Plusliga 19 kolejka
Godzina: 18:00
Spotkanie: Jastrzębski Węgiel - Skra Bełchatów
Typ: Jastrzębski + 2,5 seta
Kurs: 1.61
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Witam serdecznie, ze względu na zmieniony format rozgrywania krajowej ligi Jastrzębie ma o co walczyć w tym spotkaniu. Widziałem spotkanie pomiędzy Jastrzębiem a Lotosem (wygrane sety do 15,19,17) gospodarze prosili aby ten mecz się zakończył jak najszybciej. Odnośnie dzisiejszego starcia Skra tracąc punkt do ekipy z Rzeszowa będzie bardzo zmotywowana wiedząc, iż w tym roku o mistrzostwo grają tylko dwie pierwsze ekipy fazy zasadniczej, jednak Jastrzębie ma realne szanse na zepchnięcie Trefla z podium i tanio skóry nie sprzeda. Maciej Muzaj w tym sezonie wystrzelił z formą pod batutą świetnie spisującego się Masnego. Rozgrywający świetnie rozumie się z byłym zawodnikiem Skry, obrazują to tegoroczne statystyki. Moim skromnym zdaniem (obserwuję Pluslige dosyć długo) Antiga powinien bacznie się przyjrzeć temu grajkowi w kontekście powołań do kadry, wątpię aby prezentował się gorzej od naszego super gwiazdora Bartosza "robię małpie miny po każdej akcji" Kurka. Trochę odbiegłem od analizy meczu niemniej jednak, nie wierze w łatwą wygraną Skry w dzisiejszym spotkaniu, nastroje w ekipie gospodarzy bardzo dobre, na pewno stać ich na ugranie choćby seta. Szczerze polecam granie mojego typu, mecz niedługo się rozpocznie. Powodzenia