Ja powiem szczeże, ten
konkurs mnie rozwala, wchodząc poszczególne tematy i widząc jak sporo graczy wali typy z kursami juz nawet około 40-50... licząc na szczęście, 2 //100 sie uda trafić... i dzięki takiemu typowi zapewne wygra
konkurs... chyba najdziwniejszy
konkurs jaki jest, był na forum... :-? zaraz pewnie zwali się na mnie krytyka modów i adminów... ale takie jesr moje zdanie i moge je jakoś wyrazić, chyba.
I masz całkowitą rację ???? . Większość osób (w tym ja) tak gra, bo przy takich regułach klasyfikacji zapisanych w regulaminie, to dobre rozwiązanie.
Zwracałem uwagę na to na samym początku konkursu, ale jedyna odpowiedzią było:
Zobaczymy jak to będzie dalej.
No i zobaczyliśmy - pretensje osób, które miały na koncie dużo zwycięstw, ale niską średnią, a potem za wprowadzenie dodatkowych podpunktów do regulaminu na chwilę przed końcem...
Sorry, ale nic nie stoi na przeszkodzie abyś Ty trafił taki kurs...
No jasne że nie, tylko czy właśnie taka miała byc idea konkursu? Tylko po co formuła pojedynków?
Regulamin ma być zmieniony, tylko ciekaw jestem jak daleko? Bo jeżeli zostanie zmieniona średnią na sumę (taka była sugestia), to niewiele to zmieni. Jak sie komuś trafi kurs 30, to za jednym razem ma
2900j (a jak rozgrywa drugi pojedynek, to nawet
5800j).
Moim zdaniem najważniejsza powinna byc ilość wygranych pojedynków, a w drugiej kolejności sumy, średnie, czy też inne miary.
Jeżeli jednak decydowałaby ilośc wygranych, wówczas o tym kto z kim bedzie grał w pojedynku, powinno decydowac jakieś losowanie lub wcześniej przyjęty klucz, a nie sami uczestnicy.
Prosiłbym również o zastanowieniu się, czy nie powinno byc zabronione obstawianie tych samych typów, gdy ktos prowadzi 2 pojedynki jednocześnie (trochę to wypacza sens prowadzenia 2 pojedynków jednocześnie - osobiście zabroniłbym podawania nie tylko tego samego typu, ale nawet jakiekokolwiek typu z meczu, jeżeli już jakiś podał w innym pojedynku).
Takie są moje spostrzeżenia, ale pewnie i tak znowu przejdzie "bez echa", no bo co będzie zwykły user zwracał uwagę gronu prowadzącemu
P.S Czy będzie w końcu zmieniony punkt 23 w regulaminie? Wysyłałem już PM w tej sprawie do Admina, ale chyba znowu zostałem "olany" :spokodfhgfh: