>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

prawo jazdy

oko__00 0

oko__00

Użytkownik
Ja 2 lata temu miałem zabrane prawko bo mnie zatrzymali, a jechałem tylko 200m;) i akurat trafiłem. W skutek tego miałem zabrane prawko na rok, i mandat 500zł. Wydmuchałem 0,28 a 1 razem a za 2-0,26. Było to przydzielone jako wykroczenie a nie przestępstwo. Po roku oddali mi prawko bez żadnych egz czy badań. Tak po raz ostatni wsiadłem za kierownice po browarze.

patryk1708 6

patryk1708

Użytkownik
Panowie orientujecie może się jak to jest ? Otóż dzisiaj przystępowałem po raz kolejny do egzaminu na kat. A. Po raz kolejny w pechowy sposób go oblałem ... :|
Pierwszy błąd: nie rozejrzałem się wokoło przed rozpoczęciem jazdy. Okej rozumiem, wina - stres.
Drugi błąd: wykonałem najpierw slalom, a następnie gdy szykowałem się do robienia ósemki egzaminator przerwał mi egzamin i stwierdził, że &quot;nie taka była kolejność&quot;.
Zacząłem się z nim nieco dochodzić, po czym uzyskałem odpowiedź, że przyczyną błędnego wykonania zadania było albo niedouczenie ze strony mojego instruktora, albo nieuwaga przy opisywaniu przed egzaminem samego egzaminu, albo brak wiedzy na temat rozporządzenia mówiącego o kolejności wykonywania manewrów w zadaniu 1.
Ludzie, przecież to paranoja jest jakaś. Mam już dwa egzaminy na &quot;a&quot; za sobą i zawsze wykonywałem w pierwszej kolejności slalom. Tak samo z resztą na placu podczas instruktażu. Wie ktoś jak to jest z tym rozporządzeniem ?
Swoją drogą co to ma wspólnego z umiejętnością jazdy na motocyklu ... ?

lorenzz 34

lorenzz

Użytkownik
Panowie orientujecie może się jak to jest ? Otóż dzisiaj przystępowałem po raz kolejny do egzaminu na kat. A. Po raz kolejny w pechowy sposób go oblałem ... :|
Pierwszy błąd: nie rozejrzałem się wokoło przed rozpoczęciem jazdy. Okej rozumiem, wina - stres.
Drugi błąd: wykonałem najpierw slalom, a następnie gdy szykowałem się do robienia ósemki egzaminator przerwał mi egzamin i stwierdził, że &quot;nie taka była kolejność&quot;.
Zacząłem się z nim nieco dochodzić, po czym uzyskałem odpowiedź, że przyczyną błędnego wykonania zadania było albo niedouczenie ze strony mojego instruktora, albo nieuwaga przy opisywaniu przed egzaminem samego egzaminu, albo brak wiedzy na temat rozporządzenia mówiącego o kolejności wykonywania manewrów w zadaniu 1.
Ludzie, przecież to paranoja jest jakaś. Mam już dwa egzaminy na &quot;a&quot; za sobą i zawsze wykonywałem w pierwszej kolejności slalom. Tak samo z resztą na placu podczas instruktażu. Wie ktoś jak to jest z tym rozporządzeniem ?
Swoją drogą co to ma wspólnego z umiejętnością jazdy na motocyklu ... ?
zawsze możęsz odwołać sie od decyzji egzekutora;)

patryk1708 6

patryk1708

Użytkownik
zawsze możęsz odwołać sie od decyzji egzekutora;)
No wiesz, zgadza się, ale pytam, bo chcę wiedzieć czy egzaminator miał rzeczywiście rację z tym rozporządzeniem. Póki co nawet mój instruktor powiedział, że powinienem śmiało kontynuować egzamin. Zapisałem się już na inny termin, więc z odwołaniami nie będę cudował. Potem poszłaby fama, że ten i ten walczył z WORD-em, odwoływał się.. Poza tym WORD takie podanie podobno miesiącami rozpatruje, więc to by się mijało z celem. Wolę dać 140 PLN i mieć poprawkę z jakąś sympatyczną egzaminatorką ????

matex 0

matex

Użytkownik
przede wszystkim, to dziwne, że Ty sam robiłeś zadania wg. własnego gustu ???? jak ja zdawałem, to np. egzaminator mówił mi, co mam po kolei robić

patryk1708 6

patryk1708

Użytkownik
przede wszystkim, to dziwne, że Ty sam robiłeś zadania wg. własnego gustu ???? jak ja zdawałem, to np. egzaminator mówił mi, co mam po kolei robić
Ja tego nie kwestionuje, bo u mnie też przecież egzaminator opowiadał przed egzaminem jak on ma wyglądać... Z tym, że może w moim przypadku nie chodzi o &quot;gust&quot;. Bardziej chodzi o przyzwyczajenie do tego co robiłem na placu manewrowym podczas instruktażu i podczas poprzednich dwóch egzaminów (czyli slalom &gt; ósemka &gt; górka).

sawas 27

sawas

Użytkownik
No więc niewłaściwie wykonałeś jego polecenie - ma prawo przerwać egzamin.
Z naszego punktu widzenia to głupota, ale na czymś trzeba tę kategorię też oblewać.. Ja miałem i A, i B tego samego dnia. Oblałem A (również brak upewnienia się o ewentualnym zagrożeniu - nie rozejrzałem się), a po kilkunastu minutach zdałem B ????
Za drugim razem nie sprawdziłem klaksonu, dał mi drugą szansę, ale znów o tym zapomniałem. Za trzecim razem bez problemu, czego i Tobie życzę ????

el-loco 211

el-loco

Użytkownik
niewłaściwie wykonałeś jego polecenie wiec przerwał Ci. Egzaminator ma władze niestety.

Ja miałem A i B w jednym dniu . Pierwszy zdawałem B i spoko zdałem bez błędu . Później A wszystko spoko to ruszamy . Slalom, ósemka, egzaminator do mnie powtórz jeszcze raz sobie. Bez namyślania się że zrobiłem błąd, zawróciłem i stoje, jedynka ruszam pojechalem ze 3 metry i przypomniało mi się ze nie rozejrzałem się ... zrobilem slalom, osemke i tak oblałem . 2 raz zdawałem to bez błedu. Ale nie obyło się bez przygody. W drodze na egzamin w brata uderzył samochód. Z problemami ale dotarłem na egzamin. Zrobiłem obsługę itp. rozejrzałem się, zrobiłem slalom, ósemkę, slalom, górkę. Egzaminator kieruje mnie na parking dla motorów. Parkuje iii .. nagle jeb** ! WTF ?!!?! Jakaś kobitka jechała na górkę tylko nie tą droga i walnela we mnie z nie złą predkością. Wyleciałem z motoru i sie poscierałem nieźle ale chciałem na własna ręke go kontynuwać i zakończyłem go pozytywnie ! . Wiec głowa do góry ! ????

fokus 0

fokus

Użytkownik
jak sie zda to sie dostaje taka karteczke, mozna z nia jedzic samochodem w okresie kiedy sie czeka na wyrobienia prawka?

midel 189

midel

Użytkownik
jak sie zda to sie dostaje taka karteczke, mozna z nia jedzic samochodem w okresie kiedy sie czeka na wyrobienia prawka?
Można, ale jak cię złapią to tak jakbyś jechał bez uprawnień :jezora:

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Można, ale jak cię złapią to tak jakbyś jechał bez uprawnień :jezora:
50 zl mandatu w takim wypadku jest ;)
Też zacząłem robić niedawno prawko. Kierunek Bydgoszcz. Strasznie przesrane, bo pod każdym względem Bydgoszcz to trudne miejsce. O egzaminatorach nie wspomnę, nazwisko &quot;Wałek&quot; wiele wyjaśnia ????
????

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Też zacząłem robić niedawno prawko. Kierunek Bydgoszcz. Strasznie przesrane, bo pod każdym względem Bydgoszcz to trudne miejsce. O egzaminatorach nie wspomnę, nazwisko &quot;Wałek&quot; wiele wyjaśnia ????

patryk1708 6

patryk1708

Użytkownik
A jest jakiś czas na wymianę prawa jazdy ? Zdałem z tydzień temu kat. A i nie wiem czy śpieszyć się z tym czy nie ????

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Mam problem,rok temu zapisałem się na prawko i wyjeździłem wszystkie godziny i zaliczyłem wewnętrzny.Oblałem pierwszy egzamin państwowy z teorii,po czym wyjechałem na rok czasu na drugi koniec Polski i nie robiłem prawka.I z tym się wiąże moje pytanie,czy po ty roku czasu mogę się zapisać na kolejny test z teorii czy muszę zaczynać od nowa cały egzamin wraz z jazdami?

ted 12,8K

ted

Forum VIP
musisz tylko teorie zaliczyc bo jest ważna bodajże pół roku,
jazd nie musisz robic, chyba ze 3 razy nie zdasz wtedy dodatkowe 5h trzeba wyjezdizc

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Czyli jak nie mam zaliczonej teorii a jazdy miałem rok temu to mogę na pewno spokojnie iść i się na nią zapisać?Nie będzie żadnych problemów?
Bo do tego miejsca gdzie są zapisy mam kawał drogi a nie chcę na darmo jechać.
ted // tak
Ok zobaczymy co z tego wyjdzie.Dzięki za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam Vito.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Rozwiązując test nie rozumiem jedenej odpowidzi. Czyżby błąd czy czegoś nie rozumiem???

Uploaded with ImageShack.us

Wytłumaczcie, bo z tego wynika, że kolejność samochodów to: 2, 1, 3.
Dlaczego?

Do góry Bottom