>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pytania, propozycje, niezgodności

Status
Zamknięty.
fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Każdy uczestnik przed przystapieniem do Stanley Cup Playoff&#39;s ,zaznajamiał się z regulaminem. W temacie ,,Pytania,propozycje,niezgodnosci&quot; oraz Regulaminie zaznaczone jest ,że ,,W sytuacjach nadzwyczajnych moze inny user zatypować za uczestnika konkursu&quot;.Punkt ten wytłuściłem i zaznaczyłem jeszcze raz na czerwone w temacie Regulamin pkt 11!!!
User kukla już zwracał na tą kwestię uwagę i dostosowaliśmy się do prośby uczestników konkursu.

dzuda 2

dzuda

Użytkownik
A słyszałeś o tym, że nie każdy regulamin jest idealny? Bo wydaje mi się, że sądzisz iż jesteś nieomylny. Konkurs NBA, który się niedawno zakończył, był tak skonstruowany, że nie było z tym problemów i był dostosowany do możliwości uczestników. A jeśli chodzi jego konstrukcję, to był niemal identyczny. Ale jeśli trzeba podawać typy codziennie, to ja proszę o wykreślenie mnie z listy uczestników i nie będę podawał więcej typów. To taka prośba, abym potem za brak typów nie trafił na czarną listę konkursową.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Ale jeśli trzeba podawać typy codziennie, to ja proszę o wykreślenie mnie z listy uczestników i nie będę podawał więcej typów.
dzuda rozbroiłeś mnie...
Przecież regulamin jest niezmienny w tej kwestii od początku. Było jasno napisane, że co najmniej jeden typ dziennie musisz podać. Jeśli nie to -100j.
Dziwisz się, że trzeba podawać codziennie? To chyba nie czytałeś regulaminu... Kilku dobrych znawców nie zapisało właśnie dlatego, że nie mieliby czasu codziennie podawać typów.
Jeden mój dobry kolega ustawił sobie &quot;przypomnienie&quot; w telefonie, żeby codziennie podać typy i nie zapomnieć...

dzuda 2

dzuda

Użytkownik
Jak niektórzy żyją tylko forum i siedzą zawsze przed komputerem to się nadają do tego konkursu. Inni niestety nie. Przecież konkurs ma trwać do końca finałów, a to oznacza, że zakończy się w czerwcu. A jak ktoś przez bite 2 miesiące nie ma dnia bez dostępu do neta, to podziwiam. Może grają tu tylko dzieci i nie mają przez to problemu na znalezienie choćby tych 10 minut dziennie. Ale ja chyba już jestem za stary i zdarzają mi dni kiedy nie mogę skorzystać z internetu. Praca, wyjazdy itp. Uwierz, że nawet mając duże chęci nie da się zawsze pamiętać, aby podać typy na forum. Ale jak taki jet regulamin, to się z nim zgadzam i dziękuję za zabawę ;)

maritos 4

maritos

Użytkownik
Dzuda - ja Cię kompletnie nie rozumiem. Czy Ciebie poprostu wciąga na pare dni i nawet nie wiesz jak to się stało ? Jeżeli masz jakiś wyjazd 1-3 dniowy to tak jak napisał fox71 jest możliwość skontaktowania się z kimś kto ma dostęp do internetu i podać mu przez telefon typy które ma za Ciebie postawić. Wystarczy głupi telefon... jak nie masz albo jeździsz w jakieś megazakątki w których zasięgu nie ma to już trudno - niepotrzebnie się zapisałeś.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
a kiedy planowany jest finał Pucharu Stanleya ? Chodzi mi o szacowaną datę . Pozdrawiam
Trudno powiedzieć jak się ułoży rywalizacja a co za tym idzie kalendarz.
W zeszłym roku kalendarz finały wyglądał tak:

W tym roku PO zaczęło się 16.04 W tamtym sezonie 9.04. Czyli mniej więcej tydzień później powinno się zakończyć niż rok temu. Chyba, że w finale ktoś gładko wygra 4-0...
Mniej więcej będzie to początek czerwca.

Tabela się jednak dziś nie pojawi...

K 1,2K

kukla

Forum VIP
w 3 dniu nie podałem typu ale odjąłem -100 j . Czyli mam teraz sobie dodać 100j do bilansu ? Pozdrawiam
Czytanie ze zrozumieniem :spokodfhgfh:
Przecież regulamin się zaostrzył a nie złagodził. Brak typu to dalej -100
Właśnie wczoraj mnie to spotkało

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
Z powodow niezaleznych odemnie nie moglem podawac typow do konkursu wiec zeby nie zabierac czasu moderatora - prosze o wykreslenie mnie z konkursu.

fc_barcelona 0

fc_barcelona

Użytkownik
Czytanie ze zrozumieniem :spokodfhgfh:
Przecież regulamin się zaostrzył a nie złagodził. Brak typu to dalej -100
Właśnie wczoraj mnie to spotkało
Od dnia 8 jest zmiana regulaminu w kwestii:
W takich przypadkach jak:
Brak typu, kursu, bukmachera, zły bukmacher= -100j za dany typ

Do tej pory było to liczone jako 0j za dany typ.

Od 8 kwietnia jak się nie podało typu to jest -100j. Ja nie podałem typu 3 dnia konkursu. Odjąłem sobie -100j. Lecz na czerwono jest napisane , że do tej pory było to liczone jako 0j za dany typ. Więc mam prawo dodać do mojego bilansu +100j ? Proszę o odpowiedź moderatora konkursu. Z góry dzięki. ????

T 133

thorngal

Użytkownik

Moderatorem nie jestem, ale... spróbuję pomóc ???? Ewidentnie chodzi tu o... niechlujnie napisane posty z typami, a nie ich... brak... Sam zapis zaś &quot;brak typu&quot; oznacza jedynie... brak linijki z jasno, precyzyjnie i... poprawnie... zadeklarowanym typem...

Sam miałbym natomiast dwa pytania do Szanownych Organizatorów odnośnie punktów za typy długoterminowe.

Po pierwsze... kiedy te punkty doliczamy do bilansu... - czy na bieżąco (tak jak dzisiaj np... 50 (ew. 100) za Vancouver), czy po zakończeniu każdej rundy, czy też dopiero na samym końcu - jedne i drugie liczymy osobno, a sumujemy dopiero po zakończeniu rozgrywek.

Po drugie zaś - i tu już wybiegam nieco w przyszłośc ???? - jak dokładnie liczymy punkty w kolejnych rundach, jeżeli pary wyglądają inaczej niż przewidywaliśmy...
Jak rozumiem, jeżeli postawiliśmy, że w drugiej rundzie drużyna A pokona zespół X, a tymczasem gra ona i wygrywa z drużyną Y (Y eliminuje wcześniej X), to typ uznajemy za trafiony i dopisujemy sobie 100j (+ ewentualnie drugie tyle za trafienie dokładnego wyniku rywalizacji) - jeżeli się mylę, proszę mnie poprawić... A co w przypadku sytuacji odwrotnej? - stawiamy, że w drugiej rundzie X wygra z A, a tymczasem X nie dociera do tej fazy rozgrywek, za to jej pogromcy, zespół Y, odnosi zwycięstwo nad A. Czy i w tym przypadku należą nam się punkty? (na zasadzie - w następnych rundach obstawiamy nie konkretne drużyny, a wynik rywalizacji &quot;zwycięzca serii A - zwycięzca serii D&quot; itd...) Ten punkt regulaminu jest dla mnie odrobinę niejasny...

A tak przy okazji... z innej jeszcze całkiem beczki...

Punkt 12 Zasad konkursu brzmi nastepująco: &quot;Typy umieszczamy co najmniej minutę przed rozpoczęciem pierwszego spotkania, które jest rozgrywane danego dnia. Dzień konkursowy przyjmujemy jako dzień w Ameryce. Spotkania rozegrane przed 24;00 i po 24;00 liczymy jako jeden dzień rywalizacji.&quot; Zauważyłem, że w praktyce jest on powszechnie interpretowany jako &quot;co najmniej minutę przed rozpoczęciem pierwszego spotkania, które... danego dnia... typujemy&quot; ???? Nie chcę się czepiać... rozumiem, że inna interpretacja tego zapisu - choć miałaby pewien sens - byłaby odrobinę nieżyciowa... po prostu proponuję to dla jasności (i czystego sumienia przy typowaniu po nocy;) ???? ) uściślić... czy... przeredagować...

I jeszcze jedno pytanie - dotyczące typów na under/over. bet365 wlicza do tego typu zakładów bramki strzelone w dogrywce. Jesteście pewni Panowie, że betwey... przy podobieństwie kursów... czyni tak samo? Zapisy jakie na ten temat znalazłem w ich &quot;zasadach&quot; brzmią jakoś wyjątkowo mętnie...

Pozdrawiam
T.

fc_barcelona 0

fc_barcelona

Użytkownik

Moderatorem nie jestem, ale... spróbuję pomóc ???? Ewidentnie chodzi tu o... niechlujnie napisane posty z typami, a nie ich... brak... Sam zapis zaś &quot;brak typu&quot; oznacza jedynie... brak linijki z jasno, precyzyjnie i... poprawnie... zadeklarowanym typem...
Brak typu jest wtedy kiedy go nie podam. Czekamy na Vadera :]

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Panowie...
Zaostrzenie to dotyczy takich sytuacji, że ktoś napisze post, ale napisze go błędnie. Nie poda kursu, poda jaki mecz chce grać ale nie poda kogo typuje. Do tej pory było 0j za taki błąd. Od teraz taki błąd będzie liczony jako -100j.
Nie podanie wcale typu, w sensie nie wysłanie postu jest równoznaczne z -100j za dany dzień.
Jeden kolega zasugerował, że w samej końcówce w celu &quot;obrony stanu posiadania&quot; ktoś może celowo podać błędnie aby zachował takie samo konto. To byłoby zagranie taktyczne.
Mam nadzieję, że już jest to zrozumiałe.
Kolejna sprawa.
Bilans jaki podajecie w poście to bilans wyłącznie typów &quot;codziennych&quot;. Nie liczycie sobie dodatkowych jednostek za typy długoterminowe.
Po rozstrzygnięciu wszystkich par w I rundzie podliczymy każdemu uczestnikowi ile zdobył na tym etapie.
Końcowy wynik konkursu będzie policzony jako wszystkie typy codzienne + typy długoterminowe.
Ale po każdej rundzie uczestnikowi policzymy ile ewentulanie zyskał.
Co do wyników w II rundzie. Pisałem o tym, że czasami może się nie zgadzać rywal... Istotne będzie aby Wasz typ np. w obecnej sytuacji wiemy, że Vancouver ma awans i jest w 1/2 finału konferencji. Jeśli macie typ VAN awansuje do finału konferencji to nieważne z kim będzie walczyło w 1/2. Ważne że macie typ awans do finału konferencji. Dodatkowo bonus za wytypowanie poprawnego wyniku.
Będą na pewno takie sytuacje, że będziecie mieli innych rywali. Ten etap wymagał od uczestnika konkursu myślenia na baardzo długo do przodu. Na tym polegała trudność. Dlatego za każdy następny dobry typ jest więcej jednostek. A za wytypowanie zwycięzcy najwięcej...
Co do pkt. 12 regulaminu.
Faktycznie poprawiłem na: Typy umieszczamy co najmniej minutę przed rozpoczęciem pierwszego spotkania, które typujemy danego dnia.
Faktycznie ratio legis tego było pierwsze spotkanie jakie my typujemy a nie jakie jest rozgrywane w NHL. Ale na szczęście chyba każdy zrozumiał to poprawnie ;)

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Typów nie zmieniamy... Tak jest w regulaminie.
Pierwszy mecz będzie normalnie liczony drugi jako -100j. Zaostrzenie od dziś. Wczoraj byłoby 0j za 2 typ..
Przykro mi...

fc_barcelona 0

fc_barcelona

Użytkownik
wiem . to chociaż możesz usunąć mój drugi typ jak jest błędnie podany...Dotyczą tego samego meczu. a nie odrazu -100j. Mecz odbędzie się za 4 godziny. Mamy wytypować najlepszego typera Stanley Cup. A zabieramy punkty za drobnostki. Pozdrawiam

fc_barcelona 0

fc_barcelona

Użytkownik
Typów nie zmieniamy... Tak jest w regulaminie.

Pierwszy mecz będzie normalnie liczony drugi jako -100j. Zaostrzenie od dziś. Wczoraj byłoby 0j za 2 typ..

Przykro mi...
a i czytam regulamin i nie widzę info , że nie można korzystać z podać 2 typów na dane spotkanie. Nie ma o tym mowy. Ale i tak to była pomyłka overek miał być ale inny mecz.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom