>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Speedway Ekstraliga 2010 - playoffs + baraże

Status
Zamknięty.
W 0

witcher88

Użytkownik
Spotkanie: Betard Wrocław - Unibax Toruń
Typ: 2
Kurs: 4,20
Buk: Tobet

Jestem z Torunia, więc oczywiście wiarą jestem z moim zespołem i postawię inaczej niż mój poprzednik;p Nie tylko sentymenty jednak mną kierują przy wyborze tego spotkania. Przede wszystkim zwrócił moją uwagę kurs 4,20 niezwykle atrakcyjny. Unibax Jeździł w tym roku fatalnie budząc się dopiero na ostatnie mecze ligowe. Wygrane z rozpędzoną Unią Leszno u siebie i z Wrocławiem na wyjeździe i to aż 39:51 świadczą o rosnącej formie Unibaxu. Stawiam, że to my dzisiaj wygramy bo zawsze dobrze radziliśmy sobie we Wrocławiu także dzisiaj powinno być podobnie. W zespole gospodarzy z pewnością Janowski pojedzie o wiele lepiej niż tydzień temu, gdy był po DMEJ. Reszta składu jest niewiadomą. Madsen ostatnio zawiódł, Bjerre też nie ma tej formy co na początku sezonu, pozytywnie zaskakuje Świderski, a lider indywidualny mistrz świata Jason Crump też nie daje gwarancji sukcesu. Tydzień temu pojechał poniżej oczekiwań. Wczoraj był 2gi w Grand Prix Malilii, ale jak wiadomo Crump niemal zawsze w meczu ligowym następującym dzień po Grand Prix zwykle jeździ słabiej.

Jeśli o Unibax chodzi to jak mówiłem przemawiają za nami fakty w postaci wznoszącej formy zawodników (Miedziński, Holder, Jensen). Poza tym Sullivan zawsze dobrze radzi sobie na wrocławskim torze jak pamiętam. Stratą jest na pewno brak Andersena, który zna ten tor bo jeździł niegdyś we Wrocławiu, jednak jego forma nie jest w tym roku jakaś zachwycająca zwłaszcza w 2ej części sezonu. Ward przegrywa rywalizację o miejsce w składzie z Jensenem i jest to dla niego olbrzymia szansa. Wygrał wczoraj 2 rundę Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów i liczę, że potwierdzi formę i zdobędzie te 6-7 pkt.

Mecz dzisiejszy zapowiada się niezwykle wyrównanie, więc kurs 4,20 jest niezwykle zachęcający do zagrania na gości.

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Wiem o regulaminie i właśnie wszystko niby pasuje. Robią ZZ dzisiaj i za tydzień Nicki nie jedzie. Do tego sam twierdzi, że wróci najwcześniej 24go, czyli już po rewanżach. Tylko po co Suchecki? ???? Chyba, że to wszystko zmyła i dzisiaj jedzie Zbyszek, a Nicki się wyleczy na kolejną niedzielę.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Jak ktoś będzie miał pewne info czy jest ZZ czy Suchecki niech da znać, bo ciąglę się zastanawiam czy dać na Falubaz -16,5 w Tobet, kursik dobry na singiel 1.85 i zagrałbym grubo ale tylko jeżeli jedzie Suchecki.
Gollob ma pokaleczone ręce, dziurę w nodze. Odczuwa także ból w okolicach lewego obojczyka. A dodatkowo to że nie idzie mu najlepiej na tym torze i ogólnie Stali Gorzów myślę że może być pogrom nawet ponad 20 punktów.
Robson_26 a twój typ to pewniak under 15,5, myślę że przy 6 biegach zrobi max 11-13 punktów, a przy 7 to z 15 punktów.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Kapitalnie Stal Gorzów, kurde nie wierzyłem w nich, dobrze że ostatecznie nie postawiłem na Falubaz. Gollob nie no musi zdobyć IMŚ, to co on wyprawia to masakra, dziś jeszcze Gapiński dołączył, Zagar swoje dołożył. Gorzów chyba może być spokojne co do awansu, i to jako ten wygrany, bo nie wierzę by u siebie nie załatwili sprawy, znowu Z/Z będzie, myślę że Pawlicki tam będzie już szalał, Ruud też poprawi się.

D 243

_danonek_

Użytkownik
Trzeba było stawiać handicappy na Stal tak jak ja i to nie dlatego , że jestem z Gorzowa, ale spójrzcie logicznie. Z/Z za Pedersena=dodatkowy bieg dla Golloba+ taktyczna co sprawia że było pewne, że Gollob pojedzie w 7 biegach, a wiemy w jakiej jest formie. Gapiński zawsze dobrze czuł się w Zielonej i jego postawa też mnie dzisiaj nie dziwi, Pawlicki spodziewałem się lepszego meczu, ale przywiózł jedno ważne zwyciestwo. No i Zagar ktory zawsze te 7-8 punktow zrobi, co do Ruuda to ciężko się nawet wypowiedzieć w pierwszym biegu startował z bardzo niekorzystnego 4 pola, a na drugi z powodu awarii sprzetu nie zdążył, Gustafsson dla mnie to nieporozumienie, nie wiem dlaczego ciągle dostaje szanse. Gorzów ostatnio jeździ na przyczepnym torze co daje efekty w meczach z takimi druzynami jak Falubaz czy Leszno, dodatkowo jest swietna atmosfera w drużynie.
2 sprawa: Piszecie , że w ostatnich latach Gorzów miał kompeks Falubazów, ale wtedy mieliśmy zdecydowanie gorszy skład oraz gorszego trenera, dodatkowo jezdzilismy na twardym torze i potem nie potrafilismy sie polapac na torach przyczepnych takich jak w Lesznie i Zielonej Gorze. Ten rok jest przelomowy.

biesy 10

biesy

Użytkownik
Danonek po meczu to kazdy madry, do kazdego zdania mozna przyczepic sie, Z/Z za Pedersena=dodatkowy bieg dla Golloba, no i co z tego? na z/z Stal zdobyla tylko 4 pkt, Nicki prawdopodobnie zdobylby o wiele wiecej, Gapinski dobrze czuje sie w Zielonej? ostatnio 5 pkt, wiec szalu nie ma, Zagar zawsze robi 7-8? ciekawe
&quot;Trzeba bylo stawiac na hc na Stal tak jak ja&quot; - to zdanie spowodowalo, ze musialem napisac, nastepnym razem napisz przed meczem, wtedy bedzie mialo to jakis sens, ja moge napisac teraz tak - trzeba bylo obstawiac Golloba dokladnie z 17 punktami tak jak ja obstawilem z kursem 40, to byl pewniak, po wczorajszym upadku widzialem w jego oczach, ze ten bol dodaje mu sily, ze musi dzisiaj zdobyc te 17 pkt....ma to sens?
ZKZ pojechal katastrofalnie i tyle, i wedlug mnie zasluzeni wyleci z play-offow, ze zdziesiatkowanym Gorzowem ledwo co wygrac, za tydzien bedzie lanie, brawa dla Gorzowa

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Biesy i Danonek-a ja Wam napiszę,że jestem z Bydgoszczy i się znam na żużlu. Jak nie wierzycie spójrzcie w tym temacie lub w innych moje typy:grin: Byłem pewien,że handi +16 na Gorzów wejdzie,ale że zdobędą aż 43 pkt nie spodziewałem się..widać preparatorom tym razem tor nie wyszedł;) A Gollob jest w takiej formie,że sam wygra ten dwumecz z Falubazem. zresztą musi,bo za tydzień Nicki nie może jechać,bo zwolnienie lekarskie uprawniające do ZZ musi mieć więcej niż 7 dni..

jawek 313

jawek

Użytkownik
W czwartek pojedynek dwóch Unii. W leszczyńskiej najprawdopodobniej zabraknie Adamsa i Shieldsa, bo mają mecze w Anglii. Ale do czwartku jeszcze sporo czasu, może się pozmieniać.

B 41,5K

bosky

Użytkownik
Gorzów chyba może być spokojne co do awansu, i to jako ten wygrany, bo nie wierzę by u siebie nie załatwili sprawy, znowu Z/Z będzie, myślę że Pawlicki tam będzie już szalał, Ruud też poprawi się.
Jako gorzowianin przestrzegałbym przed takimi szalonymi myślami ;) Handicap 16,5, czy tam 16 jak to miało miejsce w totomixie na Gorzów brałem w ciemno, bo, no właśnie.. derby to derby. Te mecze zawsze (pomijając drobny wyjątek do którego chyba lepiej nie wracać... :razz ???? były emocjonujące i wyrównane. I teraz zależy jaka będzie linia, ale bawiąc się we wróżkę - optymalnie ustawiona byłaby gdzieś w okolicach 6-8 punktów, nie więcej. A i to wcale wejść nie musi ;)

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Popieram Bosky ta są derby i przed niedzielą wielu uważało ze to Falubaz może wejść jako ten wygrany z powodu braku pedersena i licznie poobijanych zawodników Stali a jak wyszło widzieliśmy w niedziele. Dlatego żadnej ze stron bym nie lekceważył w końcu Falubazowi najgorzej się nie jeździ w Gorzowie. Mam tylko nadzieje, ze mecz bedzie w TV, ale narazie co się rzadko zdarza prezesi obydwu Lubuskich klubów nie chcą jechać wyznaczonej godzinie, z reszta niema co sie dziwic ????
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/08/16/wladyslaw-komarnicki-nie-pojedziemy-o-1800/

verti 3,4K

verti

Forum VIP
BELLE Vue speedway captain, Hans Andersen, is aiming to return for next Monday&#39;s home Elite League match against Swindon.
He missed the win over Poole on Monday after breaking a finger and being shaken up in a heavy fall at the Scandinavian Grand Prix in Sweden last Saturday.
The Dane is targeting his Polish League match on Sunday for his return to action and will turn out for Autogate Aces the next night if he comes through it without any reaction.
He said: “The broken finger is being supported by a bracket and my bruised fingers are on the mend but still hurting.
“I&#39;ve also hurt a couple of ribs and pulled my shoulder but I&#39;m hoping to ride on Sunday.”
The Aces will hold their annual collection for the Speedway Riders&#39; Benevolent Fund during the interval of Monday&#39;s match.

Czyli wychodzi na to, że Andersen wspomoże już w niedziele toruńskie &quot;Anioły&quot;. Szansę na to, że Unibax odrobi straty z pierwszego meczu wzrastają.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Włókniarz - Polonia. NEWS.
Już 29 sierpnia zawodnicy Włókniarza Częstochowa rozpoczną walkę o utrzymanie się w CenterNet Mobile Speedway Ekstralidze. Wtedy pod Jasną Górą rozegrają pierwszy mecz o siódme miejsce premiowane walką o baraże najwyższej klasy rozgrywkowej z bydgoską Polonią. Rewanż odbędzie się 5 września nad Brdą.

W obu spotkaniach w szeregach Polonii nie zobaczymy Emila Sajfutdinowa. Rosjanin nabawił się kontuzji nadgarstka podczas Grand Prix Skandynawii w Malilli. Z kolei częstochowskie &quot;Lwy&quot; najprawdopodobniej osłabione będą w pojedynku rewanżowym. W tym samym czasie w brytyjskim Rye House rozgrywany będzie finał Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów. W zawodach tych oczywiście nie może zabraknąć gospodarzy, w których skład wchodzą reprezentanci Włókniarza - Lewis Bridger oraz Tai Woffinden.
Częstochowscy działacze zaczęli prowadzić negocjacje z bydgoszczanami na temat przełożenia wrześniowego meczu. Jednak sternicy czwartej drużyny sprzed roku nie zamierzają zgadzać się na taki krok.
Hmm, czyżby więc szanse niejako się wyrównywały? Polonia bez Sajfutdinowa, z kolei włókniarze bez Woffindena i Bridgera? Swoją drogą to termin rewanżowego spotkania jak dla mnie nieco pomylony ... Nie sądzę, by Brytyjczycy odpuścili domowy finał w Rye House, toteż sprawa dla częstochowian mocno się komplikuje ...
Jak to mawiają &quot;biednemu zawsze wiatr w oczy kole&quot; ...

kamil307 0

kamil307

Użytkownik
Poraz kolejny GKSŻ się popisało z terminarzem, aż sił brak co wyprawiają te leśne dziady wsparte licytującymi się &quot;prezesami&quot;, przez których ten piękny sport z tradycjami może niedługo stoczyć się na dno.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
W sumie dopiero teraz sobie uświadomiłem, że terminy ze sobą kolidują. Ale nie podoba mi się co robi w tym roku GKSŻ, PZM i szefowie Ekstraligi - wszyscy razem wzięci ... Bynajmniej nie ze względu, że dotyczy to &quot;mojego&quot; klubu. To już nie pierwszy raz, gdy &quot;panowie w krawatach&quot; wypaczają po części wynik rywalizacji. Podam tu chociażby &quot;świeży&quot; przykład z I-ligowych torów i mecz Rzeszów - Gdańsk, który został rozegrany o 9 rano i zdecydowanie wpłynął na ukształtowanie się ligowej tabeli na zapleczu ekstraligi.
Mam nadzieję, że wkrótce dotrą do Nas optymistyczne wieści z Opola. Tam właśnie mają się spotkać prezes spółki Ekstraliga, szef GKSŻ i przedstawiciele klubów. Omawiane będą sprawy przekształceń strukturalnych i regulaminowych rozgrywek przed sezonem 2011.
Pojawiają się pomysły o wprowadzeniu obowiązku startu dla dwóch młodzieżowców z polskim paszportem i licencją. Będzie zapewne dyskusja o KSM i wiele innych. Oby tylko były to zmiany na lepsze ...

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Dudek - Pawlicki - 2 ✅
Madsen - Miedziński - 2
Betsafe

Gniezno - Gdańsk - 1 ✅
Toruń - Wrocław - 1
Gorzów - Zielona Góra - 1 ⛔
Tobet
Dzisiaj bardzo ciekawy pojedynek w Gorzowie. Gospodarze bez N. Pedersena, za którego będzie ZZ. Pawlicki na gorzowskim torze bardzo groźny. Oczywiście Dudka również stać na dobry wynik, ale jednak więcej szans daje Przemkowi, który musiałby mieć pecha, aby pojechać słabiej. Miedziński jest w pełni zdrowy. Nie ma też żadnych problemów rodzinnych, bo już takie opcje słyszałem. Po prostu jakąś bajkę trzeba było sprzedać, aby nie jechać do Vojens, bo i po co. Od środy chłopaki trenowali, dość intensywnie można nawet powiedzieć. Miedziak mimo że dzisiaj nie prowadzi pary i jedzie z Sullivanem powinien zgromadzić około 8-10 punktów, co myślę wystarczy na Madsena, chociaż on to jest człowiek zagadka.
W Betsafe jeszcze dość ciekawy typ na Kasprzaka z Batchelorem. Krzysiu ostatnio poprawił swoje występy no i przecież będzie jechał na swoim byłym torze.
Co do drugiego kuponu, to przekonaliście mnie do Gniezna. Z reguły staram się unikać grania I i II ligi, ale tym razem zaryzykuję. Gorzów wątpię aby przegrał ten mecz. Zbyt wiele mają do udowodnienia swoim rywalom. Myślę, że będzie to wyrównany pojedynek, dlatego jeszcze kusi mnie +10 czy +9,5 na Zielonkę.

K 65

konji

Użytkownik
Bet365 wrzucił w końcu kursy na dzisiejsze mecze ekstraligi. Skupię się na pojedynku toruńsko-wrocławskim, także ze względu na kontrowersje związane z tym dwumeczem. Handi w b365 może nie zachwyca, +12 na Apator raczej śmiało do pokrycia. Czekam jednak z utęsknieniem na lekki skok handicapu, i będę polował na remis przy +14 dla Wrocławia. Dlaczego? Doskonale wiadomo, że Sparta wygrała u siebie właśnie 14. oczkami, zaś godziny rozpoczęcia spotkań różnią się na tyle, że drużyny startujące o 20. spokojnie będą mogły dopasować swój wynik do rezultatów z innych aren. Myślę, że za symboliczną dyszkę przy kursie ~15.00 można łyknąć ten zakład. Ryzyko jest (byłoby, jeżeli wystawią taki handi- na co mocno liczę ???? ), jednak niepomiernie mniejsze, niż przy celowaniu w remis np. przy +26 dla Tarnowa.
W osobnych singlach, ale tu już za grubszą kasę, myślę zagrać Crump over 12 oraz Jensen-Janowski (-1). Co do Jasona, chyba nie ma większych wątpliwości, że pojedzie więcej niż 5 razy. Nie wyobrażam sobie, żeby wrocławianom nie była potrzebna rezerwa taktyczna (nawet przy założeniu, że oba zespoły pojadą na remis w dwumeczu), a z tej szansy- nawet będący w średniej formie Jason- powinien skorzystać. Warto też dodać, że &quot;Jazon&quot; w toruńskim GP zajął 4. miejsce. Więcej wątpliwości rodzi zestawienie dwóch juniorów w H2H. Wybrałem Maćka, ponieważ w pierwszym meczu obu drużyn pojechał wyśmienicie (14/6) i sądzę, że fakt, że mecz ten odbył się prawie 5 miesięcy temu niewiele tu zmienia. Młody Duńczyk nieźle spisywał się na domowym torze, to prawda, jednak zazwyczaj były to występy przeciwko słabym rywalom jak choćby Czewa czy Bydgoszcz. Przeciwko Unii Leszno uciułał raptem 3 oczka. Sądzę więc, że podobnie jak Crump, Janowski wystartuje sześciokrotnie i uda mu się zdobyć dwa punkty więcej od Jensena.
Podsumowując:
Apator (-12) 1.83
Remis (Sparta +14) ???
Crump over 12 1.83
Janowski (-1) - Jensen 1.83
@Verti // W SportingBecie masz -14 z opcją remisu po 5.75.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Konji bardziej mnie przekonuje granie na Janowskiego niż na over Crumpa, jakoś się nie mogę do niego przekonać. Janowski w tym sezonie błyszczy formą zarówno w lidze jak na pozostałych imprezach, wygrany całkiem niedawno Kask i wczorajsze zawody w Opolu. Co do Jensen to jest to niewątpliwy talent i myślę że za mało jeździ w SE, żeby przegrać z janowskim.
Interesujaca wygladaja tez zestawienia pomiędzy pozostałymi juniorami. W lesznie rywalizacja pomiędzy Jurica Pavlicem a Martinem Vaculikiem. Buki dają -2 dla jednego z liderów Tarnowskiej Uni i myślę, że ten handi spokojnie pokryje. Vaculik pokazuje, że jego forma jest wysoka i że na torze w Lesznie potrafi jechać, w rundzie zasadniczej 5p w 2 startach.
I najbardziej interesujący mnie wynik po miedzy Pawlickim i Dudkiem, który obok janowskiego są jednymi z najlepszych polskich juniorów. Pawlicki posiada atut własnego toru na którym zresztą bardzo dobrze sie czuje, ponadto pewnie pojedzie 6 razy. Myśle jednak że uraz da o sobie trochę znać( z tego powodu nie pojechał wczoraj w Opolu) + wysoko ustawiona linia handi da wygrany kupon ????
Jurica Pavlic +2 - Martin Vaculik -2⛔
Maciej Janowski -1 - Michael J Jensen +1 odwołany
Przemyslaw Pawlicki -4 - Patryk Dudek +4✅

niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
A ja mam nadzieję, że Toruń z Wrocławiem nie zrobią żadnego wałka i pojadą normalnie, a nie żeby się ułożyć i wejść we dwójkę do półfinału. Jednakże oczywiście nie można wykluczyć tego, że padnie ten feralny wynik 52-38, więc zastanowię się nad zagraniem remisu przy hc -14. Osobiście uważam, że w normalnych okolicznościach Sparta spokojnie obroniłaby zaliczkę z pierwszego meczu i wierzę, że tak się stanie. Oba zespoły spotkały się już na MotoArenie w rundzie zasadniczej i wtedy Anioły wygrały właśnie 14 punktami. Jednak w drużynie z dolnego śląska na poziomie pojechali tylko Maciek Janowski i Jason Crump, bo dwaj Duńczycy, Bjerre i Madsen kompletnie zawalili mecz, zdobywając razem zaledwie 6 &quot;oczek&quot;. I w tym miejscu najbardziej liczę na jakiś progres ze strony Dunów, bo zarówno jeden i drugi prezentują się teraz dużo lepiej. Biorę też pod uwagę to, że Daniel Jeleniewski może powtórzyć swój &quot;znakomity&quot; występ, ale myślę, że lepsza jazda obcokrajowców to wynagrodzi. Z kolei nie wiem czego można się do końca spodziewać po Torunianach. Pewniakami wydają się jedynie Sullivan i Miedziński, którzy zdecydowanie trzymają poziom. Nie rozumiem tylko dlaczego jadą razem w parze, bo chyba w innym ustawieniu nie marnowano by ich potencjału. Hans wraca po kontuzji i zobaczymy ile będzie w stanie dać drużynie, a że wcześniej dawał nie za wiele, to liczę, że tym bardziej teraz nagle nie wyskoczy. Zagadką jest również forma Holdera, który trochę jak by obniżał loty. Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem było wstawienie Jagody do pary z juniorem. Wiesiek powoli odzyskuje formę, ale nie jestem pewien czy nie jest za wcześnie, żeby powierzyć mu tak odpowiedzialną pozycję.
Handicap +14 to bardzo dużo, a przecież goście nawet w razie kilku punktowej straty mogą korzystać z rezerw taktycznych, by zniwelować stratę. Jedyną rzeczą, która mnie martwi to godzina rozpoczęcia meczu. W Toruniu pojadą najpóźniej i będą znać już wynik z Gorzowa. To oczywiście grozi możliwością ułożenia się, ale mam nadzieję, że nie będziemy świadkami jakichś cudów.
Apator Toruń - Sparta WTS Wrocław - Sparta WTS Wrocław +14 # 2,125 Sportingbet

K 65

konji

Użytkownik
Dzięki za info Verti, jednak wg mnie ten kurs jest już dużo mniej apetyczny aniżeli ten, który może pojawić się w b365. Mimo wszystko poczekam, może się przeliczę, ale trudno- będę się martwić, jeżeli rzeczywiście skończy się 52-38. :p
Pierzakrys, jasne, że Maciek wygląda pewniej, jednak Crumpowi over daje przyjechanie pięć razy za prowadzącym parę Apatora plus zwycięstwo w wyścigu, w którym pojedzie na taktyczną. ???? Nie mówię, że nie wiąże się to z ryzykiem, wręcz przeciwnie. Jednak no risk, no fun (no money). :p Ewentualnie jest jeszcze Bjerre, który straszy znów nieprzyjechaniem na mecz. W Toruniu nigdy nie czuł się dobrze, nie wierzę, by w 5. startach zrobił &gt;10. Za 2.10 także interesujący zakład.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom