>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pozostałe ligi 2012/2013, CEV Cup, Challenge Cup

Status
Zamknięty.
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Nie wiem czy oglądałeś mecz Bergamo z Piacenzą. Bo Piacezna może i zagrała dobrze ale wynik mógł by być inny (zwycięstwo Piacenzy nie było by tak okazałe) Gdyby fatalnej kontuzji nie nabawiła się w 2 secie libero Bergamo Merlo). Rezerwowa libero grała póżniej fatalnie i Piacenza miała w tamtym momencie zdecydowanie ułatwione zadanie. Nie wspomniałeś o tym więc podejrzewam, że meczu nie oglądałeś.
Jakoś się tak złożyło, że oglądałem. ;) Teraz to sobie możemy pogdybać, gdyby Merlo nie złapała kontuzji to..., gdyby w drugim meczu Crimes nie musiała zejść w końcówce to..., ale też gdyby Busto zagrało skuteczniej w ataku to... Możemy tak przez cały dzień, pewnie wiesz, że gdyby to najczęstsze słowo polskie.

Rozgrywająca Conegliano Camera świetnie rozdziela piłki do swoich zawodniczek. Świetnie współpracuje z środkowymi.
Ferretti wcale nie ustępuje jej w tym elemencie.
Racją jest, że Conegliano zagrało super mecze, absolutnie temu nie przeczę, ale czy Piacenza grała gorzej?

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Jakoś się tak złożyło, że oglądałem. ;) Teraz to sobie możemy pogdybać, gdyby Merlo nie złapała kontuzji to..., gdyby w drugim meczu Crimes nie musiała zejść w końcówce to..., ale też gdyby Busto zagrało skuteczniej w ataku to... Możemy tak przez cały dzień, pewnie wiesz, że gdyby to najczęstsze słowo polskie.

Ferretti wcale nie ustępuje jej w tym elemencie.
Racją jest, że Conegliano zagrało super mecze, absolutnie temu nie przeczę, ale czy Piacenza grała gorzej?
Głównie za sprawą dobrej gry Merlo Bergamo nawiązało walkę w meczu numer jeden. Dlatego był to najbardziej kluczowy moment tego spotkania. Skoro oglądałeś mecz to powinieneś wiedzieć jak grała rezerwowa libero. Dlatego nie trzeba gdybać a można stwierdzić z pewnością, że rezerwowa libero wyraźnie sobie nie radziła.
Gdyby Busto zagrało skuteczniej w ataku... Conegliano podbijało nawet bardzo mocne ataki Busto które w 90% przypadków okazały by się skuteczne więc gdyby Busto zagrało skuteczniej w ataku ? Próbowało ale w tym meczu na Conegliano nie było mocnych zagrały perfekcyjnie i za sprawą swojej dobrej gry (w każdym elemencie) Busto nie mogło rozwinąc skrzydeł.
Ferretti rozgrywa dobrze ale jej vis a vis w ostatnich spotkaniach rozgrywa lepiej.
O Piacenzie źle świadczy to, że u siebie w meczu z Bergamo (które od co najmniej dwóch miesięcy gra bardzo słabo) prawie przegrały przy prowadzeniu 2-0 i 16-11 w 3 secie.
Oglądałem (2z3) spotkań Conegliano z Busto i oba mecze Piacenzy z Bergamo. Jak dla mnie jutro więcej atutów po swojej stronie ma Conegliano. Nie przypadkiem odprawia się po drodze dwa wyżej rozstawione zespoły gdzie do awansu muszą pokonać zespoły wyżej rozstawione na wyjedzie.
Dlatego też nie widzę żadnych podstaw aby stawiać na Piacenze po kursie 1.85 Na Piacenze z Bergamo w meczu numer dwa kursy stały na poziomie 1.65-1.70 i to było jak najbardziej do gry patrząc na to co oba zespoły prezentowały w ostatnim czasie. Patrząc na to co gra u siebie Conegliano i na to co gra Piacenza. Biorę taki kurs na Conegliano bez wahania.
Conegliano na fali, Conegliano przy ponad 5 tys publicznosci moim zdaniem jutro wygra. Dla mnie nie są faworytem do wygrania mistrzostwa Włoch ale mają spore szansę aby rozpocząć to rywalizację lepiej od Piacenzy.
Bilety na niedzielny mecz już zostały wyprzedane ! ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Imoco Volley Conegliano - Rebecchi Nordmeccanica Piacenza
To może ja wtrącę swoje 3 grosze. Finał na pewno zaskakujący, ale bardzo ciekawie się zapowiada.
Conegliano na fali, grają od dość długiego czasu dobrze z ciągłą progresją, ale warto zauważyć, że pierwsze spotkania w ćwierć i półfinale grały słabo. Oczywiście, były to mecze wyjazdowe, a teraz zaczynają w domu.
Piacenza stara się trzymać formę i całkiem nieźle im to wychodzi. Na koniec zasadniczej pokonały właśnie Conegliano (też na wyjeździe) bardzo wyraźnie - 1-3. I to co je łączy - też pierwsze spotkania w play-off należały do tych trudniejszych (choć nie musiały grać 3-ich spotkań, ale też rywale słabsi).
Własna hala to na pewno spory atut. W Conegliano zasiądzie kupę ludzi, atmosfera jest świetna i niesie te siatkarki. Ogółem chyba nie opłaca się rozpisywać zawodniczek pojedynczo (może tylko trochę niżej wspomnę). W ostatnim czasie to Imoco idzie w górę, a Piacenza jednak ma jakby kłopoty, by utrzymać tą formę z okolic finału Challenge (choć wyniki niekoniecznie to potwierdzają).
Tak jak podkreślił filip, duży ciężar na barkach Meijners, która trochę zatraciła skuteczność. Do doświadczonej Turlei też zaufania wielkiego nie mam, mimo że często zaskakiwała mnie pozytywnie w tym sezonie. W Imoco Camera pracuje na powołanie do reprezentacji.
Podsumowując, Conegliano jest w tym meczu faworytem. Grają u siebie, wydaje się, że są w lepszej dyspozycji. H2H korzystne dla gości - 2 mecze w tym sezonie - 2 zwycięstwa. Przy równych kursach warto jednak spróbować pograć na Barcellini i spółkę. Wynik to sprawa otwarta, ale większe szanse daje gospodynią. No i dodatkowo w głowie się zapala lampeczka (błahy argument, wiem) o za długiej serii zwycięstw Piacenzy (7 z rzędu).
Moje propozycje:
Imoco Conegliano wygra --- 1.85 @ Bet365, Betsafe, Betsson, Unibet, Bwin ⛔ 2-3

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
A żeby dokończyć dyskusję to jeszcze coś dopiszę ????
O Piacenzie źle świadczy to, że u siebie w meczu z Bergamo (które od co najmniej dwóch miesięcy gra bardzo słabo) prawie przegrały przy prowadzeniu 2-0 i 16-11 w 3 secie.
Można to interpretować w dwie strony, czyli tak jak Ty, że to spory minus, albo można uznać to za ogromny wyczyn, odwrócić w ten sposób wynik meczu, a my możemy odbijać sobie tą piłeczkę przez cały dzień. ????
Nie przypadkiem odprawia się po drodze dwa wyżej rozstawione zespoły gdzie do awansu muszą pokonać zespoły wyżej rozstawione na wyjedzie.
Hmm...odprawienie Villa Cortese jakimś zaskoczeniem nie było, klub na skraju ruiny, więc i mobilizacja zawodniczek raczej na nie najwyższym poziomie. Nie wiem ile jest prawdy w plotkach o podobnych problemach Busto, może to tylko jakaś plota, którą ktoś gdzieś zamieścił w necie, a ta poszła w świat i żyje własnym życiem.
Nie twierdzę, że Piacenza na sto procent wygra ten mecz, nie piszę, żeby wchodzić grubo, po prostu jakoś mi bliżej do nich.;)
Bilety na niedzielny mecz już zostały wyprzedane !
Jutro Trentino, Piacenza i Tours a ja będę sobie gnił w tym czasie w pociągu:;/:

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
A1 kobiet​
Imoco Volley Conegliano - Rebecchi Nordmeccanica Piacenza​

Startujemy z finałem kobiet.
Udział Piacenzy w wielkim finale zaskoczeniem być nie może. Jak na warunki A1 naprawdę mało jest tam słabych punktów.
Conegliano w finale to jednak niespodzianka. Dziewczyny grają bardzo fajnie, ale trzeba pamiętać, że musiały pokonać najpierw Villa Cortese (grając decydujący mecz na parkiecie rywala) i Busto (grając decydujący mecz na parkiecie rywala).
Ciężko znaleźć jakiś wyraźnie słabszy punkt w ekipie z Piacenzy. Ostatnio trochę faluje Meijners, miewa problemy z przyjęciem. Bosetti gra ciągle równo. Turlea średnio, ale ona dostaje mnóstwo trudnych piłek. Dobrze rozgrywa Ferretti. Świetne, doświadczone środkowe Guiggi i Leggeri. Na pewno najmocniejszym punktem Piacenzy jest gra na siatce. Sporo blokują i grają twardo w ataku.
Conegliano mogło się ostatnio podobać. Ostatni mecz z Busto był po prostu perfekcyjny w ich wykonaniu. Ciekawe skrzydłowe. Młoda, leworęczna atakująca Nikołowa prezentuje się bardzo dobrze. Najmocniejszym punktem jest zdecydowanie Barcellini. Dobrze przyjmuje, dostaje sporo trudnych piłek w ataku. Najsłabiej ze skrzydłowych wygląda Fiorin i to może być jakiś kłopot. Doskonale ostatnio rozgrywa Camera, która świetnie współpracuje ze środkowymi Barazzą i Calloni. W dobrej formie libero Rossetto (chociaż akurat na libero to w większości zespołów w A1 są świetne zawodniczki).
Warto było poczekać i nie spieszyć się z graniem na Conegliano. Kurs, który obecnie proponuje Bet365 (2.40) jest bardzo ciekawy i według mnie warto spróbować.
W Conegliano jest fajna atmosfera, pełne trybuny. Dziewczyny są w dobrej formie. One już osiągnęły wielki sukces jakim jest awans do finału. Jeżeli chcą powalczyć o Scudetto to wypadałoby wygrać pierwsze spotkanie na własnym parkiecie.
Typ:
Imoco Volley Conegliano @ 2.40 Bet365 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
(...)
Moje propozycje:
Imoco Conegliano wygra --- 1.85 @ Bet365, Betsafe, Betsson, Unibet, Bwin
Ze względu na wzrost kursów polecam pograć też bezpieczniejsze handi +1.5 seta ✅ ;)
A na dokładkę typ:
Nikolova + Meijners over 28.5 punkta --- 1.85 @ BetCity ✅ 41 (16+25)
Jak meczu nie skończymy w 1,5 godziny to powinno luzem wejść. Obydwie dostają najwięcej piłek w swoich zespołach do ataku. Jako takich zmienniczek na ławce specjalnie nie ma, więc nawet jakby nie szło którejś, to będzie ciułać te punkciki. Do tego jakieś gratisy wpadną z serwisu, bo obydwie mają trudne zagrywki, no i może jakieś pojedyncze bloki. Według mnie tutaj powinna być linia ustawiona na +30 punktów.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Dinamo Kazan - Dinamo Moskwa
Na szybko, mecz startuje o 16:00.
Mecz finałowy w lidze rosyjskiej. Kazan faworytem, ale kursy oczywiście przesadzone. W tym roku Moskwa nie ugrała seta z mistrzem Rosji tylko raz na chyba 5 potyczek.
Oczywiście pojedynek dwóch atakujących - Goncharova vs. Gamova. W drugim rzędzie Larson z Osmokrovic. Za dużo gry środkiem spodziewać się nie należy.
Ogólnie liczę na kolejny długi mecz, bo w tym sezonie mecze pomiędzy tymi drużynami były ciekawe. Moskwa wydaje się, że ma całkiem niezłą formę, dlatego nie ma co ich skreślać, a może warto spróbować zagrania na zespół gości? Ja gram bezpiecznie na seta:
Moje propozycje:
Dinamo Moskwa +2.5 --- 1.57 @ PinnacleSports ✅ 1-3

A jako, że zakładam iż ten mecz trochę potrwa, to mecz spróbuje overa punktowego dla Gamovej. Linia 23.5 do zrobienia. W Kazaniu środkowe Borisenko i Bown dostają bardzo małą liczbę piłek, na Makhno też nie ma co liczyć. Wszystko rozdzieli się na Larson i Ekaterinę.
Przy 4 setach, myślę że Wieża dostanie powyżej 60 piłek do ataku. Do tego może coś uszczypnie swoim kąśliwym serwisem i jakiś gratis blokiem.
Moje propozycje:
E. Gamova over 23.5 --- 1.85 @ BetCity ✅ 26

Edit: Jutro rewanż. Oglądałem fragmentami mecz (trzeba było w końcu opony na letnie wymienić ???? ). Moskwa jest w stanie zrobić niespodziankę jeszcze większą i zgarnąć tytuł mistrzowski. Grają całkiem nieźle, Goncha ma wsparcie. Akulova dziś fajnie prowadziła grę, fajnie wykorzystywała Morozovą. Osmokrovic na poziomie, Marchenko nie jest fenomenalna, ale co powiedzieć o Makhno z Kazania.
Kazan dziś nie wykorzystywał swoich szans. Startseva zagrała fatalnie, dużo niedokładnych piłek, w jednym secie na samej Gamovej naliczyłem 7 piłek, z których musiała przebijać piłkę sposobem górnym. Gdyby te wystawy były dokładniejsze, to pewnie Ekaterina dorzuciłaby jeszcze jednego seta dla gospodyń, a sama zrobiła by +30 punktów. Tak jak pisałem, mało ma wsparcia. Sama Larson, Makhno w ataku jest tragiczna. Środkowe kompletnie nie wykorzystywane, jedynie tyle co blok potrafią ustawić. Libero też szału nie zrobiła.
Kazan musi jutro wygrać, bo będzie gorąco, ale łatwo wcale może nie być. Przede wszystkim Startseva musi się poprawić, bo będzie znowu lipa. Niemniej, mecze pomiędzy tymi zespołami się fajnie ogląda (nie to co Omichka - Urolaczka). Jak rozszerzy się oferta, to może coś zaproponuje.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
A jako, że zakładam iż ten mecz trochę potrwa, to mecz spróbuje overa punktowego dla Gamovej. Linia 23.5 do zrobienia. W Kazaniu środkowe Borisenko i Bown dostają bardzo małą liczbę piłek, na Makhno też nie ma co liczyć. Wszystko rozdzieli się na Larson i Ekaterinę.
Przy 4 setach, myślę że Wieża dostanie powyżej 60 piłek do ataku. Do tego może coś uszczypnie swoim kąśliwym serwisem i jakiś gratis blokiem.
Moje propozycje:
E. Gamova over 23.5 --- 1.85 @ BetCity ✅ 26

Edit: Jutro rewanż. Oglądałem fragmentami mecz (trzeba było w końcu opony na letnie wymienić ???? ). Moskwa jest w stanie zrobić niespodziankę jeszcze większą i zgarnąć tytuł mistrzowski. Grają całkiem nieźle, Goncha ma wsparcie. Akulova dziś fajnie prowadziła grę, fajnie wykorzystywała Morozovą. Osmokrovic na poziomie, Marchenko nie jest fenomenalna, ale co powiedzieć o Makhno z Kazania.
Kazan dziś nie wykorzystywał swoich szans. Startseva zagrała fatalnie, dużo niedokładnych piłek, w jednym secie na samej Gamovej naliczyłem 7 piłek, z których musiała przebijać piłkę sposobem górnym. Gdyby te wystawy były dokładniejsze, to pewnie Ekaterina dorzuciłaby jeszcze jednego seta dla gospodyń, a sama zrobiła by +30 punktów. Tak jak pisałem, mało ma wsparcia. Sama Larson, Makhno w ataku jest tragiczna. Środkowe kompletnie nie wykorzystywane, jedynie tyle co blok potrafią ustawić. Libero też szału nie zrobiła.
Kazan musi jutro wygrać, bo będzie gorąco, ale łatwo wcale może nie być. Przede wszystkim Startseva musi się poprawić, bo będzie znowu lipa. Niemniej, mecze pomiędzy tymi zespołami się fajnie ogląda (nie to co Omichka - Urolaczka). Jak rozszerzy się oferta, to może coś zaproponuje.
Dinamo Kazan - Dinamo Moskwa
Na dziś polecam powtórkę typu na Ekaterinę.
Gamova w 4 setach wczoraj dostała 73 piłki, z tego tylko 34% skuteczności. Dziś myślę, że Startseva się poprawi i jednocześnie skuteczność Gamovej dość sporo skoczy. Linia taka sama co wczoraj, co cieszy.Kazan pod ścianą, muszą teraz wygrać. Myślę, że znów 4 sety będą, a jeśli nie, to Gamova może zrobić te 24 punkty nawet w 3 setach.
Miałem stawiać na Kazan, ale kurs dalej jest zbyt niski. Na live może uda się coś złapać.
Moje propozycje:
Gamova over 23.5 --- 1.85 @ BetCity ⛔ 20

Edit: 3-0 dla Kazania i Gamova nie musiała się specjalnie wysilać. Moskwa cały mecz z bardzo słabym przyjęciem, dostawały czapy i odechciewało się gry. Kazan poprawił swoje elementy, jednak to nie znaczy, że teraz zleją je w Moskwie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +28
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Rebecchi Nordmeccanica Piacenza - Imoco Volley Conegliano
Trzecie finałowe starcie o mistrzostwo Włoch.
Póki co mamy festiwal dramatycznych spotkań. Conegliano dwa razy było o włos od zwycięstwa, ale głowa nie wytrzymywała. Teraz są pod ścianą, albo przedłużą swoje szansę, ale zakończą sezon ze srebrem.
W Piacenzie świetnie gra Lucia Bosetti. Przyjęcie bardzo pewne, dobra technika, mądre ataki, świetnie ustawia blok (a wzrostu to ona nie ma), super forma. Turlea w ważnych momentach swoje dokłada. Do tego atomowe ataki/serwisy Floortje. Ferretti czasem zapomina o środkowych, ale na pewno jest czym straszyć. Dużą siłą zespołu jest blok.
Conegliano odleciało znowu po dwóch setach. Przy 2-0 nagle rączki zaczynają się trząść i tak jakby bały się postawić kropkę nad i. Camera stara się wykorzystywać środkowe. Skrzydłowe nieźle, ale jeszcze mają rezerwy.
Był dzień przerwy. Ja jestem zdania, że wrócimy na 4 mecz do Conegliano. Wiem, że to szalone podejście, ale trzeba próbować. Kursy na Piacenzę są po raz kolejny słabiutkie.
Moje propozycje:
Imoco Conegliano wygra --- 4.65 @ MarathonBet ✅ 2-3

Nikolova kontuzjowana w końcówce 2 seta. Nie grała od tego czasu. Chyba złamane palce, niestety akurat w lewej ręce :-| W 3 secie grała za nią Zanotto, która broniła dobrze, ale w ataku nic nie kończyła. Od 4 seta Gaspari przemianował środkową Calloni na atak, a na środek weszła Crozzolin. Skutek to przyniosło w tie-breaku, Calloni zagrała świetnie ten set, Piacenza się zaczęła gubić i oto mamy przełamanie Conegliano, aczkolwiek trudno będzie bez Nikolovej teraz... zobaczymy jak diagnoza.

Otrzymane punkty reputacji: +23
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
4 spotkanie finałowe, wracamy do Conegliano.
Ogółem ja w tym meczu poczekam na live, wiadomo dlaczego. Nikolova złamała palec i decyzja, czy zagra w tym spotkaniu ma być podjęta przed samym meczem (chyba, że coś się zmieniło).
Póki co warto chyba ruszyć na punkty zawodniczek (na live takiej możliwości już nie będzie :p)
Standardowo na Calloni jest linia 10.5. We wszystkich finałowych spotkaniach ją pokrywała. Calloni dostaje dużo piłek na jedną nogę od Camery, zdecydowanie więcej niż druga środkowa, Barazza. Zawsze dorzuci też coś z bloku.
Calloni może pokryć tą linię będąc na środku. Mecz wtedy pewnie znów trochę potrwa, będzie miała sporo szans na punktowanie. Jeśli jednak Nikolovej zabraknie, to Raffaella znów zostanie przesunięta na atak, a ta trochę tych piłek może dostać więcej.
Myślę, że warto uderzyć w ten typ. Szanse na powodzenia są spore.
Moje propozycje:
R. Calloni over 10.5 --- 1.85 @ BetCity ✅ 11 słabiutko zagrała

Ponadto spodobała mi się linia na Lucie (13.5). Tak ją opisałem przed ostatnim meczem:
W Piacenzie świetnie gra Lucia Bosetti. Przyjęcie bardzo pewne, dobra technika, mądre ataki, świetnie ustawia blok (a wzrostu to ona nie ma), super forma.
Lucie podobnie jak Raffaella w finałowych spotkaniach za każdym razem taką linię pokrywała. Jak starsza z sióstr Bosetti się przebudzi, to jest nie do zatrzymania. Ponadto całkiem niezła zagrywka, no i te bloki. W ostatnim meczu uciułała tylko 14 punktów, ale dostawała trochę mniej piłek i nie było bonusów z bloku. Warunek jest, by mecz nie skończył się w 3 setach.
Moje propozycje:
L. Bosetti over 13.5 --- 1.85 @ BetCity ✅ 19

Ponadto przechodząc do Rosji:
Dinamo Moskwa - Dinamo Kazan
1-1 w rywalizacji rosyjskiej. Poprzednie dwa mecze całkiem odmienne, obydwa zespoły nie utrzymały poziomów z pierwszego spotkania (dla Kazania to dobra informacja ;) ).
Teraz kolejne dwa mecze w Moskwie. Nie będę się specjalnie rozpisywał, ale wydaje mi się, że Gamova i spóła jeszcze będzie musiała się namęczyć by tego mistrza wyszarpać.
Moskwa przede wszystkim musi poprawić przyjęcie. Ostatnio było fatalne (co ciekawe po statsach patrząc, Kazan miał jeszcze gorsze...), do tego Goncha się zawiesiła i nie było punktów z trudnych sytuacji, a Kazan raz po raz ustawiał ścianę.
Myślę, że gospodynie dziś znów mocno dadzą się we znaki faworytowi, dlatego lekko spróbuje handicapu w ich stronę.
Moje propozycje:
Dinamo Moskwa +1.5 --- 1.93 @ PinnacleSports ⛔ 0-3
E: Wypadałoby nie robić tyle błędów w finale drugi mecz z rzędu...

Ponadto znów próba gry na indywidualności. Tym razem BetCity daje najniższą linię na Bown (poza rozgrywającymi). Amerykanka to wysokiej klasy środkowa, potrafi wbijać gwoździe. Oczywiście Startseva często zapomina o tym, że w ogóle na boisku istnieją środkowe, no ale 6 punktów spokojnie Heather powinna zrobić. Blok też potrafi postawić.
Bown na pewno dostaje więcej piłek do ataku niż jej koleżanka - Borodakova. Linia na tą drugą jest ustawiona na 8.5, a ona musi sobie często &quot;naruch*ć&quot; punktów z samych bloków. Trudno mi oprzeć się takiemu typowi, no chyba, że trener ją zdejmie i puści drewnianą Moroz (tak było w 1 meczu po 1 secie). W drugim meczu zrobiła 10 punktów w 3 sety, a tutaj liczę na dłuższy mecz.
Moje propozycje:
H. Bown over 5.5 --- 1.85 BetCity ✅ 9

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Dinamo Moskwa - Dinamo Kazan
Ponadto znów próba gry na indywidualności. Tym razem BetCity daje najniższą linię na Bown (poza rozgrywającymi). Amerykanka to wysokiej klasy środkowa, potrafi wbijać gwoździe. Oczywiście Startseva często zapomina o tym, że w ogóle na boisku istnieją środkowe, no ale 6 punktów spokojnie Heather powinna zrobić. Blok też potrafi postawić.
Bown na pewno dostaje więcej piłek do ataku niż jej koleżanka - Borodakova. Linia na tą drugą jest ustawiona na 8.5, a ona musi sobie często &quot;naruch*ć&quot; punktów z samych bloków. Trudno mi oprzeć się takiemu typowi, no chyba, że trener ją zdejmie i puści drewnianą Moroz (tak było w 1 meczu po 1 secie). W drugim meczu zrobiła 10 punktów w 3 sety, a tutaj liczę na dłuższy mecz.
To z wczoraj. Na dziś taka sama linia na Amerykankę, warto zagrać. Wczoraj ten 6 punkt zdobyła w środku drugiego seta, a mogła zrobić to sporo wcześniej. Startseva stara się wykorzystywać moc Bown i oby tak dalej. Dla porównania wspominana Borodakova nie pokryła swojej linii, zdobyła 8 punktów.
Moje propozycje:
H. Bown over 5.5 --- 1.85 @ BetCity ✅ 6

Zastanawiam się czy powtarzać typ na +1.5 Moskwy. Znów zawiodła Goncharova. W drugim secie miały 2-3 punkty przewagi na końcówce, ale same się wyeliminowały swoim błędami. Przyjęcie kuleje, do tego Akulova rozgrywała niedokładnie, pomijając przy tym swoje środkowe.
Osmokrovic i Marchenko w ataku zagrały dobrze, razem 28 punktów, szkoda że nie podłączyła się liderka. Kazan nie gra nic nadzwyczajnego, różnica polega na tym, że nie popełniają tak prostych błędów.
Lekko spróbuje, bo mecz finałowy zasługuje na wyższy poziom. Moskwa musi się zmotywować i skoncentrować, a będzie dobrze. Wczoraj jakoś niemrawo się poruszały.
Moje propozycje:
Dinamo Moskwa +1.5 --- 2.05 @ PinnacleSports ⛔ 0-3 co one mają w głowach... Gamova 29 pkt

Uraloczka Ekaterinburg - Omichka Omsk
Wczoraj sobie odpuściłem, ale dziś wydaje mi się, że rywalizacja o brąz się zakończy. Omsk prowadzi póki co 2-1.
Oglądałem mecze z Omska i na grę Uraloczki nie dało się patrzeć. Grały tak, jakby te 3 miejsce (dające LM), było dla nich karą. Ruiz straciła blask, 1/4 piłek wraca pod nogi, 1/4 to auty. Filipova już tak nie błyszczy, Pasykova mało co kończy.
Teraz wygrały 3-2 po zaciętym meczu. U siebie trochę większa motywacja, ale myślę, że to tylko na wczoraj.
Nie jestem fanem Omichki. Wszystko na Mammadovą, ew. trochę na drętwą Alishevę.
Kurs był wyższy, ale można grać. Dziś myślę, że Urolaczka zadowoli się zdobytym setem, a Mamma zakręci się koło 40 punktów.
Moje propozycje:
Omichka Omsk wygra --- 2.45 @ PinnacleSports ✅ 1-3

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom