norek89
Użytkownik
Pewnie masz duzo matmy to wiadomo co bedziesz robił przy tablicy referaty mogą się zdarzyć na innych przedmiotach. Ja np na farmie mam wejściówki na każdych zajęciach ....tzn żeby wejśc i móc uczestniczyć w zajęciach (ćwiczeniach) musisz zaliczyć tzw "wejściówke" z tego co dopiero bedzie na zajeciach ???? Odpytywania nie ma. Są "sprawdziany" na studiach nazwane kolokwiami, zdarzają się średnio (przynajmniej u mnie) raz na tydzien/czasem 2tyg z przedmiotu ???? Sesja to najgorszy okres, jest zimowa (ok styczen,luty) oraz letnia (maj,czerwiec). Wtedy nie ma zajęć a zdajesz jedynie egzaminy z przedmiotów, ja np miałem 4 w zimowej i 6 w letniej. Egzaminy masz tylko z "ważniejszych" przedmiotów, z reszty musisz zdobyć tzw "zaliczenia" aby móc do tej sesji podejść. Zaliczenia zdobywasz pracą przez cały semestr, musisz mieć zdane kolokwia itd.ja idę na finanse,czyli na ćwiczeniach pewnie jakieś zadania do rozwiązywania bo raczej nie praca grupowa,referaty,??
czyli jakiegoś poza sesjami sprawdzianu wiedzy nie ma(ala kartkówki,odpowiadanie) i trzeba przygotowywać się do sesji. są one 2 w roku,tak??? kiedy się odbywają dokładnie wiadomo(chodzi o okres)??? i z wszystkich przedmiotów na raz??
a początek roku jest 1 czy 4 pazdziernika czy zależy od uczelni?
czyli normalny stój-sweterk,dzinsy jak w liceum??? nie trzeba jakoś tka uroczyściej np. koszula koniecznie?? (chyba że ktoś lubi)
Rozpoczecie roku to juz od uczelni zależy