>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ShoutBox (1) --> Czyli pogawędki w Strefie Zamkniętej

Status
Zamknięty.
verti 3,4K

verti

Forum VIP
Na pierwszym planie boje panów w Szwecji, jednak szczypiorniak kobiet żyje swoim życiem i tak w oko na Sportowych Faktach wpadła mi informacja z naszej ligi:
Drużyna mistrzyń Polski, która w środę w 15. kolejce PGNiG Superligi Kobiet na wyjeździe zmierzy się z zespołem KRP Jelenia Góra, boryka się w poważnymi kłopotami kadrowymi.
Zespół SPR Lublin nie odniósł jeszcze zwycięstwa w nowym roku. Mistrzynie Polski po porażkach ze Startem Elbląg i w ostatniej kolejce z Zagłębiem Lubin, w środę zmierzą się z zespołem z końca tabeli KRP Jelenia Góra. Jeleniogórzanki wygrały w tym sezonie jedynie 3 mecze i znajdują się w strefie spadkowej na przedostatnim miejscu w ligowej tabeli. Jednak w minionej serii spotkań, w końcówce będąc blisko zdobycia chociażby punkty z dużo wyżej notowanym rywalem z Elbląga udowodniły, że na własnym parkiecie mogą być groźne.
Lublinianki z 19 punktami na koncie plasują się na 3 pozycji w tabeli. Drużyna prowadzona przez trenera Edwarda Jankowskiego po niedawnych poważnych kłopotach finansowych aktualnie przeżywa problemy kadrowe, które przekładają się na wyniki w ostatnich meczach.
Na parkiecie w Jeleniej Górze na pewno nie zagrają: Alesia Mihdaliova, która leczy uraz ręki oraz nie będąca jeszcze w pełni sił po niedawnym powrocie do gry po kontuzji Izabela Puchacz. Na Dolny Śląsk wraz z drużyną pojechała Alina Wojtas, jednak jej występ z powodu problemów z kolanem stoi pod dużym znakiem zapytania. Na kłopoty zdrowotne narzekają również Małgorzata Majerek i Kamila Skrzyniarz. Do końca sezonu w lubelskiej ekipie nie zagra już skrzydłowa Aukse Sviderskiene, która spodziewa się dziecka.
Źródło: Kurier Lubelski
Zawodniczki z Lublina rzeczywiście ostatnio spisują się mizernie (dwie porażki). Więc myślę, że warto pomyśleć nad jakimś dodatnim handicapem na gospodynie. Pinnacle startował z pułapu +13.5, niestety teraz już mamy tam +5.5, więc lepiej już próbować nieco bezpieczniejszą linię +7.5 w Tobecie/Nordicbecie po kursie 1.75. Pozostawiam to Waszej ocenie.
PS. Buki nie oferują handi na ten mecz, bądź po prostu linie już drastycznie pospadały. Jak ktoś jest kamikadze to kurs na zwycięstwo Jeleniogórzanek wynosi 31 w bet365 ????
FT 34:38 / do przerwy było 17-17, a w pewnym momencie prowadziły nawet 9-8.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Wybaczcie, że post pod postem.
Ten mecz Moroki niby trwa (25 minuta) i jest 0-0, ale po tym jak zachowują się kursy w tym meczu (w przeciągu dosłownie minuty, zmieniły się z 1.80 na 2.50), nie wróżę gospodarzom łatwej przeprawy, tak zmieniające się kursy niczego dobrego nie zwiastują ... No ale nie kraczę już. Może się uda.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Tak ostatnio po tej Dardzie zacząłem przeglądać te chorwacką ligę w kosza. W dzisiejszym pojedynku: Togir vs Krvaner spore spadki w krótkim czasie u buków na 2. Kilku wycofało to spotkanie. Hmmm jakieś info na ten temat :?: :| Czy to zwykła manipulacja ;d

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Tak mi to wygląda Benek_20 na dobry typ na 2. Gospodarze chyba jakieś problemy mają (finansowe?) w składzie widzę, że w porównaniu do wcześniejszych meczy to teraz w styczniu nie gra dwóch zawodników, którzy wcześniej wychodzili w pierwszej piątce: Matija Češković (14,9ppg) i Josip Blajić (12,8ppg).
Natomiast w drużynie Gości widzę dwie nowe postacie: Jaytornah Nyankun Wisseh (USA) oraz Hrvoje Puljko - obaj grali w ostatnich dwóch spotkaniach i dobrze się spisali.
Ponadto widzę, że 29.12.2010 oba zespoły grały ze sobą w pucharze i skończyło się 100-58 dla K10. Z tego co widzę to w zespole Togir nie grali już dwaj wymienieni wyżej zawodnicy, a K10 ich tak pojechało bez tych dwóch nowych zawodników.
Ogólnie to duże roszady w składach tam były i przydałoby się zweryfikować te informacje i dane ale wg mnie warto uderzyć na K10 ;)

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Faktycznie zrzutki z poziomu 2.85 na 1.75 to sporo. Nie mam żadnych konkretniejszych informacji, jedyne do czego udało mi się dotrzeć, to fakt, że gospodarze mają ogromne problemy finansowe. Z klubu odeszli: Josip Blajić do Alkar (12.8 PPG) oraz Jure Lozančić (7.6 PPG) do Zaboka, w obu przypadkach doszło do rozwiązania umów. Z drużyny chcieli odejść również (być może nawet odeszli, ale nie mam nt. temat bliższych informacji) - Matija Češković (14.9 PPG), Nikola Gaurina (6.4 PPG). Ostatnio kontuzjowany był też drugi najlepszy strzelec drużyny - Luka Żitko (18.3 PPG) i szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia czy zagra czy nie ... Tak czy siak po tych ostatnich transferach w kadrze trenera Ante Perica zostało niewielu wartościowych zawodników. Jest raptem 7 zawodników mających więcej niż 20 lat. Skład uzupełnia młodzież z roczników 92-95, przejrzałem szybko ich statystyki i najlepszy z nich notuje średnią 2.5 punktu na mecz. Pozostali niewiele dotąd grali, ale teraz nadchodzi ich czas ... W pierwszym meczu Kvarner zwyciężył 91-74. Informacje nie do końca sprawdzone, ale z tego co udało się znaleźć wychodzi, że typ całkiem godny uwagi, tylko, że kurs nie ten co kilka godzin temu :|
Edit // Widzę, że c1amak mnie ubiegł ????
Przeglądając chorwackie portale sportowe znalazłem informacje, że Amerykanie chcą wprowadzić ligę BBL, czyli Bikini Bastetball League, która ma być konkurencją dla WNBA. Tłumaczyć - w co będą ubrane zawodniczki w BBL, a raczej w co nie będą - chyba nie trzeba ????

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
1,65 najwyzej w ub, pinn szaleje i co 3 sekundy zmienia kurs

tamtych dwoch odeszlo juz z klubu ale ostatnie 2 mecze trogiru nie takie zle

Ceskovic jest juz we Francji

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Panowie dzięki za informacje, to podtrzymuje mnie przy tym typie. Już tylko: Titanbet po 1.49, Pinnek po 1.53 i Uni po 1.65 to trzymają.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
trogir wzial karakasa i vladovica wiec chyba z ta kasa nie jest tak zle ale wszedzie wycofuja to cos musi byc na rzeczy, na pewno to sa slabsi gracze niz tamci

jawek 313

jawek

Użytkownik
Ktoś tu lubi surebety, a więc PLKK 5,5%:
Blachy Lider Pruszków @ 1.28 Ladbrokes (dziwny kurs, bo powinien być 1.08 :p)
Utex Rybnik @ 6.00 Tobet

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
To samo co wczoraj i tydzień temu, spadki na Darde. Derby, gospodarze bez dwóch zawodników. Spadki po 0.40, 0.50 w bah i b365. W kiku innych bukach również spadki. Warto :?:

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Wg mnie nie warto ostro w to spotkanie wchodzic. W Chorwacji kursy nie spadły, przynajmniej w tych firmach lokalnych gdzie sprawdzałem. Poza tym tych dwóch zawodników (Balsjan i Nakic) to już ostatnie kilka meczy nie grało.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom