Chaumont-Nantes FT 1:3
Chaumont 1.85 Betclic 2/10
Ten mecz wpadł mi od razu w oko, mądrzy ludzie złapali kurs powyżej 2, ale ja wolałem poczekać i zostało teraz tyle ile zostało.
Chaumont chyba mały spadek formy ma już za sobą, wygrali dwa ostatnie spotkania i niespodziewanie wskoczyli już na 4 miejsce. Jutrzejszy mecz ma ogromne znaczenie, zwycięstwo Chaumont pozwoli im realnie myśleć o zajęcia miejsca w 3.
Chaumont zaimponowało zwłaszcza przed tygodniem w Ajaccio, bardzo fajny mecz Janeczka, Cerhy i Jardela. Nie zagrał Rodriguez i jego braku można spodziewać się także jutro, ale nie jestem pewien na sto procent. Zastąpił go o dziwo Vladisavjev, a nie Lopes i zaprezentował się dobrze, zwłaszcza w przyjęciu, bo atak niestety w jego wykonaniu wygląda kiepsko.
Nantes przed tygodniem w dziwnym meczu przegrało z Toulouse, nie wiem co myśleć o tym meczu, ale wystarczy spojrzeć w statystyki, żeby zauważyć, że Nantes do kozaków na wyjazdach nie należą, a w ciasnej stodole Chaumont może być o zwycięstwo bardzo trudno.
Nantes to taka francuska Delecta, grają ciągle tą samą siódemką zawodników, a grę opierają na szybkim rozegraniu Takaniko, mają niezłe przyjęcie, ale Chaumont dysponuje dobrą zagrywką, więc są w stanie w sposób znaczny utrudnić im ich taktykę.
Podobno Chaumont już buduję ekipę na przyszły sezon, a ich pierwszym transferem ma być Milos Terzić, taką informację znalazłem na jednym z forów francuskich.
Tak na szybko jeszcze, bo brak czasu, dwie propozycje do dubla, na które moją uwagę zwrócił
Seboafc.
Sete-Narbonne FT 2:3 frajerstwo, w Narbonne Falasca nie grał
Sete 1.28 Betclic 5/10
Ajaccio-Tourcoing FT 3:2
Ajaccio 1.30 Betclic 5/10
Sete? Głównie dlatego, że grają u siebie, a Bencz i Geiler są w niezłej formie, trochę gorzej ostatnio wyglądał środek, ale jest to do ogarnięcia. W Narbonne wystarczy zatrzymać Falasce (co nie jest łatwe) i pozamiatane. Do tego goście mają słabe przyjęcie, a Sete dysponuje dobrą zagrywką.
Ajaccio? Głownie dlatego, że Tourcoing gra na wyjeździe, gdzie prezentują padakę niemożliwą do oglądania, a Ajaccio musi spiąć się jeśli chcą załapać się na playoff.