Oj poleciałeś teraz grubo... Żeby nie było, że czepiam się wyboru, to przecież kwestia subiektywna, ale absolutnie nie zgodzę się co do analizy zawodników. Generalnie cała drużyna Zawiercia jest pod formą, ale poza tym skład na bardzo dobrym poziomie, zwłaszcza przyjmujący, bo takiej zwartej, wyrównanej czwórki na wysokim poziomie próżno szukać w innych ekipach.
Ten nazwany przez Ciebie pomyłką Orczyk pomimo mniej udanych ostatnich spotkań ma nadal lepsze statystyki w ataku i przyjęciu od tak wychwalanego Żalińskiego Dla mnie Piotrek jak wróci do swojej dyspozycji to poziom reprezentacyjny z takiej niedalekiej przeszłości (w niczym nie ustępuje Kwolkowi czy Szalpukowi), a Żaliński to solidny wyrobnik i tyle, chociaż te ostatnie mecze imponujące. Przypominam, że od początku sezonu na tej pozycji w Olsztynie był problem i długo Castellani szukał optymalnego rozwiązania w składzie. Concepcion i Teryomienko to mocny środek, zgoda, ale jak Andringa będzie musiał zmienić Żalińskiego to jeden ze środka też schodzi. Z drugiej strony Flavio bardzo mocny, a dopiero Niemiec wraca po kontuzji i sporo mu jeszcze brakuje.
Zestawienie Ferreira vs Muagututia średnio trafione, bo Portugalczyk miał w lidze przecież bardzo słaby start... Depowski solidny, a Halaba bardzo mocny, ale wracamy do punktu wyjścia - każdy pod formą.
Cavanna dziura w bloku, a 7 punktów jakoś ugrał do tej w tym elemencie Wzrost 188 cm rozgrywającemu absolutnie nie przeszkadza, patrz np. Toniutti 183 cm.
W Zawierciu naprawdę ma kto grać, ale nagle wszyscy siedli, nawet Żurek, który na początku sezonu wszystko wyłapywał, a teraz bardzo rzadko daje jakość w obronie.
Już dzisiaj dwa prawdziwe hity w Polskiej Plus Lidze, szkoda tylko, że w takiej atmosferze a wszystko to przed pandemie i niestety drużyny nie są w tej formie w jakiej powinny być w dodatku bez kibiców no ale miejmy nadzieje, że drużyny nas nie zawiodą.
Jako pierwsi wyjdą siatkarze Vervy Warszawy vs ZAKSA Kędzierzyn Koźle
Kursy na to spotkanie są bardzo niskie na gości bo to Oni są oczywiście faworytem grają najrówniej i prowadzą w ligowej tabeli z kompletem 14 zwycięstw. Warszawa ma bilans 8 zwycięstw i aż 6 porażek w tym ostatnia porażka z 2:3 u siebie z Jastrzębskim Węglem.
U siebie Warszawa ma bilans 4 zwycięstw i 4 porażek w tym ze wspomnianym Jastrzębskim 2:3, 0:3 z Zawiercie, 0:3 z Czarni Radom i 1:3 z Gdańsk. Wygrywali z 3 przeciętniakami 3:1 Katowice, 3:0 Będzin i 3:1 z Cuprum no i ważne zwycięstwo 3:1 z Bełchatowem.
Swoje ostatnie mecze obie drużyny rozegrały 8-10 dni temu więc czas na odpoczynek był po okresie gdzie grali praktycznie co 2-3 dni a nawet w lidze mistrzów codziennie przez 3 dni.
Kurs na ZAKSE 1,30 jest mało opłacalny już więcej płacą na to, że Warszawa ugra minimum 1 seta i na pewno mają na to spore szanse w końcu grają w tym zespole tacy siatkarze jak Szalpuk, Kwolek, Wrona, Nowakowski czy Wojtaszek. Z drugiej zaś strony Kochanowski, Smith, Kaczmarek, Śliwka, Semeniuk czy Toniutti.
Uważam, że znalazłem dość fajny typ z bardzo dobrym kursem mianowicie:
ZAKSA wygra i będzie powyżej 176,5 pkt 2,00 Betclic
Wieczorem zobaczymy równie ciekawe spotkanie pomiędzy ASSECO Resovia Rzeszów vs Jastrzębski Węgiel
Kurs na ten mecz również mało opłacalny na gospodarzy 1,35...
Jastrzębski Węgiel na 13 spotkań ma aż 11 zwycięstw i tylko 2 porażki (obie porażki z ZAKSA) natomiast Resovia ma bilans 8 zwycięstw i 5 porażek.
Resovia u siebie gra bardzo dobrze 5 zwycięstw i tylko 1 porażka 1:3 ze Ślepsk Suwałki natomiast wygrywali 3:1 ze Stal Nysa, 3:1 z Olsztyn, 3:0 z Zawierciem, 3:0 z GKS Katowice i 3:0 z Czarni Radom. Czyli widać, że przeciwnicy nie byli z tej najwyższej półki może po za Zawierciem.
Bardzo dużym osłabieniem w ekipie gospodarzy jest strata 2óch przyjmujących N. Szerszenia i R. Taht w ich miejsce sprowadzili S. Parodi ale o tym, że ten siatkarz nie da spokoju na przyjęciu w dłuższym czasie pokazał poprzedni sezon gdzie przegrywał rywalizację w drużynie ZAKSy.
Jastrzębski Węgiel wygrał 2 ostatnie bardzo ważne spotkania 2krotnie 3:2 z Warszawą i Bełchatowem.
Tutaj również poszukałem i postanowiłem zagrać:
Jastrzębski wygra i będzie powyżej 179,5 pkt 2,10 Betclic
Mądry przeczytałby to co napisałem i przemyślał typ, który totalnie nie wszedł i nic z tej cudownej analizy nie sprawdziło się na parkiecie, a głupi wdaje się w mało merytoryczną dyskusję. Także tego, bez odbioruKolego umiesz poprawić humor Zacznę od tego że mój typ kompletnie nie wszedł, tutaj pełna zgoda Zawiercie było zdecydowanie lepsze. Ale do rzeczy Orczyk Poziom Reprezentacyjny??Nigdy nie grał i przy obecnym poziomie na przyjęciu raczej już nie zagra.. Poziom Kwolka czy Szlapuka?Stary mówisz o Grajkach którzy grają od dawna regularnie w kadrze, Kwolo ma papiery żeby za kilka lat był jednym z najlepszych na świecie na Swojej pozycji, a ma dopiero 23 lata i wciąż się rozwija. Szalpuk choć nie jestem jego fanem gra już w kadrze od 2015 roku, a ma 25 lat.. Wychwalany Orczyk ostatnie 2 lata posiedział na ławce Sobie w Skrze, czy możesz mi przypomnieć jakiś jego wybitny mecz? Bo ja jakoś Sobie nie mogę przypomnieć ?wcześnie gra w przeciętnej lidze Belgijskiej..I najlepsze On ma już 27 lat, a do tej pory nic nie osiągnął, więc proszę zejdź na ziemię. Zaliśnki pełna zgoda solidny wyrobnik tutaj się zgadzam ale przynamniej solidny z bardzo dobrą zagrywką,a nie przeciętny siedzący na ławce ialbo grający bez szaleństwa.
Zwarta wyrównana na wysokim poziomie grupa przyjmujących? tutajzgadza się tylko zwarta ale napewno nie na wysokim..Garet Magatutija czy jak on się tak zwie, gość ma już 32 lata a więc sportowy prawie emeryt, zobazc Sobie gdzei On grał i co osiągnał??To że ma narodowość Usa to nie znaczy ż każdy jest Wilalem Pridyy..Najlepszym klubem w jakim grał to Calzdenia Werona..Także proszę..
Depowski fajny chłopak ale to jeszcze nie tez poziom, dotychczas ławeczka w Jastrzębiu i to by było na tyle..Może bedzie coś z niego ale na dzień dziesiejszy zwykły przyjmujący.
Jak już pisałem wcześniej Halaba to jedyny bardzo solidny grajek..
Zawiercie w tym roku z takim składem nie ma podjaazdu na nic więcej niż wejście do fazy play offf.Pozdro
Warszawa - AZS Olsztyn typ: AZS Olsztyn kurs @ 5.10 STS
Sobotnie spotkanie dwóch drużyn o zbliżonym potencjale przy obecnych brakach kadrowych. Podstawowy przyjmujący ekipy z Warszawy wykluczony z gry na kilka najbliższych spotkań. Trenerowi Anastasiemu do dyspozycji pozyskali Kwolek, Grobelny i Jan Fornal. Do tego dochodzi bardzo słaba gra rozgrywającego i brak zdecydowania co do postawienia na pierwszego atakującego. Jest ich w klubie 3, jednak żaden z nich nie spełnia postawionych oczekiwań. Do tego trzeba dodać slabą dyspozycję w spotkaniu z outsiderami z Nysy. Wymęczone zwycięstwo po 5 setach. Klub z Olsztyna również nie zachwyca swoją grą jednak przy obecnej sytuacji braku możliwości manewru u gospodarzy skłaniam się ku górze na gości, który zwycięstwa potrzebują jaka tlenu chcąc nadal liczyć się w walce o play-offy. Porównując personalnie oba składy widać względną równowagę. Przewaga gospodarzy na środku, przewagę gości w ataku, równowagę na rozegraniu i przyjęciu. Kurs spada, początkowo było ponad 6, aktualnie już lekko 5. Przed meczem pewnie 3.50. Trzeba spróbować. Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana
moim zdaniem ciezko przewidziec odnosnie tego typu , bardziej prawdopodobne wg mnie jest wygrana Radomia @1,65 , grali msc temu i bylo 3-1 , patrzac na h2h to sporo razy bylo 3-1 wiec mozna dw pograc tezPanowie co myślicie Katowice urwą seta Zaksie?Na papierze Kędzierzyn bierze to szybko łatwo i przyjemnie, ale jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu, że kolejny mecz grany za czołówką GKS nie dostanie do zera, prawo serii musi mieć swój koniec Kurs na to w uni przepyszny 2,45 lub over 3,5 seta 2,50...
Czy seta urwie ciężko powiedzieć, aczkolwiek kursy warte ryzyka, natomiast w mojej ocenie strasznie wysoka linia HC na to spotkanie, ja osobiście pobrałem Katowice +18,5 po 1,77 w Fortunie, gdyż Zaksa lubi grywać falami. Katowice na pewno stać na wyrównana walkę w 1-2 setach i nie sądzę aby przegrali aż 19 punktami.Panowie co myślicie Katowice urwą seta Zaksie?Na papierze Kędzierzyn bierze to szybko łatwo i przyjemnie, ale jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu, że kolejny mecz grany za czołówką GKS nie dostanie do zera, prawo serii musi mieć swój koniec Kurs na to w uni przepyszny 2,45 lub over 3,5 seta 2,50...
Generalnie ciężki temat, przy takim kursie mimo wszystko spróbowałbym jakiegoś overu punktowego, bo Zakse stac na stratę seta, a Katowice tez nie dostawały w tych przegranych meczach do 10 w setach. Na pewno nieopłacalne przy takim kursie jest -2.5 seta dla ZaksyZAKSA jak podciągnie portki i napnie poślady to będzie 3:0 bez zająknięcia. Katowice ostatnio w łeb 3:0 z Skrą i Jastrzębskim Węgiel, a teraz przyjdzie im się zmierzyć z jeszcze lepszą ekipą i to na ich parkiecie. Szaleńcy pograją seta GKS-y, a pod chorobę hazardową hc punktowy w stronę Katowic. W mojej ocenie lepiej nie ruszać tego meczu jak ktoś szanuje swoje pieniądze. Pease.
I dwie piłki setowe w drugim secie dla GKS-u spotkanie pułapka i zdecydowanie takie sie odpuszcza3:0 i 20 małych punktów, więc kto pieniądze schowałem do kieszeni ma je nadal