Tak aktualnie Delekta jest zdecydowanie lepszą drużyną, jednakże nie wynika to z tego że ma większy potencjał bo ten jest porównywalny, a z tego że są drużyną z 500x lepszym trenerem i lepszą organizacją drużyny.Mieli już tyle szans z zespołami dużo słabszymi od Delecty na przerwanie swojej czarnej passy porażek, że teraz to nie mają na co liczyć w Bydgoszczy. Maksymalnie może seta ugrają jak Delecta się rozkojarzy. Fart ma o co walczyć, ale Delecta też walczy o jak najlepsze miejsce przed play-offami. Szczególnie, że kolejne mecze nie będą łatwe, bo grają ze Skrą, Zaksą, Resovią i Czewą. Wygrali na wyjeździe z JSW, u siebie rozgromili Olsztyn. Widzę tu podobny scenariusz w meczu z Fartem, który wg mnie obecnie gra trochę lepiej od Indykpolu.
Ostatnie mecze Farta to błędy na błędach, natomiast w Deleccie sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Wszystkie elementy zarówno zagrywka, atak, przyjęcie, blok jak i kontra funkcjonują na wysokim poziomie. Szczególnie podobają mi się w ostatnich meczach ataki Anttii Siltali, który chyba jest wyróżniającym się zawodnikiem u bydgoszczan.
Delecta -1,5@1,30 (Betsafe)
Ja Delekty po takim kursie wybitnie nie polecam, jak daja na czysta Delekte u siebie przeciwko Fartowi mniej, niz na win Resovii z Treflem to wiedz że coś się dzieje ????
Jak juz to lepiej sobie pograc Reskę -1,5 nie dośc ze kurs lepszy, to typ o niebo lepszy (co nie znaczy ze Delekta nie ogarnie tego hc, aczkolwiek po takim niskim kursie sie nie oplaca..).
@
O mamy Jungiewicza i Kozłowskiego i juz wiem ze hc w strone Farta jak najbardziej warto.
@
Bydzia 3-0, aczkolwiek dwa pierwsze sety poszly do 23 więc takiej lipy nei było, graty.