jaca
Użytkownik
Prawdę mówiąc to się spodziewałem, że sprawa przejdzie bez echa, a troszke szkoda. Nie rozumiem tylko po co w takim razie formuła pojedynków? Przecież w tym momencie wygrana pojedynku praktycznie nie ma znaczenia, a najwazniejsze jest uzyskanie jak najwyższego bilansu... Nie lepiej w takim razie żeby każdy miał swój temat i tam podawał typy i niech zwycięży najlepszy? (przynajmniej uniknęłoby się podwójnego punktowania za te same typy - a tak jest teraz, gdy ktoś prowadzi 2 pojedynki i podaje te same typy).Gdyby miała zajść zmiana to pewnie by została ona napisana, jak domyślam się wszystko będzie przebiegało zgodnie z planem
Oczywiście wiem, że bilans jest ważny, ale można to porównac do bramek- też są ważne, ale nie są najważniejsze w klasyfikacji. Dla porównania sprawdziłem w takiej lidze czeskiej stosunek strzelonych bramek w zwycięskich meczach do ilości wygranych. Wyszło mi, że najwyższy ma Kladno (10 miejsce w lidze).
Uprzedzając też idotyczn ekomentarze typu "jak się nie podoba, to nie graj" - właśnie tak zamierzam zrobić. Piszę o tym, bo chcę zwrócić uwagę organizatorów konkursu na (moim zdaniem) niedociągnięcia - żeby nie było, że tylko krytykuję, to jakieś pomysły na inne rozwiązania też mam, tylko po co o tym pisać, skoro i tak pewnie "przejdzie bez echa"?
Pozdrawiam.