W takich przypadkach jak:
Brak typu, kursu, bukmachera, zły bukmacher= -100j za dany typ
Do tej pory było to liczone jako 0j za dany typ.
Moderatorem nie jestem, ale... spróbuję pomóc ???? Ewidentnie chodzi tu o... niechlujnie napisane posty z typami, a nie ich... brak... Sam zapis zaś "brak typu" oznacza jedynie... brak linijki z jasno, precyzyjnie i... poprawnie... zadeklarowanym typem...
Sam miałbym natomiast dwa pytania do Szanownych Organizatorów odnośnie punktów za typy długoterminowe.
Po pierwsze... kiedy te punkty doliczamy do bilansu... - czy na bieżąco (tak jak dzisiaj np... 50 (ew. 100) za Vancouver), czy po zakończeniu każdej rundy, czy też dopiero na samym końcu - jedne i drugie liczymy osobno, a sumujemy dopiero po zakończeniu rozgrywek.
Po drugie zaś - i tu już wybiegam nieco w przyszłośc ???? - jak dokładnie liczymy punkty w kolejnych rundach, jeżeli pary wyglądają inaczej niż przewidywaliśmy...
Jak rozumiem, jeżeli postawiliśmy, że w drugiej rundzie drużyna A pokona zespół X, a tymczasem gra ona i wygrywa z drużyną Y (Y eliminuje wcześniej X), to typ uznajemy za trafiony i dopisujemy sobie 100j (+ ewentualnie drugie tyle za trafienie dokładnego wyniku rywalizacji) - jeżeli się mylę, proszę mnie poprawić... A co w przypadku sytuacji odwrotnej? - stawiamy, że w drugiej rundzie X wygra z A, a tymczasem X nie dociera do tej fazy rozgrywek, za to jej pogromcy, zespół Y, odnosi zwycięstwo nad A. Czy i w tym przypadku należą nam się punkty? (na zasadzie - w następnych rundach obstawiamy nie konkretne drużyny, a wynik rywalizacji "zwycięzca serii A - zwycięzca serii D" itd...) Ten punkt regulaminu jest dla mnie odrobinę niejasny...
A tak przy okazji... z innej jeszcze całkiem beczki...
Punkt 12 Zasad konkursu brzmi nastepująco: "Typy umieszczamy co najmniej minutę przed rozpoczęciem pierwszego spotkania, które jest rozgrywane danego dnia. Dzień konkursowy przyjmujemy jako dzień w Ameryce. Spotkania rozegrane przed 24;00 i po 24;00 liczymy jako jeden dzień rywalizacji." Zauważyłem, że w praktyce jest on powszechnie interpretowany jako "co najmniej minutę przed rozpoczęciem pierwszego spotkania, które... danego dnia... typujemy" ???? Nie chcę się czepiać... rozumiem, że inna interpretacja tego zapisu - choć miałaby pewien sens - byłaby odrobinę nieżyciowa... po prostu proponuję to dla jasności (i czystego sumienia przy typowaniu po nocy
???? ) uściślić... czy... przeredagować...
I jeszcze jedno pytanie - dotyczące typów na under/over. bet365 wlicza do tego typu zakładów bramki strzelone w dogrywce. Jesteście pewni Panowie, że betwey... przy podobieństwie kursów... czyni tak samo? Zapisy jakie na ten temat znalazłem w ich "zasadach" brzmią jakoś wyjątkowo mętnie...
Pozdrawiam
T.