Coś z serii "wysokie ryzyko".
SC Dresdner - USC Munster
Mecz miałem opisać wczoraj, ale nie było kursów na +2.5 i postanowiłem poczekać do rana, co było niestety błędem. No ale nie wypada nie spróbować.
Dresdner ma od jakiegoś czasu spore problemy kadrowe, a mimo to ostatnie 3 mecze wygrały i choć to płytki argument, to wydaje mi się, że dziś przyjdzie pora na słabszą dyspozycje. Niemki albo zagrają z 3 libero drużyny, albo z przyjmującą na tej pozycji, co będzie skutkowało brakiem zmian dla przyjmujących skrzydeł. Już w meczu z Dąbrową było widać braki kadrowe i szkoda wielka, że nasze panie w tie-breaku ograły juniorki. Izquidero to obiecująca siatkarka, ale jeszcze potrzebuje czasu. Apitz jak na ligę niemiecką to rozgrywająca z wysokiej półki. Solidne Holenderki - De Kruijf i Pietersen. Tieme niezła na przyjeciu, ale bez rewelacji, Ulta fajnie gra w ataku, ale w przyjęciu można pocelować, Schwebe jest dla mnie słabiutka.
Munster to drużyna bardzo obiecująca, która powinna być w ścisłej czołówce w tym roku. Przede wszystkim ofensywa - Cutura i Sloetjes. Drewniana, aczkolwiek i tak na warunki niemiecki dobra rozgrywająca Dijkema. Solidna i jedna z nielicznych doświadczonych zawodniczek na libero - Dorendahl. Drużyna bardzo młoda i dlatego czasem zdarzają im się wpadki. Ostatnie dwa mecze po 3-0 wygrały, ale to były spacerki z leszczami, teraz test właściwy.
Tak teraz myślę, i ten gdyby zabrakło 3 libero Stock to byłoby nawet lepiej dla gospodyń, bo Lisa to 94' rocznik i trochę jeszcze jej brakuje do takiego poziomu. Tieme może być fajnym rozwiązaniem na libero. Munster na pewno stać na niespodziankę i pokonanie w końcu tak osłabionej drużyny. Kursy wczoraj były dużo lepsze, ale i tak warto zagrać. Niestety nigdzie nie widzę +1.5, na Pinnku właśnie zmienili na +2, a wolałbym jednak bardziej odważnie.
Moje propozycje:
USC Munster +2 --- 1.68 @ Pinnaclesports ZWROT 3-1
USC Munster wygra --- 4.00 @ Betsafe, Betsson, Betway 3-1
W 3 secie było 19-22, ale spaliły się...
KGS Robursport Pesaro - Yamamay Busto Arsizio
Trochę odpuściłem włoską ligę po 1 kolejce gdzie padło kilka dziwnych wyników i myślę, że dobrze zrobiłem. Póki co liga jest bardzo wyrównana i o niespodziankę nietrudno.
Pesaro właśnie należało do jednej z tych niespodzianek w 1 kolejce, wygrywając 2-3 z wyniku 2-0 w Modenie. Potem już dwie porażki z rzędu. Rozgrywa niezła Signorile. Gibbemeyer na środku to fajna opcja, nie wiem co z Manzano, ale zastępująca ją młoda Chirichella zagrała dwa co najmniej przyzwoite mecze. Znana już libero De Gennaro. Na przyjęciu solidna Tirozzi. Najważniejsze mogą być jednak te najbardziej nieregularne - Moreno i Muresan. Dwie siatkarki, które mają przede wszystkim zdobywać mnóstwo punktów - one potrafią grać dobre mecze, ale za często je przeplatają słabymi. Są to praktycznie 2 atakujące, stąd przyjęcie praktycznie biorą na siebie dwie siatarki - Gennaro i Tirozzi, Muresan przyjmuje bardzo rzadko.
Yamamay miałem okazje oglądać już kilka razy. Nie wiem co z Faucette, która miała/ma jakiś drobny uraz i odpuściła już 2 spotkania. Jej brak na pewno były odczuwalny. Kozuch na razie zawodzi na całej linii, atakująca nie może kończyć 20% ataków. Ogółem w grze Busto czegoś mi brakuje, ciężko powiedzieć czego. Nawet Bauer nie wygląda tak jak zawsze. Przyjmujące Brinker i Marcon grają bardzo różnie. Na pewno Busto ma jedno z najlepszych przyjęć w lidze, Leonardi i Marcon dogrywają świetne piłki do rozegrania. Yamamay jak się przyciśnie to one zaczynają świrować.
Mecz trudny do gry. Na pewno granie na Busto po 1.20 to może być spory błąd. Typowanie meczy Pesaro to zawsze zwiększone ryzyko, ale teraz czuję, że gospodynie są w stanie mocno powalczyć. Mają też coś do udowodnienia, szczególnie po otwarciu sezonu na własnym boisku i batach 0-3 z Piacenzą, trzeba teraz dać kibicom powody do zadowolenia.
Moje propozycje:
Pesaro +1.5 --- 2.75 @ Bwin, Bet365 3-0
Pesaro wygra --- 4.32 @ Pinnaclesports 3-0
Ale je zlały! :wowsdf::browar565: