>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2014/2015

Status
Zamknięty.
flpman 292

flpman

Użytkownik
Dzisiaj Lotos już trenował na Podpromiu o 19:00, Resovia trenowała o 17:00, jeżeli Kowal powtórzy ustawienie z treningu to zaczną Drzyzga, Schops, Nowakowski, Dryja, Ivović, Penchev, Ignaczak. Na trening Lotosu nie zostałem to nie wiem czego się spodziewać...

S 0

slawek_kk

Użytkownik
Warto moim zdaniem także zwrócić uwagę na mecz Skry Bełchatów. Daje sobie uciąć rękę, że w meczu z Częstochową zagrają np. Brdjovic, Włodarczyk czy Muzaj - bo Częstochowa kozakiem nie jest - a Skra leci na tygodniu na hit Ligi Mistrzów do Włoch aby zmierzyć się z Lube.
Nie wiem czy bedzie tak ryzykowal...Bo nie moga sobie pozwolic na strate punktow. Pewnie bardzo im zalezy na zajeciu 1 miejsca aby uniknac Zaksy w playoff, bo wyglada na to, ze kto zajmie 2 miejsce ten trafi na Zakse, a na tym etapie gra sie do 2 zwyciestw wiec roznie bywa.

kuba77 114

kuba77

Użytkownik
Nie wiem czy bedzie tak ryzykowal...Bo nie moga sobie pozwolic na strate punktow. Pewnie bardzo im zalezy na zajeciu 1 miejsca aby uniknac Zaksy w playoff, bo wyglada na to, ze kto zajmie 2 miejsce ten trafi na Zakse, a na tym etapie gra sie do 2 zwyciestw wiec roznie bywa.
O pierwszym miejscu i tak zdecyduje ostatni mecz rundy zasadniczej pomiędzy Resovią a Skrą, Resovia równie dobrze może dziś stracić punkty z Gdańskiem. A poza tym, nie rozumiem dlaczego każdy straszy wpadnieciem na Zakse? Rozumiem że gra jest do dwóch zwycięstw, ale mimo wszystko klasa sportowa pierwszej dwójki jest zbyt duża by w meczach gdzie zaczną decydować się losy sezonu, by przegrywać ze znacznie słabszymi rywalami, bo nie ukrywajmy że w tym sezonie Kędzierzyn jest groźny tylko z nazwy

kuerten 138

kuerten

Użytkownik
Bedzin - Warszawa typ 1 kurs 1.97 ⛔ Pinnacle Sport

Nie wiem co jest przyczyna wzrostu kursu na Bedzin, ale ogolnie Warszawa nic nie gra.

U siebie porazka z Olsztynem 0-3 z ktorym Bedzin pare dni temu wygral 3-0 gdzie Olsztyn totalnie nic nie pokazal.

Mecz Bedzin - Olsztyn pokazywal PSport beznadziejny mecz siatkarzy z Olsztyna, ktorzy 2-3 dni pozniej wygrali z Warszawa na wyjezdzie 3-0.

Dodatkowo Bedzin ma fajne kolorowe stroje ???? ktore odstraszaja rywali.

/// stara zasada sie sprawdzila po raz kolejny jesli kurs sie podnosi nie grac! ///

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Czarni (-2,5 seta) - AZS PW @ 2,36

Typ ryzykowny, ale myślę, że warto spróbować. Na dwie kolejki przed końcem sezonu zasadniczego Radom 33 pkt, Warszawa 27 pkt, ratio setów wyraźnie dla Czarnych, w pierwszym meczu pewne zwycięstwo radomian, także 8 miejsce praktycznie zaklepane, dzisiaj wystarczy postawić tylko kropkę nad &quot;i&quot;. Czarni ostatnie 4 mecze bardzo dobre. Punkt ugrany na Podpromiu, potem 3-0 u siebie z Jastrzębskim, 0-3 ale po walce (mieli 24-21 w 1. secie i chyba 33-35 w końcu przegrali), bardzo pewne zwycięstwo w Olsztynie. Dobrze gra Kampa, Oivanen i MVP meczu z AZS Olsztyn - Wojtek Żaliński. Warszawa wreszcie wygrała w Będzinie, ale z tego co wiem, mecz stał na kiepskim poziomie. Radom to zdecydowanie mocniejszy team i powinien to dziś udowodnić szybkim zwycięstwem.

koral112 33

koral112

Użytkownik
AZS Częstochowa +17.5 - Resovia 1.75 bet 365
To może zacznę analizę od opisu przyjezdnych. Więc Resovia zagrała w środę w Niemczech bardzo trudne spotkanie w ramach Ligi Mistrzów z zespołem VfB Friedrichshafen. Mecz zakończył się zwycięstwem polskiego zespołu w Tie-breaku.
Bardzo słaba gra Rzeszowian, szczególnie pełno niewymuszonych błędów w postaci popsutych zagrywek. Bardzo słabe spotkanie Fabiana Drzyzgi, który grał bardzo przewidywalnie i w ogóle nie grał środkiem. Piotr Nowakowski z przebłyskami dobrej, jak i koszmarnej gry. Resovia pomimo o wiele mocniejszego składu, grała mocno przeciętnie. Mieli szczęście ze trafili na najsłabszego rywala w tej fazie rozgrywek, w następnej rundzie trafią na rosyjski Nowosybirsk.
W Pluslidze zajmują drugie miejsce z takim samym dorobkiem punktowym co Skra Bełchatów, do końca zostały dwie kolejki. Ważne jest, kto będzie liderem po rundzie zasadniczej, gdyż drużyna, która zajmie drugie miejsce zagra z Zaksą, która trafiła z formą. Byłem na meczu Resovi z Indykpolem grali koszmarnie, wiele błędów w przyjęciu, zagrywek, ataku. Nie ukrywam, że poszedłem na ten mecz z chęcią zobaczenia zawodników na mega wysokim poziomie lecz się rozczarowałem. Na wyjeździe tylko cztery mecze wygrali do zera, na początku sezonu z Kędzierzynem- Koźle, Politechniką Warszawską, oraz przed Nowym Rokiem z Będzinem oraz Jastrzębskim Węglem.
AZS Częstochowa po przyjściu nowego trenera Michała Bąkiewicza oraz przyjmującego Samicy, gra o wiele lepiej. Ze Skrą grali jak równy z równym ( w Skrze nie grali Facundo Conte, Karol Kłos) gdyby tylko kapitan AZS Janeczek miał lepszy dzień i polepszył skuteczność, która w tym meczu u niego wyniosła tylko 28%. Niespodzianką kilka kolejek temu można nazwać spotkanie z Gdańskiem, gdzie wygrali 0-3. AZS potrzebuje punktów bardziej niż Resovia, gdyż ich celem jest miejsce w pierwszej ósemce, które dzięki zmianom w Pluslidze będzie możliwe, jeśli nie przegoni ich zajmujący przedostatnie miejsce Effector Kielce.

Otrzymane punkty reputacji: +5
flpman 292

flpman

Użytkownik
Czarni (-2,5 seta) - AZS PW @ 2,36
Typ ryzykowny, ale myślę, że warto spróbować. Na dwie kolejki przed końcem sezonu zasadniczego Radom 33 pkt, Warszawa 27 pkt, ratio setów wyraźnie dla Czarnych, w pierwszym meczu pewne zwycięstwo radomian, także 8 miejsce praktycznie zaklepane, dzisiaj wystarczy postawić tylko kropkę nad &quot;i&quot;. Czarni ostatnie 4 mecze bardzo dobre. Punkt ugrany na Podpromiu, potem 3-0 u siebie z Jastrzębskim, 0-3 ale po walce (mieli 24-21 w 1. secie i chyba 33-35 w końcu przegrali), bardzo pewne zwycięstwo w Olsztynie. Dobrze gra Kampa, Oivanen i MVP meczu z AZS Olsztyn - Wojtek Żaliński. Warszawa wreszcie wygrała w Będzinie, ale z tego co wiem, mecz stał na kiepskim poziomie. Radom to zdecydowanie mocniejszy team i powinien to dziś udowodnić szybkim zwycięstwem.
Kropka nad &quot;i&quot; już postawiona, Czarni przegrywając najbliższe dwa mecze 2x po 3:0 będą mieli stosunek setów 0.8077, a Polibuda wygrywając 2x po 3:0 równe 0.80, czyli mecz o pietruszkę, &quot;Wilki Bednaruka&quot; na pewno nie odpuszczą, a Czarni? Nie wiem, poczekałbym przynajmniej na wyjściowe szóstki, ale osobiście odradzam ten typ...

F 263

fidelio

Użytkownik
Kropka nad &quot;i&quot; już postawiona, Czarni przegrywając najbliższe dwa mecze 2x po 3:0 będą mieli stosunek setów 0.8077, a Polibuda wygrywając 2x po 3:0 równe 0.80, czyli mecz o pietruszkę, &quot;Wilki Bednaruka&quot; na pewno nie odpuszczą, a Czarni? Nie wiem, poczekałbym przynajmniej na wyjściowe szóstki, ale osobiście odradzam ten typ...
Niby tak, ale to derby, podejrzewam że kwestia punktów i tabeli w tych meczach jest na dalszym planie, chodzi o prestiż.

anaruku88 102

anaruku88

Użytkownik
BBTS Bielsko-Biała - PGE Skra Bełchatów

We środę Skra w wielkim stylu pokonała mistrza Włoch Cucine Lube Treia i jest o krok od awansu do kolejnej rundy Ligi Mistrzów. Perfekcyjnie zagrała cała drużyna. Statystyki pomeczowe robią wielkie wrażanie: blisko 70% skuteczność w ataku i 40% perfekcyjnego przyjęcia.
Rewanż już za tydzień i aby być pewnym udziału gry w kolejnej rundzie trzeba zdobyć 1pkt , czyli wygrać 2 sety. W międzyczasie trzeba udać się do Bielska Białej i rozegrać przedostatnią kolejkę PlusLigi. Mając na uwadze ważny mecz w Lidze Mistrzów zapewne wolne na spotkanie z BBTS dostaną Mariusz Wlazły, Facundo Conte oraz Feridnand Tille. W ich miejsce zagrają prawdopodobnie Maciej Muzaj, Wojciech Włodarczyk oraz młody prezes czyli Kacper Piechocki. Na pewno Skra straci troche na jakości i do tego trzeba doliczyć także zmęczenie podróżą z Włoch i tutaj upatruję szanse gospodarzy.
BBTS Bielsko-Biała powoli odbudowali swoją dyspozycję. Pokonali Trefl Gdańsk, AZS Częstochowa oraz Będzin. Ich dobrą passę powstrzymali dopiero zawodnicy Cuprum Lubin i to duża niespodzianka bo bez… Marcela Gromadowskiego :eek: Fluidy w drużynie są dobre o czym świadczą wypowiedzi zawodników oraz trenera. Grzegorz Pilarz (kapitan BBTS Bielsko-Biała): Gramy coraz lepiej, co nas bardzo cieszy.
Wracając już do jutrzejszego spotkania to bilety na to spotkanie zostały wyprzedane i doping powinien dodać gospodarzom animuszu. Kiedy zjawia się mistrz Polski to mobilizacja przeciwników jest ogromna. Często podkreślają to zawodnicy Skry w wywiadach. Dlatego ja pobieram handicap punktowy na gospodarzy. Ostatnie 3 wyjazdowe spotkania Skry z PlusLigi to 0-3 z Politechniką (stosunek punktów 57-75), 0-3 z Effectorem Kielce (66-80) oraz 1-3 z Treflem Gdańsk (91-95).
BBTS Bielsko-Biała (+18,5) @1.70 Bet365✅✅✅ 1-3(84-95)

Otrzymane punkty reputacji: +6
undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Bielsko- Bełchatów over 135,5pkt @1,85 Unibet✅

Skra na pewno zagra przynajmniej w pół rezerwowym skladzie chociaz wiemy jaka ta glebia skladu jest. Zapewne zobacyzmy Muzaja, Piechockiego, Wrone czy Wlodarczyka. Macerata czeka a juz tak latwo jak ostatnio nie bedzie. Skra ostatnio nawet ze slabymi rywalami jak wygrywa 3-0 to jednak nie sato jakies pogromy w setach do 15 czy 18. Wiadomo, ze Skra walczy z Resovia o 1 miejsce i kazdy set wazny jednak tutaj rozstrzygnie wszystko mecz w Rzeszowie bo watpie czy obydwie ekipy straca w ktoryms z meczow do konca 2 sety. Dzisiaj w zasadzie wystarczy ze dojdzie do jednego seta na przewagi albo cos wstylu 25-23 i juz taki overekwchodzi na 95%. W Bielsku mobilizacja,pelna hala ikto wie czy nawet nie urwią seta.

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Gdansk -1,5 -Jastrzebski @ 2 ✅
Unibet

Nie wiem czy Jastrzebie uwaza juz LM za straconą czy nie. Niby z Perugią robili co mogli jednak odbijali sie od sciany jaką byl Jej atak. Fakt, ze pare glupich bledow mniej, inna decyzja sedziego przy wystawie Wojtaszka i mogo byc inaczej. Ale zostawmy to. Dzisiaj mecz o 3 miejsce. Po stronie Jastrzebia mamy techniczną gre ale Lotos to silniejszy atak, lepsze warunki fizyczne oraz więcej sił. Jastrzebie musi odczuwac mecz LM a przed nimi za chwile lot do Rzymu i rewanz. Jezeli chcą marzyc jeszcze o walce z Perugią to raczej dzisiejsza ewentualna bitwa z Gdanskiem i dlugi mecz, uniemożliwią to. Łasko na pewno jest podmęczony, Gierczynski rowniez. Młodzi to nie są i watpie czy dzisiaj zagrają na swoim wysokim poziomie a wtedy Jastrzebie raczej bez szans. Ostatnio dwie porazki z Resovia oaz Skrą i na pewno duza chęc przełamania po stronie Gdanska. Z Resovią spokojnie mogl byc tie break jednak Penchev miał armate w ręku. Ide w strone Gdanska,gdyz przekonuje mnie tutaj ich wieksza siła ognia, wlasna hala oraz zmeczenie Jastrzebia.

Otrzymane punkty reputacji: +10
koral112 33

koral112

Użytkownik
Na ostatnią kolejke ????
Singiel :
Indykpol Olsztyn - AZS Częstochowa 2.6 Unibet 10/10
Dubel:
Resovia- Skra 1.68
Czarni Radom - Transfer Bydgoszcz 1.5
kurs 2.52 stawka 5/10
Analiza po południu.

kojocik89 425

kojocik89

Użytkownik
Effector Kielce - MKS Banimex Bedzin 1.81 Betsson
Jak wiadomo jest to mecz ostatniej kolejki w rundzie zasadniczej Plus Ligi. Goście to ostatnia ekipa, która nie wypełniła jeszcze minimum postawionego przez włodarzy ligi, do tego aby móc się ubiegać o prawo startu w Plus Lidze na przyszły sezon. Do jego wypełnienia siatkarzą z Będzina brakuje 1 zwycięstwa. Jutro nadarzy się ku temu niepowtarzalna okazja. Dlaczego? Przyjdzie im się zmierzyć w mojej ocenie najsłabszym zespołem tej ligi czyli Effectorem Kielce, który dodatkowo wystąpi jutro osłabiony brakiem R. Penczewa. Co prawda ostatnio podopieczni Daszkiewicza odnieśli zwycięstwo w meczu z Olsztynem, ale było to dość szczęśliwe zwycięstwo. Banimex natomiast po bardzo dobrej grze uległ co prawda w Lublinie, ale zdołał zdobyć 1 punkt na bardzo trudnym terenie. Jeśli jutro podopieczni Santilliego na czele z Hebdą. Pawlińskim i Milczarkiem zagrają na podobnym poziomie jak przed tygodniem to o powodzenie tego typu jestem spokojny.

Otrzymane punkty reputacji: +2
T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Przyjdzie im się zmierzyć w mojej ocenie najsłabszym zespołem tej ligi czyli Effectorem Kielce, który dodatkowo wystąpi jutro osłabiony brakiem R. Penczewa.
ktory i tak pelni w druzynie role wiecznego rezerwowego, ktory nic nie wnosi swoja osoba.
Co prawda ostatnio podopieczni Daszkiewicza odnieśli zwycięstwo w meczu z Olsztynem, ale było to dość szczęśliwe zwycięstwo.
tiaa &#39;szczesliwe zwyciestwo&#39; pomijajac to ze przez pierwsze dwa sety grali z tym wynalazkiem &#39;machanonem&#39; na przyjeciu, po czym na 3rd seta daszkiewicz stwierdzil ze jednak chca cos w tym meczu ugrac i wrzucil staszewskiego do szostki, do tego zmienil krzyska ktory gral slabiutki mecz na jungiewicza (wykrecil 15/23 w ataku, robiac tylko 2 bledy) - to sie nazywa wlasnie szczesliwe zwyciestwo. zadne tam powiazanie przyczyna-skutek. &#39;szczesliwe zwyciestwo&#39;.

///smuteczek

kojocik89 425

kojocik89

Użytkownik
ktory i tak pelni w druzynie role wiecznego rezerwowego, ktory nic nie wnosi swoja osoba.

tiaa &#39;szczesliwe zwyciestwo&#39; pomijajac to ze przez pierwsze dwa sety grali z tym wynalazkiem &#39;machanonem&#39; na przyjeciu, po czym na 3rd seta daszkiewicz stwierdzil ze jednak chca cos w tym meczu ugrac i wrzucil staszewskiego do szostki, do tego zmienil krzyska ktory gral slabiutki mecz na jungiewicza (wykrecil 15/23 w ataku, robiac tylko 2 bledy) - to sie nazywa wlasnie szczesliwe zwyciestwo. zadne tam powiazanie przyczyna-skutek. &#39;szczesliwe zwyciestwo&#39;.

///smuteczek
1. Sugerujesz, że Daszkiewicz celowo wystawił ten wynalazek? Skoro go wystawił w wyjściowym składzie to musiał uznać (sądzić?) przed meczem, że jest on w lepszej formie niż Staszewski.
2. Ja nigdzie nie napisałem, że Penczew to poważne osłabienie. Uznałem tylko, że to info godne uwagi, ze względu, jakie &quot;wynalazki&quot; ma w rezerwie Effector.
3. Nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mnie zawsze gdy odwracasz wynik z 0:2 na 3:2 jest w tym odrobina szczęscia, a już tym bardziej w przypadku takiej ekipy jak Effectora, która przed tym meczem miała serię 7 kolejnych meczy choćby bez 1 punktu, nie wspominając już o zwycięstwie.

M 101

marcinr

Użytkownik
Jedyne dwa typy na Plus Ligę na ten weekend to wg mnie mecz Skry oraz Cuprum. W pierwszym przypadku gra o prestiż i nietrafienie na ZAKSĘ w I rundzie. Na chwile obecną Skra jest po prostu lepsza, Resovii nie pomoże nawet atut Podpromia. Drugi mecz to Cuprum, tutaj Marathon wystawił 3,30 to bardzo dużo zważywszy na problemy JSW. Masakra w Perugii nie wzięła się znikąd. Brak ławki, przemęczony Łasko, małe wsparcie ze skrzydeł dla Michała. Curpum gra o zwycięstwo w ostatnim meczu aby w play off trafić na... Jastrzębie i uniknięcie bardzo mocnego Gdańska (przy porażce Lubinian, Bydgoszcz wygrywa jutro z Radomiem, która gra o nic i przeskakuje w tabeli Lubinian). Gra warta świeczki, nawet jak do gry wróci Bartman to zmęczona i podstarzała ekipa JSW będzie potencjalnie łatwiejsza zaporą dla Lubinian niż Trefl. Do gry zachęca bardzo wysoki kurs 3,3 w Marathonie.
Skra (1.65 Unibet)
Cuprum (3,3 Marathon)

B 81

bartek_em

Użytkownik
Jastrzebie - Lubin typ : dokłdany wynik 1;3 lub czysta 2
Moim zdaniem duze prawdopodobieństwo ze mecz będzie wyglądał następująco. W pierwszym secie wyjdzie normalny skład. Jak wygra seta, wyjdą rezerwy by odpocząć przed playoff które już w środę. Jastrzębie zyskuje wtedy, wspomniany odpoczynek, i teoretycznie ciut słabszego rywala który do tego jest bliżej jastrzębia- krótsza podróż . Wygranie seta daje lepszy współczynnik setów i Jastrzębie zostanie na 4.
Trenerem jest Włoch, myślę ze takie analizowanie ma we krwi i moim zdaniem powinien tak zrobić w obliczu tego co ostatnio się dzieje.
edit.
nie policzyłem sobie ze przy wyniku 3;2 również Lubin bedzie rywalem Jastrzebia.. ale nic ????

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Resovia- Skra &quot;1,65
Unibet
No cóż perełka na koniec sezonu. Obie druzyny w topowej formie. Skra jest jednak tepółeczke wyżej. Wiecej zawodnikow co są &quot;osobistościami&quot; i potrafią ciągnąc gre. Macerate ograli bez chwili zastanowienia i wygladali na prawde mega pewnie. Najwiekszym atutem Skry jest moim zdaniem zagrywka. Praktycznie cała szóstka oprócz Kłosa dysponuje mocna zagrywką z wyskoku co zdarza sie na prawde rzadko. Wlazły, Conte,Marechal, Winiarski, Lisinac czy nawet Uriarte potrafią w kazdej chwili zaserwowaćponad 110 i walnąc asa badz pusćić trudną techniczną zagrywke. W Resovii tych zawodnikow jest jednak mniej. Spotyka sie dzisiaj mega solidność przeciwko wirtuozerii. Jezeli obie druzyny zagrają na swoj max to Skra to wygra.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom