wojcirej
Użytkownik
BBC.... i wszystko jasne. Anglicy z Euro też mieli wracać w trumnach. ???? Dementi:
źródło; formula1.plPo tym jak Stefano Domenicali po wyścigu w Korei zasugerował, ż Felipe Massa pozostanie w zespole Ferrari w przyszłym roku, media zaczęły doszukiwać się innych sensacji związanych ze składem ekipy z Maranello.
Mimo, że tegoroczny silly season jeszcze się nie zakończył, a kibice czekają aż druga część stawki oficjalnie potwierdzi swoje plany na przyszłość, brytyjskie media podały, że Sebastian Vettel od sezonu 2014 miałby ścigać się w Ferrari.
Zarówno zespół Red Bull, jak i Ferrari szybko zdementowały jednak te doniesienia.
„To nie prawda. Doniesienia są błędne” mówił krótko dr Helmut Marko, doradca Red Bulla.
Niemieckie media podały także, że Vettel ma podpisany kontrakt z zespołem Christiana Hornera także na sezon 2014, jednak umowa ta, jak większość tego typu dokumentów, zawiera klauzule wyjścia.
Rzecznik prasowy Ferrari, Luca Colajanni, także zaprzeczył plotkom łączącym Vettela z Ferrari: „Nie pierwszy raz w tym roku słyszymy takie rzeczy i nie będzie to też ostatni raz.”
O ile słowa rzecznika prasowego nie brzmią zbyt przekonująco, o tyle prezes Ferrari, Luca di Montezemolo, w wywiadzie dla radia Rai był zdecydowanie bardziej stanowczy.
„Zawsze mówiłem, że nie chcę mieć dwóch kogutów w kurniku. Nie lubię tego. To rozchwiewa zespół.”