qozi
Forum VIP
To wiem, ale chodzi mi jaki mandat i jeszcze inne (bo to że prawko zabiorą to raczej pewne)
http://www.autocentrum.pl/piles-nie-jedz/skutki-prawne/
To wiem, ale chodzi mi jaki mandat i jeszcze inne (bo to że prawko zabiorą to raczej pewne)
zawsze możęsz odwołać sie od decyzji egzekutoraPanowie orientujecie może się jak to jest ? Otóż dzisiaj przystępowałem po raz kolejny do egzaminu na kat. A. Po raz kolejny w pechowy sposób go oblałem ... :|
Pierwszy błąd: nie rozejrzałem się wokoło przed rozpoczęciem jazdy. Okej rozumiem, wina - stres.
Drugi błąd: wykonałem najpierw slalom, a następnie gdy szykowałem się do robienia ósemki egzaminator przerwał mi egzamin i stwierdził, że "nie taka była kolejność".
Zacząłem się z nim nieco dochodzić, po czym uzyskałem odpowiedź, że przyczyną błędnego wykonania zadania było albo niedouczenie ze strony mojego instruktora, albo nieuwaga przy opisywaniu przed egzaminem samego egzaminu, albo brak wiedzy na temat rozporządzenia mówiącego o kolejności wykonywania manewrów w zadaniu 1.
Ludzie, przecież to paranoja jest jakaś. Mam już dwa egzaminy na "a" za sobą i zawsze wykonywałem w pierwszej kolejności slalom. Tak samo z resztą na placu podczas instruktażu. Wie ktoś jak to jest z tym rozporządzeniem ?
Swoją drogą co to ma wspólnego z umiejętnością jazdy na motocyklu ... ?
No wiesz, zgadza się, ale pytam, bo chcę wiedzieć czy egzaminator miał rzeczywiście rację z tym rozporządzeniem. Póki co nawet mój instruktor powiedział, że powinienem śmiało kontynuować egzamin. Zapisałem się już na inny termin, więc z odwołaniami nie będę cudował. Potem poszłaby fama, że ten i ten walczył z WORD-em, odwoływał się.. Poza tym WORD takie podanie podobno miesiącami rozpatruje, więc to by się mijało z celem. Wolę dać 140 PLN i mieć poprawkę z jakąś sympatyczną egzaminatorką ????zawsze możęsz odwołać sie od decyzji egzekutora
Ja tego nie kwestionuje, bo u mnie też przecież egzaminator opowiadał przed egzaminem jak on ma wyglądać... Z tym, że może w moim przypadku nie chodzi o "gust". Bardziej chodzi o przyzwyczajenie do tego co robiłem na placu manewrowym podczas instruktażu i podczas poprzednich dwóch egzaminów (czyli slalom > ósemka > górka).przede wszystkim, to dziwne, że Ty sam robiłeś zadania wg. własnego gustu ???? jak ja zdawałem, to np. egzaminator mówił mi, co mam po kolei robić
Można, ale jak cię złapią to tak jakbyś jechał bez uprawnień :jezora:jak sie zda to sie dostaje taka karteczke, mozna z nia jedzic samochodem w okresie kiedy sie czeka na wyrobienia prawka?
50 zl mandatu w takim wypadku jestMożna, ale jak cię złapią to tak jakbyś jechał bez uprawnień :jezora:
????Też zacząłem robić niedawno prawko. Kierunek Bydgoszcz. Strasznie przesrane, bo pod każdym względem Bydgoszcz to trudne miejsce. O egzaminatorach nie wspomnę, nazwisko "Wałek" wiele wyjaśnia ????