A dla mnie głupotą jest to, co piszesz... Akurat w tym sporcie płeć nie ma ŻADNEGO znaczenia (bardzo małe)...Dla mnie trochę głupota że FIA godzi się na takie rzeczy. Tenis, piłka nożna, ok, ale tutaj to nawet nie ma na co popatrzeć... Niektóre sporty jednak powinny być tylko dla mężczyzn
Oczywiście, że można, ale mi chodzi tylko i wyłącznie o seksistowskie podłoże wypowiedzi dawida1892...@Obserwator to już nie można mieć własnego zdania na ten temat
Zaskoczyłeś mnie, pierwszy raz o niej słyszysz? Przecież ona już kilka razy próbowała się dostać do F1 ???? No a trochę lat już ma ????@Obserwator to już nie można mieć własnego zdania na ten temat :?:
Ja mam takie samo zdanie jak Dawid, zwłaszcza, że pierwszy raz o niej słyszę. Nie twierdzę że dostała się tam po 'znajomości', ale nie wykluczam tego. Poza tym, jest wielu młodych kierowców, którym bardziej by się należała ta posada
Wiem że to tak zabrzmiało, ale mi chodziło raczej o to że po prostu wydaję mi się to dziwne, coś jak mężczyzna rodzący dzieci. Moim zdaniem wyścigi samochodowe powinny jednak pozostać domeną mężczyzn i nawet jeśli jest to seksistowskie to takie mam zdanie i nie chcę po prostu oglądać bab za kierownicą bolidów. ????Oczywiście, że można, ale mi chodzi tylko i wyłącznie o seksistowskie podłoże wypowiedzi dawida1892...
Dokładnie o to mi chodziło.Równouprawnienie równouprawnieniem, ale niektóre sporty powinny zostać tylko i wyłącznie dla mężczyzn ???? Oczywiście nie nie bronie kobietom dostępu do F1, ale jest wiele innych stanowisk (patrz Sauber) gdzie kobieta może się spisać.
Przecież ona wiele razy się wypowiadała że jej marzeniem jest F1. ????Jeszcze brakuje, żeby nasza Nacia chciałaby się dostać do F1 ????
Więcej na sokolimokiem.tvFIA podjęła korzystną dla zespołu Rossa Brawna decyzję: tylne skrzydło z pasywnym kanałem F, aktywowanym przy włączeniu systemu DRS, jest zdaniem Federacji legalne. Tym samym mamy pierwszy pozytywny efekt prac inżynierskiego dream-teamu, ściągniętego przed tym sezonem do Brackley. Mercedes W03 na razie jako jedyny wykorzystuje najnowszą lukę w przepisach i zdaniem Christiana Hornera pozostałe ekipy muszą szybko skopiować to rozwiązanie.
Źródełko: motorsportgp.plRed Bull Racing:
- 1.05: Mark Webber
- 2.05: Mark Webber / Sebastian Vettel
- 3.05: Sebastian Vettel
Vodafone McLaren Mercedes:
- 1.05: Gary Paffett / Oliver Turvey (?)
- 2.05: Gary Paffett / Oliver Turvey (?)
- 3.05: Gary Paffett / Oliver Turvey (?)
Uwaga redakcji: obaj kierowcy są oznaczeni znakiem zapytania, ponieważ w oficjalnych zapowiedziach zespołu byli wymieniani jako kierowcy planowani do testów, jednak z medialnych wypowiedzi np. Lewisa Hamiltona wynika, że plan może ulec zmianie.
Lotus F1 Team:
- 1.05: Jerome D'Ambrosio
- 2.05: Kimi Raikkonen
- 3.05: Romain Grosjean
Scuderia Ferrari:
- 1.05: Fernando Alonso
- 2.05: Felipe Massa
- 3.05: Fernando Alonso
Mercedes AMG Petronas:
- 1.05: Nico Rosberg / Michael Schumacher
- 2.05: Michael Schumacher
- 3.05: Nico Rosberg
Sauber Ferrari:
- 1.05: Kamui Kobayashi
- 2.05: Kamui Kobayashi
- 3.05: Sergio Perez
Williams Renault:
- 1.05: Valtteri Bottas
- 2.05: Bruno Senna
- 3.05: Pastor Maldonado
Force India Mercedes:
- 1.05: Jules Bianchi
- 2.05: Paul di Resta
- 3.05: Nico Hulkenberg
Scuderia Toro Rosso:
- 1.05: Jean-Eric Vergne
- 2.05: Jean-Eric Vergne / Daniel Ricciardo
- 3.05: Daniel Ricciardo
Caterham F1 Team:
- 1.05: Rodolfo Gonzalez
- 2.05: Witalij Pietrow
- 3.05: Heikki Kovalainen
Marussia Cosworth:
- 1.05: Charles Pic
- 2.05: Charles Pic / Timo Glock
- 3.05: Timo Glock
Zespół HRT F1 Team w oficjalnym komunikacie poinformował, że nie będzie brał udziału w testach na torze Mugello ze względu na przeprowadzkę do nowej siedziby.