Witam wszystkich !!!
Planuję rozpocząć granie progresją na remisy lecz w nieco inny, zmodyfikowany i bardzo asekuracyjny sposób. Przeczytałem mnóstwo postów na różnych forach i jak zwykle pełno wypowiedzi pozytywnych i negatywnych. Przeanalizowałem najciekawsze dla progresji ligi i postanowiłem działać! Głównym celem mojego grania jest przede wszystkim zebranie doświadczenia i sprawdzeniu jak to wyjdzie w praktyce ( wiadomo, że analizując granie progresją np. dla testów bez prawdziwego obstawiania zawsze wychodzi na plus, zdecydowanie gorzej jeśli gramy za własną kasę). Nie nastawiam się na duże zyski, lecz na asekuracyjne obstawianie i sprawdzeniu wybranych drużyn oraz całego systemu progresji aby np. w przyszłym sezonie ruszyć z większym kapitałem.
Konkrety:
CEL GRY: Doświadczenie oraz ewentualne zyski z kolejnych poziomów progresji. Gdy pierwsze dwa cele zostaną osiągnięte zamierzam dodawać więcej nowych drużyn do progresji.
STAWKI: Planuję zaczynać od niskich stawek, tak aby każda kolejka dawała mi w przybliżeniu 2,5zł z drużyny (zakładam kurs 3,1 więc często zyski mogą byś wyższe np. przy kursie 3,70)
Plan na obstawianie remisów - zysk 2,5 zł na kolejce
etap stawka kurs przewidywana wygrana zysk na czysto
1...... 1,25..........3,1...........3,88.......................2,62
2...... 3,15..........3,1...........9,77.......................5,36
3...... 5,8............3,1..........17,98......................7,78
4...... 9,5............3,1..........29,45......................9,75
5...... 15,5..........3,1..........48,05......................12,85
6...... 24.............3,1..........74,40......................15,2
7...... 37.............3,1.........114,70.....................18,5
8...... 56.............3,1.........173,60.....................21,4
9...... 85.............3,1.........263,50.....................26,3
10.... 128........... 3,1.........396,80.....................31,6
Model taj progresji jest zdecydowanie inny niż przy progresji na stały zysk lub klasycznej x2 (w tym przypadku przy kapitale 1000 zł nie jesteśmy w stanie przetrzymać jednej drużyny do 9 poziomu, ponieważ gdy zaczniemy od 2 zł to na 9 poziomie jest już stawka 512, a suma wszystkich stawek to 1022 zł.) Wiele osób zaczynało progresje klasyczną bez konkretnej analizy i później pisali, że to droga prowadząca do bankructwa- moim zdaniem tylko zbyt duża pazerność oraz âmalutki kapitałâ w porównaniu do chęci zysku.
KAPITAŁ: posiadam aktualnie 400zł (200zł wpłaty plus 200zł bonus za założenie konta na buku)
Koło ratunkowe: w razie ewentualnej âdrakiâ jestem w stanie założyć nowe konto na innym buku i posiadać dodatkowe 400zł
DRUŻYNY: postanawiam grać na początku 4-6 drużynami jednocześnie, co przy danym kapitale pozwala aby wszystkie 4 zremisowały dopiero na7 poziomie( czego oczywiście bardzo bym nie chciał ď ) Dzięki takim dobraniu stawek każda z drużyn z kolejki na kolejkę przynosi minimalnie 2,5 zysku, co przy 4 drużynach i 4 kolejkach miesięcznie daję 40 zł zysku- czyli 10% kapitału.
Powyżej 10 etapu przestaję liczyć na zysk, lecz na odzyskanie kapitału i wyjście z drużyną na 0, co przy wspomnianym wcześniej kole ratunkowym daje możliwość grania nawet do 15 etapu gdy któraś z drużyn trafi na âczarną serięâ
Wybrane drużyny:
2 liga francuska: Valenciennes, Laval, Niort
Ekstraklasa: Korona Kilece
I liga Polska: Bytovia Bytów
Wybrałem na początek 5 drużyn i sprawa wygląda następująco:
Bytovia wygrała na już na 2 etapie, Korona gra dziś na etapie 3, Valenciennes i Laval grają na etapie 2 mecz między sobą (stawka w takim przypadku x2), Niort gra etap 1
Proszę doświadczonych graczy o ocenę, uwagi oraz przydatne wskazówki odnośnie przedstawionego systemu gry. Wpłaciłem tylko 200zł i zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Postaram się na bieżąco przesyłać wszystkie wyniki drużyn i jak to będzie wyglądać w ogólnym rozrachunku.
Liczę na duże zainteresowanie i ciekawą dyskusję. Jeśli zaciekawię innych forumowiczów takim systemem â będę na bieżąco podawał moje rozliczenia +/- ,oraz spostrzeżenia i sugestie.