Brawo dla zielonogórzan, awans po pasjonującym spotkaniu. Szkoda, że nie mogło się to rozstrzygnąć w czysto sportowej walce, ale trudno, tak też się zdarza. ???? Liczę, że Sparta udanie powalczy o to, by wygrać brązowy medal, bo o złoto w finale byłoby okrutnie ciężko. W tej chwili z Unią szans nie ma nikt. No, chyba, że Kołodziejowi zamknie się bramę stadionu przed nosem.
Co do typów, to wszedł mi postawiony w ostatniej chwili hc na Crumpa w h2h z Dobruckim. Marna to jednak pociecha, wobec tak beznadziejnej postawy Maćka Janowskiego. Nie wiem co się stało z tym chłopakiem, może zachlał się po zdobyciu MIMP.
W każdym razie- w finale gruba kasa idzie na Unię (jeśli, nie daj Boże, ktoś nie dozna niespodziewanej kontuzji).
W kwestii drugiego meczu, to nie wiem jak torunianie znoszą tak tragiczną postawę Andersena. Być może 'przereklamowany' to nie do końca właściwe słowo, ale na pewno nie jest wart pieniędzy, które zarabia w Toruniu i tych, które zarabiał w zeszłym roku w Gdańsku. W dużej mierze to on zawalił Apatorowi awans, chociaż- nie czarujmy się- z tak dysponowanymi "Bykami" ciężko wygrać, nawet mając Andersena sprzed 4. sezonów.
Pozostaje czekać na wydarzenia przyszłego tygodnia i niedzielne mecze. ????