Czy ktos potrafi napisac kilka zdan o grze Rogers & Begu ? Jak to wygladalo w poprzednich meczach i realne przewidywania . Nie interesuje mnie metryka, a realia z turnieju ! Bede baaardzo wdzieczny !
Begu gra agresywnie, jednakze, lapie momenty bardzo slabej gry i nie porusza sie na korcie tak dobrze jak np Svitolina, bardziej styl cos jak Ana, z tym wyjatkiem, ze potrafi sie spiac i podniesc z wyniku 0:1.. Z kolei poczatki jej meczow wygladaja tak, jakby jej nie zalezalo na wygranej.. pozniej cos w glowie iskrzy i zaczyna grac solidnie, mocno i naprawde dobrze.. Nie widzialem meczu ani jednego Rogers, wiec kompletnie nie wiem czym wygrala z Kvitova, Piskova i Vesnina , jednak ogranie tych rywalek pokazuje, ze dziewczyna jest zdolna.. Moze dzis byc tak jak
Tenis Manager mowi, ze szybkie 2:0.. Presja, 3 ciezkie mecze mlodej Rogers, do tego tak jak wspomina, ostatnie jej mecze przed RG byly slabe i przegrywala z o wiele gorszymi tenisistkami niz Begu, a forma Begu jest mimo wszystko stabilna, rowna, choc tak jak wspominalem, nie podoba mi sie podejscie Begu do meczy, najpierw olewka, straszna gra a potem blysk..
Mecz NO BET, ewentualnie patrzac na dziwne podejscie Begu juz wolalbym wziac ze wygra seta Rogers, jak sie nie spali dziewczyna i potrafila wygrywac sety z Kvitova, Vesnina, Pliskova, to czemu nie mialaby ugrac dzis z Begu..
Rogers wygra seta jak juz mialbym cos brac, oczywiscie jak poradzi sobie z presja....
No i Begu, ktorej zachowanie na korcie jest straszne.. odpada, brawo Rogers .. Rogers 2:0
Dzis Muguruza miala fajny kurs 1.5 i narazie daje rade..
I Halep przejdzie dalej.. Nie lubie Stosur, bo jej sie mozg wylacza jak japoncowi Keiowi i dzis jak Halep zagra tak jak z Osaka przejdzie dalej , 2 szybkie sety i 2:0.. Osaka zagrala swietne zawody z Halep i dlatego Halep sie meczyla, Osaka dobrze poruszala sie po korcie.. A dzis Stosur , oprocz tego, ze ma lat 50.. dobra 30 kilka, to zachowuje sie na korcie jakby miala lat 19 ( choc nawet 19 np Kasatkina lepiej radza sobie z glowa i presja) i dochodzi do tego najwazniejsza rzecz : Stosur porusza sie po korcie o wiele wolniej nawet od Osaki i 2 razy wolniej od Halep i to wg mnie dzis tez zawazy na wygranej rumunki, lepsze poruszanie sie po korcie, wieksze umiejetnosci i wieksza walecznosc moze tutaj szybko przesadzic o szybkim 2:0 i pozegnianiu Stosur, ktorej sie mozg wylacza..
2:0 Stosur.. Powiem tak: gdyby mecz byl dokanczany w sloneczku, Halep by
ja wyrzucila, wilgotny kort, slajsy Stosur, i sila fizyczna tej zawodniczki przewazyly w takich warunkach, niemniej wygrana zasluzona, choc wolalbym w semi zobaczyc Halep a nie Stosur, nie lubie jej gry..
Do tego na jutro Keys wygra z Bertens 1.45
Bertens zmeczona po meczu Kasatkiny, Keys jest w formieee.. Mega kurs..
I Putintseva wyrzuci Carle.. 2.75
Putintseva rowny turniej, swietnie sie porusza po korcie, biega do wszystkiego, Carla ograla Cibulkova , ale Cibulkova bez formy ( jescze troche i by ja Konjuh ograla), ja tu widze wygrana bardziej solidniejszego tenisa Putintsevy, Carla to nie ta forma co kiedys, zeby jej kurs 1.4 wystawiac..