>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Speedway Ekstraliga 2010 - playoffs + baraże

Status
Zamknięty.
unicaja 15,9K

unicaja

Użytkownik
Wracając do naszych wczorajszych rozważań to jak oceniacie dzisiejsze słowa wrocławskiego coacha Cieślaka?
A powiedział tak:
Przyrzekam, że w Toruniu, podobnie jak w Gorzowie, nie będzie żadnych kalkulacji. Chcemy wygrać z Unibaksem po raz drugi.
W półfinale chciałbym z moimi chłopcami uniknąć teraz konfrontacji z Falubazem
. Obrońcy tytułu złapali drugi oddech, odzyskali właściwy rytm. A Unia Leszno, najlepszy team rundy zasadniczej, ma chyba lekką zadyszkę
Głównie mam na myśli oczywiście wytłuszczony fragment wypowiedzi naszego narodowego &quot;Polewaczkowego&quot;. Czyżby zatem półfinały Zielonka - Toruń i Leszno - Wrocek... A co za tym idzie z coraz większym zaciekawieniem będę oczekiwał na linię dodatniego handi do pokrycia dla Sparty. Ciekawie się dzieje w tej naszej elicie.
Na marginesie wielkie :browar565: dla TVP za plany transmisji jutrzejszego meczu. Muszę się przyznac bez bicia, że w taki scenariusz nie wierzyłem. A tu proszę dzień powszedni, w dodatku godzina późna. Dla mnie bardzo przyjemna niespodzianka :cool:

biesy 10

biesy

Użytkownik
cale szczescie ze Woffinden i Bridger(choc oby dwoja sa słabi)a średnie to potwierdzają nie pojada w rewanzu,jakby nie patrzec to podstawowi zawodnicy włókniarza

Polski Związek Motorowy powołał Szymona Woźniaka do składu reprezentacji Polski na finał Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów.

wedlug mnie to przeloza ten mecz, 3 gosci nie pojedzie? nie wierze

biesy 10

biesy

Użytkownik
dzisiaj mecz, a tu taka cisza ????
bardzo ciekawi mnie sytuacja w Toruniu, Jagus wczoraj wyslal zwolnienie do Rospiggarny, ze jest chory, dzisiaj juz wyzdrowial i pojedzie? ???? Andersen rowniez nie pojechal, widze, ze chlopaki powaznie podeszli do sprawy i zrezygnowali ze Szwecji, zeby potrenowac w Toruniu
Co do slow Cieslaka, ze woli Leszno niz ZKZ, taaaa
ja osobiscie wolalbym jechac z Zielona Gora, 2x wygrali z nimi przeciez w zasadniczej,
to ze wygrali z Gorzowem, przepraszam, z Gollobem i Pawlickim to znow nie znaczy, ze ZKZ jest lepszy od Leszna
no zobaczymy, za kilka godzin bedziemy madrzejsi, stawiam na Torun z hc 12

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Wczoraj cały dzień wszyscy zawodnicy Aniołów trenowali na MotoArenie. Poza Saletrą, który pojechał do Szwecji. Jagoda z wiadomych powodów został w Toruniu :]
Ewentualne warianty/scenariusze można przeczytać na stronie Apatora. Wszystko ładnie opisane.
http://www.speedway.torun.pl/index.php?show=2206
Na pewno się przyda.
Edit: właśnie widzę na SF zapowiedź meczu znajomego dziennikarza :p
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/08/25/unibax-i-betard-rozdaja-karty-zapowiedz-meczu-unibax-torun-b/

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
w pojedynku Unibax Torun - Betard Wroclaw postawaił bym na zwyciestwo torunian przy handi - 12. Widac że Unibax podchodzi poważnie przed tym pojedynkiem czego dowodem jest aż 3 zawodników którzy odpuścili sobie zawody w Szwecji żeby trenować we Toruniu. Uważam również ze betard może zaniżyć swoje loty, żeby trafić na Falubaz a z tymi 2 wygranymi w zasadniczej to trzeba pamietac że falubaz miał wtedy kłopoty i poprostu był dużo słabszy wiec ponownej wygranej bym tu się raczej nie spodziewał an W69. Wydaje mi sie natomiast że Toruń wolał by jechac z Lesznem niz z Zg z tego wzgledu ze tor na wrocławskiej &quot;Piernikom&quot; nie leży a Myszy pokazały ze tor w Toruniu niejest dla nich najgorszy. Dlatego spodziweam sie wysokiej wygranej Torunia i dobrej jazdy Miedziaka.
Unibax Torun -12 Betard Wroclaw +12 1.80✅
Adrian Miedzinski Powyżej 10 1.95⛔
I na deser Sullivan vs Crump 2.10✅

K 65

konji

Użytkownik
Kompletnie nie przekonuje mnie gadanie Cieślaka, że woli jechać z Lesznem. Fakt- Jarek jakby trochę miękł, Adams odjechał ostatnio taką padakę, że się w głowie nie mieści, jednak przy nierównej dyspozycji Falubazów takie małe (zakładam, że małe) skoki formy to nic. Obstaję przy swoich niedzielnych typach, z tą różnicą, że nie czekam na pojawienie się remisu przy +14. Szkoda nerwów. Handi -12 śmiało do pokrycia, do tego dość ryzykowny over Crumpa oraz Janowski +1 przeciw Wardowi. I już trzy porządne single na wieczór są. ????

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Ja uważam, że kalkulowania nie będzie - a bynajmniej ze strony &quot;Aniołów&quot;. Oni po prostu będą chcieli zwyciężyć jak największą ilością punktów. Pan Karkosik postawił zawodnikom ultimatum i widać, że jego słowa wzięli do siebie. Wczoraj zarówno Jaguś jak i Andersen odpuścili sobie wyjazd do dalekiej Skandynawii, by tylko móc potrenować na toruńskim owalu. Oni świetnie zdają sobie sprawę, że takich warunków jak w Toruniu mogą nie mieć nigdzie. Dotąd byli niczym &quot;święte krowy&quot;, nie do ruszenia nawet mimo kiepskich wyników w fazie zasadniczej, dobrze, że prezes zareagował i postanowił im &quot;ukrócić&quot; tą swoistą sielankę i do spotkania z Wrocławiem podeszli bardzo poważnie. Nie tak, jak to miało miejsce choćby kilka tygodni wcześniej.
Być może dzięki tym treningom &quot;Krzyżacy&quot; wreszcie pokażą pełnie swoich możliwości, bo jakby nie było to &quot;na papierze&quot; ciągle najlepiej wyglądająca drużyna. Szkoda, że dzisiaj nie pojedzie Jensen, bo według mnie to pewniejszy punkt drużyny niż Ward, który w tym sezonie obniżył loty. Choć w ostatnich tygodniach jakby forma młodego Australijczyka zwyżkowała.
Handicap -12 na Apator moim zdaniem jak najbardziej do pokrycia. Cieślak mówi, że nie chce trafić w półfinale na Falubaz, być może zabrzmi to niedorzecznie, ale nasz narodowy jednak chyba wolałby trafić na drużynę z W69. Co zresztą byłoby też na rękę &quot;Aniołom&quot;, bo wtedy trafiają na Unię. Czyżby więc &quot;wilk cały i owca syta&quot;? Hmm, zobaczymy. Na pewno wymarzonym rezultatem dla Betardu jest zwycięstwo na Motoarenie, wówczas to trafią na tarnowskie &quot;Jaskółki&quot; i finał byłby na wyciągnięcie ręki. To jednak chyba marzenie ściętej głowy. Wystarczy tylko przypomnieć sobie występy Kennetha Bjerre w Grodzie Kopernika i plany Marka Cieślaka na zwycięstwo w &quot;Toronto&quot; malują się w czarnych barwach. Przeglądając wyniki &quot;Kenia&quot; na owalu w Toruniu, szukałem jakiegoś pozytywnego występu, o dziwo udało mi się znaleźć, z tym, że mecz ten rozgrywany był przed trzema laty ... (2,3,2,3,0,2,3). Inny lider wrocławian też ostatnio nie zachwyca, mowa o Jasonie Crumpie, który nie jest już gwarantem pewnych kilkunastu punktów. W tym roku &quot;Gingerowi&quot; co raz częściej przytrafiają się wpadki. Spory znak zapytania należy również postawić przy nazwiskach Madsena, Świderskiego i Jeleniewskiego. Według mnie w szeregach drużyny z Dolnego Śląska, właśnie tych niewiadomych jest zbyt dużo by myśleć o jak najkorzystniejszym rezultacie. W Toruniu jest ich znacznie mniej i myślę, że odpowiednio zmobilizowani gospodarze powinni pokonać Crumpa i spółkę w dość przekonujących rozmiarach.
Toruń - Wrocław Typ: Toruń -12.5 @ 1.95 | Unibet ✅
Holder - Bjerre Typ: Holder @ 1.70 | Betsafe ✅
Ward - Janowski Typ: Janowski +1 @ 2.00 | Bet365 ✅
Takie skromne typy na ten mecz.

Pozwolę sobie jeszcze wrócić na temat spotkania o utrzymanie pomiędzy Częstochową a Bydgoszczą. Pisałem, że pod coraz większym znakiem zapytania stoi występ Holty w niedzielnym spotkaniu, jak się jednak okazało, informacje te rozwiał prezes firmy Dreier i menadżer zawodnika, którzy podczas poniedziałkowego spotkania z &quot;przyjaciółmi klubu&quot; w klubie Stacherczak poinformował, że Norweg z polskim paszportem pojawi się na torze przy Olsztyńskiej i będzie walczył o utrzymanie Ekstraligi pod Jasną Górą. Sprawa, która mnie zaniepokoiła to natomiast informacja, że klub ma zadłużenia w stosunku do Drabika i Miturskiego, co jak dla mnie jest już zupełną paranoją i nieporozumieniem. W tej chwili Włókniarz to jeden wielki tonący okręt, a kapitan tego okrętu (Maślanka) nie wie, za bardzo czy lepiej iść na dno, czy jeszcze z trudem dryfować?
Pojawiają się nieoficjalne informacje, że jeżeli &quot;biało-zieloni&quot; utrzymają się w E-Lidze, to w klubie pojawi się nowy zarząd i sponsor. No właśnie, jeśli się utrzyma ...

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Miedziński (-0,5) - Bjerre - 1 @ 1,75 ⛔
Expekt
Wahałem się czy postawić na Holdera w parze z Duńczykiem, czy na Adriana. Ostatecznie wybór padł na Miedziaka, mimo że jedzie w parze ze znacznie bardziej skuteczniejszym kolegą. Bjerre zapewne pojedzie 6 razy. Coś nie chce mi się wierzyć, że znowu pojedzie słabo na MotoArenie. 3 punkty zdobyte tu 5 kwietnia to przypadek, chociaż wiadomo że to nie jest jego ulubiony tor. Holder nie pojechał do Szwecji, żeby potrenować. Jednak Adrian ma dobrze dopasowany sprzęt. Jego forma jest bardziej ustabilizowana od Chrisa, który potrafi pojechać kapitalnie jak i przeciętnie.
Co do handicapów. Ciężka sprawa. W klubie twierdzą, że wolą Leszno, ale mając w półfinale za rywala Falubaz będą jechać ostatni mecz u siebie. Generalnie, to oni chcą po prostu awansować, a co będzie dalej to się zobaczy. Są napaleni, więc można przypuszczać, że będzie wysoka wygrana. Cieślak mówił, że woli trafić na Leszno. Nie wydaje mi się. Z Falubazem wygrali dwa razy w rundzie zasadniczej, a leszczynianie cały czas są bardzo silni. W takim wypadku można powiedzieć, że Toruń wygra różnicą większą niż 13 punktów. Jednak czy na pewno nie będą kalkulować i nie będzie tak jak przypuszczaliśmy wcześniej, a więc wygrana Apatora w granicach 2-13 punktów?
Bwin wystawił linię +/- 14,5 @ 1,85. Całkiem ciekawa sprawa. Z drugiej strony jeżeli ktoś uważa, że Toruń dzisiaj wygra wysoko, to polecam -12 @ 1,85 w Tobecie. Konkurencja ma -12,5, więc w przypadku wyniku 51:39 przynajmniej będzie zwrot. Z kolei SportingBet ma linię -10 @ 1,66, ale to akurat się raczej nie opłaca.

wojt667 2

wojt667

Użytkownik
Hmm... Zastanawiające jest dlaczego handicap w bwin spadł z -14.5 do -10.5, czyżby wydarzyło się coś o czym nie wiemy czy po prostu trader zdał sobie sprawę ze swojego błędu (?)... Jakby ktoś miał jakieś istotne info to wiadomo ????

biesy 10

biesy

Użytkownik
no i skonczylo sie tak jak obstawialismy 55-35
bardzo dobrze, kasa zaksiegowana, taka czworke obstawilem w konkursie ???? juz nie moge doczekac sie kursow na weekend

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Miałem przyjemność być wczoraj na spotkaniu Apatora i muszę przyznać że mecz niezły ale bez historii...Od samego początku zespół gospodarzy prowadził i stopniowo powiększał przewagę pkt.Teraz jestem ciekawy jak pojadą w nd na tym meczu również będę;) jak macie propozycje na to spotkanie?
1. Uważam że mimo iż lubię Pulczyńskiego to nie zdobędzie On więcej niż 7pkt
2. Napewno lepiej musi zaprezentować się Miedziński który wczoraj krótko mówiąc zawiódł
3.Spotkanie według mnie będzie na pograniczu remisu no może +/- 5 pkt dla którejś z ekip
4.Fajnie że zobacze jak Hampel się ściga bo jeszcze na żywo nie widziałem hehe;)
Pozdrawiam.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
W najbliższą niedzielę 29.08.2010r. w pierwszym spotkaniu półfinałowym CenterNet Mobile Speedway Ekstraligi spotkają się Unibax Toruń i Unia Leszno. Poniżej awizowane składy na ten pojedynek.
1. Jarosław Hampel
2. Troy Batchelor
3. Janusz Kołodziej
4. Damian Baliński
5. Leigh Adams
6. Jurica Pavlic
9. Chris Holder
10. Wiesław Jaguś
11. Ryan Sullivan
12. Hans Andersen
13. Adrian Miedziński
14. Emil Pulczyński

rygiel99 12

rygiel99

Użytkownik
Ja pewnie tez bede na meczu, mysle ze moze byc podobnie jak ostatni mecz. W Toruniu forma jakby rosła, za to w Lesznie jakby zadyszka, nic tylko trzeba to wykorzystac ???? Emil niech chociaz zrobi połowe tego w niedziele to tez bedzie dobrze. Miedziak sie ogarnie, Hans moze troche podleczy i nie powinno bc zle ????

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Po dość jednostronnym pojedynku w Toruniu Sparcie przyjdzie walczyć z ekipą Falubazu Zielona Góra, ale o tym nieco później. Na razie skupię się na środowym spotkaniu. Stadion naprawdę robi duże wrażenie ???? Chciałbym kiedyś zobaczyć taki we Wrocławiu... Na wyjazdy jeżdżę, od tego sezonu regularnie (wcześniej tylko wypady do Zielonki i Częstochowy) i niestety przy najdłuższym wyjeździe (do Tarnowa lepsza droga i w czasie wychodzi korzystniej) spotkało mnie przełożenie spotkania no, ale takie jest życie żużlowego kibica :p Co do spotkania to tak jak wspomniałem na wstępie było ono jednostronne, ale kibicom Apatora na pewno mogło się podobać - kilka mijanek no i niesamowity Emil Pulczyński, który miał dzień konia ???? Ze strony Wrocławian zawiódł na pewno Maciej Janowski, po którym spodziewałem się lepszej jazdy (liczyłem na zdobycz w granicach 8-11 punktów). Natomiast w pierwszej fazie zawodów z bardzo dobrej strony zaprezentował się Piotr Świderski, który w pierwszych biegach spisywał się lepiej niż Jason potem jednak już tak dobrze to nie wyglądało, lecz do niego pretensji nie mam. Zawiódł Madsen i standardowo Jeleniewski (niestety, bo z nim najbardziej sympatyzuję, gdyż miałem okazję oglądać go jeszcze w Lublinie, przed przeprowadzką do Wrocławia).
Pozostaje mi pogratulować zwycięstwa Aniołom!

Już w niedzielę drużyna Marka Cieślaka wybierze się do Zielonej Góry, gdzie mam nadzieję stoczy wyrównany bój z miejscowym Falubazem. Mówi się, że Zielonka złapała wiatr w żagle, ale na mnie zwycięstwa nad osłabionym Gorzowem nie robią jakoś wielkiego wrażenia, tak więc myślę, że Sparta będzie w stanie nawiązać rownorzędną walkę z ekipą aktualnego Drużynowego Mistrza Polski. Dwa ostatnie występy Bjerre na tym torze napawają optymizmem (16 pkt w tamtym roku w barwach Wybrzeża, 17 pkt w tym roku w barwach Sparty). Do tego dochodzi około 10 pkt Crumpa także jeśli liderzy pojadą tak jak na liderów przystało to powinno być dobrze. ZG niby ma równy skład, ale w każdym meczu ktoś tam zawodzi (np. Dobrucki z Gorzowem, czy Lindgren z Wrocławiem). Mimo wszystko sądzę, że Falubaz to spotkanie wygra, ale niewielką ilością punktów i w ogólnym rozrachunku to Wrocław wyjdzie zwycięsko z tej konfrontacji. Na Olimpijskim Falubazowi nie jeździło się nigdy zbyt dobrze, w tym sezonie również wyraźnie przegrali także jak dla mnie finał na wyciągnięcie ręki.

Stadion w ZG nie robi takiego wrażenia jak MotoArena, ale za to atmosfera jest tam nieziemska, więc wybiorę się na Wrocławską 69 z ogromną chęcią, obejrzeć mam nadzieję zacięty mecz ????

Czy Sparta wygra czy nie mam nadzieję, że spotkamy się z Lesznem, bo nie chciałbym już trzeci raz spędzić dziesięciu godzin w samochodzie jadąc na mecz do Torunia :p

Do Robsona26: Nie wierzyłeś, że Sparta powalczy o brąz, a nawet posunąłeś się do stwierdzenia, że będzie dobrze jak wejdzie do &quot;szóstki&quot;, a tu proszę...nawet szansa na finał się pojawiła ????

Pozdrawiam i do zobaczenia na stadionie!

EDIT:

Awizowane składy:

Sparta Wrocław:
Falubaz Zielona Góra:
1. Kenneth Bjerre
9. Greg Hancock​
2. Daniel Jeleniewski
10. Grzegorz Zengota​
3. Piotr Świderski
11. Fredrik Lidgren​
4. Leon Madsen
12. Rafał Dobrucki​
5. Jason Crump
13. Piotr Protasiewicz​
6. Maciej Janowski
14. Patryk Dudek​

Początek spotkania godzina 17.30!

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Do Robsona26: Nie wierzyłeś, że Sparta powalczy o brąz, a nawet posunąłeś się do stwierdzenia, że będzie dobrze jak wejdzie do &quot;szóstki&quot;, a tu proszę...nawet szansa na finał się pojawiła ????
Fakt, półfinał, to niewątpliwie niespodzianka na plus. Gdyby jednak przyjrzeć się niektórym meczom z rundy zasadniczej, to mieliście nieco szczęścia. Wygrana z mającym problemy ze swoim torem Falubazem, czy zwycięstwo z osłabioną brakiem Emila Bydzią. To akurat dało wam łącznie 6 punktów z bonusami. Odejmij je i dodaj trochę Bydgoszczy, która z Rosjaninem w składzie na pewno nie miałaby tylko 8 punktów. Oczywiście takie gdybanie nic nie zmienia i w pełni zasłużenie Wrocław jest w półfinale. Można powiedzieć, że doskonale wykorzystaliście słabą formę i osłabienia rywali :]
A jak już mamy się licytować w przedsezonowych typach, to przypomnij na którym miejscu widziałeś Unię Leszno? :razz:

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Po Unii to chyba niewielu się spodziewało takiego skoku formy w porównaniu z poprzednim sezonem. Kołodziej okazał się strzałem w dziesiątkę, w dobrej formie jest Batchelor no i Baliński po bardzo nieudanym sezonie teraz jeździ znakomicie. A co do rundy zasadniczej, to może w tych meczach co napisałeś do Sparty uśmiechnęło się szczęście, lecz nie zapominaj również, że mecze w Częstochowie i Tarnowie wrocławska ekipa powinna bez problemu wygrać...gdyby tylko był Bjerre. Tak więc na dobrą sprawę zyski i straty się wyrównują., a poza tym Bydgoszcz osłabiona była przez większość sezonu więc prawie każdy zespół na tym skorzystał, najbardziej Tarnów, który by nie miał żadnych szans na PO gdyby nie kontuzja Emila.

Pozdrawiam!
Ja też mogę powiedzieć, że mało kto spodziewał się Wrocławia w TOP4 :razz ???? oczywiście nie liczę tu kibiców samej drużyny). Ale już skończmy tę rozmowę, bo do niczego nie prowadzi, a robi się mały off. Po sezonie jeszcze można podyskutować, które zespoły zaskoczyły na +, a które zawiodły / Robson_26

radula 5,4K

radula

Użytkownik
No to jutrzejsze spotkania przełożone...
Wstępnie mecz Unibax Toruń-Unia Leszno ma odbyć się 5 września w niedzielę o godz.18:00. No to musimy czekać a szkoda bo bilet już zakupiony dziś;)

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Ciekawe jak to będzie, czy propozycja Falubazu przejdzie o przesunięciu rozgrywek o tydzień? Dla mnie to trochę bez sensu bo potem znowu może być problem z rozegraniem finału tak jak to miało miejsce w zeszłym roku. Zobaczymy jaka zostanie podjęta ostateczna decyzja w tej sprawie i wtedy będzie wszystko jasne jeśli chodzi o terminy spotkań.
PS W Zielonej Górze można kupić normalnie przed rozpoczęciem meczu bilety w kasie na sektor gości? Bo jak byłem w tym roku to byłem na gospodarzy, a w zeszłym kupiłem na sektor H, ale ochroniarz wpuścił mnie na gości. Teraz będzie tak samo?

J 3,9K

jacques

Forum VIP
ad 1) Ten sezon to tragedia. Praktycznie nie ma tygodnia by nie przełożona jakiś zawodów. A prognozy nie są łaskawe. Jestem wielkim przeciwnikiem, by przekładać mecze na środek tygodnia ale w obecnej sytuacji uważam że propozycja Falubazu nie ma sensu.
ad 2) Biletów dla gości napewno nie zabraknie. Jest odłożona pula dla przyjezdnych (osobna kasa) i przed zawodami możesz sobie spokojnie kupić. Chyba że przyjedzie Was ponad 2 tysiące ale to raczej wątpliwe ;)

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Włodarze klubu toruńskiego i leszczyńskiego szybko doszli do porozumienia w sprawie nowej daty pojedynku w Toruniu. Oficjalny termin to 5 września 2010r., godz. 18.00.
Edit by Jacques
Czyli wiadomo, że nie pojedzie Michael Jepsen Jensen.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom