Nie czepiajcie się Bońka, przede wszystkim był w porządku: uznał że nie pomoże reprezentacji to zrezygnował z funkcji trenera. Smuda sobie nie radzi i stołka nie chce oddać, przecież niema mowy żeby
Polska od tak na Euro zaczęła wygrywać, a wkręcanie przez komentatorów ludziom tekstów:
Polacy nie grali źle, przegrali ale to co będą kolejne mecze jeśli utrzymają formę to na pewno je wygrają
to jest czysta głupota dobre drużyny wygrywają nawet te mecze w których im nie idzie, skoro my nie wygrywamy to nie jesteśmy dobrą drużyną wiec poco kłamać, że będzie lepiej jak nie będzie, jeśli PZPN chcę żeby
polska wygrywał to trzeba Smudzie zabrać stołek
Darius mam prosbe jesli nie przyjmujesz moich argumentow to spoko. Ale powiedz jaki masz pomysl bo o narzekanie latwo.
Tak typowa myśl przecietnego kibica. I kogo zatrudnisz?
Czy my kiedykolwiek pozwolimy coś jakiemuś trenerowi zbudowac czy to w klubie czy reprezentacji. Nie ma czasu na zwolenienia jesli juz zatrudniono Smude a przeciez "wybral go narod" to dajmy mu czas na tworzenie druzyny.
Ja widze postep stylowo jest dobrze naprawde brakuje w najwiekszej mierze skutecznosci . Graliby brzydko i zle to rozumiem . Ale tak to czego oczekujesz?
W Polsce lubi sie wszystko rozpierniczac był Lech , który strzelał gola za golem dawał nie tylko kibicom Lecha radosc ale wszystkim fanom w Polsce wiele radosci grając jak równy z równym z tuzami jak CSKA czy Deportivo a rozwalono to. Efekt? Widac Lech traci mniej goli ale to juz jest inna jakos nie umieją wbic jednego gola slabym druzynom z
ekstraklasy. Wielu pilkarzy sie opiernicza i spoczywa na laurach.
Pragne takze przypomniec , ze to Smuda 'zalatwil' nam Boenischa , ktory z marszu stal sie chyba najlepszym naszym bocznym obroncą wsród tych wszystkich drwali. Jako jedyny od jakiegos czasu trener naprawde interesuje sie naszymi talentami za granica mozna powiedziec , ze w jakims sensie nie dawal o sobie zapomniec co do aspektu obroncy Werderu. Efekt widzimy.
Czy naprawde przecietny kibic nie jest w stanie zrozumiec , ze trener reprezentacji ma swoja druzyne na 2 jednostki treningowe? Zazwyczaj ekipa zbiera sie 3-4 dni przed meczem z tego gdy wszyscy zbiorą sie w komplecie pierwszy kontakt treningowy to lekki rozruch. Wiec czego oczekiwac?
Prawdziwe przygotowanie druzyny mozna by ocenic jakby mial reprezentacje chocaiz na miesiac. Jak potrafil przygotowac swoje druzyny widac bylo w lidze gdy objal degradujace sie coraz bardziej Zaglebie a skonczyl u góry tabeli , podobnie z Odra, Legia i Lechem w kazdym klubie cos stworzyl.
Tak samo tu pozwolmy mu pracowac bo o efekty reprezentacyjne gdzie zaczynano praktycznie od zera jest bardzo trudno a ja progres widze.