Znasz wujka google ?No ostatecznie moge wydać na ten gainer troche kasy (gorzej jak nie będzie efektów to kasa w błoto), ale jeśli będę go jadł przez pewien czas aż dojdę do odpowiedniej masy, to czy mogę potem odstawić i liczyć na to, że masa nie spadnie? Aha i taki np. 7kg gainer to na jaki okres starczy?
W googlach informacji na temat treningu, masy, suplementów jest multum, więc zanim dojdę do 100% satysfakcjonującej mnie odpowiedzi minęło by dużo czasu, a skoro na tym forum są ludzie, którzy mogą odpowiedzieć na zadane pytanie bazując na własnym doświadczeniu i zdobytej wiedzy to właśnie o to mi chodzi.Znasz wujka google ?
Kreatyna nie jest dla osób które zaczynają ćwiczyć chociaż wielu początkujących myśli że przyniesie mu efekt, oczywiście te efekty po cyklu kreatynowym u początkujących są znikome tak więc na chłopski r0zum, nic ci to nie da, pamiętaj że kreatyna najlepiej się wchłania za pierwszym razem(dlatego najlepiej zacząć ja ztosować po conajmnie pół roku ćwiczenia), jest to najmocniejszy legalny środek...A ja właśnie kupiłem gain bolic, bo mi go plecali znajomi, do tego kreatyna mono, i magnez+cynk. Taki zestaw mam nadzieje na początek wystarczy.
Pamiętaj że na forum SFD też pracują specjaliści od Fitnesu, Kulturystyki, i tam też możesz się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy odnoście treningu dla początkujących...Odnośnie kreatyny to miałem pewne wątpliwości, ale kontaktowałem się z fachowcem, który w tej branży siedzi już od lat, powiedziła mi że nawet na początek podstawowa kreatyna mono zwykła najtańsza może być stosowana, daje zauważalne efekty co także zwiększa mobilizacje do dalszych ćwieczeń, a jeśli po dłuższym okresie czasu będę chciał skorzystać z czegoś innego to są już torchę droższe środki, na bazie kreatyny, które ułatwiają dalszą pracę nad ciałem, więc mu zaufałem i od poniedziałku mam zamiar stosować mono a po jakiś kilku miesiącach przejść na coś innego, kiedy to przestanie dawać efekty.
No użył trochę innego określenia ale nie zapamiętałem, więc tak to po swojemu ująłem. A swoją drogą to ta kreatyna tania była, listek 4,9 (kupiłem 3 listki) to nawet jak zauważę, że efektów brak to za dużo kasy nie strace. Starczy mi to na 20 dni, jak efektów będzie brak to ją zaprzestanę brać i wrócę po dłuższym czasie (pół roku?). A najważniejsze to na początek muszę postarać się osiągnąć mase tak koło 75 kg.środki na bazie kreatyny ?? ????