>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Speedway Ekstraliga 2010 - playoffs + baraże

Status
Zamknięty.
mateo1961 1,2K

mateo1961

Użytkownik
Z tego co wiem to będziesz miał możliwość zakupienia biletów w Zielonej Górze. Pojedynek Wrocławsko-Zielonogórski odbędzie się prawdopodobnie 8 września, a rewanż 12 września we Wrocławiu.

unicaja 15,9K

unicaja

Użytkownik
Półfinały w E-lidze a tu taka cisza :wowsdf:
Od razu do rzeczy bo szkoda czasu, fajny zakład w betsafe:

Emil Pulczyński
- Jurica Pavlic @1.95 ▶
Kurs zadziwia biorąc pod uwagę ofertę konkurencji, myślę głównie o bet365, który wystawił taką samą parę ale na Emila z ujemnym handi -2 jest tam @2.00
Nie rozumiem tego kursu tym bardziej jeśli mamy w pamięci wyczyny toruńskiego juniora w starciu ze Spartą. Owszem, wiem iż juniorzy mają to do siebie, że po wspaniałym występie może przyjsc fatalny ale nie przesadzajmy. Jurica dopiero o godz 10ej wyruszył na ten mecz z Tarnowa wraz zresztą z klubowym kolegą Sławomirem Musielakiem a zatem zmęczenie także da o sobie znac. W dodatku przed chwilą spojrzałem na dorobek Chorwata na Motoarenie i przedstawia się on następująco:
  • 2009: J.Pavlic 3 (3,0,0)

• 2010: J.Pavlic 3 (0,0,-,2,1)

Nic dodac, nic ujac, powodzenia :cool:

K 65

konji

Użytkownik
Nie jestem przekonany co do grania na wynik meczu, natomiast ciekawie wygląda h2h Ando-Balon. Pyknę symbolicznie na Balona, bo wydaje mi się solidniejszy. Nie zagłębiałem się w statystyki, ale pod koniec sezonu leszczynianin punktuje naprawdę konkretnie, a Andersen wczoraj nie jechał w MP Elite League, pewnie przez kontuzję (?). Zatem i dziś może być różnie, a wręcz twierdzę, że pojedzie gorzej od Balińskiego.
Baliński - Andersen
Kurs: 2
Buk: bet365

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Co do Pulczyńskiego, to może być różnie. Oczywiście chciałbym, aby pojechał jak najlepiej, ale z drugiej strony jest Ward, który może dzisiaj dostać kilka szans. Został w Polsce, pojeździł trochę w zawodach juniorskich. Może np. dojść do sytuacji, że Emil pojedzie tylko 3x, a Darcy 2x lub odwrotnie. Pavlic raczej nie szaleje na MotoArenie, do tego dochodzi dojazd z Tarnowa.
Ciekawie wygląda bet na Balona z Hansem. Na pewno po tym kursie można spróbować zagrać na Damiana. Hans nadal nie jeździ tak pewnie jak przed kontuzją, co pokazał mecz z Wrocławiem i GP w Chorwacji.
Holder - Andersen - 1 @ 1,55 Betsafe ✅
Czewa - Bydgoszcz - 1 @ 1,45 @ Tobet
Toruń - Leszno - 1 @ 1,45 @ Bwin (mieli 1,6) ✅
Co do Hansa, to już wyżej napisałem. Częstochowa może pojedzie z Woffindenem. Bez niego też raczej powinni dać radę. Apator nie tak dawno wygrał spokojnie z Lesznem. Oczywiście goście wtedy sprężać się nie musieli. Tym razem może być to bardziej wyrównany mecz, z uwagi na słaba formę Andersena i większą mobilizację wśród leszczynian.

K 65

konji

Użytkownik
Gdyby Woffinden pojechał dziś w Polsce, to naraziłby się na dotkliwą karę od rodzimej federacji. Jeżeli usprawiedliwiałby się kontuzją nie jadąc w Rye House, a jednocześnie pojawiłby się w Częstochowie, to poza tym, że wyszedłby na niezłego kutafona, to jeszcze dostałby ładne zawieszenie. Jak na moje to tak z 3 miesiączki spokojnie. Zatem nie spodziewałbym się Taia w składzie, choć zgadzam się, że i bez niego (po meczu na styku) zwyciężą gospodarze.

turlak 29

turlak

Użytkownik
Mecz w Częstochowie odwołany. Nowego terminu nie ustalono ale bedzie to prawdopodobnie środa. A dzisiaj nie jechal by we Włókniarzu Jonas Davidsson, który nabawił się urazu kciuka.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Apator nie tak dawno wygrał spokojnie z Lesznem. Oczywiście goście wtedy sprężać się nie musieli. Tym razem może być to bardziej wyrównany mecz, z uwagi na słaba formę Andersena i większą mobilizację wśród leszczynian.
A mi sie wydaje ze mecz w toru ni ucale wyrownany nie bedzie a torun wygra ponad 10 punktami. Aniały sa bardzo zmotywowane i dobrze wiedza ze w Lesznie za dużo punktów moga nie zrobic. Pozatym Jarek nie ma takiej formy jak na poczatku sezonu a 3 Adams, Balon, i Troy niespisuja sie tak dobrze na wyjazdach co na własnym torze. Myśle, że wiele bedzie zależało od dyspozycji jagusia i Holdera. Moje propozycje na ten mecz:
Unibax Toruń - Unia Leszno H(0 - 6.5)⛔
Ryan Sullivan Powyżej 10✅
Ryan Sullivan -L. Adams▶
Kołodziej - Hampel▶

patol 29

patol

Użytkownik
Panowie co myslicie o u13 Crumpa ? jest on w stanie zdobyc 14 pkt na wyjeździe ?
kurs spadł z 2,1 na 2,0.. już 1,95

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Linia dobrze ustawiona. Crump jak najbardziej może pojechać 6 razy jako rezerwa taktyczna. Ten tor nie jest dla niego zły, i możemy się spodziewać że tak jak w meczu Unibax - Unia u gości tym razem również 2-3 żużlowców pociągnie wynik i będą to Crump, Bjerre i może Janowski. Z drugiej strony Crump właśnie w parze z Janowskim sam może przegrywać z kolegą.
Ja stawiałbym właśnie pomiędzy tzn. 12-14 punktów przy 6 startach.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
jak dla mnie bardziej oplaca sie stawiac na Greg Hancock Powyżej 10▶(zwrot). Hancock ma wiatr w żaglach co pokazał wczoraj w Szwecji zdobywając na wyjeździe 12p. Widac że jego forma rózni sie prezentuje sie o wiele lepiej niz z początku sezonu.
Co do Crumpa to też mi sie wydaje że lina jest dobrze ustawiona jednak over 12✅ powinien zrobić.

K 65

konji

Użytkownik
Ja się dziś overów nie będę tykał, tak jak mówi coolmen, Rudy może tracić punkty na koledze z pary. To jest półfinał i spodziewam się po nim jazdy parą, a nie mechanicznego uciekania do przodu, jak to miewa w zwyczaju. Zatem, nawet przy sześciu startach, może przydarzyć mu się przyjechanie za Janowskim, albo np. Bjerre w biegu nominowanym. Języczkiem u wagi okaże się na pewno jazda drugiej linii. Madsen+Świderski (Jeleniewskiego nie liczę, bo pewnie znowu przywiezie zero...) kontra Zengota+Iversen. Z jednej strony para zielonogórzan niezła na własnym torze, z drugiej- goście, kompletnie nieprzewidywalni. Madsen na W69 potrafi zwyciężać, co udowodnił w pierwszym tegorocznym meczu obu drużyn, jednak ostatnio doskwierają mu najwidoczniej braki finansowe i sprzętowe. We Wrocławiu może wygrać z każdym, na wyjazdach jest obecnie nieco gorzej. Do tego rozkręcający się po kontuzji Świder. Pasjonujący będzie bój juniorów. Janowski i Dudek to światowa czołówka, na pewno będą stanowili ważne ogniwo w swoich drużynach. Przy prawdopodobnych sześciu startach Maćka, jest w moich oczach faworytem h2h. Trudno powiedzieć co się dzieje z Dobruckim. W DZL ledwie trzy oczka, niewykluczone, że jego słaba postawa zaważy na wyniku spotkania. Kursy ogólnie mało apetyczne moim zdaniem, ale że nie będzie mnie w Zielonej Górze, to będę kibicował Sparcie przed telewizorem i postawię także parę groszy na jej wygraną.

maestro76 3

maestro76

Użytkownik
meczu w rundzie zasadniczej nie powinno sie brac pod uwage-z.g. miala fatalny poczatek sezonu lecz teraz jada duzo lepiej.
wroclaw dzisiaj to jedynie bjerre(12pkt) i crump(11pkt).na wiele pkt madsena czy janowskiego nie ma co liczyc nie mowiac o pozostalych statystach.
w z.g. coraz lepszy ostatnio hancock(13pkt),protasiewicz(11pkt),dobrucki i dudek zapewnia spora zaliczke przed rewanzem.
spodziewam sie przewagi z.g.+16 pkt,

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
z tak dużą przewagą to bym nie przesadzał ale faktycznie punktów Madsena i Jeleniewskiego to bym się za dużo nie spodziewał. Co do Janowskiego to na każdych zawodach pokazuje że jest w formie i myślę że w pojedynku z Dudkiem może okazać się lepszy, jednak mam nadzieje że sie myle i dudek ładnie dzisiaj zapunktuje. Dużo bedzie zależało od Dobrudzkiego i Puka jak pojadą tak jak w szwecji to 10 p Falubaz powinien sobie zapewnić przed rewanżem we Wrocławiu

niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
Półfinał PO a mecz w rundzie zasadniczej to całkiem inna bajka. Zdążyliśmy się o tym przekonać widząc choćby konfrontację Wrocławia z Toruniem, kiedy to w sezonie zasadniczym Sparta poległa u siebie dość wysoko, ale już w PO pokonała Apatora w jeszcze większych rozmiarach. Dlatego też zgadzam się z maestro76, porażka Falubazu na początku sezonu była spowodowana głównie małą ilością treningów na własnym stadionie. Później było już dużo lepiej, dzięki czemu są już w najlepszej czwórce ligi. Największa niepewność jeśli chodzi o drużynę gospodarzy, stanowi osoba PUKa, który awaryjnie wskoczył do składu za kontuzjowanego Fredkę. Uważam, że Duńczyk, nieźle spisujący się w Anglii czy Szwecji (choć wiadomo też, ze to nie ten sam poziom co Ekstraliga), wcale nie musi być hamulcowym zespołu. Z Toruniem przywiózł co prawda tylko 6 &quot;oczka&quot;, ale były to bardzo istotne punkty. Na podobny występ (a najlepiej jeszcze lepszy) liczę również dzisiaj. We Wrocku moim zdaniem liczyć można jedynie na Bjerre i zdającego wracać już do formy Crumpa. Jelenia stać jedynie na przywiezienie &quot;audi&quot; (jeśli oczywiście dane będzie mu pojechać choćby 4 razy, w co osobiście bardzo wątpię), Madsen nie jest już tak skuteczny jak na początku sezonu, a po Świdrze nie wiadomo czego się spodziewać, ale na jakieś cuda bym nie liczył. Kilka punktów może dorzuci jeszcze Janowski, ale czy to razem wystarczy, by Wrocław zdobył 40 punktów? Ja myślę, że nie. Crump może i zrobi te 12-13 pkt w 6 startach, ale po Keniu nie spodziewam się drugiego takiego meczu i 17 zdobytych pkt. Ten mecz to już bezpośrednia walka o medale, a więc stawka jest wysoka i oczywistym jest, że gospodarze zrobią wszystko by wygrać jak najwyżej. Stąd też spodziewam się lekkiej kopy (z której zresztą słynie Zielonka), a w takich warunkach może być gościom niełatwo.
Falubaz Zielona Góra - Sparta WTS Wrocław - Falubaz Zielona Góra -8 # 1,925 Sportingbet ⛔ (46-44)
Wrocław praktycznie we dwójkę wygrał mecz :wowsdf:. Niespodziewanie PUK liderem Myszek, bo Dobrucki zawiódł na całej linii. Zero startu, co przecież zawsze było jego mocną stroną i katastrofalny wynik na koniec. falubaz sporo punktów stracił poprzez głupie błędy na dystansie, co nie powinno przytrafić się gospodarzowi meczu. Wygląda na to, że będziemy świadkami małej niespodzianki, bo nie wierzę, że Sparta nie odrobi tej straty.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Falubaz-Sparta(+8,5)⛔
1,95
Bwin

Falubaz Zielona Góra czyli gospodarze, którzy już od jakiegoś czasu pokazują, że forma z początku sezonu to przeszłość. Teraz drużyna przede wszystkim pokazuję, że własny tor stanowi dla nich duży atut tak jak to było przed rokiem, gdy zdobywali mistrzostwo. Teraz do formy wraca Hancock co potwierdził wygrywając ostatnią rundę GP i dobre ostatnio jego występy w Szwecji. Protasiewicz również powinien należeć do najlepszych jeźdźców gospodarzy. Drugą linię ale za to bardzo mocną będzie tworzyć tercet Zengota-Dobrucki-Iversen. Polacy zawsze w ZG spisują się bez zarzutu i minimum te 7-8 punktów dorzucą. Po Puku ciężko powiedzieć czego się spodziewać ale jeżeli pojedzie na takim poziomie jak ostatnio w Anglii i Szwecji to też powinien solidnie zapunktować. Jest na juniorze przecież jeszcze Dudek, który powinien jak zwykle zdobyć koło 6-7 punktów.
Goście będą opierać swój skład głównie na Crumpie i Janowskim, gdyż oni w tym momencie prezentują bardzo dobrą formę. Jednak oni sami będą jeździć razem w parze więc wiele punktów nie nadrobią. Kenneth Bjerre już od jakiegoś czasu nie jeździ tak jak na początku sezonu i też tutaj nie liczyłbym na jego dwucyfrową zdobycz. Madsen i Świderski to będzie decydująca para Wrocławian. Duńczyk spuścił ostatnio z tonu i już tak nie punktuje jak wcześniej, natomiast Świder jest bardzo nieobliczalny. Jeleniewski to już raczej trzecia linia, gdyż on nie zdobywa punktów praktycznie wcale ale, że nie kto go zastąpić w składzie to zawsze w nim się znajduję.
Podsumowując faworytem są gospodarze, którzy odzyskują formę z przed roku i w tym spotkaniu uważam, że 50 punktów jest spokojnie w ich zasięgu.

remisiek 48

remisiek

Użytkownik
Trudno powiedzieć co się dzieje z Dobruckim. W DZL ledwie trzy oczka, niewykluczone, że jego słaba postawa zaważy na wyniku spotkania. Kursy ogólnie mało apetyczne moim zdaniem, ale że nie będzie mnie w Zielonej Górze, to będę kibicował Sparcie przed telewizorem i postawię także parę groszy na jej wygraną.
Zielona Góra dzisiaj wgra i to nie podlega moim zdaniem dyskusji. Fakt faktem byłem nieco zdziwiony, że jako jedyna z drużyn wygrali oba mecze. No ale jak się ma taki skład to nie powinno mnie to dziwić. Lepiej postawić grubiej na zwycięstwo Zielonki, niż tracić te parę groszy na Wrocław, który pociągnie dzisiaj Crump i Bjerre. Co do Dobruckiego to wczoraj w Szwecji - 10 (3,3,1,1,d,2) więc o jakimś spadku formy nie ma mowy. On tak jeździ cały sezon w kratkę. Raz lepiej raz gorzej. A, że na horyzoncie jest finał więc On i reszta zespołu powinna dzisiaj zapewnić spokojne zwycięstwo z duuuużym zapasem punktowym przed rewanżem.
Rozważałem także takie rozwiązanie podobne do pierwszego meczu Apatora z Unią. Jednak w Unii taki wynik zapewniło trzech zawodników, a we Wrocławiu widzę tylko wspomnianą wcześniej dwójkę. Z reszty no nie wiem. No chyba, że cała druga linia będzie równo punktować ........
Raczej nie i dlatego:
Greg HANCOCK over 10 pkt / 2.0 / bet365 ⛔ dokładnie 10
Zielona Góra -8 / 2.0/ bet365 ⛔ 46:44

K 65

konji

Użytkownik
Ojoj, chłopaki, toście ładnie umoczyli... Wybaczcie, że się cieszę, ale lokalny patriotyzm nakazuje mi się cieszyć z tak niskiej porażki. Żałuję, że problemy ze zdrowiem zatrzymały mnie w domu. Troszkę szkoda straconych &#39;paru groszy&#39; na zakład na Spartę, ale chłopaki zdecydowanie mi to wynagrodzili jazdą. ???? Trzeba uczciwie przyznać, że przed Zieloną Górą teraz piekielnie trudne zadanie. A miało być zdecydowane zwycięstwo. Chapeau bas przed Jazonem, to co dziś pojechał to naprawdę było elektryzujące.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ojoj, chłopaki, toście ładnie umoczyli... Wybaczcie, że się cieszę, ale lokalny patriotyzm nakazuje mi się cieszyć z tak niskiej porażki. Żałuję, że problemy ze zdrowiem zatrzymały mnie w domu. Troszkę szkoda straconych &#39;paru groszy&#39; na zakład na Spartę, ale chłopaki zdecydowanie mi to wynagrodzili jazdą. ???? Trzeba uczciwie przyznać, że przed Zieloną Górą teraz piekielnie trudne zadanie. A miało być zdecydowane zwycięstwo. Chapeau bas przed Jazonem, to co dziś pojechał to naprawdę było elektryzujące.
Przypomnę Ci że Gorzów też się cieszył z porażki w Zielonej Górze a jak się skończyło w dwu meczu to każdy z nas chyba wie. Zielona jest naprawdę dobrym zespołem czy na wyjeździe czy to u siebie. Chodź ostatnio jak oglądam mecz ZG to mam wrażenie że ktoś robi przeciwko nim tor a nie pod nich. Bo to co dzisiaj było to zdecydowanie nie pomogło Falubazom. Ja niestety nie zdążyłem dzisiaj zagrać ale widziałem w milenium albo totomixie już nie pamiętam, 1 dobry typ Wrocław +12 chodź to już musztarda po obiedzie i każdy jest mądry po meczu więc teraz nie będę się wymądrzał.
Aha i dodam że nie jestem kibicem Falubazu ani Sparty piszę obiektywnie żeby nie było to źle postrzegane. ;)

K 65

konji

Użytkownik
Z tą różnicą, że Gorzów zapomniał o braku Pedersena. Wówczas Stal traciła pewność siebie i jakieś 35% wartości czysto jeździeckich. Zostawał Gollob z Pawlickim, którzy nie mieli wsparcia partnerów. Zgadzam się jednak, że sprawa awansu nie jest przesądzona. Nie zrozumiem jednak stwierdzenia, że Sparta nie dostała (...od zielonogórskiego toromistrza) prezentu, w postaci przewagi własnego toru. Przy porażce 12-14 punktami owszem, ta przewaga mogłaby się zdawać mizerna. Jednak tak minimalna przegrana daje uzasadnione nadzieje na awans. Wracając jeszcze do tematu Gorzowa, to z całym szacunkiem dla niektórych żużlowców tamtejszej Stali, nie było w nich w spotkaniach ćwierćfinałowych nawet połowy takiego zaangażowania jakie jest w drużynie z Wrocławia. Są problemy finansowe, za to widać determinację i wolę zwycięstwa, nawet mimo istnienia w składzie humorzastego Kennetha. Do tego dochodzi buńczuczny gorzowski prezes, który pewnie miał niemały udział w takim a nie innym występie zespołu. Zatem porównując sytuację Wrocławia do Gorzowa warto zwrócić uwagę na inne aspekty, aniżeli tylko wynik, choć ten - przyznaję bez bicia- jest bardzo podobny.
No, to gratuluję spostrzegawczości działaczom z Zielonej. Choć moim zdaniem to może obrócić się przeciwko nim. Cieślak stanie teraz na rzęsach, żeby goście w niedzielę sobie nie pojeździli.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom