Argentyna - Peru
Startuje kobiecy Panam Cup więc warto coś nawet 1-szego dnia spróbować. Niektóre drużyny zagrają rezerwami (m.in.
Brazylia i
USA), a niektóre w pełnych składach (choćby Dominikana).
Obie reprezentacje z pewnymi brakami. Argentynki bez przyjmującej Nizetich. Peru bez Pani kapitan - Soto. Zabrały za to jedną 15-nastolatkę!
W tym roku, w maju odbył się taki mecz w ramach kwalifikacji do Igrzysk. Peru wygrało 3-0, co było małą niespodzianką, ponieważ Argentynki w ogóle nie zagroziły rywalkom.
Argentyna była wtedy w fatalnej formie co potwierdziła w pierwszym weekendzie WGP, gdzie przegrała nawet ze słabym Portoryko 1-3. Potem było fragmentami lepiej, ale i tak nie udało ugrać się choćby punktu w 9 meczach całej WGP. Najgroźniejsza jest Sosa, choć brakuje jej regularności.
Peru można jedynie oceniać po tym majowym turnieju w Brazylii, gdzie osiągnęły przyzwoite wyniki (wygrana z
Chile, Wenezuelą, Kolumbią i Argentyną oraz porażka z Brazylią). Obecna forma to po prostu zagadka.
Ogółem można powiedzieć, że Argentynki w tym sezonie reprezentacyjnym spisują się poniżej oczekiwań i wystawianie ich w roli faworyta jest dziwne. Mecz na neutralnym terenie - w Meksyku. Myślę, że można bardzo bardzo lekko spróbować zagrać na Ruedę i koleżanki.
Moje propozycje:
Peru wygra --- 2.30 @ Pinnaclesports, Bet365,
Unibet
WYNIK: 1-3
Nie wiecie czy Esdelle z Trynidadu poleciała do Meksyku na ten turniej? Ktoś może z Białegostoku ma jakieś info, bo przecież od tego sezonu Kyrstle zagra w AZS, a jeśli by jej nie było, to wtedy warto pograć na Meksykanki.
Edit: Na szybko proponuje po równie niskiej stawce spróbować overka w meczu Kolumbii z Dominikaną. Linia 125.5 w
Unibet po 1.90.
Kolumbia ma jedną siatkarkę bardzo dobrą (Montano) i jedną całkiem niezłą (Ampudię) i one we dwójkę myślę są w stanie coś wskórać. Dominikana szuka formy na Igrzyska i ciągle nie wiadomo w jakim składzie pojedzie. Z tego co wiem 4 siatkarki są do odrzucenia, ale dopiero po tym turnieju, także będzie zabawa ze zmianami, a przynajmniej powinna być.
Edit2: 117 punktów w meczu Dominikana -
Kolumbia. Czemu nie wpadło? Bo ani Ampudia, ani Montano nie zagrały w tym meczu! Ampudia gdzieś po trybunach chyba, a Montano weszła na jeden punkt w 3 secie, a tak to zapewne over by luzem był, a może i nawet seta by ugrały... No ale tak jak mówiłem, stawka niziutka, pierwszy dzień pokaże co się będzie działo...