>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pozostałe ligi 2012/2013, CEV Cup, Challenge Cup

Status
Zamknięty.
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Chamount-Narbonne FT 2:3, Chaumont 1.60 Marathonbet 2/10⛔ Pierwsze mecze pokazały jak ważny jest atut własnego boiska, liczę na to, że w jutrzejszym meczu może być podobnie. Jedyne co martwi to H2H z tego sezonu, na trzy mecze rozegrane w tym sezonie Narbonne wygrało wszystkie trzy. Drużyny o podobnej charakterystyce, gra zarówno jednych jak i drugich w sporej mierze opiera się na atakujących i w tej chwili to Janeczek jest raczej w lepszej formie, Falasca delikatnie spuścił z tonu. Oba zespoły dobrze wyglądają na zagrywce i na środku i oba zespoły mają spore problemy w przyjęciu i na rozegraniu. Jeśli już jestem przy temacie przyjęcia to napiszę coś więcej, zwłaszcza o Narbonne. To nie jest normalna sytuacja, gdy libero jest najgorzej przyjmujacym zawodnikiem w drużynie, a właśnie tak prezentuje się często Rafidison, nie dużo lepiej wygląda w tym elemencie przyjmujący Delgado, ale on jest ofensywnie usposobionym zawodnikiem i drugą opcją w ataku. W Chamount aż tak tragicznie to nie wygląda, słabo przyjmuje Lopes, ale jest dość skutecznie kryty przez Duee i Antonego. Kurs na ten moment jest jeszcze zadowalający i myślę, że do rozpoczęcia meczu spadnie. Z pozostałych spotkań może jeszcze raz warto spróbować na Cannes ✅, kurs 2.75 w bet365 jest moim zdaniem zawyżony.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Nie zgadzasz się z typem, bo zobaczyłeś h2h z tego sezonu? Czy wynik 3:1 w setach do 27, 23, 20 i przegrany do 19 to łatwe zwycięstwo? Widziałeś którąś z tych drużyn w grze? Widziałeś jaką formę złapał Janeczek? Jeśli kurs na Narbonne to dla Ciebie value to go po prostu zagraj, ale jakichś rzeczowych argumetów, które wysunąłeś na poparcie tej tezy nie widzę. Nie twierdzę, że Chaumont na pewno wygra, bo poziom drużyn jest zbliżony, ale dla mnie faworytem są gospodarze.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Paris-Cannes FT 3:0, Cannes 2.20 Pinnacle 1/10⛔ Poziom drużyn bardzo zbliżony, więc i kursy powinny być bardziej wyrównane, Maraton rzucił na dzień dobry nawet 2.44, ale teraz jest już niższy, mimo to ciągle do grania. Pojedynek drużyny numer 6 i 7 po sezonie zasadniczym. Widzę jednak przewagę Cannes w dwóch elementach. Po pierwsze na pewno lepiej wygląda u nich zagrywka. W zasadzie każdy z nich jest w stanie pocelować przyjmujacych, najlepiej wygląda w tym elemencie Marechal. Paris jest mało stabilne w polu serwisowym, oczywiście Kreek czy Skrimov potrafią dobrze serwować, ale nie tak regularnie. Przeciętnie na zagrywce prezentuje się Oivanen, który w sumie powinien być pierwszą armatą. Po drugie Cannes wygląda lepiej na środku i w bloku. Tutaj rządzi Pashytskyy o którym już kilka razy wspominałem, spory potencjał zarówno w ataku jak i w bloku. Do tego dochodzi Le Roux, który wrócił na swoją pozycję i mamy bardzo solidną parę na siatce. W Paris wygląda to trochę gorzej, o ile Kreek jest zawodnikiem kompletnym (jak na ProA) to Van Der Veen to jednak nie ten poziom. Po przyjściu Moreau znacząco wzrosła siła w ataku Cannes, w ostatnim meczu wyglądało to już na prawdę bardzo fajnie, trochę wolno wchodzi w mecz, ale rozkręca się z każdą piłką. Sytuacja z Oivanenem wygląda nieco inaczej, to już nie jest ten sam zawodnik, który grał w Rzeszowie, w PO jedyny dobry mecz w jego wykonaniu to akurat ten, który Paris przegrało, jakoś tak bez błysku. Przyjęcie na podobnym poziomie, ostatnio może mniej błędów popełnia jednak Paris, ale nie ma tutaj w zasadzie żadnej różnicy. Rozgrywający to chyba ta sama półka, Pujol więcej gra środkiem, trochę więcej kombinacyjnej gry prezentuje, ale jest dziurą w bloku. No i na koniec jeszcze wspomnę o tym, że to Cannes w weekend grało tylko jeden mecz, przy dwóch Paris i to raczej Cannes miało trudniejszego rywala w 1/4, z którym wygrali w sumie (nadspodziewanie) łatwo. W meczach fazy zasadniczej dwa zwycięstwa Cannes.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Narbonne-Tours FT 1:3, Powyżej 160.5 1.85 Marathonbet 3/10✅ Fajna linia. Wystarczy jeden wygrany set przez gospodarzy i jest ok. Pierwszy mecz 1/2 zgodnie z przewidywaniami, łatwe zwycięstwo Tours, w drugim chyba lekko zlekceważyli gości i skończyło się sporą niespodzianką, wygląda na to, że mają małe problemy z utrzymaniem odpowiedniego poziomu koncentracji ze słabszymi drużynami (czyli z pozostałymi drużynami w lidze ;)), mam tu na myśli m.in. mecze z Rennes. Kompletnie z formą nie trafił Popp, w pierwszym meczu zszedł w trakcie, w drugim w ogóle już nie pojawił się na parkiecie. Pozostali w miarę dobrze wyglądali, choć kibice Tours narzekali sporo na przyjęcie. Co do Narbonne to dla nich należą się wielkie brawa. Medei zrobił super wynik z przeciętną drużyną, super formę złapali Falasca, Delgado i środkowi Rogerio (Braga da Silva) i Petreas. Nie gra się łatwo w ich hali, set jest jak najbardziej w ich zasięgu, jeśli nie w pierwszym meczu to w drugim.

Otrzymane punkty reputacji: +6
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Martigues-Asnieres FT 3:1, Asnieres 2.26 Marathonbet 1/10⛔ Spróbuje się zabawić z ProB. Kurs całkiem fajny, głównie ze względu na dobrą grę gospodarzy u siebie, przegrali tylko dwa razy, ale jedną z tych drużyn było właśnie Asnieres. Sporo w ich grze zależy od atakującego Patuca, dostaje sporo piłek w ataku i gra na niezłej skuteczności, do tego fajna zagrywka. W ataku dużo piłek dostaje również przyjmujący Farjaudon (słaby w przyjęciu) i Bersani. Środkowi bez błysku, ale obaj całkiem nieźle grają w bloku. Rozgrywa doświadczony Patin. Martigues to w głównej mierze Lica, ale nie przekonuje mnie. Nie ma czasu na pisanie, bo zaraz mecz. Przyjęcie takie sobie, podobnie jak blok i zagrywka.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Narbonne-Tours FT 0:3, Narbonne (+2,5) 1.72 Betclic 1/10⛔ Na szybko, bo finał oglądam jednym okiem, a wcześniej nie mialem czasu pisać. Dzisiaj Marathon już nie rozdaje prezentów (przynajmniej nie w tym meczu), linia wystawiona dobrze (179,5), więc już lepiej spróbować fajny handicap od betclica (choć już ostrożniej niż wczoraj ze stawką), ewentualnie jeśli ktoś chciałby to można pobrać powyżej 161,5 w bwin po kursie 1.57. Tyle o kursach, teraz coś o wczorajszym meczu. W Narbonne źle wyglądało przyjęcie, co było do przewidzenia, jest to ich spory problem. Zagrywka nawet nieźle, choć na pewno było za dużo błędów. Bardzo fajnie w ataku, super skuteczność utrzymuje ciągle Falasca, dużo piłek dostawał środkowy Petreas, wysoka skuteczność Delgado, ale dostawał mniej piłek. W Tours Popp potwierdził, że jest bez formy, zmieniony już w pierwszym secie. Pozostali jednak dobrze, sporo bloku, dobra skuteczność w ataku. Jeden set jest jak najbardziej w zasięgu gospodarzy, choć może być trudniej niż wczoraj. W drugim meczu wygra pewnie Cannes, ale kursy na ich zwycięstwo beznadziejne. Wczoraj super mecz duetu Moreau-Marechal, swoje dołożyli w bloku Le Roux i Pashytskyy no i bardzo dobra zagrywka, którą rozregulowali przyjęcie Paris. Wynik poza drugim setem bardzo jednoznaczny.

C 94

crock

Użytkownik
Hurrikaani - Tiikerit​

W sumie za dużo tutaj nie napiszę, jednak Tygrysy są w mega formie. Wczoraj rozbili Huragany na ich terenie 3-0(18,20,21). Sa w stanie zrobić straszną serię w 1 ustawieniu odskakując na nawet 7-8 pkt.
W rywalizacji do 4 zwycięstw prowadzą 3-1. Przegrali tylko 1 spotkanie, gdzie co prawda wygrali 1 set do 20, ale później coś w ich grze się załamało i przegrali 3 następne do 21,21 i 20.
Pozniej rywalizacja przeniosła się na ich teren gdzie zmiazdzyli Huragarany w 1 secie do 14, w 2 znacząco przegrywali z tego co pamiętam nawet 6-7 pkt ale znów odjechali i wygrali seta na przewagi 28-26, w 3 Huragany znów prowadziły ok 5 pkt przez wiekszosc seta, jednak jak wczesniej zostatli dogonieni, jednak tym razem nieskutecznie i udało im się wygrać seta 25-23. 4 set od początku do konca to kontrola Tygrysów.
3 spotkanie między tymi zespołami to miazga Tygrysów 3-0(16,18,21) gdzie nawet przez chwile Huragany nie zagroziły gospodarzom.
Tak jak pisałem wczoraj 4 spotkanie to też łatwe zwycięstwo gości i brakuje im już tylko 1 zwycięstwa do mistrzostwa.
Goście świetnie radzą sobie w bloku, poza tym lepiej przyjmują. Jak dla mnie dziś kończą tą rywalizację!
Potrafią zrobić świetne serie, dlatego w przypadku gdy zdarzy się, że będą przegrywać kilkoma pkt jak najbardziej opłaca się grać na nich na sety na LIVE. Ostatnimi czasy można było się naprawdę ładnie na tym obłowić kursy min 4-5 przy 4-5 pkt straty, a spokojnie to odrabiali wygrywając seta z przewagą nawet 5 pkt.
Fenomenalnie trafili z formą na fazę playoff !!!

TYP: Tiikerit 1,55 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +10
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Paris-Cannes FT 3:0, Cannes 2.01 Pinnacle 1/10⛔ Bez przekonania. Liczę na sytuację podobną jak w meczach Biełgorie w Superlidze. Najpierw dwa mecze wygrane u siebie przez Paris, później dwa zwycięstwa Cannes, liczę na to, że właśnie w Cannes jest w tej chwili lepsza atmosfera po dwóch ostatnich wygranych i będą w stanie utrzymać dobrą grę ze spotkań u siebie. Składów nie będę opisywał, bo już to robiłem. Poziom obu drużyn bardzo zbliżony, tak jak kiedyś wspominałem Cannes lepiej wygląda na zagrywce i na środku. Kursy tym razem wystawione bardzo dobrze.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Sora-Padova FT0:3, Sora 1.72 Betclic 2/10⛔ To może coś z nieco innej beki? Od dłuższego czasu temat nieruszany. Sora ma według mnie mocniejsze i bardziej wyważone skrzydła. Siltala dobrze wygląda w przyjęciu, dokłada swoje w ataku. Wspiera go Paris, który przyjmuje trochę gorzej, ale nadrabia niezłą dynamiką w ataku. W ataku ciekawy Bułgar Milushev, niezła skuteczność. Padova to przede wszystkim Vadovotto, dobra zagrywka, bardzo solidny w ataku, ale do celowania na zagrywce. Przyjęcie obu drużyn mniej więcej na podobnym poziomie. Podobnie jak zagrywka, choć Sora może bardziej stabilna, mniej błędów. W bloku również nieznacznie lepiej Sora, ale jeśli chodzi o grę środkiem to chyba jednak plus dla Padovy, zwłaszcza dla doświadczonego Kubańczyka Salgado. No i na koniec jeszcze wspomnę o słabej grze na wyjazdach Padovy, tylko 5 zwycięstw w 15 meczach, trochę mało jak na drużynę, która chce o coś powalczyć.

C 94

crock

Użytkownik
Witam,
jak ktoś chce z rana zarobić to polecam pograć na Severstal - Kobiety v Proton Balakovo Women spotkanie na neutralnym terenie w UFIE.
Proton jest drużyną bardziej wyrównaną, wg mnie z lepszym przyjęciem, może żadna nie przyjmuje rewelacyjnie, jak Kutyukova w Severstalu ale są bardziej wyrównane. W bloku w miarę równo ale sytuacja podobna jak w przyjęciu w Severstalu rządzi Diansky, natomiast w Protonie się to bardziej wyrównuje. Siła w ataku wg mnie również po stronie Protonu, również równiej się to wszystko rozkłada. Krótko mówiąc jako całość lepsze wrażenie wywiera na mnie Proton. Do tego dochodzą pewne przesłanki ze może być tutaj szybki meczyk ale nic więcej o tym nie napiszę :cool: W każdym razie Proton powinien ogarnąć ????
Dlatego też Proton Balakovo Women 1,85 ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Panowie, jaka brzydka seria się trafiła w dziale... wypadałoby coś ustrzelić w końcu ;)

Imoco Volley Conegliano - Unendo Yamamay Busto Arsizio
Drugie spotkanie półfinałowe. W pierwszym spotkaniu Busto wygrało bardzo pewnie 3-0. Jeśli Busto dziś znów wygra, to awansuje do finału.
Conegliano już zaskoczyło eliminując Cortese. Liczę, że znów zagrają bez presji. Mniej więcej od przejścia środkowej Barazzy zespół Imoco zaczął grać na wysokim poziomie i dojście do półfinału pokazuje, że ciągle ta forma jest. Zdarzają się im jednak słabsze mecze.
Spory ciężar jest na młodej atakującej Nikolovej. Bardzo perspektywiczna zawodniczka, dobrze ułożona lewa ręka. Kluczową postacią jest jednak chyba ograna Barcellini. Środek na wysokim poziomie, dobra libero, Camera daje sobie radę na sypie.
Busto ma świetny sezon, jednak Puchar Włoch im już uciekł i teraz trzeba mistrza wyszarpać. Gadka o transferach się mocno nasiliła, poza Lloyd zespół mistrza Włoch ma opuścić też m.in. środkowa Bauer. Póki co wrócili do rozegrania z Caracutą lub Grbac - Ana wg mnie to średni zakup.
Kozuch gra swoje, Brinker drugą część sezonu ma dużo lepszą. Swoje robią oczywiście środkowe.
Kurs na Busto nie rozpieszcza, a czuje w kościach, że ten potrwa więcej niż 1,5 godziny. Set u siebie dla Conegliano to obowiązek, a jak Barcellini z Nikolovą będą miały dzień, to mogą nawet pokusić się o niespodziankę. W Pucharze Włoch udało się im już pokonać Bauer i jej koleżanki, więc może powtórka?
Wybieram over po trochę zaniżonej linii. Liczyłem, że da radę złapać over 160.5, no ale taka opcja też jest całkiem dobra. +1.5 na Conegliano ✅trochę cykam się zagrać, ale do próbowania :razz:
Moje propozycja:
Over 177.5 --- 1.85 @ Bet365, Bwin ⛔ 176 (3-1)
No, ale żeby aż tak je zdominować... magia overów :?

C 94

crock

Użytkownik
Ostrava - Ceske Budejovice

Na szybko bo wychodzę.
Stan rywalizacji 3-2 dla Ostravy, dzisiejsza wygrana da gospodarzom upragniony tytuł. Wg mnie szanse mają na to spore, Budejki wyglądają jakby zmęczone sezonem i lekko zrezygnowane. Ostrava złapała dobrą formę na kluczową fazę rozgrywek. Brylują w zagrywce i bloku, jednak trzeba przyznać że to Budejki popełniają sporo błędów własnych. Nie mam za bardzo czasu na rozpisywanie się ale spodziewam się dzisiaj wyrównanego spotkania, przypusczam że 5 setowego ale z happy endem dla gospodarzy.

Ostrava 2,3! ✅

Najpierw porwadzą 2-0 oddają do TB, tam przegrywają już 9-13, po chwili seria i 14-13, później ma jeszcze Ceske kolejną meczową 16-17 i znów seria i wygrywają 19-17. Takim sposobem Ostrava zostaje mistrzem Czech!

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Paris-Tours FT 1:3
Powyżej 179.5 1.85 bet365 3/10
⛔ to sobie seta ugrali
Jutro pierwszy mecz finałowy we Francji, może warto coś spróbować.
Jakoś myślę sobie, że jeden set Paris u siebie to powinien ugrać. W pół finale większe szanse dawałem Cannes, ale jednak własna hala robiła różnicę i Paris znakomicie wykorzystał ten atut. W przypadku Paris gra u siebie ma ogromne znaczenie, ostatni mecz przegrali w lutym z Nantes, ale o ile dobrze pamiętam to musieli obejść się bez atakującego.
Tours mimo wszystko bez szału ten sezon, mistrzostwo pewnie zdobędą, ale ogólnie rozczarowują, kilka wpadek w lidze, w Europie zawiedli.
Składów nie chce mi się opisywać, bo już to robiłem wielokrotnie, no w końcu latać zaczął Oivanen, trzeba jutro liczyć na niego.
W Tours tak jak wspominałem bez formy Popp (dziwne, że przedłużyli z nim kontrakt), Ragondet słabo ostatnio przyjmował, w ataku jest opcją żadną (podobnie jak Popp). Pinheiro dużo sypie do Konecnego, czasami za dużo.
W tym sezonie Paris jeszcze nie ugrało seta z Tours, ale jutro jest spora szansa na to.
Jeśli chodzi o kursy to Marathon przy linii 178,5 daje 1.97.
Nie chce mi się wrzucać tego do działu z transferami, Toniutti od nowego sezonu w Ravennie.
Zapomniałem dodać, że transmisja na żywo na LNV, jeśli ktoś byłby zainteresowany.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
A1 kobiet​
Foppapedretti Bergamo - Rebecchi Nordmeccanica Piacenza​

Pierwsze spotkanie było bardzo dziwne. Piacenza grała bardzo dobrze i kontrolowała mecz do stanu 2:0 i 16:11. Nie widziałem akurat tego fragmentu, w którym Bergamo odrobiło stratę i wygrało 3 seta.
Co ciekawe w tie breaku zawodniczki z Bergamo prowadziły 14:12, ale wtedy zagrały po prostu fatalnie popełniając naprawdę banalne błędy. I skończyło się wygraną Piacenzy 16:14. Końcówkę zawaliła trochę rozgrywająca Foppy Weiss.
Piacenza jak na warunki włoskiej ligi ma bardzo dobry, mocny skład. Po przyjściu Guiggi jeszcze to się wszystko poprawiło i tak naprawdę ciężko znaleźć słabszy punkt. Bardzo dobrze spisują się na siatce, mnóstwo punktowych bloków. W tym spotkaniu trochę zabrakło jednak skuteczności w ataku, bo zazwyczaj wygląda to po prostu lepiej.
Bergamo kadrowo również wygląda dobrze. W końcówce meczu zeszła z parkietu Crimes, której coś się stało.
Filmik, na którym widać problem Crimes
Nie wiem czy to coś poważnego. Słabiutko zagrała Diouf, która ma mecze, w których zdobywa po 30 punktów, ale ma też takie mecze jak ten. Czyli tragiczne. Bardzo dobrą zmianę dała Brown. Nie można zapomnieć o genialnym występie libero Merlo. Mnóstwo podbitych piłek w obronie i to jakich. Naprawdę rewelacja.
Bergamo to solidny zespół. Ma swoje atuty, dobre przyjęcie, dynamiczne przyjmujące. Tylko, że Piacenza to jak na włoskie warunki naprawdę kompletny zespół bez słabych punktów.
W parze Busto - Conegliano potrzebne będzie 3 spotkanie. Piacenza powinna załatwić sprawę awansu do finału w dwóch spotkaniach.
PS. Jak ktoś znajdzie jakąś informację dotyczącą Crimes to niech się odezwie na PW ;)
Typ:
Rebecchi Nordmeccanica Piacenza @ 1.70 Bwin ✅

C 94

crock

Użytkownik
Napiszę tutaj, wg moich informacji Crimes dzis zagra normalnie.
Nie będę się rozpisywać bo mam mało czasu ale wg mnie warto tutaj nawet uderzyć -1,5 seta. Ja złapałem po 2,4! ✅

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Crimes będzie grać nie było to takie poważne na jakie mogło wyglądać. Zszyli ją i podobno normalnie uczestniczyła w treningach. Ale sam typ popieram.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
A1 kobiet​
Unendo Yamamay Busto Arsizio - Imoco Volley Conegliano​

Zabawy z A1 kobiet ciąg dalszy.
Po dwóch spotkaniach w tej rywalizacji jest 1:1. Jak na razie obie ekipy doskonale wykorzystały atut własnego parkietu.
Statystyki, 1 mecz
Statystyki, 2 mecz
W 1 meczu Busto narzuciło swój styl gry. Przyjmujące Brinker i Marcon (bardzo dobre oba spotkania z Conegliano w jej wykonaniu) grały skutecznie w ataku. Słabo wypadła Kozuch, ale ona akurat gra strasznie nierówno, popełnia sporo błędów.
Conegliano miało sporo problemów ze skończeniem ataku. Nieźle grały Nikolova i Barcellini, ale zabrakło wsparcia trzeciej skrzydłowej Fiorin. O ile w Busto brak Kozuch nie był problemem to jednak Conegliano potrzebuje dobrej gry całego zespołu.
Trochę szkoda, że w tym pierwszym spotkaniu Conegliano nie wygrało drugiego seta. Grały naprawdę dobrze, kontrolowały grę, ale w końcówce wszystko siadło.
2 mecz to zdecydowanie lepsza gra Conegliano. Tym razem Busto miało problem z kończeniem ataków. Brinker i Marcon pozytywnie, ale reszta słabiutko (nawet środkowe Bauer i Arrighetti zagrały kiepsko w ofensywie).
W Conegliano wszystko zagrało tak jak powinno. Świetny mecz rozegrały środkowe Barazza i Calloni (MVP spotkania). Tym razem do Nikolovej i Barcellini (troszkę słabsza skuteczność, ale sporo bardzo trudnych, sytuacyjnych piłek) dołączyła Fiorin i było bardzo, bardzo dobrze.
Dzisiaj decydujące starcie. Ciężko sobie wyobrazić finał bez Busto. Na własnym parkiecie są mocne i według mnie awansują do finału, w którym czeka już Piacenza. Wydaje mi się jednak, że będzie trochę walki. Conegliano jest w dobrej dyspozycji, nie mają nic do stracenia. Presja będzie po stronie Busto, które &quot;musi&quot; wygrać.
Seta Conegliano spokojnie jest w stanie ugrać. Kurs na Over 160.5 pkt trochę wyższy, ale ta opcja według mnie jest bezpieczniejsza ;)
Typ:
Imoco Volley Conegliano (+2.5 seta) @ 1.65 Bet365 ✅

EDIT: Niesamowity mecz w wykonaniu Conegliano. Grały fajnie w tym sezonie, ale chyba nikt nie sądził, że będą w stanie awansować do półfinału kosztem Busto i to wygrywając decydujący mecz na ich parkiecie. Niesamowite. Busto w A1 w tym sezonie nie przegrało, a przegrywa jak do tej pory najważniejszy mecz w sezonie. Miazga w wykonaniu Conegliano.
Zbić w taki sposób Busto, w takim momencie sezonu i to na ich parkiecie ? REWELACJA !
Conegliano jest dzisiaj wielkie !
Nie sądziłem, że są w stanie wyeliminować Busto.

Otrzymane punkty reputacji: +2
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Tours-Paris FT 3:0
Tours (-2,5) 1.95 Unibet 1/10
✅
Ostatni mecz w sezonie, może to i dobrze, bo playoffy jakoś mi nie idą, a jako, że dzisiaj mam trochę więcej czasu i weny na klepanie w klawiaturę to wrzucam dzisiaj już analizę, bo później może nie być czasu.

Tak właśnie wygląda drużyna, która w niedzielę po raz 4 w historii, a drugi raz z rzędu zdobędzie mistrzostwo Francji.

A tak wygląda drużyna, która po raz 9 nie zdobędzie mistrzostwa, dokleiłem Oivanena ???? .

I jeszcze rzut okiem na halę.​
Teraz coś o konkretach. Szczerze to liczłyem na to, że Paris będzie w stanie coś ugrać więcej w pierwszym meczu, no bo gdzie jak nie u siebie? Niestety w sumie porażka dość wyraźna. Jakoś nie daje im za dużych szans w hali Tours.
Z bardzo prozaicznego powodu, o ile Paris nieźle gra u siebie to na wyjazdach wygląda to bardzo kiepsko. Dla przykładu wystarczy spojrzeć na wyniki meczy z Cannes, ugrali tam tylko jednego seta. Wcześniej udało im się pokonać Nantes, ale mieli sporo szczęścia trafiając w tej fazie na Nantes, które ma ogromne problemy finansowe i ewentualny awans do pucharów mógłby być dla nich kłopotliwy z ekonomicznego punktu widzenia.
Tours u siebie w lidze wygra z każdym 3:0, jeśli tylko będą odpowiednio skoncentrowani, może w takim meczu nie zabraknie im mobilizacji.
Tours posiada po swojej stronie więcej atutów, jako pierwszy wymienię zagrywkę (choć Paris też całkiem nieźle) zwłaszcza Konecnego, swoje dokłada Pinheiro oraz środkowi. A z przyjęciem Paris bywa różnie, Skirmov to taki trochę Penczev, ogromny talent, ale sporo pracy przed nim, Lukianetz nie przyjmuje najlepiej, a myślami już jest w innym klubie, czy to mu przeszkadza na boisku? Na pewno nie pomaga. Libero Steuerwald przyjmuje najlepiej z tej trójki, ale gdzie jemu do Exigi.
W Paris jest też komu zagrywać (Kreek, Skrimov, Oivanen), ale Tours lepiej przyjmuje, Baranka trzeba chować w przyjęciu, ale Ragondet (Popp poszedł już w odstawkę chyba) i Exiga robią to bardzo dobrze.
Na środku ogromna przewaga Tours, o ile Kreek spokojnie mógłby załapać się do składu mistrzów to Van Der Veen to taki trochę kołek. Hardy-Dessources i Smith dużo blokują, grają na niezłej skuteczności, szkoda, że Pinheiro nie sypie im więcej piłek.
Pozycja atakującego w obecnej formie Konecnego i Oivanena wygląda remisowo, Konecny nie rozgrywa najlepszego sezonu w karierze, nie rozumiem jego wyboru na najlepszego atakującego ligi.
Podobny poziom prezentują rozgrywający obu zespołów, Pinheiro i Howatson, z tym, że w miejsce Howatsona zaklepany jest już następca na przyszły sezon. Trochę to może być deprymujące dla niego.
Ostatni raz w tym sezonie, zobaczymy co z tego wyjdzie, choć po moich ostatnich wyczynach trudno liczyć na plusa. ;)
Fajnie, że udało się zakończyć sezon pozytywnym akcentem ;) Au revoir et bonne chance ????

Otrzymane punkty reputacji: +9
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Conegliano-Piacenza FT 2:3
Piacenza 1.85 Betsson
✅
Może już dzisiaj warto zainteresować się tym meczem?
Conegliano zrobiło już mega wynik, chyba nikt nie spodziewał się tego przed sezonem. Jakoś dziwnie wyglądał ich trzeci mecz z Busto, z Busto, które u siebie jest strasznie mocne wygrywają gładko 3:0 pozwalając im na wyjście z 20pkt tylko w jednym secie. Dawno nie widziałem tak słabo grającej Kożuch, Bauer czy Arrighetti, fatalnie rozgrywała Carracuta. Aż tak nie trafiłyby z formą?
Na ich tle Conegliano wyglądało bardzo dobrze, zwłaszcza Barcellini, Nikolova i Barazza.
Fajnie to wyglądało, ale teraz zagrają sobie z Piacenzą, które w ostatnim meczu z Bergamo zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Blokiem wręcz zmiażdżyły Foppapedretti, doświadczone Leggeri i Guiggi robią super robotę, swoje dokłada w przyjęciu i ataku Bosetti, trochę trzeba chować Meijners, ale za to Sansonna jest prawie nie do ruszenia. Dobrze rozgrywa Ferretti.
W sezonie zasadniczym dwa zwycięstwa Piacenzy, kadrowo wyglądają chyba trochę lepiej, na wyjazdach prezentują się całkiem przyzwoicie, ostatni raz przegrały w lutym w Torino.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Conegliano-Piacenza
Piacenza 1.85 Betsson

Może już dzisiaj warto zainteresować się tym meczem?
Conegliano zrobiło już mega wynik, chyba nikt nie spodziewał się tego przed sezonem. Jakoś dziwnie wyglądał ich trzeci mecz z Busto, z Busto, które u siebie jest strasznie mocne wygrywają gładko 3:0 pozwalając im na wyjście z 20pkt tylko w jednym secie. Dawno nie widziałem tak słabo grającej Kożuch, Bauer czy Arrighetti, fatalnie rozgrywała Carracuta. Aż tak nie trafiłyby z formą?
Na ich tle Conegliano wyglądało bardzo dobrze, zwłaszcza Barcellini, Nikolova i Barazza.
Fajnie to wyglądało, ale teraz zagrają sobie z Piacenzą, które w ostatnim meczu z Bergamo zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Blokiem wręcz zmiażdżyły Foppapedretti, doświadczone Leggeri i Guiggi robią super robotę, swoje dokłada w przyjęciu i ataku Bosetti, trochę trzeba chować Meijners, ale za to Sansonna jest prawie nie do ruszenia. Dobrze rozgrywa Ferretti.
W sezonie zasadniczym dwa zwycięstwa Piacenzy, kadrowo wyglądają chyba trochę lepiej, na wyjazdach prezentują się całkiem przyzwoicie, ostatni raz przegrały w lutym w Torino.
Nie wiem czy oglądałeś mecz Bergamo z Piacenzą. Bo Piacezna może i zagrała dobrze ale wynik mógł by być inny (zwycięstwo Piacenzy nie było by tak okazałe) Gdyby fatalnej kontuzji nie nabawiła się w 2 secie libero Bergamo Merlo). Rezerwowa libero grała póżniej fatalnie i Piacenza miała w tamtym momencie zdecydowanie ułatwione zadanie. Nie wspomniałeś o tym więc podejrzewam, że meczu nie oglądałeś.
Co do meczu Busto z Conegliano to Busto grało jak grało próbowały starały się ale niska skuteczność zawodniczek Busto była głównie zasługą rewelacyjnej gry Conegliano w bloku i szczególnie w obronie.
Meijners ostatnio gra fatalnie, Bosseti dość dobrze ale też nie powiedziałbym, że jest w najwyższej formie. Turlea też ostatnio gra bardzo nierówno jeden dobry mecz po czym przychodzi kolejny mecz i gra słabo.
Skoro mówisz, że Sansonna ostatnio gra dobrze to co można powiedzieć o grze libero Conegliano ? Rossetto gra ostatnio jednym słowem rewelacyjnie Sansonna nie ma co się z nią równać (chociaż gra przyzwoicie).
Rozgrywająca Conegliano Camera świetnie rozdziela piłki do swoich zawodniczek. Świetnie współpracuje z środkowymi.
Jutro w hali Pala Verde komplet ponad 5 tys widzów. Który będzie niósł Conegliano do zwycięstwa w meczu numer jeden.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom