Imoco Volley Conegliano - Rebecchi Nordmeccanica Piacenza
4 spotkanie finałowe, wracamy do Conegliano.
Ogółem ja w tym meczu poczekam na
live, wiadomo dlaczego. Nikolova złamała palec i decyzja, czy zagra w tym spotkaniu ma być podjęta przed samym meczem (chyba, że coś się zmieniło).
Póki co warto chyba ruszyć na punkty zawodniczek (na
live takiej możliwości już nie będzie
)
Standardowo na Calloni jest linia 10.5. We wszystkich finałowych spotkaniach ją pokrywała. Calloni dostaje dużo piłek na jedną nogę od Camery, zdecydowanie więcej niż druga środkowa, Barazza. Zawsze dorzuci też coś z bloku.
Calloni może pokryć tą linię będąc na środku. Mecz wtedy pewnie znów trochę potrwa, będzie miała sporo szans na punktowanie. Jeśli jednak Nikolovej zabraknie, to Raffaella znów zostanie przesunięta na atak, a ta trochę tych piłek może dostać więcej.
Myślę, że warto uderzyć w ten typ. Szanse na powodzenia są spore.
Moje propozycje:
R. Calloni over 10.5 --- 1.85 @ BetCity 11 słabiutko zagrała
Ponadto spodobała mi się linia na Lucie (13.5). Tak ją opisałem przed ostatnim meczem:
W Piacenzie świetnie gra Lucia Bosetti. Przyjęcie bardzo pewne, dobra technika, mądre ataki, świetnie ustawia blok (a wzrostu to ona nie ma), super forma.
Lucie podobnie jak Raffaella w finałowych spotkaniach za każdym razem taką linię pokrywała. Jak starsza z sióstr Bosetti się przebudzi, to jest nie do zatrzymania. Ponadto całkiem niezła zagrywka, no i te bloki. W ostatnim meczu uciułała tylko 14 punktów, ale dostawała trochę mniej piłek i nie było bonusów z bloku. Warunek jest, by mecz nie skończył się w 3 setach.
Moje propozycje:
L. Bosetti over 13.5 --- 1.85 @ BetCity 19
Ponadto przechodząc do Rosji:
Dinamo Moskwa -
Dinamo Kazan
1-1 w rywalizacji rosyjskiej. Poprzednie dwa mecze całkiem odmienne, obydwa zespoły nie utrzymały poziomów z pierwszego spotkania (dla Kazania to dobra informacja
).
Teraz kolejne dwa mecze w Moskwie. Nie będę się specjalnie rozpisywał, ale wydaje mi się, że Gamova i spóła jeszcze będzie musiała się namęczyć by tego mistrza wyszarpać.
Moskwa przede wszystkim musi poprawić przyjęcie. Ostatnio było fatalne (co ciekawe po statsach patrząc, Kazan miał jeszcze gorsze...), do tego Goncha się zawiesiła i nie było punktów z trudnych sytuacji, a Kazan raz po raz ustawiał ścianę.
Myślę, że gospodynie dziś znów mocno dadzą się we znaki faworytowi, dlatego lekko spróbuje handicapu w ich stronę.
Moje propozycje:
Dinamo Moskwa +1.5 --- 1.93 @ PinnacleSports 0-3
E: Wypadałoby nie robić tyle błędów w finale drugi mecz z rzędu...
Ponadto znów próba gry na indywidualności. Tym razem BetCity daje najniższą linię na Bown (poza rozgrywającymi). Amerykanka to wysokiej klasy środkowa, potrafi wbijać gwoździe. Oczywiście Startseva często zapomina o tym, że w ogóle na boisku istnieją środkowe, no ale 6 punktów spokojnie Heather powinna zrobić. Blok też potrafi postawić.
Bown na pewno dostaje więcej piłek do ataku niż jej koleżanka - Borodakova. Linia na tą drugą jest ustawiona na 8.5, a ona musi sobie często "naruch*ć" punktów z samych bloków. Trudno mi oprzeć się takiemu typowi, no chyba, że trener ją zdejmie i puści drewnianą Moroz (tak było w 1 meczu po 1 secie). W drugim meczu zrobiła 10 punktów w 3 sety, a tutaj liczę na dłuższy mecz.
Moje propozycje:
H. Bown over 5.5 --- 1.85 BetCity 9