redwitz
Forum VIP
MKS Banimex Będzin - Jastrzębski Węgiel
Pierwsze spotkanie PlusLigi w 2015 roku, mecz telewizyjny, więc coś można lekko spróbować.
Beniaminek z Będzina po 17 kolejkach zajmuje ostatnią lokatę. Do tej pory tylko dwa zwycięstwa na ich koncie (w tym wygrana na parkiecie Bełchatowa) i nie ma co myśleć o play offach.
Jastrzębski Węgiel na 5 pozycji. Szału nie ma, ale też w związku z kontuzją Kaliberdy z początku sezonu jakoś dużo lepszych wyników chyba nikt się nie spodziewał.
Będzin ostatnio dwie gładkie porażki 0:3 (z Bydgoszczą i Rzeszowem), a wcześniej punkt urwany Czarnym Radom, którzy akurat wtedy byli w lekkim dołku.
Jastrzębski po dobrych meczach z Bełchatowem (Skra w dołku, ale trzeba też oddać JW, że zagrali dobry mecz) i ZAKSĄ (w PP) słabiutko wypadł w meczu z Resovią na własnym parkiecie. Oczywiście brakowało Bartmana, ale z drugiej strony zagrali po prostu źle.
Po stronie Będzina ostatnio w meczu z Transferem brakowało Miłosza Hebdy, a jest to dosyć ważna postać w tej drużynie. Ciężko powiedzieć czy dzisiaj wystąpi, ale brał już udział w treningach z drużyną. Warto wspomnieć, że zaszła zmiana na stanowisku trenera i Damiana Dacewicza zastąpił Roberto Santili.
W ekipie Jastrzębskiego Węgla z powodu kontuzji łokcia ostatnio zabrakło Zbyszka Bartmana. Nie widziałem żadnej informacji odnośnie tego czy Bartman dzisiaj będzie w składzie czy też nie.
Będzin nie gra nic nadzwyczajnego. Skład złożony głównie z co tu dużo mówić przeciętnych, polskich zawodników. Jastrzębski ma problemy głównie na pozycji przyjmującego. Krzysiek Gierczyński gra równo i solidnie, ale to też nie jest ten najwyższy poziom. Quesque to dla mnie wielka niewiadoma i ciężko stwierdzić co on może obecnie zaprezentować. Bartman jeżeli w ogóle znajdzie się w składzie to raczej też nie będzie w pełni dyspozycji.
Faworytem Jastrzębski Węgiel, który powinien odnieść zwycięstwo. Z drugiej strony Będzin u siebie powinien powalczyć. Nie sądzę, żeby zmiana trenera przyniosła od razu jakieś ogromne zmiany w ich grze, ale może zadziała "efekt nowej miotły".
Według mnie komplet punktów zgarnie JW, ale nie sądzę też, żebyśmy byli świadkami nokautu.
Typ:
Over 135.5 pkt @ 1.41 Betsafe