>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pozostałe ligi 2012/2013, CEV Cup, Challenge Cup

Status
Zamknięty.
radek1509 53

radek1509

Użytkownik
nie wiem czmu buki tak nie lubia Jastrzebia i nie doceniają, ale skoro nei doceniają to trzeba korzystać. tydzień temu JW u siebie wygrało 3-0 (co prawda drugi set cudem wyciagneli z 6-16) nie wiem czym to bylo dokladnie spowodowane, jednak jak na druzyne klasowa wzieli i wyciagneli seta i wygrali 3-0. Dzis rewanż w Rennes, ktore dalej jest osłabione (brak Gontariu), do skladu wrocil jeden zawodnik dzieki czemu w skladzie bedzie aż 10 zawodników ;] (do Jastrzebia przyjechali w dziewiątkę). Nie powiem zebym posiadal jakąś wyrafinowaną wiedze na temat Rennes, jednakze po tym co ostatnio gra JW to tu inny wynik jak 3-0 dla JW bedzie dla mnie niespodzianka, tu kurs na czysty win 1.37 ...poziom ligi frncuskiej osttanio zweryfikowalaa Resovi jak i Zaksa, z kolei preciwnik JW to srednik ligi francuskiej.. no ktos tu chyba nie odrobil zadania domowego..
JW 1.373 pinnacle
JW-1,5 1.752 pinnacle
Wg. mnie buki tutaj sugerują się ostatnio porażką JW z Resovią, ale mimo wszystko gdzie tu porównywać polską ligę do francuskiej ! Już nie wspomnę o bilansie Rennes w ostatnich spotkaniach (4 porażki na 5 spotkań w tym jedna z JW). Miejmy tylko nadzieje, że to będzie spacerek Jastrzębskiego i prezent dla nas w postaci kursiku jaki nam podarowali buki...

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
CEV Cup​

Halkbank Ankara - Delecta Bydgoszcz​

Pierwsze spotkanie zakończyło się zwycięstwem Delecty 3:0, ale tylko pierwsza partia była wyraźnie pod dyktando polskiego zespołu. Turcy w lidze radzą sobie średnio, ostatnio przegrali z Arkasem Izmir.

O Halkbanku ostatnio pisałem tak:
Zacznę od tureckiego zespołu. Na skrzydłach ten zespół wygląda bardzo, ale to bardzo dobrze. Doświadczona para przyjmujących William Priddy-Luis Diaz. Priddy wiadomo. Może najlepsze lata ma za sobą, ale to nadal jest klasowy zawodnik. Diaz bardzo dobry w ofensywie. Na ataku leworęczny reprezentant Egiptu Ahmed Abdelhay (Salah). Na innych pozycjach trochę gorzej, ale są też solidni libero Nuri Sahin czy środkowy Emre Batur.
Delectę wszyscy bardzo dobrze znamy. Największym znakiem zapytania jest Marcin Wika, który w spotkaniu z Treflem zszedł z boiska i już się na nim nie pojawił z powodu problemów z kolanem. Waliński, który go zastępuje to nie ten poziom. Mocną stroną Delecty jest zespołowość. Sporo piłek dostają środkowi Wrona i Jurkiewicz. Atakujący Dawid Konarski cały czas w przeciętnej dyspozycji.

Turcy na własnym parkiecie zawsze są groźni. Wystarczy sobie przypomnieć co się działo na meczach Arkasu w Izmirze w poprzednim sezonie. Jeżeli zabraknie Wiki to nie widzę szans dla Delecty. Jeżeli zagra Wika (będzie na 100% sprawny ?) to może to być wyrównane spotkanie, ale nie musi. Gospodarze powinni doprowadzić do złotego seta.

Typ:
Halkbank Ankara @ 1.65 Bwin ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: VaLePa - Server Tallinn✅(3:0)
Typ: VaLePa-2,5seta
Kurs: 2,20
Stawka: 2j /10j
Bukmacher: Bet365
; Pinnacle 2,30
Data spotkania: 01.11.2012 godz. 17:30

Pierwszy mecz Server Tallinn - VaLePa 3:2.
Oglądałem pierwszy mecz na stronie http://tipikas.tv//. Można na niej oglądać mecze ligi bałtyckiej w siatkówce.
Pierwszy mecz w miarę wyrównany. VaLePa z Medenisem na ataku i Kunnarim na przyjęciu. Na takim poziomie ci zawodnicy wyglądają dosyć dobrze. Server u siebie zagrał w miarę nieźle. Ogólnie skład bardzo młody z 3 doświadczonymi graczami: atakujący Meresaar, przyjmujący Ouekallas i libero Esna. W pierwszy meczu świetnie zagrał Ouekallas (27punktów, ponad 60% skuteczności w 5-setowym meczu). Dzisiaj ten zawodnik ma problem z kontuzją i jego występ stoi pod znakiem zapytania. Server zawsze słabo grał na wyjazdach, do tego teraz skład jest dużo młodszy. Słabo prezentują się rozgrywający. VaLePa ma dużo bardziej doświadczonych siatkarzy. U siebie powinna zagrać dużo lepiej niż na wyjeździe. Według mnie VaLePa powinna wygrać 3:0.

Otrzymane punkty reputacji: +1
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Touluse-Narbonne FT 1:3 dobra seria musiała się kiedyś skończyć...
Touluse 1,50 Sportingbet 3/10⛔
Stawiam dzisiaj na zwycięstwo Touluse z prostego powodu, grają u siebie. Jak do tej pory u siebie pokonali Rennes i Lille, dwie porażki ponieśli w spotkaniach wyjazdowych, ale ta z poprzedniego weekendu ujmy im nie przynosi, powalczyli z Paris, urywając im seta, co nie jest łatwym zadaniem. Przed sezonem nie dokonano wielu zmian w składzie, więc ze zgraniem nie ma problemów. Przyzwoicie w ataku radzi sobie Damiao (może ktoś pamięta go ze Skry), w miarę dobrze rozgrywa Eloi, a w bloku nie najgorzej radzi sobie Hein, no i dobre przyjęcie z czym problemy ma Narbonne.
Narbonne w jedynym meczu rozegranym do tej pory na wyjeździe przegrali ze słabym Rennes, dzisiaj sukcesu także im nie wróżę. Jedynym zawodnikiem, na którego Touluse musi uważac, to atakujący Guillermo Falasca, większość piłek kierowanych przez Prousalisa wędruje do niego, w poprzednim spotkaniu Falasca atakował 41 razy, jak długo zawodnik mający 35 lat wytrzyma taką eksploatację trudno powiedzieć. Falasca wspierany w ataku jest przez swojego rodaka Delgado, no i w sumie na tym byłby koniec. W bloku czasami zaistnieje Petreas i na tym byłby koniec.
W poprzednim sezonie dwa zwycięstwa Touluse, u siebie gładkie 3:0.
....................................................................................................

Próbujemy dalej
Cannes-Rennes FT 0:3
Cannes (-1,5) 1,85 bet365 2/10⛔
Forma obu drużyn jak do tej pory nie zachwyca, biorąc pod uwagę ich potencjał kadrowy.
Pomimo tego ciągle wierzę w Cannes i liczę, że włączą się do walki o pierwszą czwórkę.
W drużynie Cannes zawodzi trochę Le Roux, na nowej pozycji nie wygląda jak na razie najlepiej (z pewnością wpływ na to ma równomierne rozgrywanie Pujola), ale z czasem powinno być lepiej. Najmocniejszą formacją okazuje się środek, gdzie prym wiodą Rawson i Pashytskyy. Solidnie zarówno w przyjęciu jak i w ataku prezentują się Tarr i Marechal.
O Rennes sporo napisano w trakcie dwumeczu z Jastrzębiem, w klubie jak na razie nie jest za wesoło. Tylko jedno zwycięstwo u siebie z Narbonne, pozostałe spotkania zakończone porażkami w nie najlepszym stylu. Grę ciągnie dwóch zawodników, Estończyk Pupart i niespodziewanie Lamoise, który zastapił w szóstce Gontariu. Przebłyski czasami miewa Ah-kong.
Jutro liczę na zwycięstwo Cannes, bo z kim mają wygrywać jeśli nie z będącym w kryzysie Rennes.

Chaumont-Beauvais FT 2:3
Chaumont 2,30 bet365 1/10⛔
Jak dla mnie kurs jest sporym zaskoczeniem. Ok, Chaumont średnio wszedł w ligę, tylko jedno zwycięstwo (Beuvais tak samo), ale moim zdaniem dysponują lepszym składem. Powoli do drużyny wchodzi sprowadzony w trakcie sezonu Tuominen, jeśli dojdzie do formy powinien wskoczyć do szóstki. Janeczek gra falami, więc może jutro u siebie będzie miał swój dzień ???? . W miare regularni są Antony i Alves dos Santos.
Beauvais to jak do tej pory drużyna zagadka. Walczą o każdą piłkę na wyjazdach z Tours i Cannes żeby później męczyć się u siebie z Avignon. Drużyną kieruje słowiańska czwórka Skach, Bartik, Kral, Hudecek, no i nie wiem co miałbym napisać. Wszystkiego można się po nich spodziewać. Po prostu liczę na zwycięstwo beniaminka. ????
co za kolejka...

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Paris-Cannes FT 1:3
Paris 2.05 Marathonbet 2/10 ⛔

Czegoś tutaj nie rozumiem, ok Cannes wygląda kadrowo lepiej od Paris, ale to stołeczni są czwartą drużyną tabeli i w ostatniej kolejce przegrali dopiero swój pierwszy mecz. W Cannes miało być grubo, ale jak na razie wygląda to słabiutko, tylko 6pkt, dwa zwycięstwa, w tym męczarnie u siebie z Beauvais, pozostałe spotkania to porażki, między innymi totalna klęska w poprzedniej kolejce z równie słabym na początku tego sezonu Rennes (0:3 u siebie).
Podejrzewam, że bukmacherzy sugerują się trochę kontuzją, podstawowego do tej pory, atakującego Krolisa (zerwał ścięgno Achillesa), ale żeby było przewrotnie, to sytuacja ta może im wyjść na dobre, bo oto Paris już w poniedziałek zakontraktował Mikko Oivanena, w Polsce wszyscy go znamy, gość z miejsca może stać się gwiazdą ligi, wiadomo, że z początku mogą pojawić problemy we współpracy z Howatsonem, ale myślę, że jest to do ogarnięcia ???? .
Co do poprzedniego spotkania to szwankowało przede wszystkim przyjęcie, na całej linii tym razem zawiódł Skrimov, który źle odbierał zagrywki i miał problemy ze skończeniem podań. Ogólnie w ataku nie wyglądało to najlepiej, tylko 35% skończonych piłek.
No ale co mają powiedzieć w tej sytuacji kibice Cannes ???? ? Ich atakujący Le Roux kończy 2 piłki na 15 i gra tak słabo, że Meneau nie wystawia go już na set nr 3, a w jego miejsce wprowadza 21-letniego Didiera Sali Hile. Równie słabo w ataku zaprezentował się Marechal, a grę sam próbował ciągną Tarr (z niezłym skutkiem, ale jeden zawodnik to za mało).
W sobotę cannes czeka spotkanie z drużyną z czołówki, wcześniej spotykali się tylko ze średniakami, jeśli Oivanen dobrze wejdzie w mecz to sprawa będzie prosta, 3pkt zostają w Paryżu.

Ajaccio-Beauvais FT 3:0
Ajaccio 2,22 Marathonbet 1/10 ✅

Kolejny fajny kurs. Ajaccio jak na razie imponuje mi, myślałem, że od początku będą okupować miejsca 13-14, a tu miła niespodzianka, 8 lokata premiowana play offami, brawo. W sobotę nadspodziewanie gładko rozbili na wyjeździe Avignon. Dobrze w przyjęciu, skutecznie w ataku, zwłaszcza Simovski, Lacaisse i Pompe. Na słabiutkiego beniaminka to wystarczyło, liczę, że na Beauvais także.
A co do gości to pisałem o nich w poprzednim tygodniu, nigdy nie wiadomo czego można się po nich spodziewać. Wygrali w 5 setach przed tygodniem z Chaumont, ale na przykład oddali 35pkt z błędów własnych oraz 8pkt Chaumont zdobyło zagrywką. Fajnie w ataku zagrali Bartik i Kral (środkowy), ale z kolei słabszą skuteczność mieli French i Hudecek.
Gdy gra Beauvais to lepiej uważać ze stawką, ale ja spróbuję coś ugruźć ???? .

Jeśli ktoś szuka czegoś do dubla to polecam Tourcoing-Avignon 1.26 FT 2:3 Marathonbet 5/10⛔.
Sasiedzi w tabeli, ale po tym co zobaczyłem w ostatnim meczu Tourcoing z Tours, dochodzę do wniosku, że pozycja jest nieco myląca. W przyjęciu imponował libero Lemay, w ataku całkiem nieźle jak na rywala Louati, D&#39;Almeida i Dusharme. Myślę, że to wystarczy na Avignon.
Avignon jak na razie tylko z jednym punktem w pięciu spotkaniach, w zasadzie dużo dymu robi atakujący Miseikis i na tym koniec.
Osobiście będę próbował tutaj zagrać jakieś (-1,5)⛔ 1,56 Pinnacle.

Otrzymane punkty reputacji: +7
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Puchar Rosji​

Fakieł Nowyj Urengoj - Gubernija Niżny Nowogród​

Fakieł nieźle spisuje się w Superlidze, ale w 6 kolejkach przegrał już 4 razy (z Dynamo, Iskrą, Zenitem i Kuzbassem, wszystkie 2:3). Łukasz Żygadło większośc piłek kieruje do Constantina Bakuna, który od początku sezonu jest w bardzo wysokiej formie. Oprócz Bakuna mocnym punktem w ataku jest przyjmujący Melnik. Środek z Astashenkovem i Kritskim wyglądał nieźle, ale ostatnio w składzie meczowym nie było Astashenkova, więc pewnie jakiś uraz.

Gubernija taki sam bilans spotkań jak Fakieł, ale na koncie tylko 6 oczek (przy 10 Fakieła). Personalnie nie wyglądają najgorzej, ale na początku sezonu nie wszystko funkcjonowało tak jak powinno. Doszedł też uraz Nikica, który wrócił już do gry i powinien być mocnym punktem zespołu. Liderem jest atakujący Nikołaj Pavlov. Świetny zawodnik, otrzymuje sporo piłek i gra skutecznie. Rozgrywa Mikko Esko, bardzo szybko, kombinacyjnie.

Nie stawiałbym Nowogrodu na straconej pozycji. Zapowiada się doskonały pojedynek atakujących Bakun vs Pavlov.

Unibet nie wystawił jeszcze kursów (muszę czekać), ale zrobił to Marathonbet, więc jak ktoś jest zainteresowany to może sobie zagrać. Wcześniej był trochę wyższy kurs, ale i tak według mnie jest za wysoki.

Typy:
Gubernija Niżny Nowogród @ 4.30 Marathonbet ✅
Gubernija Niżny Nowogród (+12.5 pkt) 1.96 Marathonbet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Superliga kobiety​

Dynamo Kazań - Dynamo Krasnodar​

Faworytem na pewno jest Kazań, który gra na własnym parkiecie, ale po drugiej stronie będzie ciekawy zespół, który może powalczyć. Kurs na Krasnodar był wyższy (5.55 Bwin), ale jeżeli ktoś chce jeszcze spróbować to nadal jest atrakcyjny.

Liderką Kazania jest oczywiście Ekaterina Gamova. Otrzymuje bardzo dużo piłek, zwłaszcza w trudnych spotkaniach. Wspierają ją przyjmujące Larsson i Evdokimova (Makhno). W dwóch ostatnich spotkaniach nie grała Koshelieva, więc możliwe, że po raz kolejny jest kontuzjowana. Na środku Bown, Moroz i Borisenko. Nie przepadam za rozegraniem Startsevej. Potrafi rozgrywać, ale tylko wtedy jak &quot;idzie&quot;. Zaczynają się problemy i nie ma rozegrania tylko pojawiają się wysokie i czytelne piłki do Gamovej.

Krasnodar stworzył w tym sezonie fajną ekipę, ale na razie chyba jeszcze nie grają na miarę swoich możliwości. Przede wszystkim grę powinny ciągnąć Helena Havelkova i Destinee Hooker. Jak na razie Havelkova nie błyszczy, a widzieliśmy jak grała w poprzednim sezonie. Hooker na wysokim poziomie. Na środku Julia Merkulova, na libero Svetlana Kryuchkova i są to dobre zawodniczki. Fajnie spisuje się grająca na przyjęciu Yana Shcherban.

Kurs na Krasnodar trochę za wysoki (i tak już trochę spadł). Kazań faworyt, ale są to dwa mocny zespoły ze sporym potencjałem. Unibet i Bwin nie mają handicapów, więc za minimalną stawkę można spróbować zwycięstwo Krasnodaru.

Typ:
Dynamo Krasnodar @ 4.75 Unibet ⛔

EDIT:
Bardzo wyrównane spotkanie. Szanse były po obu stronach, ale jednak górą okazały się zawodniczki z Kazania. Dynamo Kazań 3:2 Dynamo Krasnodar (30:28, 25:23, 25:27, 22:25, 16:14

Otrzymane punkty reputacji: +2
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Z cyklu &quot;Nie znam się, to się wypowiem&quot; !

Francja faceci​

Paris Volley - AS Cannes​

Zgadzam się z analizą strasznika, ale dodam też coś od siebie.

Paris Volley świetnie rozpoczęło sezon i dopiero w 5 kolejce straciło punkty. Liderem zespołu i kapitanem jest bułgarski przyjmujący Todor Skrimov. Ostatnio zdarzył mu się słabszy mecz, ale w poprzednich spotkaniach grał znakomicie. Mocna, regularna zagrywka i skuteczna gra w ataku. Ze składu wypadł atakujący Krolis, ale Paris Volley pozyskało Mikko Oivanena. Reprezentanta Finlandii nikomu nie trzeba przedstawiać. Bardzo solidny zawodnik, który może być jednym z lepszych zawodników we Francji. W ekipie z Paryża jest znany z występów w PlusLidze Ardo Kreek, libero reprezentacji Niemiec Markus Steuerwald czy rozgrywający reprezentacji Kanady Joshua Howatson. Skład solidny, własny parkiet. Zagadką jest tylko Oivanen, który ma mało czasu na zgranie z rozgrywającym, ale jest to bardzo dobry atakujący i na pewno wniesie dużo dobrego do zespołu.

Cannes celuje chyba w Mistrzostwo Francji, ale jak na razie wygląda to bardzo słabo. Porażka na własnym parkiecie z Rennes, które od początku sezonu gra słabo na pewno nie wpłynęła motywująco na zespół. Problemem jest słaba forma Kevina Le Roux. Świetne warunki fizyczne (207 cm), ale według mnie lepiej spisuje się na środku (występował na tej pozycji w reprezentacji). W pierwszych kolejkach gra po prostu źle. Parę przyjmujących tworzą Tarr i Marechal. Tarr nawet skutecznie gra w ataku. Marechala na pewno stać na znacznie lepszą grę. Nie jestem przekonany do Pujola. W Kielcach czasami przegrywał rywalizację z Michałem Kozłowskim, co o reprezentancie Francji nie świadczy najlepiej.

Cannes jak na razie zawodzi. Paris Volley gra dobrze, oprócz potknięcia w poprzedniej kolejce z Nantes Reze. Przyszedł Oivanen i może od razu nie będzie wygrywał meczy, ale poziom ligi francuskiej za wysoki nie jest i Fin może poszaleć. Cannes na wyjazdach bez zwycięstwa w tym sezonie i według mnie jak na razie tak pozostanie.

Typ:
Paris Volley @ 1.96 Marathonbet ⛔

Rennes Volley 35 - Arago de Sete​

Rennes słabo na początku sezonu i ostatnio przełamali się na wyjeździe z Cannes, które tak jak wspominałem wyżej też zawodzi. Liderami zespołu są obecnie estoński przyjmujący Pupart i atakujący Lamoise. Thomas Lamoise gra nieźle, ale prawda jest taka, że podstawowym atakującym zespołu miał być Adrian Gontariu. Tak było w pierwszych dwóch meczach, ale potem kontuzja wyeliminowała z gry Rumuna. W zespole rozgrywa przyzwoity Repak. Najjaśniejszym punktem jest libero Jenia Grebennikov. Francja miała Henno i Exige, a następne długie lata będą należały do Grebennikova.

Ekipa z Sete to lider rozgrywek. Mieliśmy okazję oglądać ten zespół w Lidze Mistrzów. Największym atutem i bronią jest środek siatki. Benjamin Toniutti potrafi grać ze środkowymi i to wykorzystuje. Jose Trefle czy Jean-Philippe Sol to bardzo solidni zawodnicy, a jest jeszcze Bauer. Na skrzydłach grę ciągną Bencz i Geiler. Leworęczny atakujący Bencz to przeciętny zawodnik. Nie błyszczy, ale na warunki francuskiej ligi wystarcza. Geiler mocny w ofensywie, ale są problemy z drugim przyjmującym. Na libero Ferdinand Tille. Bardzo efektowny i efektywny zawodnik. Sete nie ma zagrywki na jakimś szczególnie trudnym poziomie.

Rennes ostatnio się przełamało, ale według mnie nie zanosi się na to, żeby lider doznał pierwszej porażki. Jak na warunki francuskiej ligi Sete ma ciekawy skład i w tym sezonie może spokojnie powalczyć z Tours o Mistrzostwo Francji.

Typ:

Arago de Sete @ 1.70 Marathonbet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Fakieł Nowyj Urengoj - Gubernija Niżny Nowogród Over 177,5 @ 1,96 Marathonbet ⛔ 125 :]
Spróbuję jeszcze raz zaatakować Rosję, jutro mamy puchar Rosji i z całej oferty wybrałem jeden typ a mianowicie Fakieł kontra Gubernija, uważam że obie drużyny mają bardzo porównywalny potencjał, kwesta zwycięzcy meczu jest otwarta jednak raczej wygrają gospodarze. Ja uważam że żadna z drużyn nie wygra tego meczu 3-0, więc granie overa 177,5 według mnie jest dobrą opcją to ta linia powinna zostać pokryta przy 4 setach. Na pewno własny teren przemawia za drużyną Żygadły, jednak wcale rewelacyjnie się w tym roku nie spisują. Ogólnie Fakieł ma zwyczaj w tym sezonie grać 5 setówki więc nie mam nic przeciwko by jutro była powtórka. Bakun i Melnik to niezła siła w ataku więc może być ciekawy mecz. Goście skład mają lepszy na moje, wraca chyba Nikic po urazie chociaż mogę się mylić. Do tego Esko dość szybko przyzwyczaił się do stylu Rosjan i sypie ciekawie. Na młotku Pavlov to spory ogień. Dla mnie mecz na styku co najmniej 4 setowy więc overek pyknie.

Redwitz // Ta grupa swoje mecze rozgrywa w Orenburgu, więc teren neutralny ;)

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Fakieł Nowyj Urengoj - Gubernija Niżny Nowogród Over 177,5 @ 1,96 Marathonbet
Spróbuję jeszcze raz zaatakować Rosję, jutro mamy puchar Rosji i z całej oferty wybrałem jeden typ a mianowicie Fakieł kontra Gubernija, uważam że obie drużyny mają bardzo porównywalny potencjał, kwesta zwycięzcy meczu jest otwarta jednak raczej wygrają gospodarze. Ja uważam że żadna z drużyn nie wygra tego meczu 3-0, więc granie overa 177,5 według mnie jest dobrą opcją to ta linia powinna zostać pokryta przy 4 setach. Na pewno własny teren przemawia za drużyną Żygadły, jednak wcale rewelacyjnie się w tym roku nie spisują. Ogólnie Fakieł ma zwyczaj w tym sezonie grać 5 setówki więc nie mam nic przeciwko by jutro była powtórka. Bakun i Melnik to niezła siła w ataku więc może być ciekawy mecz. Goście skład mają lepszy na moje, wraca chyba Nikic po urazie chociaż mogę się mylić. Do tego Esko dość szybko przyzwyczaił się do stylu Rosjan i sypie ciekawie. Na młotku Pavlov to spory ogień. Dla mnie mecz na styku co najmniej 4 setowy więc overek pyknie.
Fakieł nie gra u siebie. Mecz jest rozgrywany na terenie neutralnym w Orenburgu. Bo gospodarzem turnieju jest Gilman Orenburg. Prócz tych zespołów w tej grupie grają jeszcze Zenit Kazan i wspomniany Gilman Orenburg.
Tak na marginesie Fakieł rozbił u siebie swoich jutrzejszych rywali 3-0 ale to był mecz ligowy ...
A bukmacher z którego bierzesz kursy to syf jakich mało ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Redwitz // Ta grupa swoje mecze rozgrywa w Orenburgu, więc teren neutralny
Fakieł nie gra u siebie. Mecz jest rozgrywany na terenie neutralnym w Orenburgu. Bo gospodarzem turnieju jest Gilman Orenburg. Prócz tych zespołów w tej grupie grają jeszcze Zenit Kazan i wspomniany Gilman Orenburg.
Dzięki za sprostowanie, moje niedopatrzenie tudzież niewiedza ;) to w sumie nawet lepiej że teren neutralny.
Tak na marginesie Fakieł rozbił u siebie swoich jutrzejszych rywali 3-0 ale to był mecz ligowy ...
A tam mecz ligowy, &quot;tu je Rosja tu wszystko może się zdarzyć&quot;:cool:
A bukmacher z którego bierzesz kursy to syf jakich mało
Głupoty gadasz ;) ~250 erło limit więc aż takiej tragedii nie ma a i tak nie gram za takie stawki więc mi odpowiada dopóki nie będzie limitu 5 erło (Firer ????) :razz:

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Szczypta informacji z Rosji.
Milos Nikic już wyleczył kontuzje pleców. Grał w przegranym 0:3 spotkaniu z Zenitem Kazań - zdobył 6 punktów.
Nie oszukujmy się, ale Gubernia gra do tej pory poniżej oczekiwań. Czytałem wywiad z Pavlovem i twierdził, że ekipie brakuje jeszcze zgrania, przeszkadzają urazy i prosi o danie im trochę czasu. - Wrócił Nikic, więc... Nie wiem jak tam zagrywka Fakiełu bo para Nikic &amp; Leonenko nie gwarantuje dobrego przyjęcia. Ale Esko z Pavlovem powinni zagwarantowac już ugranie co najmniej jednego seta.
Grupa w składzie: Zenit, Fakieł, Gubernia, Gilman Orenburg grają w Orenburgu.
I co tam jeszcze ciekawego. Znalazłem taką fotkę na stronie Fakiełu Nowy Uriengoj. Większośc poznaje pana z lewej strony, ale nie ma go ani w kadrze na stronie internetowej ani nie zagrał w żadnym oficjalnym spotkaniu w barwach Fakieła w sezonie 2012/2013.
Osobiście z racji, że Marathonbet to nie moja działka pogram over 3.5 seta po 1.578 w Pinnacle. - Dlaczego? Oba zespoły mają za dużą siłę w ataku i za dużo dziur w defensywie. Albo inaczej. Nie widzą mi się plecy Guberni w składzie z Esko, Nikicem, Leonenko czy Pavlovem do zera. Nie widzi mi się.

I jeszcze słówko na temat ciekawego pojedynku pomiędzy Lokomotiwem Nowosybirsk a Uralem Ufa. - Dzisiaj w spotkaniu z Lokomotiw Izmrud zadebiutował Leandro Vissotto. Wszedł przy stanie 18:10 w trzecim secie i został do końca spotkania. Także Ural jakby nie było w pełnym składzie. Cz Vissotto po 3 miesiącach przerwy jest w optymalnym składzie? - Wątpliwe. Ale Falasca i Leo są gotowi do gry. Dzisiaj zagrali w składzie: Maksimov, Botin, Falasca, Aschev, Samoilenko, Spiridonov, Verbov. Ale na mecz z Nowosybirskiem raczej zobaczymy Abramova i kogoś z pary Maximov - Vissotto.
Nowosybirsk w optymalnym składzie. Nie oszczędzają się. Jest Butko, Divis, Birjukow, Nillson. - Będzie bardzo fajny mecz, zapewne na wysokim poziomie.

R 0

rakim

Użytkownik
Noi co z tego że Fakiel wygrał miesiąc temu u siebie 3-0 skoro w tamtym meczu Gubernia zagrała bez Nikkica z jakimś pachołkiem w składzie, który przez 3 sety dostał od Esko tylko 4 piłki i skończył jedną.

Gubernia ma potencjał by w przyszłości wygrywać z taką drużyna jak Fakiel jednak mają problem z kontuzjami. Nikkic juz wrocił po kontuzji pleców i zaprezentował sie przyzwoicie w meczu z Zenitem, lecz poza grą jest ciągle młody Savin.

Z Serbem w składzie napewno powalczą i podpisuje sie pod typem na over.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Głupoty gadasz ;) ~250 erło limit więc aż takiej tragedii nie ma a i tak nie gram za takie stawki więc mi odpowiada dopóki nie będzie limitu 5 erło (Firer ????) :razz:
U mnie skończyło się to dość szybko na limicie 5 ojro ???? Dlatego dla mnie ten buk jest niepoważny.

Noi co z tego że Fakiel wygrał miesiąc temu u siebie 3-0 skoro w tamtym meczu Gubernia zagrała bez Nikkica z jakimś pachołkiem w składzie, który przez 3 sety dostał od Esko tylko 4 piłki i skończył jedną.

Gubernia ma potencjał by w przyszłości wygrywać z taką drużyna jak Fakiel jednak mają problem z kontuzjami. Nikkic juz wrocił po kontuzji pleców i zaprezentował sie przyzwoicie w meczu z Zenitem, lecz poza grą jest ciągle młody Savin.

Z Serbem w składzie napewno powalczą i podpisuje sie pod typem na over.
A kto powiedział, że skoro tam było 3-0 to tu też będzie 3-0 ?

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Puchar Rosji​

Gazprom-Yugra Surgut - Dynamo Moskwa​

Króciutko, bo mam mało czasu.

Do turnieju finałowego Pucharu Rosji bezpośrednio awansuje tylko zwycięzca każdej grupy. Surgut wczoraj niespodziewanie przegrał 1:3 z Prikamie Perm (wydaje mi się, że Aleksiev i spółka zlekceważyli rywali), Dynamo uporało się 3:1 z Jenisejem.

Dynamo przyjechało do Surgutu bez Kurka i Veresa, więc pary podstawowych przyjmujących. W meczach ligowych było widać problemy z zestawieniem przyjmujących. Pozostał jednak mocny środek, Grankin na rozegraniu i świetna zagrywka całego zespołu.

Gazprom gra u siebie (wczorajszej porażki nie brałbym pod uwagę) i to będzie spory atut. Dzisiaj spora motywacja, bo wygrywając z Dynamem przedłużają swoją szansę na awans (chyba). Wszyscy w Gazpromie są zdrowi. Aleksiev waży już pewnie 120 kg, ale to nic. Dynamika nadal na niezłym poziomie.

Kurs troszkę jednak za wysoki na Surgut. Dynamo ma potencjał w zagrywce, ale z drugiej strony ma ogromne problemy w przyjęciu. Gazprom wczoraj nie błysnął, ale z drugiej strony Prikamie zagrało dobre spotkanie i wykorzystywało wszystkie błędy rywali.

Typ:
Gazprom-Yugra Surgut @ 2.30 Unibet ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Coś z serii &quot;wysokie ryzyko&quot;.

SC Dresdner - USC Munster
Mecz miałem opisać wczoraj, ale nie było kursów na +2.5 i postanowiłem poczekać do rana, co było niestety błędem. No ale nie wypada nie spróbować.
Dresdner ma od jakiegoś czasu spore problemy kadrowe, a mimo to ostatnie 3 mecze wygrały i choć to płytki argument, to wydaje mi się, że dziś przyjdzie pora na słabszą dyspozycje. Niemki albo zagrają z 3 libero drużyny, albo z przyjmującą na tej pozycji, co będzie skutkowało brakiem zmian dla przyjmujących skrzydeł. Już w meczu z Dąbrową było widać braki kadrowe i szkoda wielka, że nasze panie w tie-breaku ograły juniorki. Izquidero to obiecująca siatkarka, ale jeszcze potrzebuje czasu. Apitz jak na ligę niemiecką to rozgrywająca z wysokiej półki. Solidne Holenderki - De Kruijf i Pietersen. Tieme niezła na przyjeciu, ale bez rewelacji, Ulta fajnie gra w ataku, ale w przyjęciu można pocelować, Schwebe jest dla mnie słabiutka.
Munster to drużyna bardzo obiecująca, która powinna być w ścisłej czołówce w tym roku. Przede wszystkim ofensywa - Cutura i Sloetjes. Drewniana, aczkolwiek i tak na warunki niemiecki dobra rozgrywająca Dijkema. Solidna i jedna z nielicznych doświadczonych zawodniczek na libero - Dorendahl. Drużyna bardzo młoda i dlatego czasem zdarzają im się wpadki. Ostatnie dwa mecze po 3-0 wygrały, ale to były spacerki z leszczami, teraz test właściwy.
Tak teraz myślę, i ten gdyby zabrakło 3 libero Stock to byłoby nawet lepiej dla gospodyń, bo Lisa to 94&#39; rocznik i trochę jeszcze jej brakuje do takiego poziomu. Tieme może być fajnym rozwiązaniem na libero. Munster na pewno stać na niespodziankę i pokonanie w końcu tak osłabionej drużyny. Kursy wczoraj były dużo lepsze, ale i tak warto zagrać. Niestety nigdzie nie widzę +1.5, na Pinnku właśnie zmienili na +2, a wolałbym jednak bardziej odważnie.
Moje propozycje:
USC Munster +2 --- 1.68 @ Pinnaclesports ZWROT 3-1
USC Munster wygra --- 4.00 @ Betsafe, Betsson, Betway
⛔ 3-1
W 3 secie było 19-22, ale spaliły się...

KGS Robursport Pesaro - Yamamay Busto Arsizio
Trochę odpuściłem włoską ligę po 1 kolejce gdzie padło kilka dziwnych wyników i myślę, że dobrze zrobiłem. Póki co liga jest bardzo wyrównana i o niespodziankę nietrudno.
Pesaro właśnie należało do jednej z tych niespodzianek w 1 kolejce, wygrywając 2-3 z wyniku 2-0 w Modenie. Potem już dwie porażki z rzędu. Rozgrywa niezła Signorile. Gibbemeyer na środku to fajna opcja, nie wiem co z Manzano, ale zastępująca ją młoda Chirichella zagrała dwa co najmniej przyzwoite mecze. Znana już libero De Gennaro. Na przyjęciu solidna Tirozzi. Najważniejsze mogą być jednak te najbardziej nieregularne - Moreno i Muresan. Dwie siatkarki, które mają przede wszystkim zdobywać mnóstwo punktów - one potrafią grać dobre mecze, ale za często je przeplatają słabymi. Są to praktycznie 2 atakujące, stąd przyjęcie praktycznie biorą na siebie dwie siatarki - Gennaro i Tirozzi, Muresan przyjmuje bardzo rzadko.
Yamamay miałem okazje oglądać już kilka razy. Nie wiem co z Faucette, która miała/ma jakiś drobny uraz i odpuściła już 2 spotkania. Jej brak na pewno były odczuwalny. Kozuch na razie zawodzi na całej linii, atakująca nie może kończyć 20% ataków. Ogółem w grze Busto czegoś mi brakuje, ciężko powiedzieć czego. Nawet Bauer nie wygląda tak jak zawsze. Przyjmujące Brinker i Marcon grają bardzo różnie. Na pewno Busto ma jedno z najlepszych przyjęć w lidze, Leonardi i Marcon dogrywają świetne piłki do rozegrania. Yamamay jak się przyciśnie to one zaczynają świrować.
Mecz trudny do gry. Na pewno granie na Busto po 1.20 to może być spory błąd. Typowanie meczy Pesaro to zawsze zwiększone ryzyko, ale teraz czuję, że gospodynie są w stanie mocno powalczyć. Mają też coś do udowodnienia, szczególnie po otwarciu sezonu na własnym boisku i batach 0-3 z Piacenzą, trzeba teraz dać kibicom powody do zadowolenia.
Moje propozycje:
Pesaro +1.5 --- 2.75 @ Bwin, Bet365 ✅ 3-0
Pesaro wygra --- 4.32 @ Pinnaclesports ✅ 3-0
Ale je zlały!
:wowsdf::browar565:

Otrzymane punkty reputacji: +12
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Liga włoska kobiet​

Zdarzenie: Crema - Bologna⛔(3:1)
Typ: Crema-2,5seta
Kurs: 2,48
Stawka: 3j /10j
Bukmacher: Pinnacle, Bwin

Data spotkania: 11.11.2012 godz. 18:00

Crema wygląda bardzo dobrze. Skład z doświadczonymi zawodniczkami. Po dłuższym urazie powinna wrócić blokująca Nucu. Pod znakiem zapytania stoi występ przyjmującej Okaka, ale myślę że wyjdzie w podstawowym składzie. Dobrze prezentuje się atakująca Matuszkova Rossi. Na pewno Crema jest dużo bardziej doświadczona, w ważnym meczu u siebie powinna zdecydowanie wygrać. Bologna to najsłabszy zespół w lidze. Skład wygląda dużo słabiej. Przed sezonem były problemy z transferami. Zespół jest dużo mniej doświadczony niż gospodynie. Według mnie Crema powinna wygrać 3:0

H 10

hutnik14

Użytkownik
Chciałem zapytać czy kursy w meczu Cannes - Lokomotiv Kharkiv, są aby dobrze wystawione? Drużyna z Ukrainy aktualnie w swojej lidze zajmuję ostatnie miejsce! Wygrali dotychczas tylko raz i to po 5-setowym pojedynku we własnej hali. Na wyjeździe ugrali zaledwie 3 sety! Co do Cannes to w lidze są na miejscu 7 jak na razie. Na pewno start nie zbyt udany. Ale jakby ostatnio wyglądało to lepiej. Wygrana w ostatniej kolejce z Paris dość gładko 3:1. Więc trochę kursy w tym meczu mnie dziwią. Według mnie powinny być wystawione odwrotnie. A po kursach widzimy że faworytem lekkim są goście. Może ktoś się jeszcze wypowie odnośnie tego meczu. Bo według mnie liga francuska jest mocniejsza od ukraińskiej.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Tak się składa, że Lokomotiw Charków występuje w rosyjskiej Superlidze i radzi sobie całkiem nieźle. Ich podstawowy atakujący jest obecnie najlepiej punktującym zawodnikiem w Superlidze.

Co do kursów to według mnie są dobrze wystawione.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
CEV Cup​

AS Cannes - Lokomotiw Charków​

Cannes ostatnio się przełamało i pokonało mocny zespół Paris Volley. W końcu dobre spotkanie (pierwsze w tym sezonie) zagrał atakujący Kevin Le Roux. Ciekawa para przyjmujących Tarr-Marechal i jak na razie to Tarr spisuje się lepiej. Marechal chyba nie jest w najwyższej formie.

Charków przegrał w tym sezonie 3 z 4 wyjazdowych spotkań, ale były to spotkania z bardzo mocnymi zespołami (2:3 z Dynamo Moskwą, 1:3 z Fakiełem i 2:3 z Gazpromem). Doskonale spisuje się atakujący Siergiej Tyutlin. Otrzymuje mnóstwo piłek i gra na bardzo dobrej skuteczności. Grę prowadzi Depestele i opiera ją właśnie na Tyutlinie. Nie za dużo gry przez środek.

Widziałem kilka razy Charków w tym sezonie i grają naprawdę fajnie. Oba zespoły w swoich najsilniejszych składach. Siła fizyczna na pewno po stronie gości. Dużo będzie zależało do Kevina La Roux, który od początku sezonu zawodził i dopiero w ostatnim starciu zagrał na dobrym poziomie. Nie jest to jak dla mnie typowy atakujący i nie zdziwie się jak będzie się dzisiaj odbijał od rosyjskiego bloku.

Typ:
Lokomotiw Charków @ 1.65 Bwin ✅

Maliye Milli Piyango Ankara - Jastrzębski Węgiel​

Jastrzębski Węgiel po fatalnym spotkaniu w PlusLidze (0:3 z ZAKSĄ) wybiera się do Turcji. Kadrowo polski zespół wygląda zdecydowanie lepiej. Problemem może być nadal dyspozycja rozgrywających. To co ostatnio zagrał Tischer było po prostu żenujące.

Zespół z Ankary nie ma w swoim składzie gwiazd. Są tacy zawodnicy jak Milos Vemic czy Burak Hascan, ale nie są to gracze ze ścisłej czołówki.

Jastrzębskiemu może być ciężko w Turcji (wiadomo jak tam się gra), ale według mnie podopieczni trenera Bernardiego wygrają to spotkanie. Kurs przeciętny, ale rywal również.

Typ:
Jastrzębski Węgiel @ 1.35 Marathonbet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +15
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom