>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pozostałe ligi 2012/2013, CEV Cup, Challenge Cup

Status
Zamknięty.
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Banca Reale Yoyogurt Giaveno - Asystel Mc Carnaghi Villa Cortese
Spotkanie beniaminka z wicemistrzem.
Giaveno to na pewno trudny teren. Drużyna solidna, akurat na spokojne utrzymanie. Grę prowadzi dobrze znana Cortese Pincerato. Bardzo solidna siatkarka z dobrym serwisem. Ofensywa na skrzydłach bardzo nieregularna - Togut trzeba dać czas, bo nie grała w pierwszych kolejkach. Leworęczna Grothes dobrze trzyma przyjęcie, ale w ataku brakuje trochę pary. Murrey można celować zagrywkami, w ataku lubi sobie walnąć po aucie. Libero Melinengo szału nie robi, ale to duże doświadczenie.
Cortese w lidze sporo ostatnio straciło. Dwie porażki i to na własnym parkiecie z średniakami - Pesaro i Conegliano. Nie jestem zwolennikiem Barun, ale trzeba powiedzieć, że gra na razie całkiem fajnie. Mnóstwo zależy od Cate Bosetti i na razie ona jest wg mnie tym najważniejszym punktem drużyny. Klineman mogłaby już wrócić do formy sprzed roku. Na środku podoba mi się gra Veljkovic. Jestem ciekaw kto zagra na libero, bo wcześniej grała ta młoda Parrocchiale (95&#39;), a w meczu LM na libero obstawili Vigano i szczerze mówiąc chyba lepsza jest ta pierwsza opcja.
Giaveno sprawiło małą niespodziankę Conegliano ostatnio i na razie tej drużynie &quot;starczy&quot;. 6 punktów po 6 kolejkach to niezły wynik, a Cortese po ostatnich dwóch porażkach potrzebuje punktów, by czołówka nie odskoczyła.
Moje propozycje:
Cortese wygra --- 1.34 @ Betsafe, Betsson, Sportingbet, MarathonBet, Bet365 ⛔ 3-2
Cortese -1.5 --- 1.78 @ Pinnaclesports
⛔ 3-2

Mam na oku jeszcze jeden dzisiejszy mecz z włoskiej, ale jeszcze poczekam.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Zabawa z poprzedniej kolejki nie przyniosła nic dobrego, więc teraz spróbuję podawać niższe kursy, ale z większą szansą na trafienie. Jeśli powtórzy się taka kolejka jak ostatnio, to chyba dam sobie na jakiś czas spokój.

Chaumont-Tourcoing FT 3:1
Chaumont 1.38 Pinnacle 5/10 ✅:spokodfhgfh:
Kurs nie powala, ale do dubla pasuje.
Spotkają się dwie drużyny, które prezentują obecnie zupełnie inną dyspozycję. Chaumont po niemrawym początku sezonu rozpoczęli marsz w górę tabeli. Ostatnia porażka na wyjeździe z Nantes w 5 setach pokazała, że drużyna jest w stanie zagrozić czołówce w bezpośrednich meczach. W drużynie Matijasevia jest dwóch liderów, którymi są Janeczek i Antony. Do nich kierowane jest ok 75% procent piłek w ataku, gdyby jeszcze te czasami były nieco dokładniejsze...no ale o tym już wspominałem kiedyś. Poprawiło się ostatnio przyjęcie, zwłaszcza Lopes. Bardzo dobrze wyglądają środkowi, Vadeleux i Cerha w ostatnim czasie wyglądają na prawdę imponująco, mi osobiście zwłaszcza podoba się postawa Vadeleux, który wraca do swojej wysokiej formy, zdołał sobie wywalczyć już miejsce w pierwszej szóstce, oby tak dalej. Na ich grę złego wpływu nie powinien mieć mecz rozegrany w środę w Pucharze Francji, w którym szybko uporali się z Cambrai.
Tourcoing przed tygodniem pokonali 3:2 Ajaccio (które tydzień wcześniej Chaumont rozjechało 3:0). Zupełnie zasłużenie zajmują obecnie 13 miejsce, a na wyjazdach jak do tej pory ugrali tylko 2 sety w czterech meczach. Jako tako na rozegraniu wygląda Lavallez, ogólnie drużyna prezentuje się nie najgorzej w ataku, mam tu na myśli skuteczność. Z drugiej strony fatalnie wygląda przyjęcie, zagrywka nie powala, środek nie funkcjonuje.
W obecnej formie obu drużyn Chaumont powinno wygrać ten mecz.

Avignon-Paris FT 1:3
Avignon +2,5 1.63 Pinnacle 3/10 ✅:spokodfhgfh:
Paris w kryzysie, cztery porażki z rzędu to nie jest przypadek. Oczywiście grali z najmocniejszymi drużynami w lidze oraz mieli sporego pecha. Najpierw kontuzja Krolisa, później kontuzja Skrimova, Kreek w ataku, przyszedł Oivanen, pomimo jego nie najgorszej dyspozycji Paris ciągle pozostaje bez zwycięstwa. Zwłaszcza dwie ostatnie porażki są zastanawiające, z Tours w zasadzie nie podjęli walki, a Sete grało z Paris mocno osłabione. Jutro najprawdopodobniej uda im się przełamać tą serię, ale po takich kursach granie na nich jest nieopłacalne.
Porównywanie obu zespołów nie ma sensu, ponieważ Paris na każdej pozycji ma zawodników zdecydowanie lepszych, ale obecna forma daje mi podstawy przypuszczać, że Avignon ugra przynajmniej seta.
Ewentualnie przybiżę trochę drużynę gospodarzy. Mają ciekawego atakującego, Miseikisa, który ustępuje tylko Falasce w klasyfikacji najlepiej punktujących zawodników ligi. Ciężar ataku w głównej mierze spoczywa właśnie na nim, a Litwin wywiązuje się z tej roli bardzo dobrze. Dobrze wyglądają środkowi Cerven i Granier, przyjęcie także prezentuje się przyzwoicie.
Avignon pomimo swojego miejsca w tabeli potrafi nawiązać walkę z przeciwnikami. Dzisiaj także liczę na to, że z będącym w słabej formie Paris zwyciężą przynajmniej w jednej partii.
I jeszcze taka informacja, do składu Avignon wraca środkowy Santos Pineiro, z kolei kontuzjowany jest przyjmujący Walter.

Otrzymane punkty reputacji: +5
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
USIMINAS - Unilever
Taki mały eksperyment z ligi brazylijskiej. Choć nie zamierzam grać tej ligi zbyt często, to jednak ten mecz przypadł mi do gustu. Pojęcie o tej lidze mam takie sobie, także proszę podejść do typu z dystansem.
Minas to drużyna, którą słabo znam. Po 3 kolejkach czwarte miejsce w lidze, ale grały raczej z dołem tabeli, dopiero pierwszy pojedynek z ekipą z czołówki. Niezła atakująca Juliana Castro (nie mylić z Shelią), Brunch czuje blok, coś jeszcze kojarze Fernandę Isis.
Unilever to absolutna czołówka, drużyna naszpikowana gwiazdami. Jeszcze nie grają na takim poziomie na jakim jest potencjał, ale z każdym meczem jest coraz lepiej. Trzy mecze na razie wygrane, też nie drużyny z najwyższej półki. Na wyjeździe ograły 1-3 Amil, a to wydaje mi się troszkę lepsza drużyna. Co do nazwisk to szał: Logan Tom, Sarah Pavan, Fabi, Natalia, Juciely da Silva czy legenda Fofao.
Myślę, że kursy satysfakcjonujące i można spodziewać się tendencji spadkowej. H2H w ostatnich 3 meczach to 9-0 w setach dla Unilever. Widziałem, że w poprzednich kolejkach były dostępne streamy, także może jutro późnym wieczorem do tego meczu coś też będzie ;)
Moje propozycje:
Unilever wygra --- 1.44 @ Bwin ⛔ 3-0 parodia...

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Volta Redonda - Sada Cruzeiro
Dziewiczy typ rodem z Kraju Kawy. Mistrz Brazylii podejmuje średniaka Superligi - klub Volta Redonda. Zespół z Cruzeiro jest znany ogólnie, wszem i wobec. Siła w ofensywie, Leal Hidalgo, Wallace de Souza czy wirtuoz William Arjona i jego środkowi Acácio i Rogério dadzą dzisiaj wartościową lekcje zespołowi gospodarzy. Wyczytałem, że w świetnej formie jest Kubańczyk Leal Hidalgo który przewodzi we wszelakich klasyfikacjach/statystykach.
Volta Redonda za cel na ten sezon stawia sobie utrzymanie się w lidze. Wygrała dwa ważne spotkania na starcie ligi z bezpośrednimi konkurentami do miejsca zapewniającego dalsze bytowanie w Superlidze w sezonie 2013/2014. Dwa zwycięstwa na wyjazdach z UFJF 3:2 oraz z Funvic także 3:2. Następnie przyszedł zimny prysznic ze strony faworyta ligi - RJX Rio de Janeiro, który pokonał Volte na ich terenie 3:0 (25:21 25:22 25:12) mając przez cały czas całkowitą kontrolę nad spotkaniem.
Dzisiaj do Volta Redondy przyjeżdża równie silny przeciwnik co RJX. Pamiętajmy, że Sada Cruzeiro na Klubowych Mistrzostwach Świata pokonało zarówno Zenit Kazań jak i Skrę Bełchatów - więc jest to drużyna na najwyższym poziomie. Pomimo iż Brazylia jest ogromnym krajem, Sada Cruzeiro na mecz wybrała się autobusem, gdyż do Volta Redondy jest zaledwie 110 km.
Volta Redonda: Rodrigo Ribeiro, Jonatas, Ezinho, Vinicius, Leozão, Alberto e Alex (líbero)

Sada/Cruzeiro: William, Wallace, Leal, Maurício, Acácio, Rogério e Serginho (líbero)
Składy obu zespołów optymalne, bez żadnych kontuzji czy odpoczynków. Mecz będzie można oglądac na żywo dzięki transmisji brazylijskiej telewizji. Niestety nie ma dostępnego handicapu -1.5 na gości (który byłby odpowiednią propozycją), więc łykam i polecam czyste zwycięstwo Williama Arjony i spółki.
Transmisja meczu Volta Redonda - Sada Cruzeiro.
Typ: Sada Cruzeiro wygra mecz 1.20 Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +5
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
TED Ankara Kolejliler - Dinamo Krasnodar
Na szybko, bo mecz o 14:00.
Turecka drużyna zajmuje ostatnie miejsce w lidze, grają słabiutko. Właściwie powinny odpaść z Challange Cup w poprzednim starciu z Belgijkami, ale po złotym secie jakoś się udało.
Krasnodar to rosyjska potęga, do Turcji pojechały Hooker i Havelkova, jestem ciekaw czy zaczną od początku.
Różnica poziomów duża, Kolejiler chyba o kant dupy potłuc jest ten turniej (Rosjankom niby też, ale mogły przecież puścić jakieś juniorki tutaj), bo muszą przede wszystkim zapunktować w lidze. Jak Krasnodar nic nie odda, to spokojnie je ogra. Jakieś handicapy punktowe byłby fajną opcją, ale mało tego do wyboru, więc pobieram linię z Bet365.
Moje propozycje:
Under 169.5 --- 1.85 @ Bet365 ✅ 148

AZS Białystok - Olympiakos Pireus
Kurs niezły na Polki, warto spróbować.
Nie wiem jak AZS potraktuje ten turniej, bo też granie tutaj im mało potrzebne jest, ale u siebie myślę, że zagrają normalnie, w normalnym zestawieniu. Na wyjeździe mogą kombinować. Trener znalazł chyba rozwiązanie na fatalne przyjęcie ustawiając Chmiel i Kurnikowską na przyjęciu i jakoś się to sprawdza.
Rywal z dolnej półki. Liga grecka jest słabiutko, podobnie reprezentacja. Do Polski przyjechały w 10-osobym składzie, kilka młodych siatkarek. W tamtym roku odpadły z takim sobie Gent po dwukrotnych batach 3-0.
Myślę, że Białystok wygra ten mecz i to w miarę pewnie, ale mimo wszystko handicapy sobie daruję.
Moje propozycje:
AZS Białystok wygra --- 1.50 @ PinnacleSports, Bet365, Bet-at-home, WilliamHill ✅ 3-0

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Dwa mecze z Pro A, które można połączyć w sympatycznego dubla. ????
Rennes-Ajaccio 0:3 nie ogarniam
Rennes 1.34 Marathonbet 4/10⛔
Rennes powoli wraca do gry, choć w tabeli dopiero 10 miejsce, dwie pozycje niżej od Ajaccio. Zaczyna to już jakoś wyglądać. Co prawda ostatnia porażka z Beauvais nie wygląda najlepiej, ale traktuję to jako wypadek przy pracy, ponieważ kilka tygodni wcześniej potrafili za trzy punkty pokonać i Sete i Cannes. Nawet we wtorek powalczyli z Uralem, meczu nie widziałem, piszę to na podstawie wyniku końcowego.U siebie w lidze przegrali tylko z Nantes, ponad miesiąc temu. Dobrze wygląda przyjęcie, zwłaszcza w osobie Grebennikova i Frangolacciego. W ataku jako tako radzi sobie Lamoise, a powoli do drużyny wraca Gontariu. Na środku dobrze wyglądają Ah-Kong (niestety kontuzjowany) i Pajusalu.
Ajaccio kilka tygodni temu wyglądało bardzo dobrze, teraz jakby spuścili z tonu. Przed tygodniem pokonali Montpellier 3:0, ale wcześniej ponieśli dwie porażki ze słabym Tourcoing i Chaumont. Na wyjeździe jak do tej pory tylko jedno zwycięstwo, ponad miesiąc temu z ostatnim Avignon, ogólnie w 5 meczach wyjazdowych ugrali tylko 6 setów. Dobrze rozgrywa Halilović, blok całkiem ok, zwłaszcza Vulin, zagrywka też przyzwoicie, ale trochę kuleje przyjęcie, ostatnio na tej pozycji grał atakujący Novotny, Pompe z kolei przyjmuje dobrze, ale w ataku jest nieskuteczny.
I to byłoby na tyle ???? .
Paris-Beauvais FT 3:2
Paris 1.30 Marathonbet 4/10✅
Tak na szybko.
Paris przerwało w końcu serię porażek, pewne zwycięstwo z Avignon, powróciła mocna zagrywka, jest znowu dobry blok, przyjęcie także nie najgorzej, skutecznie w ataku.
Beauvais jak do tej pory gra nadspodziewanie dobrze. Zajmują 6 miejsce, właśnie tuż za Paris, ale liczę na to, że w Paryżu nie będą mieli dużo do powiedzenia. W meczu z Rennes do składu wrócił Bartik, nieobecny na spotkaniu z Montpellier, ale był oszczędzany przez rozgrywającego w ataku. Szału nie ma na zagrywce, w ataku także są do zatrzymania.

P 991

parodia

Użytkownik
Latina - Posojilnica
Latina w Pucharze CEV u siebie klepie solidarnie wszystkich do 15-17 w setach. Skład z tego co anonsuje strona CEV jest optymalny. Tyle o LAtinie, bo co potrafią konkretni zawodnicy to już zainteresowani wiedzą.
O Posojilnicy wiem nie wiele, jednak wystarczy mi fakt, ze ich największą gwiazdą jest Wojciech Włodarczyk, który nie mógł znaleźć miejsca w PLSie - czyli straszna lipa ????
Dlatego:
Latina (-16,5 pkt) - Posojilnica @1.85 WilliamHill⛔ (nasz teleturniejowy bukmacher)
Wchodźcie śmiało, to handi zostanie pokryte w pierwszych dwóch setach.

Otrzymane punkty reputacji: +2
majkel92 271

majkel92

Użytkownik
I liga siatkówki M - Polska
WKS Czarni Radom - AZS Stal Nysa 1 1,45 Tobet
Wszedłem z ciekawości w Tobet i taka oto niespodzianka, kurs na Czarnych 1,45, moim zdaniem powinien być to max 1,2. Na stronie Nyskiej drużyny spojrzałem na składy i jedynie dwa nazwiska przykuły moją uwagę: Piotr Łuka grający przez wiele lat w Resovii, później w coraz słabszych klubach no i teraz wrócił na stare śmieci do Nysy i Jarosław Stancelewski legenda polskiej siatkówki który co ciekawe kilka sezonów grał w Czarnych (lata 98-01). Reszty zawodników nie znam to też nie będę się o nich wypowiadał, skupię się na zawodnikach Czarnych. Na rozegraniu Bartek Neroj i Kacper Gonciarz, przeciętny kibic siatkówki od razu stwierdziłby że Bartek ma zapewnione miejsce w pierwszym składzie, co jednak jest nieprawdą bo Kacper to świetny sypacz, uczestnik ME juniorów 2010 i MP juniorów z Czarnymi, więc kto zagra wie tylko sam trener Stępień, ostatnio Gonciarz grał częściej a Neroj wchodził na zmiany. W ataku legenda polskiej siatkówki Robert Prygiel, grający II trener, jednak tu też mimo klasy Roberta jego wiek nie pozwala mu na taką grę jak za dawnych lat dlatego też najczęściej na tej pozycji gra Krzysiek Ferek, bardzo dobry zawodnik wyróżniający się w I lidze. Za przyjęcie najczęściej odpowiadają Kamil Gutkowski - zawodnik obdarzony potężnym serwisem chyba najsilniejszym w drużynie Czarnych i Jakub Wachnik, reprezentant Polski juniorów. W odwodzie są też Kuba Radomski (znany z występów w AZS Pol.W-wskiej) i Marcin Kocik doświadczony siatkarz brązowy medalista ME juniorów, więc skoro tacy zawodnicy zaczynają mecz na ławce to już samo to świadczy o potencjale Czarnych w przyjęciu. Środek to najczęściej para Grzechnik - Kałasz, jednak czasami zastępują ich Ostrowski (młody MP juniorów) lub Janusz Gałązka, pewnie kojarzy z warszawskiej Polibudy. Na libero też MP juniorów Pszenny i Filipowicz. To tyle o składach, pisałem słowo &quot;najczęściej wystąpią&quot; ponieważ Czarni mają tak wyrównany skład że ciężko przed wskazać żelazną &quot;6&quot; co jest oczywiście dużym plusem tej drużyny. Pomijając składy Czarni mają dodatkowy mega atut w postaci włąsnej hali, nie jest może ona za duża (ok.1500 miejsc) ale atmosfera jaka w niej panuje zbliżona jest do atmosfery z najlepszych gdy Czarni grali w najwyższej klasie rozgrywkowej było to jakąś dekadę temu. Drużyny które tu przyjeżdżają potrzebują kilkunastu punktów żeby przyzwyczaić do tej atmosfery jaką fundują wszystkim kibice WKS-u. Dodatkowo przed tym meczem w szeregach Czarnych, zarówno kibiców jak i zawodników jest podwójna mobilizacja, wszak rywal to legenda polskiej siatkówki Nysa kiedyś była bardzo ważnym punktem na siatkarskiej mapie Polski. Zatem inne rozwiązanie niż gładkie 3:0 nie wchodzi w grę. Ostatnie mecze Czarnych to porażka na wyjeździe ze słabym Kęczaninem 3:2, podobno przez fatalne błędy sędziów, wcześniej gładkie zwycięstwa. Dodatkowo w ekipie gospodarzy panują bojowe nastroje po wyeliminowaniu ekipy Ślepska Suwałki z rozgrywek PP i możliwość zagrania z Treflem Gdańsk w kolejnej rundzie PP. Na koniec dodam że Czarni u siebie w tym sezonie mają bilans 4-0-0 i w setach 12:1 (licząc ten mecz pucharowy 5-0-0 15:2). Poniżej wrzucam link do zapowiedzi meczu na który szykuje się cały Radom ????
http://www.youtube.com/watch?v=-KB5GYX-ZII&amp;amp;feature=player_embedded

Otrzymane punkty reputacji: +1
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Szkoda, że nie ma jeszcze kursów na mały finał Ligi Mistrzyń w Turcji - w sobotę mecz Eczacibasi - Vakifbank (oczywiście tylko Marathon na razie wystawił). Jestem bardzo ciekaw rezultatu tego meczu, a póki co...

Sagres NUC - Volero Zurich

Coś ze Szwajcarii, bo kurs mnie zainteresował na Volero. Mecz niedzielny.
Sagres to obecnie 4 drużyna ligi, o której za dużo nie napisze, bo po prostu mało wiem.
Volero to hegemon tej ligi. 13 spotkań i ciągle bez porażki. Carillo choć w LM to tylko niezła siatkarka, w NLA pewnie potrafi wygrywać w pojedynkę mecze. Onyejekwe myślę, że spokojnie mogłaby grać w lepszym klubie. Libero Rosic też sprawia fajne wrażenie. Volero na początku grało bardzo chaotycznie, teraz gra się zazębiła i wygląda to już dużo lepiej.
Szukałem info czy goście jadą tu jakimiś rezerwami czy cokolwiek, ale nic nie znalazłem (może wy coś wiecie?). Niedawno grały z wiceliderem Schaffhausen (wyjazd) i buki dały ledwo 1.12, także nie wiem skąd teraz jest 1.50, ale pobieram. H2H wg livesports z ostatnich 3 lat to 17-1 dla gości.
Moje propozycje:
Volero Zurich --- 1.50 @ Bwin, Bet365 ✅ 1-3

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Rottenburg-SCC Berlin
Poniżej 153,5 1.85 bet365 1/10 ⛔
Pomiędzy pierwszą trójką ligi (Berlin, Friedrichshafen i Haching), a pozostałymi drużynami tabeli istnieje przepaść.
Kursy wystawione na ten mecz oscylują w granicach 6.00-8.00 na gospodarzy, a na gości 1.05-1.10 i dlatego spodobała mi się linia wystawiona na ten mecz. Oczywiście jeśli będzie cztery sety to typ pójdzie się paść, ale liczę na zwycięstwo SCC 3:0.
O drużynie Rottenburg wiem niewiele, kojarzę środkowego Cipowicza i atakującego Pielmeiera.
SCC Berlin to zupełnie inna półka, lider to oczywiście Kromm, ale jest też Touzinsky, Shoi na rozegraniu, Kmet na środku. Kadrowo zdecydowanie lepsi, spróbuję ten typ za mniejszą stawkę zagrać.

sparta 309

sparta

Użytkownik
Olympiakos - AZS Białystok 1 1.6 9/10
Kursy były wyższe ale ciągle spadają. Pierwszy mecz to wygrana białostoczanek 3:0 (25:21, 25:16, 25:21). Teraz sytuacja jest troche inna:
- własne boisko Olympiakosu
- z AZS uciekły Channon Thompson i Sinead Jack (dwie ważne zawodniczki)
- odejście Jack powoduje że jedyną środkową w klubie zostaje Edyta Rzenno, która narzekała na uraz i nie grała w ostatnich spotkaniach
- kontuzjowana jest wciąż inna środkowa Anna Łozowska
- Trener AZS-u zabrał do Grecji 9 zawodniczek, w tym dwie rozgrywające co sprawia iż roszad w podstawowej szóstce nie będzie czym robić...o ile można nazwać to podstawową szóstką

Otrzymane punkty reputacji: +3
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Olympiakos - Białystok ⛔(3:0)
Typ: Białystok

Data spotkania: 12.12.2012 godz. 18:00

Bardzo słaba oferta na spotkania Challenge Cup: Bet365 3,75 ; Bwin 3,40. Według mnie zdecydowana przesada ze spadkiem kursu na gospodynie. Liga grecka słabiutka, Olympiakos nie za mocny nawet na swoje rozgrywki. Trener mocno narzeka na formę siatkarek. Pierwszy mecz bardzo łatwy dla Polek. Teraz nie ma Thompson i Jack, ale powinna wrócić Rzenno. Drugą blokującą będzie Tomsia. Przyjęcie i atak wygląda nieźle. Według mnie Białystok powinien wygrać.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Olympiakos - Białystok 2 3.60 WilliamHill
kilka minut temu nawet ponad 4 można było trafić ;)
Wiadomo jakie problemy ma Polski zespół, niespodziewanie z zespołu odeszły dwie ważne zawodniczki, Jack i Thompson, czyli podstawowa środkowa i druga zawodniczka przesunięta na tą pozycję, jest to oczywiście spore osłabienie ale jest kim grać pomimo tego że do Grecji udały się w okrojonym 9-osobowym składzie, swoją szansę otrzyma ostatnio rezerwowa Rzenno oraz pomagać jej będzie z konieczności Tomsia, czyli będzie to powrót do wariantu gry na środku ze sparingowych spotkań przedsezonowych. Oczywiście swój parkiet jest też atutem gospodyń oraz powrót do składu skrzydłowej Tenewej, jednak uważam że kursy w okolicach 3.75 to już jest gruba przesada i warto spróbować zagrać Polski zespół. Pamiętajmy że w pierwszym meczu na własnym parkiecie AZS Białystok wygrał bez straty seta (21,15,21) i do tego poziom gry Greczynek był bardzo mizerny. Na pewno teraz dużo więcej przemawia za nimi, ale nawet ten okrojony skład widać nie boi się rywalek, zawodniczki i trener zgodnie zapowiadają walkę o zwycięstwo i jest to jak najbardziej realne, przecież to tylko Olympiakos ze słabiutkiej greckiej ligi.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Olympiakos - Białystok 2 3.60 WilliamHill
kilka minut temu nawet ponad 4 można było trafić ;)

Wiadomo jakie problemy ma Polski zespół, niespodziewanie z zespołu odeszły dwie ważne zawodniczki, Jack i Thompson, czyli podstawowa środkowa i druga zawodniczka przesunięta na tą pozycję, jest to oczywiście spore osłabienie ale jest kim grać pomimo tego że do Grecji udały się w okrojonym 9-osobowym składzie, swoją szansę otrzyma ostatnio rezerwowa Rzenno oraz pomagać jej będzie z konieczności Tomsia, czyli będzie to powrót do wariantu gry na środku ze sparingowych spotkań przedsezonowych. Oczywiście swój parkiet jest też atutem gospodyń oraz powrót do składu skrzydłowej Tenewej, jednak uważam że kursy w okolicach 3.75 to już jest gruba przesada i warto spróbować zagrać Polski zespół. Pamiętajmy że w pierwszym meczu na własnym parkiecie AZS Białystok wygrał bez straty seta (21,15,21) i do tego poziom gry Greczynek był bardzo mizerny. Na pewno teraz dużo więcej przemawia za nimi, ale nawet ten okrojony skład widać nie boi się rywalek, zawodniczki i trener zgodnie zapowiadają walkę o zwycięstwo i jest to jak najbardziej realne, przecież to tylko Olympiakos ze słabiutkiej greckiej ligi.
Czy Ja wiem czy ten typ ma jakiś sens. Białystok w chwili obecnej jest w fatalnej sytuacji nie dość, że grają w tym sezonie beznadziejnie to do tego dochodzi jeszcze cała góra problemów kłótni ucieczek itp. itd. Wiadomo Greckie drużyny są beznadziejne ale moim zdaniem Białystok w tej chwili jest w tak krytycznej sytuacji że ma marne szanse aby coś zdziałać w tym spotkaniu. Może u siebie w takich okolicznościach była by jakaś szansa ale na wyjedzie smiem wątpić.

C 94

crock

Użytkownik
Czy Ja wiem czy ten typ ma jakiś sens. Białystok w chwili obecnej jest w fatalnej sytuacji nie dość, że grają w tym sezonie beznadziejnie to do tego dochodzi jeszcze cała góra problemów kłótni ucieczek itp. itd. Wiadomo Greckie drużyny są beznadziejne ale moim zdaniem Białystok w tej chwili jest w tak krytycznej sytuacji że ma marne szanse aby coś zdziałać w tym spotkaniu. Może u siebie w takich okolicznościach była by jakaś szansa ale na wyjedzie smiem wątpić.
Dokladnie podzielam to zdanie... Do tego wiadomo, ze Greczynki u siebie przy fanatycznej publice beda grozne.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Sete-Cannes FT 1:3 Cannes bez Pujola leje Sete na wyjeździe ???? nawe Bencz nie pomógł, choć jego mecz akurat przyzwoity jak na taka przerwę
Sete 1.40 Marathonbet 4/10
⛔

Po meczu z Resovią kurs na Sete wzrósł, więc tym bardziej warto skorzystać.
Sete w Lidze Mistrzów, a Sete w Pro A to zupełnie inna drużyna. Zaangażowania za dużo w meczu z Resovią nie było, więc zmęczenia także nie powinno być.
Zapowiada się ciekawy pojedynek rozgrywających Toniuttiego i Pujola, w obecnej formie według mnie lepiej prezentuje się Toniutti z Sete.
Interesująco może być także na środku, ale i tutaj widziałbym przewagę Sete, które w kadrze ma trzech środkowych prezentujących równy, wysoki poziom, Duflos może tasować nimi jak chce i zawsze wygląda to dobrze o czym mogła przekonać się Resovia w pierwszym secie. W Cannes naprzeciwko nich stanie przede wszystkim Pashytsky, który bardzo dobrze blokuje oraz otrzymuje sporą liczbę piłek w ataku, kończąc większość z nich. Rawson i Nganga prezentują nieco niższy poziom.
Przyjęcie zdecydowanie na korzyść Sete, imponuje zwłaszcza Tille. Martwi trochę brak zmienników, Barais ostatnio był kontuzjowany, ale podobnie jak Bencz był już w kadrze na mecz z Resovią oraz Nantes, a Rabiller być może znowu zagra jako atakujący.
Atak na remis, najprawdopodobniej na przeciwko siebie grać będzie dwóch zawodników, dla których prawe skrzydło nie jest nominalną pozycją, czyli Rabiller i Le Roux. Skuteczniejszy wydaje się być Rabiller, dysponuje do tego lepszą zagrywką, ale Le Roux z kolei ma znakomite warunki fizyczne i jest bardziej przydatny w bloku. No chyba, że do gry gotowy będzie Bencz.
Zagrywka obecnie lepiej siedzi Sete, gdzie zaskoczyć potrafi każdy, zwłaszcza Geiler. W Cannes w polu serwisowym najlepiej wygląda Marechal, swoje dorzucić potrafi Pashytsky.
Forma obu zespołów przemawia za graniem na Sete, nie brałbym pod uwagę występu w Rzeszowie, a bardziej ten z Nantes, gdzie gładko pojechali 3:0. W ten sam dzień Cannes toczyło 5-setowy bój u siebie z Chaumont.
I na koniec trochę statystyk, Sete obecnie zajmuje 2 miejsce, u siebie wygrali wszystkie 5 spotkań rozegranych do tej pory, tracąc przy tym 6 setów. Cannes po słabym początku sezonu teraz wychodzi na prostą, 4 miejsce, na wyjeździe jak do tej pory 2 zwycięstw w 4 meczach, więc szału nie ma.
Jeśli ktoś ma ochotę można także spróbować zagrać Sete (-1,5) w bet365 2/10⛔

Chaumont-Montpellier FT 2:3 5 set dla Montpellier do 28... Vadeleux nie grał, szkoda, że dowiedziałem się po czasie,
Chaumont 1.37 Marathonbet 4/10
⛔

Chaumont zaczyna grać na miarę swoich możliwości. Po słabym początku sezonu teraz odrabiają straty i takie mecze jak ten z Montpellier nadają się do tego idealnie.
Z klubu odszedł Tuominen, tak była skonstruowana jego umowa, zgodnie z którą odejdzie z klubu po powrocie do zdrowia Rodrigueza. Rodriguez jest już zdrowy, nawet grał z Cannes. A co do Tuominena, jak dla mnie trochę rozczarował, liczyłem na to, że uda mu się przez te kilka miesięcy wywalczyć miejsce w pierwszej szóstce i być może przedłużyć kontrakt, ale nic takiego nie miało miejsca, na parkiecie pojawiał się sporadycznie i nic konkretnego nie wnosił do gry.
Zdecydowanie najgorzej w drużynie Chaumont wygląda rozegranie, o czym już wspominałem kilka razy. Przyjęcie poprawiło się w ostatnim czasie, na zagrywce mają zawodników, którzy potrafią postraszyć (Janeczek, Lopes, Vadeleux, Petrovs). Na środku bardzo dobrze wyglądają Vadeleux i Cerha. Największym atutem Chaumont jest gra w ataku, tutaj liderem jest Janeczek, wspomagany przez Antonego, środkowych, do których kierowana jest duża liczba piłek (czasami za dużo), teraz jeszcze dojdzie Rodriguez, będą jeszcze bardziej niebezpieczni.
Montpellier stało się drużyną trochę nijaką po odejściu Gromadowskiego i Quesque. Rozgrywa doświadczony Le Marrec, na bombie Amerykanin Clark, nasz Marcel jakimś wirtuozem nie jest, ale Clarkowi do niego daleko. Na przyjęciu nie najgorzej wygląda Castard.
Rzadko mam okazję ich obserwować, więc trudno mi coś konkretnego pisać. Na pewno dużo lepiej prezentują się u siebie. Na wyjeździe jak do tej pory tylko jedno zwycięstwo odniesione nad najsłabszym w tabeli Avignon (3:2).
Chaumont u siebie z jedną porażką, poniesioną miesiąc temu z Beauvais (2:3). Pozostałe trzy spotkania zakończone zwycięsko.
W bet365 można pograć Chaumont (-1,5) po 1.85 (2/10).⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Kgs Robursport Pesaro - Chateau D&#39;Ax Urbino Volley
Liga włoska, a więc pora na poszukiwania sporych kursów. Węszę w tym spotkaniu małą sensację.
Pesaro tak jak już kilka razy podkreślałem - drużyna niezła, ale bardzo nieregularna, bo taka musi być jeśli gra się opiera głównie na Moreno i Muresan. Nierzadko zdarza im się grać słabo. Gibbemeyer za to bardzo solidna firma na środku. Ciekawy mecz dla Tirozzi, która grał rok temu właśnie w Urbino.
Jak dobrze liczę to Chateau przegrało kolejno 7 spotkań. W lidze 4 punkty i trzeba wziąć dupy w troki, bo spadek zagląda w oczy włodarzą. Van Hecke zagrała ostatnio 2 słabe mecze i tu musi przyjść odbicie. Do tego Litwinka Petrauskaite coś zaczęła grać. Negrini raczej nic wielkiego nie zaprezentuje. Potrzebna będzie dobra gra Dugandzic (spokojnie do zrobienia), na środku druga postać jest raczej niewidzialna, Leggs potrafi coś postrzelać z zagrywki jedynie, mało dostaje szans do ataku.
Może zacznę grać jakąś progresję na wygraną Urbino? W końcu się przełamią. Na pewno nie polecam grania na gospodynie, na Pesaro po 1.35 się po prostu nie gra. Myślę, że kursy trochę spadną na gości.
Moje propozycje:
Urbino +1.5 --- 2.30 @ Bwin ✅ 1-3
Urbino wygra --- 3.25 @ Bet365, Betsafe ✅ 1-3

Ta trójka może przerwać fatalną passę Urbino Volley.

Otrzymane punkty reputacji: +13
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Dwa luźne typy po dobrych kursach dla lubiących zaryzykować ???? .
Beauvais-Narbonne FT 1:3
Narbonne 2.60 Marathonbet 1/10
✅:spokodfhgfh:
Jeszcze przed południem można było złapać 2.90.
Po stronie Narbonne widzę zdecydowaną przewagę na zagrywce i w ataku. Na zagrywce zdecydowanie najlepiej wygląda Falasca, lider klasyfikacji najlepiej serwujących, dobrze serwuja także Rogerio, Delgado, Petreas oraz Zopie, który dysponuje nieprzyjemnym flotem. W Beauvais czasami ustrzelić potrafi Senger.
Jeśli chodzi o atak to tutaj widzę znowu przewagę Narbonne, gdzie gra Falasca, najlepiej punktujący zawodnik ligi, naprzeciwko niego stanie Bartik, któremu brakuje stabilizacji.
Przyjęcie nieco lepiej wygląda w drużynie Beauvais, podobnie jak środek.
Efektywniej rozgrywa bardzo doświadczony Skach z Beauvais.
Gospodarze są drużyną nieobliczalną, można się po nich wszystkiego spodziewać. Przed tygodniem powalczyli na wyjeździe z Paris (porażka 2:3), obecnie zajmują bardzo dobrą 7 pozycję. U siebie jak do tej pory tylko jedna porażka w trzech meczach (z Sete 0:3).
Narbonne nieco spuściło z tonu ostatnio, w poprzedniej kolejce zwycięstwo w słabym stylu z Avignon u siebie (3:2) po serii trzech porażek. Na wyjeździe tylko jedno zwycięstwo z Touluse (3:1).
Faworytem jest Beauvais i chyba słusznie, ale można spróbować ten typ ze względu na kurs na gości.

Ajaccio-Paris FT 0:3
Paris 1.87 Marathonbet 1/10
✅:spokodfhgfh:
Paris w końcu zwycięskie, na razie bez szaleństw, ale liczy się zwycięstwo.
Drużyna powinna teraz wychodzić na prostą, w ostatnim meczu bardzo dobrze Oivanen, który dostał 50 piłek w ataku i skończył 28, do tego dołożył 5 asów i dwa bloki. Dobrze na przyjęciu Skrimov, Howatson przyzwoicie na rozegraniu. Wiadomo jedna jaskółka i te sprawy, ale kurs zachęcający.
Ajaccio przed tygodniem niespodziewanie gładko pokonali 3:0 Rennes (niestety). W tabeli stoją bardzo dobrze, obecnie 6 miejsce.
Typ spróbuje podobnie jak Narbonne ze względu na dobry kurs na gości.
Trochę mało, wena się skończyła.

tak zwane dogi weszły idealnie

Otrzymane punkty reputacji: +14
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom