatwanie, ale wiadomo o co chodzi. Jak ktoś wie jak przebiega rekrutacja to proszę o odp. albo jakieś nakierowanie. Pozdro
1) Tak, chodzi o kierunki zamawiane. Nie każda uczelnia informuje jakie będą w tym roku, albo nie widzę.1. co to znaczy akredytowanych? Jeśli chodzi o kierunki zamawiane to najpewniej na stronce uczelni.
2. Z zasady jest tak, że wyniki na studia zaoczne są później niż na dzienne. Każda uczelnia ma inny termin upublicznienia. Jest to napisane w harmonogramie rekrutacji.
Z tego co poszukałem to ogłoszenie kierunków zamawianych na ten rok będzie miało miejsce w drugiej połowie czerwca dopiero ???? Ale raczej kierunki niewiele się zmienią w porównaniu z poprzednim.1) Tak, chodzi o kierunki zamawiane. Nie każda uczelnia informuje jakie będą w tym roku, albo nie widzę.
2) Ok, dzięki. To dobrze, że dzienne są wcześniej upubliczniane