yannick_djalo jak typujesz dzisiaj Kędzierzyn vs Skra?
Popatrzę jeszcze na ofertę, ale raczej tego meczu nie ruszam. Z jednej strony wydaje się, że to jest najlepszy czas żeby wyrwać w końcu chociaż 1 punkt ZAKSIE, bo Będzin był bardzo blisko, z drugiej jednak Skra ostatnio wypadła blado w dwóch meczach no i mają też jakiś kompleks Kędzierzyna. W ostatnim pojedynku z ZAKSĄ wyglądali na totalnie sparaliżowanych, mimo ugrania seta to zdecydowanie lepiej wyglądał Mistrz Polski i mecz był pod pełną kontrolą.yannick_djalo jak typujesz dzisiaj Kędzierzyn vs Skra?
Oj poleciałeś teraz grubo... Żeby nie było, że czepiam się wyboru, to przecież kwestia subiektywna, ale absolutnie nie zgodzę się co do analizy zawodników. Generalnie cała drużyna Zawiercia jest pod formą, ale poza tym skład na bardzo dobrym poziomie, zwłaszcza przyjmujący, bo takiej zwartej, wyrównanej czwórki na wysokim poziomie próżno szukać w innych ekipach.Warta Zawiercie AZS Olsztyn 2
Przed Nami bardzo ciekawe spotkanie. Dla mnie Zawiercie to już nie ta sama drużyna co rok i 2 lata temu. Nowi zawodnicy dla mnie wielka pomyłka. Orczyk patrząc na tego gościa zastanawiam się co robił w Skrze Bełchatów, albo co taka drużyna widziała w Nim. Kiepskie przyjęcie, 2 bloki i go już nie Ma, owszem fajna ręka ale za słaba technika. Magatutija pierwszy raz widzę go w ogóle w grze, Amerykanin ale chyba z 3 rzędu Nie ma szaleństwa, do Ferreira nie ma podjazdu.Depowski fajny chłopak ale dla mnie za słaby na żeby walczyć z Nim o najwyższe cele a taki myślę był zamysł działaczy. Jedynym świetnym przyjmującym Halaba, narazie bez formy, ale dopiero gra od niedawna po kontuzji. Malinowski kozak ale ostatnio bez szału. Początek sezonu świetny. Środek siatki dla mnie gorszy niż Conception i Termojrenko.. Cavana dziura w bloku i De Ceco to napewno nei jest.. Żurek na libero tutaj jest ok..
Po drugiej stronie Olsztyn przyjęcie bardo fajne Zalinski i Shot. Rozegranie Stępień nie ma szaleństwa ale jakoś narazie sypie.. Atak Szulc ten gość mnie nie przekonuje, ale nigdy tego nie robił. Ostatnie spotaknia grał Swoje.. Libero Gruszczyński bardo pozytywny.
Podsumowując Personalnie dla mnie Olsztyn WiN i Warta ostanio w kryzysie (Gdańsk, Nysa Rzeszów) z koleii Olsztyn na fali wznoszącej dlatego typuje AZS
Nie neguje tego typu ale to jak wróżbita Maciej skoro nie wiesz nic o absencjach a co jeśli nie zagrają najlepsi?Dyscyplina: Siatkówka - PlusLiga
Godzina: 17:30
Spotkanie: Jastrzębski Węgiel - ZAKSA
Typ: Jastrzębski Węgiel
Kurs: 6.20
Bukmacher: iforbet
Analiza:
Cześć Wszystkim!
Krótko, bo mecz już za chwilę. Zaczynam polowanie na pierwszą porażkę ZAKSY w tym sezonie. Ostatnie mecze myślę, że są już jej zwiastunem - najpierw cudem uratowany komplet punktów z ostatnim w tabeli Będzinem, a następnie wyratowane zwycięstwo w tie-breaku ze Skrą.
Nie znalazłem niestety informacji o potencjalnych absencjach w składzie gospodarzy, ale mimo wszystko zaryzykuję pójście w ich stronę. Jeżeli ktoś jest w stanie postawić się Mistrzom Polski to właśnie Jastrzębski, druga siła Plus Ligi. Jakiś czas temu pobierałem typ na Ślepsk w meczu z drużyną Luke'a Reynoldsa, argumentując to bardzo trudnym terminarzem. To wszystko legło w gruzach, bo praktycznie cały miesiąc Jastrzębski miał wycięty z kalendarza z powodu COVID. Z reguły powrót po tak długiej przerwie jest argumentem przeciwko powracającej drużynie, ale wydaje mi się, że paradoksalnie zadziała to bardziej na korzyść gospodarzy niż ten plan wyjazdów i kilkunastu meczów w różnych rozgrywkach, który w normalnych warunkach by się ziścił. Po pierwsze dlatego, że ławka jest dosyć krótka, a po drugie jak pokazuje przykład Aluronu po długiej przerwie można wrócić ze znacznie większą świeżością.
Przed przymusowym postojem Jastrzębski dosłownie rozgniatała rywala za rywalem, w dwumeczu z silnym Treflem oddali rywalowi tylko 1 set, pozostałych również odprawiali z kwitkiem zgarniając komplet punktów. Aktualna dyspozycja jest oczywiście niewiadomą, ale JW ma mnóstwo atutów, którymi może dzisiaj wygrać mecz, a najważniejszym z nich jest zagrywka, którą na własnym parkiecie zmietli już niejedną drużynę w tym sezonie.
Dla mniej skłonnych do ryzyka proponuję bezpieczniejszą opcję dodatnich handicapów setowych bądź punktowych.
Powodzenia
Dodatkowo:
Jastrzębski vs ZAKSA
Typ: Jastrzębski +12.5 punktu
Kurs: 2.10, sts
Jastrzębski vs ZAKSA
Typ: Jastrzębski +2.5 seta
Kurs: 1.63, efortuna
Oba typy w uzupełnieniu tego, o czym pisałem w ramach typów dnia.
Jastrzębski vs ZAKSA
Typ: Jurij Gładyr powyżej 7.5 punktu
Kurs: 1.85, sts
Polecam ten typ Nie rozumiem trochę tej linii - obaj rozgrywający, czy to Kampa czy Tervaportti bardzo często uruchamiają środek i na pewno nie przestraszy ich Kochanowski czy inny Smith po drugiej stronie siatki. Przyjęcie jest bardzo mocną stroną Jastrzębskiego, więc dogranie piłek powinno być na wysokim poziomie. Sam Gładyr oprócz ataku punktuje blokiem, a co najważniejsze zagrywką, będąc jednym z ligowych liderów w tym elemencie, dokładnie 2. miejsce za Bołądziem (!). Mało tego, ani razu w tym sezonie nie skończył meczu z dorobkiem mniejszym niż 8 punktów, przy czym w zdecydowanej większości kończył z dwucyfrówką (!). Jakby tego było mało, Jurij spędził znaczną część swojej siatkarskiej kariery w Kędzierzynie-Koźlu, więc starcie z ZAKSĄ ma dla niego dodatkowy smaczek i zapewnia jeszcze większą motywację.
Ostatecznie grają, a nawet jakby nie grali to każdy ma przynajmniej jednego zmiennika na takim poziomie, ze spokojnie są do zastąpienia.Nie neguje tego typu ale to jak wróżbita Maciej skoro nie wiesz nic o absencjach a co jeśli nie zagrają najlepsi?
Absolutnie nie neguję typu, nie zamierzam też go oceniać, ani tego jaki był wynik. Mam tylko jedno "ale". Jeżeli będziesz stawiać Janusza na równi z Thiago, to możesz mieć problem z trafieniem jakiegokolwiek typu. Janusz jest dużo, dużo lepszym rozgrywającym niż Thiago.Gdańsk - MKS BĘDZIN typ: MKS BĘDZIN kurs: @7,40 Fortuna
Będzin póki co już z 7 porażkami z rzędu. Jednak od paru spotkań pojawia się płomyk nadziei. W grze Będzinian widać poprawę. Najpierw w spotkaniu z mistrzami z Kędzierzyna prowadzili 1:0 i 17:13 by ostatecznie przegrać 1:3. Z Radomiem również porażka po walce jak równy z równym przez 3 pierwsze sety w stosunku 1:3. Ostatnio wydawało się, że już mają Zawiercie prowadząc 1:0 w setach i 23:23 w drugim secie. Natomiast siatkarze z Gdańska są na drugim biegunie tabeli. 2 miejsce w tabeli i 6 zwycięstw z rzędu. Jednak już w poprzednim spotkaniu było widać, że powoli ich forma spada, gdy ledwo wymęczyli zwycięstwo z Lubinem. Zespołem o zbliżonym potencjale do Będzina. Lubinianie mieli nawet piłkę meczową w górze. Kłopotem Gdańska jest na pewno wypadnięcie ze składu mistrza świata Mateusza Miki. Niemiecki przyjmujący Reichart to nie ta sama klasa co Mika.
Atakujący : Wlazły vs Faryna
Rozgrywający : Janusz vs Thiago
Przyjmujący : Lipiński, Reichart vs Ademar, Sobański
Środkowi: Crer, Mordyl vs Kalembka, Ratajczak
Personalia mimo wszystko przemawiają ze gospodarzami. Jednak patrząc na zwyżkową formę Będzina i możliwość przełamania dwóch długich pass widzę tutaj zwycięstwo MKS BĘDZIN.
Jest do zatrzymania, sa oczywiście najlepsi w Polsce, ale to z drugiej strony nie jest tak, ze w każdym meczu grają jak z mlodzikami i wygrywają do zera mając wszystko pod kontrola. Tutaj potrzeba splotu fortunnych zdarzeń, które jak do tej pory oprócz klasy sportowej zawsze sprzyjają ZAKSieZaksa jest nie do zatrzymania dopóki nikt z podstawy nie złapie kontuzji będą każdego ogrywać