>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2011/2012

Status
Zamknięty.
sewerynkg 21,2K

sewerynkg

Użytkownik
Panowie w tobet wisi +1.5 seta na Skre kurs @1.40 przy czym czysta 2 kurs 1.74

To jest błąd czy taki kurs ma byc? Bo nie chce niepotrzebnie sie emocjonowac jak mi po meczu anuluja...

L 27

ljuboja

Użytkownik
Tak jak pisałem Skra nie mogła dziś tego przegrać , zagrała całkiem inny mecz od wczorajszego i pierwszego co prawda duże znaczenie miało to że Lotman Akrem nie zagrali tego co wcześniej Grozer kilka błędów oraz blokowany Resovi dziś nie wychodziła zagrywka Skrze owszem.
Wspomnę jeszcze o tym skandalu w 2 meczu.Przyznaję oglądnąłem jeszcze z 100 razy chyba powtórki i ja tam bloku nie widziałem także przyznaję 100% rację Skrze i rozumiem ich zdenerwowanie Sędziowie nie mogli tam widzieć bloku na tych monitorach bo go nie było.Można mówić że to może by nic nie zmieniło ale nie wiadomo był to 4 set i była starat 2 pkt-ów to już wiadomo było ze po meczu.

T 22,7K

tadzin

Użytkownik
Częstochowa-Bydgoszcz mecz nr2

analiza odnośnie meczu nr 1 brzmiała tak:
Częstochowa-Bydgoszcz
Dużym zaskoczeniem jest prowadzenie Czewy w stosunku 2-0 na dodatek po meczach wyjazdowych. W środku czy końcówce sezonu faworyt takiego spotkania mógł być tylko jeden i byłaby to z pewnością Bydgoszcz, teraz wydaje się że trochę odczuli dość dawną porażkę z Jastrzębskim, gdzie półfinał był na wyciągnięcie ręki. Częstochowa u siebie powinna być teoretycznie groźniejsza, lecz wg mnie nie będzie to mieć żadnego znaczenia i z tego powodu uważam kurs zaproponowany przez buki jako value. Jako poparcie tego co mówię niech będzie choćby challenge cup, gdzie na wyjeździe Czewa wygrała 3-1 by u siebie przegrać i prawie nie pożegnać się z trofeum gdy w złotym secie przegrywali już 0-6. Na dodatek 3-0 dla Czewy w 3-meczu? Chyba nie.

Częstochowa-Bydgoszcz 2.00 Bwin, GB, Unibet (limit nieznany)✅
Dziś Bydgoszcz pokazała że jest zdecydowanie lepszą drużyną, podawać statystyk nie mam zamiaru. Buki jednakże uważają w dalszym ciągu te rywalizację za wyrównaną a ja się z tym zgodzić nie mogę. W dalszym ciągu value po stronie Bydgoszczy.
Czestochowa-Bydgoszcz 1.72 unibet (limit nieznany)✅

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Asseco Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów 2 @ 1,65 Tobet
Skra i Resovia zagrały dzisiaj na swoim poziomie i różnica klas była widoczna, Bełchatowianie zdemolowali gospodarzy, dając im pograć tylko przez 1 set. Zagrywka to już nie jest atut zawodników z Rzeszowa, Akchrem taki jakiś niepewny w tym przyjęciu, Lotman bo dwóch meczach życia w Bełchatowie wraca do rzeczywistości, czyli to przeciętności. Grozer i Akchrem zagrali dzisiaj na 60% w ataku ale i tak to nie wystarczyło to tylko pokazuje na jakim poziomie muszą zagrać by ograć Skrę. Skra dzisiaj bardzo dobry mecz, Wlazły na swoim wysokim poziomie, Kurek wraca do tego co powinien grać, Jedynie Misiek Wyniarski dzisiaj miał przestoje w ataku ale i tak nie było źle. Orangutan Pliński i Kłos to świetny wybór jeśli chodzi o środek siatki. Jutro Skra wygrywa i wracamy po MP do Bełchatowa. Wyższy kurs będzie tylko w Pinnacle ale to dopiero jutro rano i z tego względu że zaraz po wstawieniu oferty przez Pinka nie będę miał czasu to gram już teraz bo po spadkach będę miał marne @1,5.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
W sobotnie popołudnie Resovia Rzeszów została praktycznie zdeklasowana przez Skrę Bełchatów - takie jest moje zdanie - podnieśli się gdy przegrywali 3:8 na początku czwartego seta - i zdołali odwrócic jego losu wygrywając gładko 25:20 i cały mecz 3:1. Wreszcie po dwóch słabych spotkaniach w Bełchatowie - Skra Bełchatów pokazała klasę - czego nie można powiedziec o Resovii Rzeszów, która nie potrafiła utrzymac poziomu gry.

Wieczorową porą siatkarski Świat obiegła informacja, aby to Georg Grozer od przyszłego sezonu reprezentował barwy Lokomotiwu Biełgorod - media podają, że Niemiec miałby zarabiac w Rosjii 400 tysięcy euro za sezon, ale nie o szczegółach kontraktu. Transfer Juantoreny ogłoszono przed Final Four Ligi Mistrzów i Osmany zagrał słabo z Zenitem Kazań i potem przez kilka kolejek w Lega Pallavolo - jednak zastąpił go Matey Kazyiski i całe Trento na tym bardzo nie ucierpiało - są w Finale Serie A1 - jutro grają w V-Day z Lube Banca Marche Macerata. Podobna sytuacja miała miejsce z Bartkiem Kurkiem właśnie w dwóch spotkaniach w Bełchatowie - kiedy to Kurek był cieniem samego siebie, grał tragicznie, zagotowała mu się głowa - jednak po kilku dniach wyciszenia pokazał klasę podczas pierwszego spotkania w Rzeszowie i to on według mnie powinien dostac statuetkę MVP - no ale cóż, Pliński kilka razy przyblokował Pasiaków i ta nagroda powędrowała właśnie do niego. I teraz Georg Grozer - nawet, jeśli info nie wyszło od niego (swoją drogą głupim z jego strony byłoby podawanie takiej informacji w najważniejszym dla Resovii okresie od kilkudziesięciu lat) to zapewne podobnie do Juantoreny i Kurka jego postawa w niedzielnym spotkaniu może byc trochę słabsza.

Poza tym Skra zagrała dzisiaj na prawdę bardzo dobrze - czyli to do czego nas przyzwyczaili - widac, że pomimo ogromnej presji - wyszli na parkiet niczym &quot;bandyci&quot; - byli bardzo pewni siebie z ogromną wiarą we własne możliwości. W szeregach bełchatowian mówi się o organizacji środowego spotkania finałowego - czyli już przed wyjazdem do Rzeszowa postawiony był jasno - dwa zwycięstwa i powrót do Bełchatowa na piąty - decydujący pojedynek. W tym momencie sytuacja diametralnie się odwraca i to Asseco Resovia Rzeszów stoi pod ścianą - od samego początku dzisiejszego spotkania widac było zdenerwowanie w szeregach Resoviaków a rozluźnili się dopiero na początku trzeciego seta. Warto też zwrócic uwagę na taktykę Jacka Nawrockiego - coś tam pokombinował z środkiem bloku - przez co groźni Nowakowski i Kosok nie mogli rozwinąc swoich skrzydeł.

Mecz w niedziele powinien wyglądac podobnie do tego dzisiejszego - ze Skry spłynęła już presja, która ciąży teraz na siatkarzach ze stolicy Podkarpacia - a że moim zdaniem Resovia nie jest mimo wszystko zespołem tej klasy co Skra Bełchatów - to nie wykorzysta szansy jaka nadarzyła się jej po kilkudziesięciu latach bez złotego medalu Mistrzostw Polski. Nie zdziwi mnie wynik 3:0 dla gości, bo Skra na prawdę uwierzyła, że losy finału można jeszcze odwrócic - przy czym siatkarze z Rzeszowa mogą byc lekko podcięci z racji niewykorzystanej sytuacji z czwartej partii oraz całą tą aferą wokół Georga Grozera. - O transferze Niemca do Rosji zapewne rozpęta się ciekawa dyskusja - ale ja na ten temat wypowiem się nieco później.

Reasumując: Skra Bełchatów czy też Skra Bełchatów -1.5 seta uważam za bardzo dobrą opcję. Życie pisze różne scenariusze - z całym szacunkiem, do Resovii który w ostatnich godzinach trochę zmalał, ale nie będą w stanie przeciwstawic się spragnionym rewanżu siatkarzom Skry Bełchatów.​

M 0

march100

Gość
David.400 chyba inne mecze widzieliśmy jesli uważasz ze oba zespoły zagrały na swoim poziomie. A z tą róznicą klas to juz totalna bzdura. Jeśli Resovia gra na swoim poziomie to tak naprawdę Skra nie ma nic do powiedzenia. Rzeszów swoją grę pokazał od 3 seta kiedy to grali swoją siatkówke, narzucając swój styl gry. Gdyby nie jeden przestój Resoviaków po przerwie technicznej kiedy prowadzili juz 8-3, mielibyśmy zapewne tie break. Przy takiej publice i grze na fali to zawodnicy z Rzeszowa mieli by dużo większe szanse wygrac ten mecz.
Co do jutrzejszego spotkania to jednak skłaniałbym się ku zawodnikom z Rzeszowa. Wydaje mi się, ze jeśli wejdą w mecz tak skoncentrowani jak w 2 meczu w Bełchatowie to powinni wygrać. Dzisiaj trochę zabrakło im boiskowej złości, ale jutro bedzie inaczej.

brimbok 29

brimbok

Użytkownik
Hmmmm to prawda, Rzeszów ,wczoraj znacznie gorzej, 3 set tylko ładny i zagrywka jak należy, blok też się pokazał, 4 set było już 8:3 wspomniane i mogli śmiało nawiązać walkę ale skra pokazała &quot;pazura&quot;. Co do dzisiejszego meczu to cicho liczę na Rzeszów lecz faworytem jednak jest Bełchatów. Granie tego meczu jednak odpuszczam i wolę w spokoju oglądać zmagania ???? Pozdrawiam, wysokich! ???? ps. co do różnicy klas to jest, ja się zgadzam ... Rzeszów potrafi przegrywać i to jest spora różnica... ????
Bravo Reska!!!! ;)

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów​

Kto nie chce niech nie czyta ;)

Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Kto wygra dzisiejsze spotkanie zostanie MP. Przy zwycięstwie Resovii to oczywista oczywistość. Jeżeli wygra Skra to według mnie w Bełchatowie będą już nie do powstrzymania (i pisze to kibic Resovii).

Wczorajszy mecz, a przede wszystkim doping i stawka spotkania sparaliżowała Resovię. Czasami wydaje mi się, że ta gorąca atmosfera zawodnikom z Rzeszowa wcale nie pomaga, a nawet przeszkadza.

Wczorajszy kubeł zimnej wody na pewno był potrzebny dla kibiców i również zawodników Resovii. Może za szybko uwierzyli w to, że już są MP ?

Dzisiaj będzie inne spotkanie. Resovia zagra lepiej i według mnie możemy być w końcu świadkami bardzo twardego, wyrównanego spotkania. Kto wygra ? Resovia !

Typy:
Resovia Rzeszów @ 2.40 Unibet ✅
Resovia Rzeszów (+1.5 seta) @ 1.72 Unibet ✅

Jeżeli odejście Grozer jest prawdą (a na to wszystko wskazuje) to będzie to ostatnie spotkanie tego siatkarza na Podpromiu. Mam nadzieję, że kibice podziękują Dżordżowi za te dwa wspaniałe lata.

Nie rozumiem jednej rzeczy. Po awansie do LM Trener Kowal zapewniał, że zmiany będą kosmetyczne. W końcu w Rzeszowie powstała drużyna, która ma ogromny potencjał i widać było, że z biegiem czasu grała coraz lepiej. Dlaczego po raz kolejny zespół będzie trzeba &quot;składać&quot; od nowa ? Grozer to jedno, ale dużo mówi się też o odejściu innych, kluczowych zawodników.

Dla mnie tragedia. Szkoda, że informacja o odejściu Grozera wypłynęła przed decydującymi meczami. Liczę na to, że zawodnicy (również Ci, którzy od nowego sezonu będą gdzie indziej) dzisiaj dadzą z siebie 100% i pokażą charakter. Dla mnie liczy się to co jest TU i TERAZ. Cały czas jest szansa na MP i trzeba ją wykorzystać.

Otrzymane punkty reputacji: +2
gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Do zwycięstwa Skry Bełchatów w Rzeszowie dorzucam jeszcze zwycięstwo Jastrzębskiego Węgla nad jakby nie patrzec - rozbitą drużyną z Kędzierzyna Koźla:
- Nie udał nam się ten dzisiejszy mecz - mówił tuż po zakończeniu spotkania szkoleniowiec ZAKSY, Krzysztof Stelmach. - Źle go rozegraliśmy. O ile w pierwszych dwóch setach decydowała końcówka, o tyle w trzecim będący na fali jastrzębianie zagrali świetnie w ataku, a my nie potrafiliśmy rywali zatrzymać.
To spotkanie JW wygrało 3:0. I wygrało go praktycznie samym Michałem Łasko, który w trzy sety! zdołyb aż 25 punktów. Jest forma, jest zawodnik światowej klasy. Jeżeli pójdzie mu dzisiaj trochę gorzej, to wydaje mi się że pomoże mu Michał Kubiak, który także ostatnimi spotkaniami udowadniał, że jest w dobrej formie.
Stelmach wspomniał też, że atmosfera wokół drużyny nie jest najlepsza. Od kilku tygodni w mediach pojawiają się plotki o odejściach kolejnych zawodników, a dzień przed meczem w Jastrzębiu z funkcji prezesa ZAKSY zrezygnował Kazimierz Pietrzyk. - Od dłuższego czasu są zawirowania wokół naszej drużyny. Chodzi nie tylko o rezygnację prezesa, która na pewno miała wpływ na nasza grę - podkreślił trener jeszcze aktualnych wicemistrzów Polski.
Juantorena zagrał słabo podczas Final Four, Kurek słabo zagrał w Bełchatowie... Wiem, powtarzam się - ale atmosfera w klubie z Opolskiego jest negatywna i cóż...
- Nie pozostaje nam nic innego, jak wrócić do hotelu i spróbować się pozbierać przed niedzielnym spotkaniem. Zwykle w tym play-offie drugie mecze w naszym wykonaniu wyglądały lepiej.
Nawet po Stelmachu widac, że chłopaki z Kędzierzyna-Koźla nie mają większej wiary w zwycięstwo w całym play-offie nie mówiąc już o dzisiejszym spotkaniu. Pomimo sporego budżetu i fajnych nazwisk - sezon w Kędzierzynie-Koźlu można uznac za stracony.​
Fajna atmosfera na hali w Jastrzębiu Zdroju, świetna forma Michała Łasko jak i dobra atmosfera w drużynie i myślę, że po meczach ze Skrą można stwierdzic że także i dobra forma sportowa przemawia za Pomarańczowymi. A Kędzierzyn? Szkoda zespołu, ale pewna koncepcja widocznie się już wyczerpała, chłopaki chcą uciekac, może jakieś problemy finansowe...? O tym dowiemy się zapewne po sezonie, który dla Zaksy skończy się już dzisiaj.​
Jastrzębski Węgiel lub Jastrzębski Węgiel -1.5 seta

K 0

kamil92

Użytkownik
Pojawiły się statystyki, które tylko potwierdziły jak nie realnie zagrał wczoraj Grozer. 33 ataki z czego 23 punkt - 70% do tego 4 punkty z zagrywki i 4 punkty blokiem. Z 52 punktów które zdobyła Resovia w całym meczu on sam zdobył ich 31. Nie mógł sobie nawet wymarzyć, że zagra tak dobrze.
Wielki szacunek dla całej Resovii.
Jestem ogromnie ciekaw co się zadzieje teraz w Bełchatowie. Wszędzie słychać, że może Kurek odejdzie do Rosji, na pewno odejdą niektórzy rezerwowi, na pewno też odejdzie Falasca i jeśli nie wyrwą kogoś pokroju De Cecco to będzie im ciężko szybko odbudować drużynę, bo wszyscy zobaczyli, że nawet w Polsce można z nimi wygrać więcej niż jeden mecz.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
ZAKSA Kedzierzyn Kozle - Jastrzebski Wegiel 1 @ 1,752 Pinnacle ✅ 3-0 i gitara
Ostatnie spotkanie Plus Ligi w tym sezonie, mecz o brązowy medal, w przeciągu całego sezonu Zaksa bardziej na niego zasłużyła. JSW już ostatnio chciał fetować zdobycie medalu ale wybudzili się z pięknego snu i przegrali 4 mecz w kiepskim stylu 3-0, przez co stan rywalizacji wyrównał się 2-2 i ostatni mecz przenosi się do Kędzierzyna. Jastrzębski swoją grę opiera na Miśku Lasko, ostatnio Włoch zawiódł i JSW nie miał żadnych atutów w ataku. Bartman i Kubiak nie ciągną gry tak jak w najlepszych momentach w tym sezonie. Jeśli wyłączą Michała z gry tak jak w czwartym meczu to JSW nie ma zbytnio atutów, gorzej jak Lasko będzie wszystko kończył... Zaksa widać pomalutku dochodzi do siebie, Samik i Rouzier grają tak jak powinni, są solidni w ataku, a w razie słabszej dyspozycji Francuskiego przyjmującego jest w odwodzie Kapelus. Stelmach zapowiada walkę na 100% i zdobycie medalu także myślę że nie rzuca słów na wiatr. Kurs jaki teraz jest na Zaksę mnie zadowala i z tego względu sobie pobiorę ten typ.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom