>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Pytania/propozycje/niezgodności

peja 1

peja

Użytkownik
No Admin napisał że wprowadzi aneks do regulaminu, że aby być uwzględnonym w tabeli trzeba rozegrać minimum 4 pojedynki w miesiącu...

drago 108

drago

Użytkownik
Ehhh ten miesiąc mozna porównać z polityką :/ Jest taki punkt, że administracja zastrzega sobie prawo do zmeiny/dodawania któregoś z punktów. Popieram łysego choc mozliwe że gdyby on odpadł mógłbym wygrać. Ale wole dostac 0 zamiast wygrac nieuczciwie i dostac 50zł. (chcoiaż pewnie nie dostane).
Nonsens. Teraz trzeba jeszcze raz ułożyć regulamin by nie było takich... phsiii...

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Mam pytanie. Mój wczorajszy typ mecz

Kupon 6
Dania
- Norwegia (2007-10-25 17:00) (przesunięty)
typ 1
kurs 1.85
stawka 100

Został przesunięty na inny termin.Obstawiłem go przed wyjściem do pracy.Wróciłem dopiero po północy i wtedy dopiero zobaczyłem ,że mecz został przełożony.Nie miałem możliwości podania typu zastępczego,ponieważ w pracy nie mam mozliwości korzystania z internetu.Jak w takim przypadku mam te spotkanie rozliczać?

peja 1

peja

Użytkownik
Ja powiem szczeże, ten konkurs mnie rozwala, wchodząc poszczególne tematy i widząc jak sporo graczy wali typy z kursami juz nawet około 40-50... licząc na szczęście, 2 //100 sie uda trafić... i dzięki takiemu typowi zapewne wygra konkurs... chyba najdziwniejszy konkurs jaki jest, był na forum... :-?

peja 1

peja

Użytkownik
Ja powiem szczeże, ten konkurs mnie rozwala, wchodząc poszczególne tematy i widząc jak sporo graczy wali typy z kursami juz nawet około 40-50... licząc na szczęście, 2 //100 sie uda trafić... i dzięki takiemu typowi zapewne wygra konkurs... chyba najdziwniejszy konkurs jaki jest, był na forum... :-? zaraz pewnie zwali się na mnie krytyka modów i adminów... ale takie jesr moje zdanie i moge je jakoś wyrazić, chyba.

peja 1

peja

Użytkownik
Ja powiem szczeże, ten konkurs mnie rozwala, wchodząc poszczególne tematy i widząc jak sporo graczy wali typy z kursami juz nawet około 40-50... licząc na szczęście, 2 //100 sie uda trafić... i dzięki takiemu typowi zapewne wygra konkurs... chyba najdziwniejszy konkurs jaki jest, był na forum... :-? zaraz pewnie zwali się na mnie krytyka modów i adminów... ale takie jest moje zdanie i moge je jakoś wyrazić, chyba.
edit : ten post z góry proszę usunąć

jaca 0

jaca

Użytkownik
Ja powiem szczeże, ten konkurs mnie rozwala, wchodząc poszczególne tematy i widząc jak sporo graczy wali typy z kursami juz nawet około 40-50... licząc na szczęście, 2 //100 sie uda trafić... i dzięki takiemu typowi zapewne wygra konkurs... chyba najdziwniejszy konkurs jaki jest, był na forum... :-? zaraz pewnie zwali się na mnie krytyka modów i adminów... ale takie jesr moje zdanie i moge je jakoś wyrazić, chyba.
I masz całkowitą rację ???? . Większość osób (w tym ja) tak gra, bo przy takich regułach klasyfikacji zapisanych w regulaminie, to dobre rozwiązanie.
Zwracałem uwagę na to na samym początku konkursu, ale jedyna odpowiedzią było:
Zobaczymy jak to będzie dalej.
No i zobaczyliśmy - pretensje osób, które miały na koncie dużo zwycięstw, ale niską średnią, a potem za wprowadzenie dodatkowych podpunktów do regulaminu na chwilę przed końcem...
Sorry, ale nic nie stoi na przeszkodzie abyś Ty trafił taki kurs...
No jasne że nie, tylko czy właśnie taka miała byc idea konkursu? Tylko po co formuła pojedynków?
Regulamin ma być zmieniony, tylko ciekaw jestem jak daleko? Bo jeżeli zostanie zmieniona średnią na sumę (taka była sugestia), to niewiele to zmieni. Jak sie komuś trafi kurs 30, to za jednym razem ma ✅2900j (a jak rozgrywa drugi pojedynek, to nawet ✅5800j).
Moim zdaniem najważniejsza powinna byc ilość wygranych pojedynków, a w drugiej kolejności sumy, średnie, czy też inne miary.
Jeżeli jednak decydowałaby ilośc wygranych, wówczas o tym kto z kim bedzie grał w pojedynku, powinno decydowac jakieś losowanie lub wcześniej przyjęty klucz, a nie sami uczestnicy.
Prosiłbym również o zastanowieniu się, czy nie powinno byc zabronione obstawianie tych samych typów, gdy ktos prowadzi 2 pojedynki jednocześnie (trochę to wypacza sens prowadzenia 2 pojedynków jednocześnie - osobiście zabroniłbym podawania nie tylko tego samego typu, ale nawet jakiekokolwiek typu z meczu, jeżeli już jakiś podał w innym pojedynku).
Takie są moje spostrzeżenia, ale pewnie i tak znowu przejdzie &quot;bez echa&quot;, no bo co będzie zwykły user zwracał uwagę gronu prowadzącemu ;)
P.S Czy będzie w końcu zmieniony punkt 23 w regulaminie? Wysyłałem już PM w tej sprawie do Admina, ale chyba znowu zostałem &quot;olany&quot; :spokodfhgfh:

M 15

maja81szn

Użytkownik
Moim zdaniem każdy z was dobrze pisze jednakże to juz ostatnie dni konkursu i zmienianie czegokolwiek teraz byłby tzw USTAWKĄ zrobiła by sie ogromna burza...i chaos...dlatego moim zdaniem musimy taką formułą konkurs skonczyc i zobaczyc jak to bedzie w następnym miesiącu...mam rozwiązanie które przedstawie Adminowi po ukończeniu tego konkursu( i jeśli nowy sie rozpocznie) to owe rozwiązanie kwestii regulaminu bedzie w 100% pewne, ze będą sie liczyły pojedynki i jednostki, ze jak ktoś bedzie specjalnie odpuszczał pojedynki to bedzie to dla niego nieopłacalne.

Ja dziś moim zdaniem znalazłem sie w &quot;2&quot; koncowej konkursu dzięki typom w temacie z wer890 :spokodfhgfh:

jaca 0

jaca

Użytkownik
...jednakże to juz ostatnie dni konkursu i zmienianie czegokolwiek teraz byłby tzw USTAWKĄ zrobiła by sie ogromna burza...
A czy ja wspominałem, że zmiany powinny się odnosić do trwającego miesiąca? (czas na zmiany był na początku miesiąca, gdy zwracałem na to uwagę)
..mam rozwiązanie które przedstawie Adminowi po ukończeniu tego konkursu( i jeśli nowy sie rozpocznie) to owe rozwiązanie kwestii regulaminu bedzie w 100% pewne, ze będą sie liczyły pojedynki i jednostki, ze jak ktoś bedzie specjalnie odpuszczał pojedynki to bedzie to dla niego nieopłacalne.
Wszystko fajnie, tylko że konkurs trwa do kończ października. Jeżeli w następnym miesiącu miałby trwać nadal, to Regulamin powinien być ułożony juz wcześniej (no chyba, że konkurs zostaje &quot;zdjęty&quot;). Dlatego już teraz próbuje zwrócić uwagę na pewne rzeczy, kóre moim zdaniem powinny byc poprawione. Zastanawiam się tylko, czy to ma sens, bo jakoś na wszelkie propozycje (także w przypadku innych konkursów) nie bardzo doczekałem się odpowiedzi (choćby takiej jak: &quot;ta propozycja jest zła, bo...&quot;)...
Ciekaw jestem tylko po co tematy typu: &quot;Pytania/propozycje/niezgodności&quot; - nie lepie zostawić samo &quot;Pytania i niezgodności&quot;?

drago 108

drago

Użytkownik
Moim zdaniem formuła pojedynku zawsze będzie zła nie ważne czy liczyć sie będą ilości wygranych pojedynków, dlaczego to nie? Bo wezme sobie kolegów z podwórka poprosze ich o załozenie tematu oni nie bedą dawac typów i wygram wszystko co sie da... Ilosc jednostek z wygranych pojedynków... chyba najlpesze rozwiązanie ale i tak złe bo będa takie idiotyczne podawanie typów (kursy 60.00 :| ) średnia... wszyscy wiedzą ile jest argumentów na nie... Po prostu trzeba zrobic CALKIEM INNY KONKURS i tyle wtedy moze bedzie uczciwie dzielic te 5 stów. Tez chce sie troche pobawic moze cos z tego przyjdzie. Ograniczanie kursu?? Możeto jest jakiś pomysł. Np. max. kurs nie może przekroczyc 4.00, a jeżeli ktoś chce wytypowac kurs np. 4.20 to robi z niego 4.00. Może to jest jakieś normalne rozwiązanie? Wygranie min. 2 albo i 3 pojedynków. Wygrany pojedynek z minusem zaliczać chociaż na 0. Co jeszcze? Co najmniej 4 pojedynki w miechu. I wiele innych punktów które pomogą ulepszyc i wyrównac poziom konkursu...

jaca 0

jaca

Użytkownik
Moim zdaniem formuła pojedynku zawsze będzie zła nie ważne czy liczyć sie będą ilości wygranych pojedynków, dlaczego to nie? Bo wezme sobie kolegów z podwórka poprosze ich o załozenie tematu oni nie bedą dawac typów i wygram wszystko co sie da...
A czytałeś chociaż co napisałem?
Jeżeli jednak decydowałaby ilośc wygranych, wówczas o tym kto z kim bedzie grał w pojedynku, powinno decydowac jakieś losowanie lub wcześniej przyjęty klucz, a nie sami uczestnicy.
Cóz ja się opieram na tym co jest:
Konkurs Challenge Bwin jest turniejem, który polega na rywalizacji dwóch użytkowników - typerów. Challenge to z angielskiego pojedynek, a więc wirtualny pojedynek użytkowników forum.
i jedynie staram się znaleźć jakieś inne (może lepsze) rozwiązania. Mówisz coś o zupełnie nowej formule - czemu nie. Tylko gdzie propozycje?

drago 108

drago

Użytkownik
A czytałeś chociaż co napisałem?Cóz ja się opieram na tym co jest: i jedynie staram się znaleźć jakieś inne (może lepsze) rozwiązania. Mówisz coś o zupełnie nowej formule - czemu nie. Tylko gdzie propozycje?
OK widze że uważasz się za &quot;lidera&quot; protestu bo pierwszy to zrobiłeś... ale nie musisz wszystkiego komentować i wywyższać się bo pierwszy zauważyłeś coś itp. Czytałeś końcówkę mojego postu? Chyba tam są zawarte wskazówki na temat CB albo na temat innego konkursu :/

al_capone 29K

al_capone

Gangster
O administrację Jaca się nie martw, bo czytam regularnie ten temat.
Muszę się zgodzić, że regulamin nie jest perfekcyjny, ale trzeba sobie radzić. Wszystkie propozycję zmiany punktacji nie są idealne i można je ominąć. Rozmawiałem z niejednym userem na gadu o tym konkursie np. z Drago.
Padła propozycja żeby priorytetem w tabeli była liczba wygranych pojedynków. To co napisał Drago jak najbardziej się zgadza i do tego doszliśmy. Można rywalizować z &quot;wirtualnymi&quot; userami, którzy będą notorycznie przegrywać.
Ktoś napisał, żeby sprecyzować dobór przeciwników, tak aby tego zażegnać, ale dużo to nie pomoże.
Suma punktów wygranych pojedynków, ale z ograniczonym kursem. To jest chyba najbardziej odpowiedni sposób klasyfikacji w tabeli. Chodź również można mieć do niego &quot;ale&quot;...
Jaca przeczytałem twój PM, o to się nie martw, bo czytam wszystkich. Może nie na wszystkie odpowiadam, bo nie czuję takiej potrzeby. To co proponowałeś to zostanie poprawione wraz z innymi zmianami przed końcem miesiąca, aby w listopadzie nie było tyle problemów.
Jaca zrobisz tabele po zakończeniu konkursu?

jaca 0

jaca

Użytkownik
OK widze że uważasz się za &quot;lidera&quot; protestu bo pierwszy to zrobiłeś... ale nie musisz wszystkiego komentować i wywyższać się bo pierwszy zauważyłeś coś itp. Czytałeś końcówkę mojego postu? Chyba tam są zawarte wskazówki na temat CB albo na temat innego konkursu :/
Przede wszystkim nie uważam się za &quot;lidera&quot; ani tym bardziej &quot;wywyższam&quot; (nie mam ku temu ani powodów, ani przesłanek - nie czuję się ani lepszy, ani gorszy, szczególnie w sytuacji, gdy kogoś nie znam).
Czytałem Twój post dokładnie i widziałem uwagi. Trudno się jednak do nich odnieść, gdy nie podajesz co Twoim zdaniem powinno być główną miarą pozycji. Sam mówisz, że podajesz wskazówki, ale do czego? (liczba wygranych zła, suma zła, średnia zła).
Nie komentuje też każdego postu - odpowiedziałem na post maji, by jednak propozycje przedstawiać już teraz, a nie czekać do końca miesiąca (to raczej nie jest komentowanie).
Odpowiedziałem na Twój post, bowiem odniosłeś się do mojego (a właściwie do fragmentu wyrwanego z kontekstu) i to wszystko.
Zresztą ta dyskusja (to na pewno), jak i cały wątek wydaje się bezcelowy, bowiem brak najważniejszego - zainteresowania organizatorów ???? - więc jeżeli chodzi o mnie, to dalszego &quot;komentowania&quot; nie będzie, bo i po co...

jaca 0

jaca

Użytkownik
Sorry, że pisze post po poście, ale nie ma edycji tutaj dostępnej.
Poprzedni post pisałem nie widząc odpowiedzi Marcina, więc po części też jest troszkę &quot;bez sensowna&quot;.
Tabela to nie problem i będzie zrobiona ???? .
Jeżeli chodzi o mnogość problemów, to oczywiście, że są. Jednak moim zdaniem najlepsza metoda na ich wyeliminowanie to właśnie dyskusja (a także krytyka), dlatego dążę, żeby nieco wcześniej było ogłaszane jak to będzie miało wyglądać, żeby można się jeszcze zastanowić czy coś mozna zmienić (lepiej wcześniej, niż w trakcie konkursu)

drago 108

drago

Użytkownik
Tak.. kiepska pamięć w czasie pisania.. zapomniałem dopisać że te wszystkie &quot;wskazówki&quot; odnoszą się do sumy jednostek.
Pojawiło się takie stwierdzenie że nie można podawać takich samych typów w dwóch pojedynkach... hmmm a dlaczego? Mam jakiegoś pewniaka i kurs jest ładny to wykorzystuje go i w graniu za kasę i w konkursach, dlaczego mamy się ograniczać co do tego wątku?
Nie chciałem tu wprowadzać kłótni co do tego jak ma wyglądać przebieg konkursu bo każdy walczy o ten sam cel.
Jaca, jeżeli cię uraziłem to wybacz ????

jaca 0

jaca

Użytkownik
Oczywiście, że się nie obraziłem, bo i niby czemu? ;) Zawsze też uważałem, że z dyskusji (nie mylić z kłótnią) można wyciągnąć najlepsze wnioski.
Jeżeli chodzi o podawanie tego samego typu w obu pojedynkach to:
Skoro jest zasada stawiania płaskiej stawki na zakład w wysokości 100j, to jest to swoistym obejściem tej zasady w odniesieniu do ogólnej punktacji (w przypadku, gdy obydwa pojedynki będą wygrane).
Nabiera to szczególnie wymiaru, gdy decydującym czynnikiem jest suma (czy też średnia) - masz świetny typ o kursie 3 i go trafiasz - zyskujesz 400j (za jeden typ), a to już jest troszęczkę, czy ja wiem - może &quot;naciągane&quot;.
Jeżeli ktoś będzie miał dobry tydzień i trafi kilka ładnych kursów i skończy z bilasem np. 700j, automatycznie będzie miał ich 1400j - duża zaliczka. I znowu będzie to preferować pewien styl gry.
I na końcu takie porównanie - to tak jakby toczyć pojedynek bokserski i jednym uderzeniem zadawać cios dwóm rywalom... Skoro jest narzucona płaska stawka, to czemu jest dozwolona podwójna korzyść z zakładu?

Do góry Bottom