>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Smuda Trenerem kadry

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Dokladnie zgadzam sie z konradem.
Nasza piłka stoi blisko dna szczegolnie ta reprezentacyjna po eliminacjach wiec co ma siedziec brac kase i sie dostosowac? Uwierz mi da sie znaleźc u nas perełki podobnie w Europie z piłkarzami naszego pochodzenia. Wedlug mnie Smuda robi w tym zakresie bardzo wiele inni to widza i tez zgłaszaja aspiracje do grania u nas. Dobrze by było jakby namówil Eugena Polanskiego , którego charakter najwyraźniej Smuda sobie ceni.
Co do powołan są wedlug mnie dobre, Smolarka nie ma i dobrze u Smudy nie ma gry za zasługi pewnie u innego coacha by dostał powołanie . Jednak nie mial klubu okolo 6 miesięcy strzelił dwa gole , super ale niech gra i strzela regularnie na pewno powołanie dostanie. Janczyk po zmianie klubu także znacznie obniżył loty a poza tym każdy ma swoją koncepcje , poczekajmy.

belchior89 269

belchior89

Użytkownik
Witam :!:
Nie czas oceniać jakim trenerem reprezentacji jest Smuda. Nie ukrywam, że wolałbym na tym stanowisku Hiddinka. No, ale to było raczej niemożliwe. Jednak z tych możliwych opcji to Franek jest najlepszym wyborem. Czasem jednak mógłby troszkę mniej mówić. Ostatnio mnie rozwalił:
&quot;Kavala :?: Kawała to ja wam mogę opowiedzieć &quot; ????
Co do Smolarka. Aż mnie krew zalewa jak słyszę czy czytam jego wypowiedzi. Za grosz skromności. Strzelił 2 gole na pustą bramkę. No i teraz jest mistrzem i jak Go do kadry nie powołają to będzie jakieś nieporozumienie. Założe sie, że przez następne kilka meczy nie strzeli 2 bramek. Obecnie nie ma szans na walkę z Jeleniem.
Europa nam ucieka. Brakuje mi takiego piłkarza, który przetrze drogę do Europy innym. Białorusini mają Hleba, Bułgarzy Berbatova, Ukraińcy Shevchenko, Słowacy Hamsika. A my :?: A my mamy Bońka :-|
Naprawdę chce wierzyć, że będzie dobrze.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
A my wedlug mnie i tak sie powinnismy cieszyc bo we Francuskiej czolowymi postaciami są Obraniak i Jelen jest nadzieja ze zmienia kluby szczegolnie ten pierwszy , bo Irek najpierw musi byc dluzszy czas zdrowy aby ktos powazny go kupil.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
trzeba wierzyć że Smuda przekona innych Polaków z pochodzenia do kadry.
Jednym sie to podoba innym nie ale ja jestem za. Lepiej mieć zawodnika który ma coś z Polską wspólnego niż taki Roger który myślał że na Polsce $$$ sie dorobi.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Śmieszy mnie to wciskanie piłkarzy Smudzie. Co rusz czytam artykuły kto to nie powinien grać z orzełkiem na piersi. Ile to talentów jest i czeka na obywatelstwo.
Janczyka nam trzeba!

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Śmieszy mnie to wciskanie piłkarzy Smudzie. Co rusz czytam artykuły kto to nie powinien grać z orzełkiem na piersi. Ile to talentów jest i czeka na obywatelstwo.

Janczyka nam trzeba!
no ale chyba jest znacząca różnica pomiędzy piłkarzem który ma sporo wspólnego z Polską niż np taki Roger. Ja np i zapewne wielu innych nie miało by nic przeciwko gdyby tacy piłkarze u nas grali.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
no ale chyba jest znacząca różnica pomiędzy piłkarzem który ma sporo wspólnego z Polską niż np taki Roger. Ja np i zapewne wielu innych nie miało by nic przeciwko gdyby tacy piłkarze u nas grali.
Ale już nie chodzi mi o to.
Problem polega na tym, że Smudzie wciska się każdego zawodnika do kadry, ale tak naprawdę 3/4 z nich nie nadaje się do gry w reprezentacji z czysto sportowych względów. A &quot;Franz&quot; wdaje się w takie dyskusje i chętnie odpowiada, zamiast krótko skwitować, że nie ma ochoty rozmawiać na takie tematy, bo mija się to z celem. Mówiło się, że Beenhakker wypróbował w kadrze bodajże 100 piłkarzy (mogę się mylić, ale na pewno liczba oscyluje koło tego). A Smuda od zawsze był przeciwny tego, wyśmiewał Leo. Co robi teraz? Powinien już mieć 30 zawodników z którymi chce współpracować, a reszcie po prostu podziękować. Mamy tylu zdolnych bramkarzy, a on powołuje Przyrowskiego i Pawełka. No zejdźmy na ziemię...

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Po meczu kadry na gorąco , dobre spotkanie już powoli widac to co kibicom sie podoba , zadziorność w grze naszych, pressing. Po spotkaniu wyróżniam Błaszczykowskiego, Lewego, Murasia i Glika . Bardzo sie ciesze na wystep tego ostatniego bo jak wody nam potrzeba dobrego śr. obroncy. Była zadziornośc szybkie skrzydła próbowane nowe rozwiązania i niezła gra na fatalnej murawie. O koszulkach nie wspomne bo juz wiele powiedziano. Mecz na plus krok po kroku bedzie coraz lepiej .

mozi 552

mozi

Użytkownik
Dzisiejszy mecz na pewno musi nas cieszyć. Po bardzo krótkim zgrupowaniu gramy od razu dobre spotkanie. Może były błędy, przede wszystkim w obronie, ale w końcu gola nie straciliśmy (choć gdyby Bułgaria była nieco skuteczniejsza to stracilibyśmy nie jednego) i to powinno się liczyć przede wszystkim. W końcu szczęście w sporcie też jest niezbędne. Smuda dopiero zaczyna wprowadzać swoje zwyczaje do kadry a przecież piłkarze dopiero zaczynają grać w takim składzie... Do tego dwie bramki... Stadiony Świata! Dawno nie oglądałem meczu naszej reprezentacji w którym padł jakiś piękny gol, a dziś mega niespodzianka bo padły takie dwa.

Jeśli mobilizacja w kadrze będzie taka jak dziś, to o przygotowanie do Euro 2012 jestem spokojny!

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Niespodziewalem sie takiego wyniku, sam liczylem na remis grajac x2. Widac, ze Smuda ma jednak pojecie o trenerce i to byl dobry wybor. Zamknal ryj na jakis czas, do nastepnego meczu krytykom ktorzy nie wierza w jego umiejetnosci. Widac juz poprawe w grze, motywacje ktorej wczesniej nie bylo w reprezentacji. Nie moge sie juz doczekac meczu z reprezentacja Hiszpanii czy Anglii..

R 0

r33

Użytkownik
No z Hiszpanią będzie ciężko, nie wiadomo jak rozwiąże się sytuacja z bramkarzami, bo powołał np Fabiańskiego który wg niego jest kandydatem nr1 na Euro 2012.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
No z Hiszpanią będzie ciężko, nie wiadomo jak rozwiąże się sytuacja z bramkarzami, bo powołał np Fabiańskiego który wg niego jest kandydatem nr1 na Euro 2012.
Nie wiesz, a pleciesz głupoty. Franz powiedział że chce dać szanse każdemu. Do 2011 będą testy, a potem wykształci się model podstawowego składu i rezerwy. Podstawowym bramkarzem jak dla mnie będzie ktoś z dwójki: Tytoń, Boruc.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Trzeba przyznać , że Smuda działa w sferze pozyskiwania naszych grajacych w zagranicznych ligach . MAtuszczyka juz załatwił a to dobry piłkarz, podobno nawet Podolski go namawiał ale wiele nie musiał bo Adam czuje się wiecej Polakiem niż Niemcem.
Jako jedyny nie rozmawia przez media tylko tam gdzie widzi możliwość i potencjał zawodnika poprostu jedzie i rozmawia to sie ceni.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Widać że w końcu w tej reprezentacji coś się dzieje ;) Zawodnicy których namawia Smuda to grający na europejskim poziomie piłkarze, a nie jakieś wynalazki pokroju Rogera. Podoba mi się wizja drużyny jaką przedstawia nasz trener.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Widać że w końcu w tej reprezentacji coś się dzieje ;) Zawodnicy których namawia Smuda to grający na europejskim poziomie piłkarze, a nie jakieś wynalazki pokroju Rogera. Podoba mi się wizja drużyny jaką przedstawia nasz trener.
e tam ;) przesadziłeś pod wodzą Smudu zagrali ledwie kilka spotkań, grali tak sobie :razz:, o jego wizji to też niemożna dużo powiedzieć, korzysta z usług młodych piłkarz co jest logiczne dla każdego selekcjonera którego postawilibyśmy na jego miejscy (dziadkami euro nie wygra), z tego co pamiętam Benhakker miał lepsze początki, a po meczu z Portugalią ???? jego wizje footballu podzielała cała Polska, Roger w swojej krótkiej przygodzie strzelił gola w ME i był jednym z lepszych Polskich piłkarzy na tej imprezie więc nie mam do niego zarzutów :].

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
e tam ;) przesadziłeś pod wodzą Smudu zagrali ledwie kilka spotkań, grali tak sobie :razz:, o jego wizji to też niemożna dużo powiedzieć, korzysta z usług młodych piłkarz co jest logiczne dla każdego selekcjonera którego postawilibyśmy na jego miejscy (dziadkami euro nie wygra), z tego co pamiętam Benhakker miał lepsze początki, a po meczu z Portugalią ???? jego wizje footballu podzielała cała Polska, Roger w swojej krótkiej przygodzie strzelił gola w ME i był jednym z lepszych Polskich piłkarzy na tej imprezie więc nie mam do niego zarzutów :].
Nie chodzi mi o wygrywanie meczów, ale o to że Smuda jeździ, szuka, rozmawia z piłkarzami, kontaktuje się z innymi trenerami Ekstraklasy, praktycznie co kolejkę zasiada na którymś ze stadionów i szuka nowych twarzy do kadry. Co robił Leo ? - Nic. Do kadry włączył raptem Obraniaka(mówię o piłkarzach reprezentujących jakiś poziom). Wyniki na początku były. Były zwycięstwa, ale potem zaczęło się to sypać i czym dalej szło się w las tym ciemniej aż w końcu zwolnili Benhakera. Wystarczy poczytać kilka wywiadów ze Smudą. Wie o czym mówi, jak powinien prezentować się piłkarz i jak powinna grać reprezentacja - taką wizję miałem na myśli. Nie oszukujmy się ale Holender miał wywalone na tą kadre.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Do rozmów o nastrojach i szansach przed i po meczach reprezentacji jest ten temat &gt;&gt;&gt; KLIK

Tu rozmawiamy tylko o osobie trenera Franciszka Smudy.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Ass to może lepiej zmienić nazwę tematu na cos typu &quot; Smuda i przygotowania kadry do Euro 2012 czy coś w tym stylu aby można było się o wypowiadac i o Smudzie i o kadrze.
edit: o dzięki Ass ???? zapomniałem że jest taki temat ????

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Ass to może lepiej zmienić nazwę tematu na cos typu &quot; Smuda i przygotowania kadry do Euro 2012 czy coś w tym stylu aby można było się o wypowiadac i o Smudzie i o kadrze.
W tamtym temacie piszemy o meczach reprezentacji. Tu w zasadzie tylko powinno się pisać o Smudzie. Nie wiem jednak czy ten temat nadal powinien być otwarty. Założony zostal gdy Franka wybrano na selekcjonera i wtedy tylko o jego osobie można było rozmawiać. Teraz całą resztę dotyczącą jego osoby można i powinno poruszać sięw tym temacie: Nastroje i szanse przed i po ostatniach spotkaniach Polski
Temat jednak niech będzie otwarty, może coś będzie pasować właśnie tutaj, ale wasze spostrzeżenia dotyczące reprezentacji proszę pisać do wspomnianego wyżej tematu.. ;)

Do góry Bottom