>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pozostałe ligi 2012/2013, CEV Cup, Challenge Cup

Status
Zamknięty.
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Cannes-Lokomotiv Kharkiv FT 2:3
Cannes 2.10 Sportingbet 1/10⛔

Taki oto mecz wpadł mi w oko, a w zasadzie ciekawy kurs.
Przyznaję się szczerze, że nie widziałem Lokomotivu w akcji i bazuję w ich przypadku wyłącznie na statystykach. I co tutaj widzę... Dwie porażki wyjazdowe z piątku i soboty z Krasnoperekopsk (dwukrotnie 3:0), tydzień wcześniej zwycięstwo i porażka u siebie z VNAU, w międzyczasie wyjazdowe zwycięstwo z Jarosławiem. Ogólnie klub gra na trzech frontach, duża liczba spotkań, częste i dalekie podróże mogą odbić się na ich dyspozycji (choć mam wrażenie, że Superligę ukraińską odpuszczają).
Cannes w sobotę w końcu wyglądało tak jak wszyscy tego od nich oczekują. Cenne wyjazdowe zwycięstwo z Paris daję nadzieję na lepsze wyniki w kolejnych spotkaniach. Le Roux tym razem zagrał na wysokiej skuteczności, bardzo dobrze wyglądało przyjęcie i blok, Pujol na rozegraniu także nie najgorzej. Trudno wyczuć czy ich mecz z Paris był objawem wzrastającej formy czy też jednorazowym wyskokiem. Po cichu liczę na to pierwsze ????

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Odnośnie Charkowa.

Patrzcie na wyniki w Superlidze (Rosja), a nie na to jak Lokomotiw gra w lidze ukraińskiej. To są dwie zupełnie inne drużyny.

W lidze ukraińskiej najstarszy zawodnik Charkowa jest z rocznika 1989, więc nie ma się co dziwić, że zajmują jakąś śmieszną lokatę.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Cannes-Lokomotiv Kharkiv
Cannes 2.10 Sportingbet 1/10
Taki oto mecz wpadł mi w oko, a w zasadzie ciekawy kurs.
Przyznaję się szczerze, że nie widziałem Lokomotivu w akcji i bazuję w ich przypadku wyłącznie na statystykach. I co tutaj widzę... Dwie porażki wyjazdowe z piątku i soboty z Krasnoperekopsk (dwukrotnie 3:0), tydzień wcześniej zwycięstwo i porażka u siebie z VNAU, w międzyczasie wyjazdowe zwycięstwo z Jarosławiem. Ogólnie klub gra na trzech frontach, duża liczba spotkań, częste i dalekie podróże mogą odbić się na ich dyspozycji (choć mam wrażenie, że Superligę ukraińską odpuszczają).
Cannes w sobotę w końcu wyglądało tak jak wszyscy tego od nich oczekują. Cenne wyjazdowe zwycięstwo z Paris daję nadzieję na lepsze wyniki w kolejnych spotkaniach. Le Roux tym razem zagrał na wysokiej skuteczności, bardzo dobrze wyglądało przyjęcie i blok, Pujol na rozegraniu także nie najgorzej. Trudno wyczuć czy ich mecz z Paris był objawem wzrastającej formy czy też jednorazowym wyskokiem. Po cichu liczę na to pierwsze ????
Lokomotiv ligę Ukrainską odpuszcza bo gdyby grali tam na poważnie to myślę że 1 góra dwie porażki w cały sezonie to był by maksimum jeżeli chodzi o przegrane mecze. Dlatego grają w Rosji bo w Ukrainie byli bezkonkurencyjni. Grają w Rosji gdzie radzą sobie w tym roku całkiem, całkiem. Bilans 3-3 z czego 2 porażki były po TB. A jeżeli piszesz o Cannes że wygrało z Paris Volley to przy okazji zwróć uwagę na to, że w drużynie z Paryża na ataku grał nominalny środkowy znany z występów w Warszawie Ardo Kreek do tego kontuzji w trakcie meczu doznał jeden z najlepiej punktujących drużyny ze Stolicy Todor Skrimov. Dlatego gdyby Cannes tego meczu nie wygrało to by była nie lada niespodzianka w tych okolicznościach.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
zwróć uwagę na to, że w drużynie z Paryża na ataku grał nominalny środkowy znany z występów w Warszawie Ardo Kreek do tego kontuzji w trakcie meczu doznał jeden z najlepiej punktujących drużyny ze Stolicy Todor Skrimov. Dlatego gdyby Cannes tego meczu nie wygrało to by była nie lada niespodzianka w tych okolicznościach.
wiem to wszystko, ale tydzień wcześniej grali u siebie z beznadziejnym Rennes i dostali baty, była też porażka ze słabym Montpellier i męki z Karava, teraz zwycięstwo wyjazdowe z Paris, nawet osłabionym to jakiś progres.
Nie twierdzę, że Cannes wygra łatwo i przyjemnie ten mecz, po prostu liczę na to, że są w stanie sprawić niespodziankę. Sam spróbuję ale ostrożnie
Cannes 2.10 Sportingbet 1/10

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
wiem to wszystko, ale tydzień wcześniej grali u siebie z beznadziejnym Rennes i dostali baty, była też porażka ze słabym Montpellier i męki z Karava, teraz zwycięstwo wyjazdowe z Paris, nawet osłabionym to jakiś progres.
Nie twierdzę, że Cannes wygra łatwo i przyjemnie ten mecz, po prostu liczę na to, że są w stanie sprawić niespodziankę. Sam spróbuję ale ostrożnie
Paris grało z środkowym na ataku i od pewnej części spotkania bez swojego jednego z najlepiej punktujących i taką wygraną nazywasz progresem. No chyba że na ataku grałby nominalny środkowy Bielgorodu Dimitry Musierski. A tako to chyba żartujesz z tym progresem.

K 116

kopakos

Użytkownik
Nie interesuję się za bardzo siatkówką, więc może ktoś mi coś podpowie. Swój typ opieram jedynie na statystykach z tego sezonu, nie znam zawodników. Spotkanie w Duńskiej Elitedivision - Spentrup vs. Holte. Holte, 4 spotkania - 4 porażki, 2 u siebie i 2 na wyjeździe. Pomimo tego że były to wyrównane sety, z reguły do ~21, nie ugrali ani jednego seta. Spentrup, 3 spotkania - 2 zwycięstwa u siebie, 1 porażka na wyjeździe. Dzisiaj ponownie grają u siebie i dziwi mnie kurs wystawiony na pewną jedynke, 1.25. Do jakiegoś ako wygląda sensownie. Przy kursie 1,25 raczej handi na żywo w b365 będzie -1,5 (póki co nie ma możliwości na handi). Suma punktów under 177,5 jeżeli goście by ugrali seta, a potem grali jak w poprzednich spotkaniach, czyli nie oddawali łatwo punktów, pewnie by nie wszedł. Z drugiej strony czemu mają ugrać set, skoro do tej pory nie ugrali, z drużynami gorszymi niż Spentrup. Jak Wy zapatrujecie się na to spotkanie ?
Edit: Chyba jednak lepiej będzie jeżeli nie będę obstawiać tego na czym się nie znam :smile:. Akurat los chciał że postawiłem jednak under 177,5 więc weszło.

S 26

siemek0

Użytkownik
Charleroi - Bielsko Biała
W czwartek Aluprof czeka starcie z Dauphines Charleroi. Belgijki cudem awansowały do drugiej rundy pucharu. W pierwszym meczu przegrały z SK UP Ołomuniec, aby w rewanżu odrobić z nawiązką straty. Do wyłonienia zwycięzcy w tej parze konieczny był złoty set. Dauphines to z pewnością rywal jak najbardziej w zasięgu Aluprofu.
Przekonana o sukcesie bialskiego zespołu w tej rywalizacji i awansie do III rundy pucharu CEV jest była siatkarka Aluprofu, a w ubiegłym sezonie zawodniczka ekipy z Charleroi - Iwona Waligóra. - W drużynie z Belgii jest całkiem nowy skład w porównaniu do poprzedniego sezonu. Dwie zawodniczki mogą stanowić zagrożenie: atakująca z Serbii oraz kapitan zespołu grająca na środku siatki. O reszcie zawodniczek trudno mi się wypowiadać. Pewna jednak jestem, iż Aluprof rywalki po prostu &quot;zgniecie&quot; - przekonuje w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl Waligóra.

Czy ktoś ze znawców może powiedzieć coś wiecej o zespole z Belgii bo -1.5 seta na Aluprof po 1.65 wygląda dość interesująco lub bezpieczniej 1.40 na zwyciestwo Polek.

Drugi mecz w ramach tego pucharu to Kieldrecht- Fenerbahce.Tu poraz kolejny zwracam sie z prosbą o przybliżenie umiejetności drużyny Belgijskiej.Ja uważam że sama koreanka Kim wspomagana chociażby Paulą powinny rozjechać zespoł belgijski.A kursy podobne do spotkania Aluprofu , -1.5 seta na Fenerbahce bo 1.60.
Oba typy po 3:0 gładko szybko i przyjemnie ✅✅✅
Z tego miejsca specjalne podziękowania dla użytkownika Obserwator za typ na Bielsko że to wyłapał i że sie podzielił.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Beauvais-Tourcoing FT 3:0
Beauvais 1,50 Marathonbet 3/10 ✅:spokodfhgfh:

W pierwszej chwili myślałem o zagraniu liczby punktów (linia w Marathonbet 182,5) i ciągle wydaję mi się, że jest to ciekawa opcja, ale jednak spróbuję zagrać nieco ostrożniej, czyli na zwycięstwo gospodarzy.
Dałem się w poprzedniej kolejce oszukać i zagrałem na Torcoing. Pod wpływem trzech fajnych setów z Tours, doszedłem do wniosku, że przejadą się po Avignon, a tu klops. Teraz będę mądrzejszy (oby:eek:ops ???? .
Tourcoing ma niezłą serię, cztery porażki, z wyjątkiem wspomnianych spotkań z Tours i Avignon, bęcki od Sete i Cannes, w zasadzie nie podjęli walki. W poprzedniej kolejce tylko trzy sety zagrał atakujący Dusharme, nie wiem czy będzie do dyspozycji jutro. Z racji tego, że jest jedynym atakującym w kadrze, jego miejsce zajął nominalny przyjmujący Villard i nawet nieźle zagrał, ale w przypadku nieobecności Dusharma także jutro, może to być spory problem dla gości (poszukam jeszcze informacji na ten temat). Wobec tego urazu, rozkład ataku nieco zmienił się, dużo więcej piłek otrzymywali Coucke i Louati. Środek praktycznie nie funkcjonuje, z Avignon tylko 6 bloków (w 5 setach), aż 21 błędów z zagrywki i aż 11 asów po stronie Avignon. Nie wygląda to najlepiej.
Beauvais w poprzedniej kolejce trafiło na Ajaccio, które jest na fali, gładka porażka 0:3. Jutro jednak będzie okazja do poprawy humorów. W formie jest zwłaszcza atakujący Bartik (trzecie miejsce pod względem liczby punktów w lidze), do jego dyspozycji nie można mieć żadnych zastrzeżeń. Pozostali nie dopasowali się poziomem, ale jutro idealny moment do rehabilitacji.

E:Nie znalazłem informacji o Dusharme, więc trudno stwierdzić kto jutro zagra na ataku. Poczytałem sobie za to wywiad z przyjmującym Lille, Louatim, w którym stwierdził, że drużynie brakuje wiary w siebie. Od pytania na temat złej atmosfery jakoś się wykręcił, ale wygląda na to, że nie jest za wesoło.

Otrzymane punkty reputacji: +1
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Chaumont-Ajaccio FT 3:0
Ajaccio 1.96 Marathon 1/10⛔:confused: masakra

Obie drużyny przystępują do tego spotkania w glorii zwycięzcy z poprzedniej kolejki, ale to Ajaccio jest według mnie drużyną będącą w lepszej formie. Niespodziewanie zajmują bardzo dobrą szóstą pozycję. Dodatkowo mają fajnie ułożony kalendarz i grają obecnie z drużynami słabszymi.
Ajaccio zaimponowało mi w poprzedniej kolejce, gdzie nie zawiedli mnie, co prawda liczyłem na ich zwycięstwo z Beauvais, ale nie spodziewałem się, że przyjdzie im to z taką łatwością. Dobrze ich grą kieruje sprowadzony przed sezonem Halilović, który przy dobrym przyjęciu może pokombinować w ataku, a w ataku także wygląda to obiecująco, Simovski, Lacaisse i Pompe grają na wysokiej skuteczności, a swoje w na środku robią Vulin i Dailey.
Sporo zastrzeżeń mam z kolei do gry Chaumont. Niby w ostatniej kolejce łatwe zwycięstwo z Touluse, ale beniaminek miał wtedy sporo szczęścia grając akurat z tak beznadziejnie dysponowanym rywalem. Zwycięstwo było zasługą w zasadzie dwóch zawodników, Janeczek i Antony (świetnie w ataku, słabo w odbiorze) robili momentami więcej niż mogli. Ogólnie w drużynie nie najlepiej wygląda przyjęcie, Tuominen powoli wchodzi do drużyny, ale ciągle mecze zaczyna w kwadracie, być może on z czasem stanie się lekarstwem na ten ból.
Wiadomo, że jeśli nie ma przyjęcia to nie ma rozegrania, ale w Chaumont jest jeszcze większy problem. Czasami nawet, gdy rozgrywający Petrovs ma idealnie dograną piłkę to potrafi to zmarnować. Dlatego też napisałem o Janeczku i Antonym, że robili więcej niż mogli, Petrovs niezliczoną ilość razy wyrzucał ich poza antenkę lub wrzucał w siatkę, ratowali się jak mogli, ale byli często blokowani. Dla statystyki w meczu z Touluse aż 11 razy (w trzech setach), a w meczu z Beauvais 12 razy (5 setów). W ataku, w ogóle nieobecny jest drugi z przyjmujących, Lopes, ma problemy ze skutecznością, przeciwnicy to wiedzą i wiedzę tą wykorzystują. W poprzednim meczu Petrovs często starał się rozgrywać na środek, ale tam zazwyczaj czekał już podwójny blok. W oczy rzuciła mi się także pewna sprawa z libero, wydaje się być &quot;nadgorliwy&quot;, zbyt często wchodzi w strefę przyjęcia pozostałych zawodników, korzyści z tego jest niewiele. Jest jeszcze jeden problem, zagrywka, w meczu z Touluse zepsuli ich aż 17, wcześniej z Beauvais 21.
Takim wyznacznikiem aktualnej formy obu drużyn może być własnie spotkania z Beauvais. Chaumont u siebie przegrywa 2:3, Ajaccio u siebie wygrywa 3:0.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Nantes-Touluse FT 3:0 138pkt
Poniżej 177.5 bet365 ✅:spokodfhgfh:

Chciałem zagrać w tym meczu Nantes (-1,5), ale niestety nie znalazłem takiej propozycji, więc spróbuję taką oto linię, która może pokryć się zarówno w trzech jak i czterech setach.
Według mnie Nantes powinno odnieść dzisiaj łatwe zwycięstwo,więc taka linia wygląda całkiem przyzwoicie.
Nantes w poprzedniej kolejce przegrało na wyjeździe z Narbonne (2:3), ale tamtejszy teren nie jest przyjazny dla gości. Jest to jedna z nielicznych hal, która prawie zawsze wypełnia się w całości i panuje w nich atmosfera święta kibiców (w przeciwieństie do na przykład hali Touluse).
Pomimo porażki, gra Nantes podobała mi się. Widać, że pomysł na grę ma Takaniko, gorszy dzień tym razem miał w ataku Perez, ale znakomicie serwował. Ogólnie mówiąc zagrywka jest mocną bronią Nantes. Dobrze wygląda przyjęcie, zwłaszcza libero Bence, środek także bardzo dobrze prezentuje się. Przyczynę porażki upatruję we wspomnianej wcześniej słabszej postawie w ataku Pereza, który przegrał bezpośrednie starcie z rodakiem Falascą.
Touluse przegrało u siebie ze słabym Chaumont 0:3, w zasadzie dobrze zaprezentowali się tylko w bloku, ale tym jednym elementem meczu nie wygrają. Przyjęcie przeciętne, atak nieskuteczny, zagrywka też dupy nie urywa. Ciekawą postawę prezentuje ich trener, drugi set meczu z Chaumont, Touluse prowadzi 13:7, żeby za chwilę stracić 6pkt z rzędu, a trener spokojnie przygląda się wszystkiemu z boku i nawet nie wziął czasu. People are strange ???? .

Otrzymane punkty reputacji: +14
czerwonatruskawka 349

czerwonatruskawka

Użytkownik
Sete - Paris
Paris 1.80 5/10

U gospodarzy kilka kontuzji , ostatnio przegrali mecz ligowy a trzy dni temu grali w CL. Paris miał czas na odpoczynek i mają cały skład do dyspozycji.

Ted // jakie to kontuzje?

sokrates 3,3K

sokrates

Użytkownik
Sete - Paris
Paris 1.80 5/10

U gospodarzy kilka kontuzji , ostatnio przegrali mecz ligowy a trzy dni temu grali w CL. Paris miał czas na odpoczynek i mają cały skład do dyspozycji.

Ted // jakie to kontuzje?
Napisz jakie kontuzje bo na dobrą sprawę nie wiadomo czy kontuzjowany jest pierwszy atakujący czy trzeci libero.
Po drugie Paris też przegrał ostatni mecz ligowy 1-3 wiec marny argument.
A że grali w LM z amatorami u siebie to dobrze dla nich. Mecz pod całkowitą kontrolą 3-0, godzinka i pod prysznic.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Napisz jakie kontuzje bo na dobrą sprawę nie wiadomo czy kontuzjowany jest pierwszy atakujący czy trzeci libero.
Po drugie Paris też przegrał ostatni mecz ligowy 1-3 wiec marny argument.
A że grali w LM z amatorami u siebie to dobrze dla nich. Mecz pod całkowitą kontrolą 3-0, godzinka i pod prysznic.
Nawet we Włoszech o tym piszą. Ale po spadkach już nie warto. Na początku można było złapac handi po 1.85. Teraz na zwycięstwo w całym meczu się nie opłaca.

Źródło.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Odintsovo-Krasnoperekopsk
Poniżej 135,5 1,85 bet365 5/10⛔

Tak na szybko coś napiszę, wygląda to dość ciekawie. Iskra zeszła poniżej tej linii na wyjeździe, więc dlaczego nie mają zrobić tego u siebie.
Potencjał kadrowy, doświadczenie, itp. zdecydowanie po stronie Iskry. Nie znalazłem informacji o jako takich osłabieniach (widzę, że w kadrze nie ma Bogomolova, ale to już trzeba zapytać ekspertów od ligi rosyjskiej jak poważna to strata).
Odnoszę wrażenie, że chcą wygrać ten puchar, nawet jeśli Santilli da pograć rezerwowym to Ci i tak szybko powinni odprawić gości.
Wiem, że analiza marna, ale nic sensownego do głowy mi nie przychodzi.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Nantes-Chaumont FT 3:2
Poniżej 183,5 1.57 bwin 3/10⛔

Długo zastanawiałem się nad tym meczem i ciągle jakoś nie mam do niego przekonania, ale jednak coś spróbuję.
Liczyłem na kurs 1,25 na Nantes wtedy próbowałbym jakieś (-1,5), ale niestety takiej propozycji nie znalazłem.
Kurs nie rozpieszcza, ale linia wystawiona w ten sposób zawsze pozostawia cień szansy na trafienie nawet w przypadku czterech setów.
Zawsze można wypróbować linię z Betclic 176,5 (1.85) 1/10⛔.
Chaumont wygrało drugi mecz z rzędu 3:0, ale dzisiaj jadą na spotkanie z dużo bardziej wymagającym rywalem. Niby złapali formę, ale ja będę się ich czepiał trochę ???? . Jakoś ciągle nie mam przekonania do rozgrywającego Petrovsa, jest niedokładny i łatwy do rozszyfrowania dla blokujących, a dzisiaj zagrają z drużyną, w której blok funkcjonuje bardzo dobrze. Przyjęcie Chaumont również nie stoi na najwyższym poziomie, niezrozumiałą dla mnie decyzją jest ciągłe trzymanie na ławce Tuominena. Dobrze z kolei wyglądają ostatnio skrzydła, Janeczek i Antony grają na niezłej skuteczności, drugi z podstawowych przyjmujących, Lopes, raczej jest w ataku pomijany. Jeszcze wspomnę o wejściu Vadeleux, który (mam nadzieję) powoli wraca do formy.
Nantes ostatnio spokojnie ograło Touluse, pisałem o nich trochę przed tygodniem, więc teraz tylko powtórzę się. Fajny Rozgrywający, dobrze na przyjęciu, skuteczny Perez w ataku, dobra zagrywka (także przede wszystkim Perez oraz van Lenkvelt), a blok jest tam gdzie być powinien.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Kgs Robursport Pesaro - Foppapedretti Bergamo
Kursy na tyle się pozmieniały, że jestem w stanie zagrać to spotkanie. Na szybko, bo mecz o 20:30.
Pesaro ostatnie 2 mecze to wygrane i to z nie byle kim, bo Busto (3-0) i Cortese (2-3). W ostatnim meczu duża zasługa Moreno, która zdobyła 28 punktów i był to właściwie pierwszy jej dobry występ w tym sezonie, strasznie nieregularna zawodniczka. Mocna na środku Gibbemeyer, dobrze pokazuje się Charichella. Tirozzi to też solidna firma na przyjęciu. Muresan gra w kratkę. Signorile i De Gennaro to postacie, które pojawiają się w kadrze Włoch.
Bergamo dysponuje wg mnie większą siłą ofensywną. Di Iulio na razie może się podobać na przyjęciu, olbrzymia Diouf dostaje mnóstwo piłek i gra nieźle, ale zdarzają się jej jeszcze słabsze występy. Crimes na środku to spora siła. Weiss ograna, do tego wielka firma na libero - Merlo. Całkiem niezła Blagojevic, choć w ataku troszkę mogłoby być lepiej.
Bergamo na razie to wicelider. 1 porażka, ale też grały aż 4 tie-breaki (na 5 meczy). Pesaro wydaje mi się być mniej pewną drużyną, jak Moreno i Muresan nie mają dnia, to gra się im bardzo ciężko. Na wyjeździe zawsze trudniej, ale mimo wszystko przychylam się do grania na Bergamo i za jakąś słabszą stawkę można spróbować. Mecz jest transmitowany.
Moje propozycje:
Bergamo wygra --- 1.85 @ Bet365 ✅ 1-3

Czy Smerfetka dziś poprowadzi Foppę do zwycięstwa?

Otrzymane punkty reputacji: +9
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Paris-Tours ⛔
Powyżej 180,5 bet365 3/10
Wczoraj miałem duży dylemat czy wrzucić jakiś over przy Tourcoing czy under przy Nantes, niestety wybrałem gorszą opcję, mam nadzieję, że nikt nie skorzystał.
Dzisiaj znowu proponuję linię puntów. Chciałem pograć na zwycięstwo Tours, ale kurs 1,50 na wyjeździe z Paris jest mało zachęcający. Linia 180,5 jest jak najbardziej do osiągnięcia.
Zacznę od Paris, ostatnio trzy porażki po serii czterech zwycięstw, atmosfera trochę siadła, mówił o tym nawet dyrektor sportowy Jiri Novak. Co nie zmienia faktu, że dzisiaj według mnie są w stanie ugrać przynajmniej seta.
Dzisiejszy mecz będzie drugim w barwach Paris dla Oivanena, przed tygodniem jeszcze nie wyglądało to rewelacyjnie, ale z każdym treningiem i meczem powinno być coraz lepiej i współpraca z Howatsonem zacznie nabierać kolorów. Liczę na powrót do formy Skrimova, bo od jego gry dużo zależy. Przyjęcie w Paris funkcjonuje całkiem nieźle, zwłaszcza Steuerwald. Od początku sezonu dobrze wygląda także blok.
Tours jeszcze w czwartek grało w Lidze Mistrzów. Co prawda Popp nie zdjął nawet dresu, a Konecny i Hardy-Dessources zeszli w trakcie meczu, ale Pinheiro, Smith, oczywiście Exiga i Baranek grali już całe spotkanie. Przy czym najmocniej eksploatowany był Baranek. Z Serbami to wiadomo, szybkie 3:0, choć w ostatnim secie widać było, że za bardzo rozluźnili się i zrobiło się niebezpiecznie.
Zapowiada się fajny pojedynek atakujących i środkowych, liczę co najmniej na cztery sety.
Mam na oku jeszcze jeden over, później może coś napiszę.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Narbonne-Sete FT 1:3
Powyżej 183,5 1.85 bet365 3/10 ⛔
Jeszcze w czwartek można było złapać kurs na Narbonne po 2.20, teraz jest jakieś 1.85 i jak dla mnie mało atrakcyjny.
Derby regionu Langwedocja-Roussillon, oba miasta dzieli tylko 80km, więc walka będzie na całego, choć między klubami nie ma wrogości.
Najpierw parę słów o gospodarzach, uważam ich za drużynę bardzo niebezpieczną, zwłaszcza w ich hali, gdzie panuje fajna atmosfera.

Uploaded with ImageShack.us
W drużynie jest jeden niepodważalny lider, czyli Guilermo Falasca, najlepiej punktujący zawodnik ligi. Jako tako rozgrywa Prousalis, przyjęcie całkiem nieźle, w ataku Falascę wspiera rodak Delgado. Zagrywka też w porządku, podobają mi się floty Zopiego.
Sete ciągle bez atakującego Bencza, to spora strata dla klubu, Mistoco to nie ten poziom, poza tym dzisiaj zagra przeciwko swojemu byłemu klubowi. Znakomicie to wygląda na środku, zagrywka także dobrze. Przyjęcie ok, rozegranie przyzwoite. Ich ocenę obniża ostatni mecz w Lidze Mistrzów, gdzie męczyli się ze słabym Remetem.
Podobnie jak w meczu Tours liczę co najmniej na cztery sety, tym bardziej, że Narbonne lubi sobie trochę dłużej pograć.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Brazylijska Superliga od kilku lat systematycznie rośnie w siłę, skupiając większośc najlepszych brazylijskich siatkarzy a także kusząc największe gwiazdy światowej siatkówki astronomicznymi kontraktami. Tak więc w dobie kryzysu, który dotknął Stary Kontynent siatkarze opuszczają Półwyspy Apeniński i Bałkański i zmieniają pracodawcę na jednego z możnych przedsiębiorców z kraju kawy.

Superliga w Brazylii składa się z 12 zespołów. - Aktualnym Mistrzem Brazylii jest zespół Sada Cruzeiro Volley, dobrze znany szerszej publiczności z Klubowych Mistrzostw Świata podczas których podopieczni Marcelo Mendeza zostali srebrnymi medalistami ulegając dopiero Trentino Volley. Podobnie jak w zeszłym roku faworytem do triumfu jest zespół Sada Cruzeiro. Jednak głównym pretendentem do przejęcia tytułu Mistrza Brazylii jest drużyna RJX Rio de Janeiro, której właścicielem jest Eike Batista, brazylijski miliarder, jeden z najbogatszych ludzi świata. Batista zdołał ściągnąc do klubu takie gwiazdy brazylijskiej siatkówki jak: Bruno Rezende, Lucas Saatkamp, Dante Amaral, Riad Garcia Ribeiro czy libero Mario da Silva Junior.

Kursy na końcowe zwycięstwo poszczególnych drużyn w wyścigu o Mistrzostwo Brazylii oferowane przez Unibet

Drużyny Superligi na sezon 2012/2013:​

Sada Cruzeiro
RJX Rio de Janeiro
Super Imperatriz Volei
SESI Sao Paulo
Medley Campinas
Vivo Minas
Volei Futuro
Volta Redonda
Sao Bernardo Volei
UFJF Voleibol
Canoas*
Funvic Midia Fones*

Przydatne strony internetowe związane z rozgrywkami Superligi:

Oficjalna strona internetowa Brazylijskiego Związku Piłki Siatkowej
Oficjalna strona internetowa brazylijskiej Superligi.
Espaco do Volei
Volei Na Rede

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz !

Otrzymane punkty reputacji: +14
P 991

parodia

Użytkownik
Busto Arsizio - Piacenza
Można rzec, że mini derby, gdyż oba miasta oddalone od siebie zaledwie o 100km. Busto Arsizio to aktualny mistrz Włoch, co prawda skład został dosyć mocno przemeblowany, odeszły dwie Czeszki, które stanowiły o sile zespołu jednak w ich miejsce sprowadzono dobrze znaną w Polsce Kozuch oraz Brinker. Tyle historii współczesnej ????
Busto Arsizio gra póki co przeciętny sezon, wygrywa to co ma wygrać, przegrywa to co ma przegrać (Bergamo i Galatsaray), z wyjątkiem jednej wpadki jaka przydarzyła im się w meczu z Pesaro. Przyjmujące zespołu to tak jakby dwa bieguny - Marcon, która właściwie z Giulą Leonardi pokrywają całe boisko do przyjęcia oraz Faucette bądź wspomniana Brinker, które odbierają ledwie kilka piłek w meczu są odpowiedzialne za atak. Rozgrywająca LLoyd bardzo lubi grać środkiem i jak tylko ma dogranie to bardzo często uruchamia Bauer i Arighetti, co później pozwala rozrzucić blok. Na ataku Kozuch gra przeciętny sezon, na pewno stać ją na lepszą grę i mam nadzieję, że pokaże ją w tym meczu.
Szczerze powiem nie znam zbyt dobrze zespołu gości, grają one w tym sezonie nadzwyczaj dobrze. Ze statystyk wynika, że liderkami zespołu jest doświadczona Rumunka Turlea oraz Lucia Bosetti. Bosetti nie jest żadną opcją w ataku z piłek sytuacyjnych. Do ich zespołu dołączyła z Busto (o czym zapomniałem wcześniej wspomnieć) Holenderka Mejiners, która jest ogromną dziurą w przyjęciu.
Busto u siebie w tym sezonie nie zwykło przegrywać ich forma po troszkę słabszym początku wydaje się być zwyżkowa. Piacenza natomiast w tym sezonie i tak już dużo punktów ugrała (jak na ich potencjał) i mam nieodparte wrażenie, że dzisiaj 3 punkty zostaną u gospodyń. Na stronie gospodyń może przeczytać, że podchodzą do meczu z bardzo dużym zaangażowaniem, a na trybunach zasiądzie sporo kibiców aby wesprzeć swój zespół. Należy dodać, że Piacenza w ostatnich czterech meczach w Busto Arsizio ugrała tylko jednego seta. Kurs jakie wystawił Marathon jest bardzo zachęcający, podejrzewam, że gdyby był to pierwszy mecz sezonu mielibyśmy tutaj koło 1.2.
Busto Arsizio @1.54 Marathonbet

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom